Exilen
Vill du reagera på det här meddelandet? Registrera dig för forumet med några klick eller logga in för att fortsätta.

Lösningen för Grekland

Gå ner

Lösningen för Grekland Empty Lösningen för Grekland

Inlägg  Axel i mån 20 feb - 23:35

Det ska bli så att de längst ner ska få det ännu sämre sägs det när allt ska skäras ner och all konsumtion minskar. Då blir det ingen tillväxt, istället bör man ta från de rika som har pengar och satsa på de breda massorna hävdar andra nu. Det ser bra ut teoretiskt men är väl alltid vad vänstern hävdat här, ta från de rika och ge till de fattiga, som aldrig fungerat, eller har jag missat något om Grekland?

De krisande EU-länderna har ingen Centralbank, kan de behöva en sådan så blir allt bättre?
Axel
Axel
Bannlyst

Poäng : 4195

Till överst på sidan Gå ner

Lösningen för Grekland Empty Sv: Lösningen för Grekland

Inlägg  Axel i tis 21 feb - 0:35

Axel
Axel
Bannlyst

Poäng : 4195

Till överst på sidan Gå ner

Lösningen för Grekland Empty Sv: Lösningen för Grekland

Inlägg  Ådärkomdenja i lör 25 feb - 10:11

Grekerna måste ta tag i sina interna problem själva. Vilket givetvis innebär sänkta minimilöner, pensioner etc. Den bittra kalken måste sväljas, man måste ta sig ur en komsumtionsnivå långt högre än medborgarna har pengar till. Greken är en hårt skuldsatt individ, det går inte längre att låna sig fram på andras bekostnad.

Som exempel hur det [inte] fungerar kan nämnas att det statliga järnvägsbolaget, Greklands 'SJ' s a s. Som har fler anställda än passeragerare. Finansministern spetsade till det nyligen, och sade att det vore smartare att transportera folk med taxi, än via tågnätet. Sannolikt krävs en privatisering, staten har misslyckats att ens ta tag i problemet.

Sedan finns inkomstkällor, som inte utnyttjas. Två gigantiska penningområden betalar inte ett öre i skatt. Rederinäringen, sedan gammalt en mycket stor näringsgren, samt kyrkan. Rederinäringen svarar för ca 7% av landets BNP, att låta denna verksamhet vara helt skattebefriad är barockt. Liksom kyrkan, som skall vara till tröst för människor olika krissituationer i livet, sittande på gigantiska tillgångar, obeskattade tillika.

Det finns fler områden, men politikerna i Grekland måste bestämma sig för att reformera, på eget initiativ. Att låta Sarkozy och Merkel, samt bankerna, diktera landets väg ut ur krisen är ingen lösning, alla reformer skall startas internt, där man måste få medborgarna att inse att lånekarusellen och överkonsumtionen måste upphöra. Studiebesök till de baltiska staterna vore på sin plats för greker. Balterna genomförde en stenhård sanering, folk svalt sig igenom krisen, men svalde den nödvändigt beska medicinen.
Ådärkomdenja
Ådärkomdenja

Poäng : 4792

http://files.myopera.com/foolishworld/albums/667915/rotsnake.png

Till överst på sidan Gå ner

Lösningen för Grekland Empty Sv: Lösningen för Grekland

Inlägg  Ådärkomdenja i ons 4 apr - 16:47

Nu dras svångremmen åt även inom grekisk idrott:

"Grekland ställer in all friidrott"

- Efter ett krismöte har styrelsen i det
grekiska friidrottsförbundet beslutat
att ställa in all friidrott i landet.

Anledningen är den ekonomiska krisen
i Grekland. Tränare och leverantörer
har inte fått betalt på flera månader.

- Allt rasar ihop, säger kulstötaren
Alexandra Papageorgiou, som siktar på
en plats i sommarens OS i London.

Det är oklart hur beslutet påverkar
Greklands medverkan i OS. Om en månad
tänds den olympiska elden i det antika
Olympia för vidare transport till
London, där OS invigs den 27 juli.

texttv källa

Dom är väl inte så "stolta" längre, dessa
figurer som lånat sig fram på andras be-
kostnad. Tycker inte ett dugg synd om
kräkerna, ner i dyn bara och vänd. Sen kan dom
försöka komma igen, utan sin äckliga "stolthet".
Ådärkomdenja
Ådärkomdenja

Poäng : 4792

http://files.myopera.com/foolishworld/albums/667915/rotsnake.png

Till överst på sidan Gå ner

Lösningen för Grekland Empty Sv: Lösningen för Grekland

Inlägg  Dunkelman i mån 7 maj - 20:26


http://www.libertysilver.se/kc/article?id=105

Av: Robin Nilsson

"Hur kan det då vara att vi säkerhetsmedvetna svenskar utsätter oss för så pass stora finansiella risker. Ja, förmodligen av samma anledning som den grekiska statsmakten har utsatt Grekland för likartade risker. Kortsiktigt tänkande, fallelse för trender och benägenhet att följa normer i det lokala såväl som det globala samhället verkar ligga i den mänskliga naturen. Starka krafter med enorma marknadsföringsresurser ligger bakom att det i dagsläget är fullt normalt att försätta sig i skuld upp över öronen. Blir skulden ohanterligt hög är det lika normalt med ytterligare lån för att ”lösa” problemet.

Banker och kreditinstitut slåss om att få låna till allt från privatpersoner till nationer. Liksom Swedbank, Ikanobank och resten av bankstergänget snärjde in oss svenskar så nappade grekiska staten på Goldman Sachs skönhetsmåleri. Banken hjälpte grekiska staten att trolla bort miljarder i skuld från balansräkningen så att landet kunde gå med i det ”åtråvärda” Eurosamarbetet. Hjälpandet var förstås ett renodlat stjälpande. Grekiska staten, bakbundna genom avsaknaden av penningpolitik, kan nu bara titta på hur landet sugs allt djupare ner i skuldvirveln.

Ja, hur är det med turbulensen i Eurosamarbetet förresten? Det var väl den ekonomiska skulden hos PIGS-länderna (Portugal, Irland, Grekland och Spanien) i euroområdets periferi som skrämde bort investerarna med farhågor om bankrutter. Om dessa länder inte skapat all skuld genom att skamlöst leva över sina tillgångar, då hade väl inget av detta hänt?

Tyvärr saknar den berättelsen viktiga detaljer om vad som egentligen är kärnan till skuldkrisen. I synnerhet förbises det faktum att den gemensamma europeiska valutan inte bara orsakat, utan var avsiktligt utformad för att euroområdets periferi skulle skapa stora mängder internationell skuld. Det var relativt lite som regeringarna i dessa länder kunde göra för att stoppa detta.

Införandet av euron i de perifera länderna 1999 tillät nämligen långivare i euroområdets kärna att dra fördel av relativt hög avkastning i periferin. Och perifera länder i sin tur kunde dra nytta av inflöde av så kallat kapital (läs lånekrediter) med minskade lånekostnader som följd. Dessa artificiellt låga låneräntor ledde till kraftiga felallokeringar och dåliga satsningar.

Jag har med egna ögon sett alla meningslösa uppbyggnadsprojekt, inte minst inför de Olympiska Spelen i Grekland år 2004. Inget annat land med Greklands ringa storlek har under senare år arrangerat de alltmer överdådiga och därav enormt kostsamma Olympiska Spelen. Det enda som minner om spelen idag är alla tomma sportarenor som långsamt förfaller. De står bara där och berättar tyst om konsekvenserna av ekonomisk planekonomi i kontrast till verkligt fri marknad.

Oansvarigt kan man tycka, men så var det ju bäddat. I ett nötskal, var införandet av Euron som gemensam valuta avsedd att orsaka stora kapitalflöden från euroområdets kärna till periferin, och det är just dessa kapitalflöden som lagt grunden för krisen.

För att återknyta till Goldman Sachs och aktörerna bakom den alarmerande världsekonomiska situationen så får vi inte glömma alla hedgefonder som hungrigt väntar på den ofrånkomliga domedagen i Greklands ekonomi. Fast varför nöja sig med bara själva kraschen? Det går ju att suga ut ytterligare medan man väntar!

The Independent i London rapporterade tidigare i år att en grupp hedgefonder hotar med att blockera försöken att hjälpa Grekland ur krisen, såvida de inte erhåller en rejäl summa pengar. Det kallar jag utpressning på hög (eller låg beroende på hur man ser det) nivå! Likt hungriga hajar kretsar nu alla kreditstinna aktörer runt Grekland för att håva hem reella tillgångar för en spottstyver när landets infrastruktur och andra resurser ska säljas ut. Fast vi får väl se hur det blir med den saken. Grekiska folket är vana vid inkräktare och är knappast de som muttrar svordomar eller knyter näven i fickan.

Ja, omfördelning av fysiska tillgångar är vad vårt ekonomiska system är noggrant designat för. Omfördelning från intet ont anande människor och stater till dessa ljusskygga blodiglar till banker och hedgefonder. Så visst kan vi slå oss på bröstet för EU:s bästa statsfinanser, men vi bör nog se om vårt eget hus så att iglarna inte suger det också.

Hoppas att ingen drabbades av skrämselhicka för det finns faktiskt lösningar. Mer om detta nästa vecka!"

Dunkelman
Dunkelman

Poäng : 4450

Till överst på sidan Gå ner

Lösningen för Grekland Empty Sv: Lösningen för Grekland

Inlägg  Ådärkomdenja i tor 7 jun - 17:58

Ingves: ”Grexit ingen stor fråga för Sverige” :

- Till Reuters säger riksbankschefen också att ett grekiskt utträde knappast skulle få några effekter för Sveriges vidkommande eftersom handelsförbindelserna länderna emellan är mycket begränsade.

http://www.svd.se/naringsliv/nyheter/sverige/ingves-tonar-ned-svensk-grexit-oro_7260595.svd

Hoppas han får rätt. Risken finns att Reinfeldt vävt in sig i olika åtaganden,
där Sverige skall spela hjälte på den internationella finansscenen. Negrer är
inte att lita på, lika lite som kräker.
Ådärkomdenja
Ådärkomdenja

Poäng : 4792

http://files.myopera.com/foolishworld/albums/667915/rotsnake.png

Till överst på sidan Gå ner

Lösningen för Grekland Empty Sv: Lösningen för Grekland

Inlägg  Dunkelman i fre 8 jun - 6:27

Grekerna borde göra som islänningarna


"Islands fantastiska fredliga revolution möts av mediablackout


Islands fredlig revolution är ett fantastiskt exempel på hur lite våra medier berättar om resten av världen.

Inga nyheter från Island? Varför? Det sista vi fick höra var att folk höll på att vakna och var redo att resa sig upp och störta bankirerna. men sedan kom inga nyheter på TV eller i tidningarna på flera år. Vad har hänt? Varför har inte tidningar och TV berättat om hur bankirerna lyckats krossade eller minimeras upproren? Det är eftersom de INTE kunde dett! Den här gången vann folket.

Folket på Island har överväldigande rest sig upp och tvingat sina statliga bankirmarionetter att avgå. Primära banker har nationaliserats. Skulden som påtvingades Island genom Storbritannien och Holland förklarades ogiltig. En allmän sammankomst skapades för att skriva Islands konstitution.

Det bästa är allt detta hänt utan våld eller blodsutgjutelse. Ett helt lands revolution lyckades mot makter som skapat den nuvarande globala krisen utan att ett enda skott avfyrats. En mycket bra anledning finns för det uppenbara misslyckandet som TV och tidningarna har för att inte ge någon publicitet om denna unika händelse: Vad skulle hända om resten av EU och USA tog detta som ett exempel?

Följande är en sammanfattning av de fakta:

2008: Den största banken på Island förstatligas.
Kronan, Islands valuta devalverar och börsen kollapsar. Landet går i konkurs.

2008: Medborgarna revolterar i parlamentet och lyckas tvinga både statsministern och regeringens avgång. Nya val hålls. Ändå förblir landet i en dålig ekonomisk situation. En riksdagsmotions beslutar att landet ska betala tillbaka 3.500 miljoner euro till Storbritannien och Holland av folket i Island varje månad under de närmaste 15 åren, med 5,5% ränta.

2010: Folket på Island tar sig återigen ut på gatorna för att kräva en folkomröstning. I januari 2010, förnekar Islands president godkännande, i stället håll en folkomröstning i frågan av folket.

I mars hölls en omröstning som beslutade med 93% majoritet att återbetalningen inte skulle ske. Samtidigt började regeringstjänstemän inleda en undersökning för se vilka som var ansvariga för krisen. Många höga chefer och bankirer arresteras. Interpol dikterar en order att tvinga alla inblandade parter att lämna Island.

En grupp medborgare väljs för att skriva en ny konstitution (baserat på Danmarks) för att undvika lurendrejeri av räntebärande baserade på utländska lån. 25 medborgare väljs - utan politisk tillhörighet - ur 522 kandidater. De enda kvalifikationer för kandidatur är att personen ska vara myndig och ha stöd av 30 personer. Konstituerande församling startade i februari 2011. Det fortsätter att presentera "carta Magna" från rekommendationerna av olika församlingar i hela landet. I slutändan måste den godkännas av både den nuvarande parlamentet och den som skapats genom nästa lagstiftningsval.

Sammanfattningsvis av den isländska revolutionen såg vi:

- Avsättning av hela korrupta regeringen i landet
- Nationalisering av bankerna
- Folkomröstningen som gör det möjligt för människor att bestämma sitt egna ekonomiska system
- Fängslande av ansvariga parter
- En omskrivning av Islands konstitution av dess folk

Detta är betydelsefullt saker.

Har vi informerats om detta via gammelmedia?
Har någon politisk program på radio eller tv kommenterat detta?
Inte för att jag har sett det. Det isländska folket har visat ett sätt att slå tillbaka mot de internationella sedeltryckarna och informationskontrollanter. Det sista en inrotade ockrare skulle vilja är att du tror att du också kan frigöra dig från dina bojor."

Originalartikel: http://www.thetruthseeker.co.uk/?p=48944

Dunkelman
Dunkelman

Poäng : 4450

Till överst på sidan Gå ner

Lösningen för Grekland Empty Sv: Lösningen för Grekland

Inlägg  Alfamale i lör 9 jun - 7:39

MYCKET intressant. Det där har jag missat fullständigt....Vilket djävla skitland man bor i.
Dessa inkompetenta låtsasjournalister..

Alfamale

Poäng : 3909

Till överst på sidan Gå ner

Lösningen för Grekland Empty Sv: Lösningen för Grekland

Inlägg  Ådärkomdenja i mån 18 jun - 16:23

Såg ett intressant program i Axess-Tv idag, ang den grekiska krisen.

- "Det hjälper inte att höja skatterna, för att stärka landets ekonomi". Sade en rejält insatt person i debatten. "Skattesystemet är inte person-neutralt som i Sverige. Greker som känner en skattetjänsteman - mkt vanligt, då man kvoterar in släkt och vänner - besöker då sin "personlige" skattetjänsteman, som flinkt och enkelt skriver av skattekraven".

Snacka om korruption... hahahahahaha. Lösningen för Grekland 2337382920

Plus att Grekland lär vara det land i Europa som har flest enmansföretag, över 800 000. Vilket skall ses i perspektivet att anlitande av underentreprenörer/enmansföretag fråntar större företag att betala avgifter och skatter. Vilket givetvis enmansföretagen också skiter i. Detta är satt i system i Kräkland.

Vem skall ta tag i och ändra detta falsarieuppbyggda system, ett HÄSTJOBB? Vilket måste skötas av kräkerna själva, dock därtill oförmögna, fast i sitt egenskapade fuskträsk.

Nä, ut med kräkerna från EU och valutaunionen. EU:s skräck för detta scenario är givetvis endast grundat på att ett utträde skulle öppna dammluckorna för andra sunkiga och fuskande EU-länder, som Portugal, Spanien, Italien och Irland. Då rämnar EU, och vilken effekt detta får för högbetalda byråkrater och kejsarfigurer vid de politiska köttgrytorna, kan var och en räkna ut.

Att Grekland, som är ett mkt obetydligt land inom EU-familjen, i sig skulle skaka om bank- och finansvärlden, vid ett utträde, är ett rent hopkok och fabrikation av EU-maffian. Kräkland är för litet helt enkelt, och systemet skulle givetvis må bättre av ett EU utan gangster-kräkerna.


"Det var bättre förr. Javisst, ju förr dess bättre."
Ådärkomdenja
Ådärkomdenja

Poäng : 4792

http://files.myopera.com/foolishworld/albums/667915/rotsnake.png

Till överst på sidan Gå ner

Lösningen för Grekland Empty Sv: Lösningen för Grekland

Inlägg  Dunkelman i ons 4 jul - 21:21

Dunkelman
Dunkelman

Poäng : 4450

Till överst på sidan Gå ner

Lösningen för Grekland Empty Sv: Lösningen för Grekland

Inlägg  Dunkelman i ons 1 aug - 18:52

Guds utvalda bankirer vill att vi ska bli som grekerna… arg Boxas


"Sverige pekas ut som ett av de problemländer som borde ta ett större ansvar och spendera mer."

Jaa! Vi tar hit fler somalier Lösningen för Grekland 750953480

"Borgs sparande får kritik av IMF

Den internationella valutafonden, IMF, pekar ut Sverige som ett av de länder som spär på obalanserna i världsekonomin. Sverige hamnar på fjärde plats på listan över de länder som, i den färska rapporten från IMF, har ett för högt sparande och borde ta ett större ansvar för att få bukt med den ekonomiska krisen.

1 augusti 2012 kl 12:55, uppdaterad: 1 augusti 2012 kl 17:22

IMF har i veckan publicerat rapporten, External Sector Report, på sin hemsida. Den är beställd av G20-gruppen som efter det senaste mötet i Mexiko ville ta reda på vilka länder i världen som bidrar till att den globala ekonomin är i obalans.

Sverige pekas ut som ett av de problemländer som borde ta ett större ansvar och spendera mer.

– Det är intressant att Sverige nu nämns som ett problemland. Enligt IMF är vårt sparöverskott för stort i förhållande till vad vi borde ha och efterlyser en annan ekonomisk politik. Utrymmet för att spendera mer pengar finns där, säger Robert Berqvist chefekonom SEB.


• LÄS MER: Svensk ekonomi överraskande stark.


• LÄS MER: ”Borgs ekvation går inte ihop.”

IMF har granskat 28 länders så kallade bytesbalansöverskott, det vill säga måttet på ett lands sparande. Där ingår både privat och offentligt sparande.

På första plats över länder med stora finansiella överskott hamnar Malaysia tätt följt av Tyskland och Singapore. IMF placerar Sverige på en fjärde plats i problembeskrivningen, före Thailand och Kina

Sveriges överskott, i dag 7 procent av BNP, är för stort enligt IMF. Det ligger inte i linje med fundamenta och önskad ekonomisk politik, heter det i rapporten.

Om de länder som har för stora underskott ska komma på rätt köl vilar, enligt IMF, ett ansvar på överskottsländerna som måste fundera på att bedriva en annan ekonomisk politik.

– Det är inte fel att ha en fet spargris men det finns en risk att Sverige nu drar på sig internationell kritik för att vi gör för lite. Självklart kan vi som enskilt land inte lösa problemen. Samtidigt ser jag en risk att vi som land går miste om möjligheten att flytta fram våra positioner. Vi skulle kunna utnyttja situationen istället och satsa oss ur krisen, säger Robert Bergqvist.


• LÄS MER: Regeringen kritiseras för avstanning.


Enligt chefekonomen är det här ett ytterst känsligt område.

Både Kina och USA har varit väldigt måna om hur man ska identifiera problemen. Kina har för stora överskott medan USA i stället dras med för stora underskott. Ingen nation vill bli klassad som den som bedriver en oansvarig ekonomisk politik.

I Europa är det framför allt Tyskland som hittills har fått klä skott för kritiken att inte hjälpa eurozonen tillräckligt. Genom att låta ekonomin växa ytterligare och tillåta mer inflation skulle Tyskland kunna ta ett större ansvar för krisen menar kritikerna.


• EXPERTER: ”Krishantering måste vara kollektiv.”


– Nu riktas strålkastarljusen även mot Sverige och det i en internationell analys som sätter ett tryck på att vi borde göra mer. Inte minst med tanke på att vi är så pass exportberoende, säger Robert Bergqvist."

http://www.svd.se/naringsliv/nyheter/sverige/borgs-sparande-far-kritik-av-imf_7388126.svd
Dunkelman
Dunkelman

Poäng : 4450

Till överst på sidan Gå ner

Lösningen för Grekland Empty Sv: Lösningen för Grekland

Inlägg  Ådärkomdenja i ons 1 aug - 19:38

Trams. Vi hade en folkomröstning, som lyckligtvis ställde oss utanför det idiotiska EU~valuta-systemet. Varför skulle vi då frivilligt lägga snaran om egen hals, när skurknationerna i medelhavsområdet nu avslöjats som statsunderstödda valutarånare och bluffmakare?

Valuta-/systemfifflet signalerar att unionen som sådan är ett missfoster. Jag hoppas att ett Greklands-utträde leder till en lavineffekt, och att EU-projektet avvecklas. Konstlade kejsarimperier över lands- och kulturgränser har alltid kollapsat, om man studerar historien. Samma nu, bara en tidsfråga.
Ådärkomdenja
Ådärkomdenja

Poäng : 4792

http://files.myopera.com/foolishworld/albums/667915/rotsnake.png

Till överst på sidan Gå ner

Lösningen för Grekland Empty Sv: Lösningen för Grekland

Inlägg  Sponsored content


Sponsored content


Till överst på sidan Gå ner

Till överst på sidan


 
Behörigheter i detta forum:
Du kan inte svara på inlägg i det här forumet