Exilen
Vill du reagera på det här meddelandet? Registrera dig för forumet med några klick eller logga in för att fortsätta.

Ny dokumentär om saudiarabien

Gå ner

Ny dokumentär om saudiarabien Empty Ny dokumentär om saudiarabien

Inlägg  Malmöbo i ons 26 dec - 0:43

Intressant dokumentär om Saudiarabien från BBC. Det sker en förändring där och BBC följer en prins som är mycket vettig om utvecklingen i Saudiarabien. Han menar att Saudiarabien genomgår en "renässans" just nu men att det går i deras takt och att det är smärtsamt. - Videon är 1 timme men mycket sevärd om du har tid över. Dokumentären avslöjar även att den religiösa polisen består av grovt kriminella som fått jobbet och straffet kortat då de lärt sig koranen utantill i fängelset.

https://www.youtube.com/watch?v=au9Aqd_-2hc

Saudiarabiens rikaste man förbjuder bärandet av slöja inne i sina företag.
https://www.youtube.com/watch?NR=1&v=6Qzx_cHNx4o&feature=endscreen

Malmöbo
08-hatare

Poäng : 3629

Till överst på sidan Gå ner

Ny dokumentär om saudiarabien Empty Sv: Ny dokumentär om saudiarabien

Inlägg  Max Ronalds i ons 26 dec - 17:09

Malmöbo skrev:Dokumentären avslöjar även att den religiösa polisen består av grovt kriminella som fått jobbet och straffet kortat då de lärt sig koranen utantill i fängelset.

Och väktarna i Stockholms tunnelbana, vad är det för slödder? Nu vill regeringen avskaffa polishögskolan och göra så att polisyrket mister sin högskolestatus. "Det kan vara bra så att ekonomer och revisorer kan syssla med polisuppgifter för att komma åt den grovt organiserade brottsligheten" heter Beatrice Asks säljknep. Det kan låta tjusigt. Den enkla sanningen är att det platthuvade slöddret som idag håller ordning i kollektivtrafiken kommer att ha polisiära befogenheter inom bara några år. Synd att folk inte lär sig vad korporatism handlar om. Synd också att folk låter sig distraheras av vad som händer i Saudiarabien eller Egypten.

Max Ronalds
Max Ronalds

Poäng : 4112

Till överst på sidan Gå ner

Till överst på sidan


 
Behörigheter i detta forum:
Du kan inte svara på inlägg i det här forumet