Exilen
Vill du reagera på det här meddelandet? Registrera dig för forumet med några klick eller logga in för att fortsätta.

Samlingstråden: Kriminella politiker i sjuklövern.

Gå ner

Samlingstråden: Kriminella politiker i sjuklövern. Empty Samlingstråden: Kriminella politiker i sjuklövern.

Inlägg  Absurd i tis 20 sep - 12:25

Efter diskussioner i "invandrade politiker"-tråden så kom tanken upp att återuppliva den på Exilen.eu förda tråden med kriminella politiker i riksdagspartierna (Tack SIC) (skrev om tråden för att sedan dess har SD äntrat riksdagen). Anledningen till att tråden kom till var ju just för att ha något att peka på när fulmedia pratar om hur kriminellt belastade SD är jämfört med andra partier. Man kan naturligtvis diskutera om SD-företrädares eventuella brottslighet borde ligga i tråden med, men som jag förklarade syftet så torde det inte behövas någon diskussion kring det utan jag döper bara om tråden så den passar i tiden.
Det diskuterades även ifall piratpartister hörde hemma i den här tråden vilket jag absolut tycker de gör då de klargjort att de följer pk-doktrinen, även ifall man knappt hör talas om PP längre efter deras fiasko i sista valet.
Har helt enkelt kopierat det gamla från forumet och snyggat till det hela så det blir läsbart. Sista inlägget jag kunde rädda är från 19/8 2010 så det finns säkert en jävla massa att lägga in, även detta år har kryllat av kriminella politiker. Nu kan det vara så att en del länkar inte funkar, vet bland annat att SD-Kuriren inte finns på nätet längre och ibland så följer inte hela länken med när jag kopierat poster så hittar ni dåliga länkar så kan ni antingen pm:a mig eller nån mod så de kan åtgärda. Har försökt snygga upp så gott det går och göra det läsbart. Har man tur går det att använda Wayback Machine om inte annat annat kanske det räcker med att googla rubriken.Börjar med en blandad kompott av gammalt och nytt:

Miljöpartist fast för barnsex
En miljöpartist med flera stora förtroendeuppdrag sitter anhållen för sex med minderåriga pojkar.
Pojkarna ska ha fått sprit och pengar för att utföra sexuella tjänster åt mannen, uppger ett vittne...

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article247540.ab
http://www.sdkuriren.se/arkiv_nyheter/artiklar04/03/30pedofil.shtml

---

Vänsterpartist dömd för misshandel – får behålla sina uppdrag
V
änsterpartiets Jackie Nylander döms till böter efter att ha misshandlat och dödshotat en 27-årig man i Stockholms tunnelbana. Men trots misshandeln får han fortsätta sitt uppdrag inom kommunfullmäktige, skriver DN...

http://www.sdkuriren.se/blog/index.php/inrikes/2010/02/01/vansterpartist_domd_for_misshandel_far_b

---

Socialdemokrat fälld för pedofili
Stockholm | Publicerad: 2009-10-04 kl 20:21

En socialdemokratisk kyrkopolitiker hemmahörandes i Bandhagen i Stockholm döms till fyra års fängelse för att ha sexuellt utnyttjat två av sina barnbarn när han ställde upp som barnvakt...

http://info14.com/2009-10-04-socialdemokrat_falld_for_barnvaldtakt.html

---

Socialdemokrat häktad
Kalmar | Publicerad: 2009-03-29 kl 21:12
Den socialdemokratiske politikern, xxx, som sitter i Kultur och Fritidsförvaltningen i Kalmars län har nu suttit häktad i två veckors tid misstänkt för barnvåldtäkt...

http://info14.com/2009-03-29-socialdemokrat_haktad.html

Kommentar: Namn bortplockat eftersom jag inte hittat fällande dom.

---

Avrundar med en från 2004:
Vänsterpartistisk politiker häktad för dubbelmord
Den 16 mars häktades den vänsterpartistiske kommunpolitikern Daniel Kihl på sannolika skäl för att natten till den söndagen den 14 mars ha knivmördat en 33-årig kvinna och en 16-årig flicka, samt mordförsök på en 15-årig flicka. Kihl, som suttit som ersättare i kommunfullmäktige för vänsterpartiet, arbetade på Phoenix Ätradal, ett utredningshem för unga kvinnor, med särskild inriktning på övergreppsproblematik, i Mårdaklev, söder om Svenljunga.
http://www.info14.com/2004-03-21-vansterpartistisk_politiker_haktad_for_dubbelmord.html

----

Börjar med en artikel från Den Svenske, åter publicerad av Realisten
Publicerad 2006-08-11, klockan 09:02
Folkets fläckfria representanter
Av den-svenske.com

Inför det kommande valet försöker organisationen Expo i sedvanlig ordning propagera mot vad de kallar ”främlingsfientliga” partier. Det parti som hamnar mest i skottgluggen är Sverigedemokraterna. Slentrianmässigt hävdar Expo konspiratoriskt att Sverigdemokraterna ”egentligen” är ett ”rasistiskt” parti som döljer sig bakom en putsad fasad, något de försöker leda i bevis genom olika artiklar och uttalanden som endast torde kunna anses stringenta i de redan frälstas sinnevärld.

Det hela är något ironiskt då Sverigedemokraterna sannerligen inte är något ”rasistiskt” eller ens ett nationalistiskt parti. Nationalismen är en ideologi som hävdar nationens, det vill säga folkets, intressen, medan Sverigedemokraterna endast strävar efter någon illa definierad form av kulturellt bevarande, utan hänsyn till folkets väl och överlevnad. Trots det röstar många svenskar på Sverigedemokraterna till följd av villfarelsen att partiet förespråkar den politik som bland andra Expo med sin subjektiva och polemiska retorik anklagar dem för. Det finns rent av flera personer inom Sverigedemokraterna som lider av samma villfarelse eller hyser en naiv förhoppning om att partiet i framtiden kommer ändra inriktning.

I en nyligen publicerad ledarartikel hävdar Expos Daniel Olsson att ”främlingsfientliga” partier, med Sverigedemokraterna som exempel, egentligen inte får utstå särskilt negativ massmedial kritik, ty jämfört med de vanliga riksdagspartierna har Sverigedemokraterna kommit lindrigt undan. Tänk rubrikerna om det var en toppolitiker i socialdemokraterna som dolde ett tidigare medlemskap i NSF, en ledande miljöpartist som applåderade en nazistbok som glorifierar en rå avrättning av landets statsminister, ritualmord på judiska mediamagnater och invandrare, tänk en centerpartistisk kandidat som slog in käften på en rysk invandrarkvinna, skrek ”svartskalle” och förklarade att hon inte ville se invandrare i Sverige. Eller ta en folkpartistisk kandidat som sätter sig på en kinakrog med Nationaldemokraterna för att dela upp Stockholm i en form av valtaktiskt samarbete eller en vänsterpartist som spöar upp före detta sambon när hon inte vill ha sex med honom.

Ja, tänk. Faktum är dock att en lång rad politiker från nämnda partier dömts för brott utan att det rönt nämnvärd massmedial uppmärksamhet, tvärtemot vad Daniel Olsson falskeligen försöker påskina.

En del ärenden har uppmärksammats, som när den moderate riksdagsledamoten Per Bill åtalades, och sedan friades, för våld mot tjänsteman eller då den tidigare folkpartistiska Europaparlamentarikern Maria Carlshamre dömdes till villkorlig dom för bokföringsbrott. Väldigt många brott begågna av riksdagspartiernas politiker får dock på sin höjd lokal uppmärksamhet, både vad gäller politiker som är aktiva då de begår brotten och partirepresentanter som är dömda sedan tidigare.

Ta ”en vänsterpartist som spöar upp före detta sambon när hon inte vill ha sex med honom”, skriver Olsson. Välan, Urban Blomster, vänsterpartiets gruppordförande och ledamot av kommunstyrelsen i Tierps kommun skulle kunna anses passa tillräckligt väl in på den beskrivningen. För två år sedan dömdes han för misshandel av sin sambos för detta pojkvän, olaga hot mot samme man, misshandel av sambon och ringa misshandel av ytterligare en man. Trots domen är Blomster även i år vänsterpartiets toppnamn i Tierp, något som inte orsakat nämnvärda rubriker.

Ytterligare en av vänsterpartiets toppkandidater i Dalarna dömdes nyligen för misshandel, ofredande och hemfridsbrott, men kvarstår ändå som representant för partiet.

I samband med det brutala mordet på polismannen Ulf Grape berättade Kenneth Johansson, tidigare nämndeman för vänsterpartiet, för Borlänge Tidning om hur han dömts för 25 våldsbrott och suttit i fängelse vid fem tillfällen. Flera av brotten rörde våld mot polis eller ordningsvakter. Trots det kunde han representera partiet utan problem eller medial uppmärksamhet.

Det blev heller inga större rubriker då Azad Faruk Aslan, som sitter i Söderhamns fullmäktige för vänsterpartiet, åtalades för misshandel i samband med ett så kallat hedersrelaterat brott. En ung invandrarkvinna anklagades för att ha anammat västerländsk kultur, vilket utlöste misshandeln av en manlig släkting till henne, utförd av andra släktingar. De tre huvudmännen som åtalades för misshandeln, som betecknades som grov, var Faruk Aslan och två av hans bröder. Trots att hovrätten vid fyra tillfällen försökte ta upp fallet tvingades åklagaren lägga ned målet sedan målsägaren inte vågade komma och närvara vid rättegången. Faruk Aslan är i år vänsterpartiets fjärdenamn i Söderhamns kommunval.

Mest anmärkningsvärt är kanske ändå fallet med Daniel Kihl som dömdes för ett uppmärksammat och brutalt dubbelmord på behandlingshemmet Phoenix Ätradal i Mårdaklev i mitten av mars 2004. Trots all uppmärksamhet kring dådet var det ingen massmedia som överhuvudtaget berörde det faktum att Kihl var engagerad i vänsterpartiet och satt som ersättare för partiet i Svennljunga kommunfullmäktige. Det är ingen allt för vågad gissning att rubrikerna sett väldigt annorlunda ut om Kihl istället varit engagerad i ett ”främlingsfientligt” parti.

Bland miljöpartiets kandidater återfinns Annika Lundegårdh, tredje namn på partiets lista till landstingsfullmäktige i Uppland, som för fem år sedan dömdes för misshandel. Hon har dessutom nyligen fått avdrag underkända av Skatteverket, men står ändå kvar som en av miljöpartiets toppkandidater.

I halländska Hylte representeras miljöpartiet av Kenneth Persson i kommunfullmäktige. I samband med att han förra året dömdes för snatteri framkom även att Persson tidigare suttit i fängelse i tre år för mordbrand. I år är han dock återigen miljöpartiets förstanamn i Hylte.

Än mer anmärkningsvärt är fallet med 37-årige Christer Öhgren. Den öppet homosexuelle Öhgren brukade samla ihop pojkar i högstadieåldern i sin lägenhet där han bland annat bjöd dem på alkohol och visade pornografiska filmer. Öhgren hade även sex med flera av pojkarna, däribland en 14-årig pojke. När övergeppet prövades rättsligt dömdes han till fängelse för sexuellt utnyttjande av underårig sedan en film visats för rätten där pojken urinerar över en masturberande Öhgren.

Trots att fallet rönte viss uppmärksamhet i media var denna ändå förehållandevis ringa. Öhgren beskrevs också i flera fall endast som en kommunpolitiker och i vissa fall som en tidigare riksdagskandidat. Även om det är en korrekt beskrivning så var han till yttermera visso gruppledare för miljöpartiet i Stockholms kommunfullmäktige och har under många år varit en av de mest framstående kandidaterna på miljöpartiets riksdagslista – 1998 stod han på sjätteplats. Öhgren var dessutom Grön Ungdoms förste förbundssekreterare (1987-88). Den framskjutna position han haft inom miljöpartiet berördes dock i regel aldrig.

Inte heller blev det några större rubriker då Michael Leventis, miljöpartiets förstanamn och kommunfullmätigeledamot i Höganäs, förra året dömdes för sexuella övergrepp på fyra barn, varav två treåriga flickor.

Under 2003 förekom dessutom flera inlägg på Grön ungdoms hemsida som ville normalisera pedofili, vilka trots protester fick ligga kvar. I inläggen stod exempelvis följande att läsa:

Från och med sjuårsåldern är barnen sexuella varelser, och om man är öppen med dem och erbjuder dem kunskap, trygghet och sexuell njutning, så kommer de säkert att utvecklas till sexuellt harmoniska individer.

Ingen massmedia berörde emellertid inläggen eller miljöpartiets inställning att låta dem stå kvar en längre tid. Om ett ”främlingsfientligt” parti haft samma inställning hade det knappast lämnats oberört.

Inte helt orelaterat lät moderaterna i år en medlem som tidigare tvingats avgå sedan han dömts för sexuella övergrepp på minderårig att återigen ställa upp i provvalet inför kommunvalet på Ekerö. Detta anmärkningsvärda tilltag till trots så är det nästan enbart den socialdemokratiska tidningen Aktuellt i Politiken som uppmärksammat händelsen. Den enda gången händelsen uppmärksammades massmedialt var när moderaterna felaktigt påstod att det var Fredrik Reinfeldt som pekats ut som pedofil, något som dessutom polisanmäldes. Både beslutet att låta en dömd pedofil ställa upp i valet och den påföljande lögnen om att de som uppmärksammat händelsen pekat ut Reinfeldt som den skyldige borde sannerligen ha berörts av fler medier än Sveriges Radio.

Inför förra valet dömdes en moderat kommunpolitiker i en Stockholmsförort till fängelse i ett och ett halvt år för grovt skattebrott och bokföringsbrott, och inför årets val står Heine Albertsson, moderat ledamot i Ronnebys kommunfullmäktige, misstänkt för att ha förskingrat 3 miljoner kronor.

I slutet av 2004 dömdes en framträdande moderat kommunpolitiker i Västmanland för kvinnomisshandel och i slutet av 2005 dömdes det moderata landstingsrådet Maria Dellham för försäkringsbedrägeri.

Liknande fall kan enkelt räknas upp för samtliga riksdagspartier.

Förra året dömdes exempelvis folkpartisten Azad Karim, tidigare andre vice ordförande i kommunfullmäktige i Västerås, till fyra månaders fängelse för olaga hot och vårdslöshet i trafik, sedan han försökt preja sin före detta fru och hennes nye pojkvän på E18. För två år sedan dömdes kommunfullmäktiges ordförande i Trosa, socialdemokraten Maud Lyberg, till böter och skadestånd för misshandel av en 9-årig pojke. I år är hon återigen tillbaka på socialdemokraternas lista i Trosa. Sedan kommunpolitikern och förre distriktsordförande för SSU-Västernorrland, Peter Olsson, tidigare i år dömdes för trolöshet mot huvudman lämnade han socialdemokraterna för att välkomnas med öppna armar av folkpartiet, vars kandidat han nu är till kommunfullmäktige i Ånge.

Den tidigare Expomedarbetaren och nuvarande ordföranden för Liberala ungdomsförbundet Fredrik Malm skriver i ett pressmeddelande att ”främlingsfientliga” partier skall mötas med fakta. Att han har en något sällsam syn på vad fakta är framgår då Malm beskriver NSF som ”en nazistisk sekt” som ”vill införa ett fjärde rike med hjälp av maskingevär och stöveltramp”.

Hursomhelst så upprepar Malm i princip de punkter Olsson nämner i det inledande citatet med tillägget att ”I Gävle har kronofogden fullt upp just nu. På myndighetens bord ligger hela 332 indrivningsärenden bara mot Sverigedemokraternas kandidater till landstinget i Gävleborg”.

Det är sannerligen ingen smickrande uppgift om Sverigedemokraternas representanter i Gävleborgs län. Dock, som den sanningsälskare Malm är, så torde han anse det önskvärt att all fakta angående samtliga politikers ärenden hos kronofogden framkommer så att uppgifterna kan sättas i perspektiv. Sveriges Radio lät nyligen genomföra en för det ändamålet erforderlig kartläggning av de kandidater som ställer upp i höstens riksdagsval samt i kommunalvalen.

Av kartläggningen framgår att folkpartiet är det parti som har näst flest riksdagskandidater med registrerade fall hos kronofogden, närmare bestämt 24 kandidater, att jämföra med vänsterpartiet som är värst i sammanhanget med 35 kandidater, nationaldemokraternas tio kandidater, Sverigedemokraternas tre och Nationalsocialistisk fronts två.

Folkpartistiska politiker har också sammanlagt mest skulder bland kandidaterna till de sörmländska kommunvalen, skulder som inalles uppgår till närmare tre och en halv miljoner kronor. Drygt 70 av de politiker som ställer upp i de östgötska kommunalvalen har skulder hos kronofogden. Toppar listan gör en folkpartist, tillsammans med en moderat och en vänsterpartist. Dessa tre har vardera skulder på omkring 2,5 miljoner.

Av kandidaterna till kommunfullmäktige i Stockholms län är inte mindre än 200 skyldiga kronofogden pengar. Här är det moderaterna som är värst med 45 kandidater som sammanlagt är skyldiga inte mindre 72 miljoner kronor. Av kandidaterna till Stockholms kommunfullmäktige är det dock återigen folkpartiet som toppar listan med sex skuldsatta kandidater. Bland kandidaterna till kommunvalen i Uppsala län hamnar folkpartiets kandidater återigen näst högst på listan över politiker med skulder till kronofogden, övertrumfade av socialdemokraterna. Den ende riksdagskandidaten från Skaraborgs län som har skulder hos kronofogden är för övrigt folkpartist – och det är inte vem som helst utan Nicklas Lagerlöf som står på tredje plats på folkpartiets riksdagslista, och dessutom är ordförande i Liberala ungdomsförbundet i Västsverige.

Avser månne Malm informera väljarna om detta?

Sett över landet så är det inte ”främlingsfientliga” kandidater som dominerar kronofogdens rullor, utan jämte folkpartister främst vänsterpartister och socialdemokrater, även om inget parti saknar representanter.

I Skåne återfinns inte mindre än 235 kandidater till kommunvalen med fall hos kronofogden. Värst är socialdemokraterna med 58 kandidater, följt av vänsterpartiet med 27 kandidater.

I Dalarna har 81 kandidater skulder hos kronofogden på sammanlagt över 12 miljoner kronor. 18 av dessa är toppkandidater för sina partier, vara sex socialdemokrater. Kandidaterna till kommunfullmäktige i Norrbotten är likaså skyldiga 12 miljoner kronor, men här är det utslaget på 107 personer. En av dem, miljöpartisten Tore Johansson, har ensam en skuld på 1, 6 miljoner kronor.

Av kommunfullmäktigekandidaterna i Västerbotten är det främst miljöpartister och vänsterpartister som är skuldsatta. 14 av kandidaterna till kommunfullmäktige på Gotland utgör ärende för kronofogdemyndigheten. Fyra av dem är socialdemokrater varav en som har lyckats samla på sig hela 208 olika skulder. Av kandidaterna till kommunvalen i Skaraborgs län har över 60 obetalda skulder hos kronofogden, varav 21 är socialdemokrater. På listan till kommunvalet i Tibro har inte mindre än fem av de sex vänsterpartistiska kandidaterna skulder till kronofogden.

Så fortsätter det över hela landet. Långt över tusen politiker har skulder till kronofogden och inget parti är utan sina syndare.

Vad anbelangar övriga punkter på Olssons lista så försöker han göra ett stort nummer av att det finns Sverigedemokrater som har haft samröre med NSF, något han implicerar borde rendera rubriker. Varför motiverar han inte, men kanske även han lever i villfarelsen att partiet ”vill införa ett fjärde rike med hjälp av maskingevär och stöveltramp”. I själva verket förespråkar NSF givetvis inte våld och använder det inte som politisk kampmetod.

Ta då istället som ett belysande fall hur framför allt vänsterpartister och miljöpartister manifesterat eller annordnat aktiviteter tillsammans med Antifascistisk Aktion (AFA), en organisation som öppet förespråkar och brukar våld. Nyligen dömdes exempelvis 13 medlemmar i AFA för förberedelse till grov misshandel och ytterligare två medlemmar för försök till grov mordbrand respektive medhjälp till försök till grov mordbrand sedan de placerat ut en brandbomb på McDonalds i Nyköping som kunde ha skördat ett betydande antal människors liv om den bristerat.

Att flera personer engagerade i riksdagspartierna i olika sammanhang lierat sig med AFA borde onekligen ha skapat nyhetsrubriker, men dessa har i regel uteblivit.

Olsson och Expo försöker även dra växlar av att Sverigedemokraten Erik Hellsborn uppgivit den skönlitterära boken Vedergällning som en av sina favoriter. I ett desperat försök att förklara nyhetsvärdet i detta har Expo redogjort för våldsskildringar i boken.

Som exempel nämner Olsson ett ”ritualmord på judiska mediamagnater”. De som drabbas i boken är en judisk mediafamilj som allvarligt skadat Sverige, vilket Daniel Olsson av någon anledning omedelbart associerar med familjen Bonnier. Vad som skulle vara rituellt med de fiktiva morden framgår dock inte och tycks vara ett utslag av Olssons otyglade fantasi.

Ingenting säger hursomhelst att det var just våldsskildringarna som Hellsborn tyckte om, eller att han skulle anse det fiktiva våldet omsatt i realiteten acceptabelt eller ens önskvärt.

För att driva denna expoitiska logik vidare: Hur många politiker är det inte som kan tänkas anse exempelvis Bibeln eller Koranen vara läsvärda, böcker som sannerligen inte är utan våldsskildringar för den som vill fokusera på den aspekten? Hur många politiker skulle inte kunna tänkas uppskatta någonting ur den uppsjö av böcker eller filmer där våld är ett inslag?

Hur skall vi utifrån Olssons resonemang tolka att kulturminister Leif Pagrotsky förra året gick på konsert med och uppenbarligen gillade Dissection, ett band vars frontman Jon Nödtveidt tillsammans med en iransk satanist mördade den homosexuelle algeriern Josef Ben Meddaours 1998?

Eller varför inte ta Göran Persson, landets nuvarande statsminister, som har berättat att hans favoritbok är den förvisso mycket läsvärda Markens gröda av den norske nationalsocialisten Knut Hamsun. Det ligger onekligen nära till hands att förklara Persson som nationalsocialist enligt den expoitiska logiken, men stringens har aldrig varit Expos starka sida, om nu någon sådan överhuvudtaget finns.

Ingenting av allt det som nämnts ovan bevisar i sig att ”främlingsfientliga” partier utsätts för en hårdare granskning än riksdagspartierna, men det understryker att Expo och Daniel Olsson far med osanning då de hävdar motsatsen. Rubrikerna och den negativa kritik de hävdar att riksdagspartierna oeftergivligt skulle få utstå om deras kandidater gjort sig skyldiga till oegentligheter följer inte i realiteten.

Vad som däremot är uppenbart är att de brott som begås av riksdagspartiernas kandidater inte ständigt ältas som skenpolitiska argument i mediala eller politiska sammanhang. Det talas aldrig om det pedofilanstrukna miljöpartiet, det våldsbenägna vänsterpartiet eller de ekonomiskt oegentliga moderaterna. Tal om brottsbelastning eller ärenden hos kronofogden blir genomgående relevanta endast i samband med ”främlingsfientliga” partier.

När Fredrik Malm skriver att ”främlingsfientliga” skall mötas med fakta så är det inte sakpolitiska eller ideologiska frågor han avser, utan det är en uppmaning till hans gelikar som annars är ack så noggranna med att betrakta allt och alla individualistiskt att smutskasta hela partier för vad enstaka medlemmar har gjort, och endast vissa enskilda partier oaktat förhållandena i andra partier. Dessvärre är det ett relativt vedertaget handlingsmönster bland de burdusa fantasterna på den parlamentariska demokratins palissader. Denna tendentiösa tendens kan dock bemötas med verklig fakta om dessa folkets fläckfria representanter.
Källa: http://www.realisten.se/2006/08/11/folkets-flackfria-representanter/

Kriminell miljöpartist i fullmäktige har fortsatt förtroende av sitt parti
Vaxholm Förra året dömdes Bernt Varvemo i Svea hovrätt för ett knivrån på en tunnelbanevagn. Han dömdes då att betala 15 000 kronor i ersättning till brottsoffret. Hittills har Varvemo inte betalat en enda krona.
Det var för tre år sedan som Varvemo rånade en 21-årig man på hans CD-spelare och jacka. Vid rånet knivskars offret i fingret, uppger tidningen Metro. Varvemo greps dock kort efter rånet. Han ställdes inför rätta och fick 18 månaders fängelse samt att han alltså skulle betala 15 000 kronor till offret. Det var inte första gången som Varvemo döms för brott. Tidigare har han lagförts för såväl misshandel som trafikbrott.
Källa:
http://www.realisten.se/2006/11/08/kriminell-miljopartist-i-fullmaktige-har-fortsatt-fortroende-av-sitt-parti/
Varvemo har till dags datum 2010-02-05 fortsatt förtroende som ersättare i kommunfullmäktige och likväl medlem i Miljöpartiet, se länkar:
http://www.val.se/val/val2006/slutlig/K/kommun/01/87/valda.html
http://troman.vaxholm.se/troint/detail_namndstyrelse.asp?namnd=KF&PrmUppdrag=ers&F ullDetail=OFF

275 000 kr - utan kvitto - Yvonne Ruwaida[/size}
I januari 2001 avslöjades att Ruwaida handlat för 275 000 kr på riksdagens betalkort utan att redovisa detta på över två år.
Bland annat åkte hon under 1999 taxi för cirka 70 000 kronor på riksdagens bekostnad.
Källor:
http://sv.wikipedia.org/wiki/Yvonne_Ruwaida
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article7905.ab
CV: Riksdagsledamot 1994-2006, Opposionsborgarråd 2006-, Medlem i partistyrelsen, tidigare ordförande i CMR


[size=18]Valfuskande socialdemokrat dömd
Den socialdemokratiska aktivisten Monika Rydin dömdes i torsdags för valfusk vid Västmanlands tingsrätt. Det var på valdagen förra året som hon begick sitt brott. Rydin stod med socialdemokraternas banderoll över bröstet och delade ut valsedlar för sitt parti. Vid ett ögonblick då hon trodde att hon inte var bevakad plockade hon bort valsedlarna för Sverigedemokraterna. När hon konfronterades av röstförrättaren om detta erkände hon direkt att hon stulit valsedlarna. I förhör skyllde hon sedan på ”hjärnsläpp”.
Monica Rydin, socialdemokratisk fullmäktigeledamot i Surahammar, som åtalats för valfusk, dömdes idag av tingsrätten till 70 dagsböter för otillbörligt verkande vid röstning. torsdag 18 oktober 2007
Källor:
http://www.sr.se/vastmanland/nyheter/artikel.asp?artikel=1664665
http://www.realisten.se/2007/10/20/valfuskande-socialdemokrat-domd/


Socialdemokratisk nämndeman dömd för hot mot tjänsteman
Den 23-årige socialdemokratiske nämndemannen Mahmoud Haidar som varit avstängd har återinträtt som nämndeman trots att han dömdes till dagsböter för hot mot tjänsteman för ca ett år sedan. Vid rättegången var han även åtalad för misshandel men detta friades han ifrån trots vittnen som sett misshandeln och blod på sina kläder. Han är sedan tidigare även dömd för en misshandel till vård inom socialtjänsten.
Den socialdemokratiska nämndemannen Mahmoud Haidar, 21, har åtalats för misshandel och hot mot tjänsteman. Han har därför tills vidare tvingats lämna sitt uppdrag som nämndeman. Det är dock inte första gången som han begår brott. Redan 2003 dömdes han till vård inom socialtjänsten och dagsböter för misshandel.
Källor:
http://www.barometern.se/nyheter/kalmar/namndeman-avstangd-fran-tingsratten%28287087%29.gm
http://thoralfalfsson.webblogg.se/2009/may/skandal-vid-kalmar-tingsratt.html
http://thoralfalfsson.webblogg.se/2009/may/lagman-conny-jorneklint-forsvarar-sitt-beslut.html
http://www.realisten.se/2007/10/21/muslimsk-socialdemokratisk-namndeman-atalad/


Anna Sjödin, SSU
Den 12 oktober 2006 fälldes Sjödin på samtliga åtalspunkter av Stockholms tingsrätt och dömdes till 120 dagsböter à 300 kronor för förolämpning, egenmäktigt förfarande, ringa våld mot tjänsteman och våldsamt motstånd. Hon förpliktades också att betala skadestånd om 5 500 kronor till ordningsvakten för sveda och värk. Det kanske mest prekära med avseende på hennes politiska karriär är just det faktum att hon skall ha kallat dörrvakten för "jävla svartskalle", vilket av rätten bedömdes som en både allvarlig och rasistisk kränkning. Sjödin skrev i ett öppet brev, efter tingsrättsdomen, till SSU-medlemmar att hennes tro på rättssystemet tydligen var felriktad.
Källa:
http://sv.wikipedia.org/wiki/Anna_sj%C3%B6din


Fackbas i Värmland erkänner barnmisshandel — 60 dagsböter
Heléne Larsson är ordförande för LO-facken i Östra Värmland och samtidigt ledamot i ABF Värmlands styrelse.
Fackbasen fick nyligen ett strafföreläggande och 60 dagsböter. Hon har, enligt åklagaren, gjort sig skyldig till barnmisshandel:
- Jag erkänner. Men det är inget jag tycker ni ska skriva om, säger Heléne Larsson till Politikerbloggen.
Källa:
http://www.politikerbloggen.se/2008/05/13/8859/


Socialdemokratisk kyrkopolitiker lämnar uppdrag efter barnvåldtäkt
Vallentuna En socialdemokratisk kyrkopolitiker, född 1933, lämnar nu sina politiska uppdrag sedan han den 28 september dömts för våldtäkt mot sina barnbarn. Socialdemokraten brukade passa sina barnbarn och det var då övergreppen ägde rum.
Politikern döms för att ha tilltvingat sig samlag och andra sexuella handlingar mot båda barnbarnen. Han ska också ha tvingat dem att titta på porrfilm. Övergreppen ägde rum under flera års tid och upphörde först när barnen började närma sig tioårsåldern.
Politikern har inte informerat sin församling om misstankarna. Nu när han dömts och socialdemokratens handlingar blivit kända i församlingen väljer han att avgå. Han nekar dock fortfarande till brott och kommer att överklaga domen. Mannen fick fyra års fängelse.
Källa:
http://www.realisten.se/2009/10/02/socialdemokratisk-kyrkopolitiker-lamnar-uppdrag-efter-barnvaldtakt/


Riksdagsman i fylleskandal
Per Svedberg påträffades gravt berusad, endast iförd kalsonger och skjorta utanför tjänsterummet till en kvinnlig partikollega i samband med Socialdemokraternas julfest i riksdagen.
Det var i tisdags som händelsen ägde rum. Svedberg ska ha sextrakasserat den kvinnliga partikollegan vilken tog skydd i sitt tjänsterum i riksdagen. Per Svedberg följde efter och bankade på kvinnans dörr och uppträde hotfullt. Enligt Politikerbloggen stod Svedberg bland annat och skrek ”Knulla, knulla för fan” medan partikollegan ringde efter ett vaktbolag som fick hämta Svedberg.
Socialdemokraternas gruppledare Sven-Erik Österberg säger till Aftonbladet att Svedberg har fortsatt förtroende från partiet. Skulle det upprepas så är dock förtroendet förbrukat.
Ej polisanmält.
Källor:
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article6310034.ab
http://www.realisten.se/2009/12/18/utan-byxor-i-riksdagshuset/
http://www.socialdemokraterna.se/persvedberg
http://www.s-info.se/page/default.asp?id=210


Vänsterpartist skickade sexistiska brev
"Lämna omedelbart Sverige. Försvinn härifrån. Det luktar skit från dig, Du har lämnat ditt land, du är en feg människa. Vill du tjäna pengar då får du sälja din rumpa på en bordell i Köpenhamn." Så stod det skrivet i de mejl som vänsterpartisten Ahmed Bouirda anonymt skickade till sin kvinnliga partikamrat, i vilka han dessutom påstod han sig vara sverigedemokrat.
Ahmed Bouirda är muslim och kom till Sverige från Agadir, Marocko, för snart åtta år sen. Han arbetar som tolk i arabiska och franska. Under förra mandatperioden satt han som ersättare för Vänsterpartiet i Gävles barn- och ungdomsnämnd. Inför valet stod han på partiets elfte plats på landstingslistan.
Med anledning av det inträffade väljer Sverigedemokraterna Gävle att polisanmäla Ahmed Bouirda, detta då hans avsikt varit att skada sin partikamrat och samtidigt skada Sverigedemokraterna genom att använda partinamnet som avsändare i ett brottsligt syfte.
Vänsterpartiet valde att inte polisanmäla mannen mot att han lämnade sina politiska uppdrag.
Källor:
http://www.realisten.se/2008/03/07/vansterpartist-skickade-sexistiska-brev/
http://www.sdkuriren.se/blog/index.php/inrikes/2008/03/07/sd_gavle_polisanmaler_ahmed_bouirda
Absurd
Absurd
Mammutjäger

Poäng : 3843

Till överst på sidan Gå ner

Samlingstråden: Kriminella politiker i sjuklövern. Empty Sv: Samlingstråden: Kriminella politiker i sjuklövern.

Inlägg  Absurd i tis 20 sep - 12:26

Miljörpartiets Michael Leventis åtalas för nya pedofilbrott
http://www.realisten.se/2005/06/17/miljorpartiets-michael-leventis-atalas-for-nya-pedofilbrott/
Den grekiskättlade miljöpartisten Michael Leventis åtalades idag vid Helsingborgs tingsrätt för våldtäkt av en elvaårig flicka. Det är långtifrån första gången miljöpartisten står åtalad för pedofilbrott.

Förra året dömdes Leventis till ynka ett års fängelse för sexuellt utnyttjande av två treåriga flickor på det dagis vid vilket han arbetade, samt ytterligare övergrepp på två något äldre flickor som han suttit barnvakt åt. Bara en månad efter domen blev Leventis påkommen med att försöka lura till sig småbarn via hemsidan Lunarstorm. Han har ännu inte suttit av sitt straff och har under vintern och våren befunnit sig utomlands. I april blev han efterlyst i sin frånvaro och kunde gripas först för drygt två veckor sedan.

Leventis står nu åtalad i första hand för våldtäkt, i andra hand för grovt sexuellt utnyttjande av underårig. Han skall mellan den 1 juni 2002 och 1 oktober 2003 ha tilltvingat sig samlag med en flicka som då var mellan tio och elva år gammal.

http://www.patriot.nu/artikel.asp?artikelID=227
Den 27 november 2003, kunde Patriot.nu avslöja att den Miljöpartistiske politikern Michael Leventis, medlem i förtroenderådet och ett av Miljöpartiets toppnamn i Höganäs, anhållits misstänkt för sexuellt utnyttjande av underårig, ofredande och barnpornografibrott. Leventis drygade ut politikerarvodet med att jobba på en förskola – något som har visat sig mycket olämpligt då Leventis var pedofil. Leventis dömdes senare för förbrytelser mot flera barn i åldrar mellan tre och elva år. Polisen fann också vid en husrannsakan i Leventis hem en hel del barnpornografiskt material i hans dator.
Mer: http://www.sdkuriren.se/nyheter.php?action=fullnews&id=553
http://www.sdkuriren.se/nyheter.php?action=fullnews&showcomments=1&id=554
http://www.realisten.se/2004/03/30/pedofil-politiker-fortsatt-aktiv-pa-internet/


Pedofilmisstänkt miljöpartistisk politiker hade urinsex med småpojkar
http://www.realisten.se/2004/12/09/pedofilmisstankt-miljopartistisk-politiker-hade-urinsex-med-smapojkar/

Sverige Den miljöpartistiske politikern Christer Öhgren, som bland annat är gruppledare i Stadshuset i Stockholm och förr var förbundssekreterare för Grön Ungdom, är sedan en tid misstänkt för homosexuella pedofilibrott. Han skall ha antastat en rad pojkar sexuellt och även haft sexuellt umgänge med underåriga pojkar. Han har erkänt att han haft sexuellt umgänge med en underårig pojke, men hävdar att han inte kände till pojkens ålder.

Enligt uppgifter i Bonnierägda Expressen skall polisen ha bildbevis mot Öhgren i form av en videoinspelning där en underårig pojke står och urinerar över honom i ett badrum, i vad som beskrivs som ett sexuellt sammanhang. Om uppgifterna stämmer är Öhgren sannerligen en värdig representant för dagens politiska etablissemang och den demokrati de representerar. Men vi måste vara toleranta och tolerera om folkets förmenta ledare beter sig på detta sätt, eller hur? Det brukar ju åtminstone de själva påstå mellan sina dekadenta utsvävningar.

http://www.patriot.nu/artikel.asp?artikelID=227
Nu har ytterligare en Miljöpartistisk toppolitiker avslöjats som pedofil, under gårdagen hölls häktningsförhandling vid Stockholms tingsrätt avdelning 13. Christer Öhgren, 37 år gammal, verksam inom kommunfullmäktige, kommunstyrelsen och socialtjänstnämnden i Stockholms stad, häktades misstänkt för sexuellt utnyttjande av underårig. Han skall vid flera tillfällen ha utnyttjat unga pojkar i utbyte mot alkohol. Öhgren nekar inte till de faktiska omständigheterna utan hävdar att han inte visste att pojken i det aktuella fallet varit så ung. Han kommer nu att sitta frihetsberövad fram till den 6 december då nästa förhandling kommer att hållas. Det är inte heller första gången Öhgren hamnar i klammeri med rättvisan. Han förekommer två gånger sedan tidigare i belastningsregistret.

http://www.freesweden.org/christer_ohgren.htm
38 år. Medlem i Miljöpariet sedan 1984.

Suttit i MP:s ungdomsförbunds ("Grön Ungdom") riksstyrelse.
Författare ihop med partikamraten och fifflaren Yvonne Ruwaida.

Kandiderade till riksdagen vid valet 2002.
Miljöpartistisk kommunfullmäktigeledamot i Stockholm.
Före detta journalist och högstadielärare.

Dömd i Stockholms tingsrätt den 13 januari 2005 för "sexköp av barn" till ett löjeväckande lågt straff i form av dagsböter. Åklagaren (Martin Bresman) har givetvis överklagat denna "pajasdom" till Svea hovrätt.

Det har även i dagarna framkommit att Öhgren är Hiv-positiv varför ett flertal av hans unga offer nu kallats till Smittskyddsinstitutet för test.

Denna perverterade mörkerman och multikulti-förespråkare har bla roat sig med att ragga upp småpojkar från sin bil och lockat dem med bla pengar, alkohol och tobak för att få dem att utföra perversa sexuella tjänster såsom urinsex och sodomi mm.

Givetvis nekade detta äckel, men då polisen lyckades med konststycket att beslagta en hemlig videoinspelning där Öhgren bla låter en minderårig pojke urinera på sig fann denna minst sagt störda individ för gott att erkänna.
Den 14 februari 2006 dömdes Öhgren av Svea Hovrätt till fjorton (14) månaders fängelse.
Värt att läsa: http://www.rfsl.se/?p=3815&aid=4901


Bruno Reinfeldt dömd för rattfylla
Av Redaktionen
Täby Bruno Reinfeldt, moderat kommunpolitiker i Täbys kommun och far till Sveriges statsminister Fredrik Reinfeldt, dömdes i går till 40 dagsböter för rattfylleri. Brottet ägde rum den 23 oktober 2008. Polisen fick in ett larm om att en berusad person kört från en parkering i Täby centrum. Polisen kom senare till Reinfeldts bostad och mötte en berusad kommunpolitiker.

Mätningar visade att han hade 0,79 promille alkohol i blodet. Själv nekar han till brott och menar att han drack efter bilfärden. Detta motsägs av rättsmedicinalverkets analys som menar att Bruno Reinfeldt inte kan ha druckit så mycket sprit efter hemkomsten.

Den 70-åriga politikern får betala 8000 kronor för sin fylleresa.
http://www.realisten.se/2009/06/03/bruno-reinfeldt-domd-for-rattfylla/


Moderaten Henrik Gliveson dömd till fängelse
Tingsrätten har dömt den moderata kommunpolitiker från Ronneby som stått åtalad för flera fall av misshandel och grov kvinnofridskränkning riktade mot sin tidigare sambo.
Åklagaren yrkade på ett kännbart fängelsestraff för moderaten Henrik Gliveson.
Brotten han dömdes för ska ha begåtts sedan några år tillbaka fram till förra hösten.

Som Fria Nyheter tidigare rapporterat om utsattes sambon för våld även när hon var gravid. Sambon vägrade först polisanmäla politikern, men hon fick hjälp i sitt beslut att gå till polisen av kollegor inom politiken och på hennes arbete.
Henrik Gliveson har tagit time out från politiken i Ronneby.

Henrik Gliveson dömdes till ett och halvt års fängelse för grov misshandel och grov kvinnofridskränkning efter att ha misshandlat sin gravida sambo och även spottat på samt hotat henne. Han ska även betala ett skadestånd på 50.000kr till den misshandlade kvinnan.
http://frianyheter.wordpress.com/2008/10/15/moderaten-henrik-gliveson-domd-till-fangelse/
http://www.realisten.se/2008/10/13/moderat-politiker-domd-efter-misshandel-av-en-gravid-kvinna/
http://www.realisten.se/2008/09/26/rattegang-mot-misstankt-kvinnomisshandlande-moderat/

Barbar:
Källa: http://hallandsposten.se/nyheter/halland/1.648536-sacipovic-fick-sex-manader
Sacipovic fick sex månader
UPPDATERAD: Landstingspolitikern Sasa Sacipovic (V) döms till sex månaders fängelse för grov kvinnofridskränkning genom att bland annat ha misshandlat sin sambo vid sex olika tillfällen.


Källa: http://everykindapeople.blogspot.com/2008/07/centerpartistisk-nmndeman-dmd-till-tre.html
Centerpartistisk nämndeman dömd till tre års fängelse
Den 67-årige centerpartisten Per-Olov Zethrin som stått åtalad misstänkt för att ha tvättat svarta pengar åt det kriminella mc-gänget Red Devils dömdes i fredags till tre års fängelse av Falu tingsrätt.
Efter ett av polisen i Dalarnas läns största tillslag hittills greps 16 personer i maj i en mycket stor ekobrottshärva. Elva personer från Dalarna och fem från Stockholmsområdet greps och åtalades senare för bland annat grova skatte- och bokföringsbrott.
En av dessa är Per-Olov Zethrin från Lidingö som tidigare varit kommunpolitiker för Centern. Han har även suttit som nämndeman i Stockholms tingsrätt.
Enligt domen [B1393-08] ska han ha tvättat svarta pengar och förfalskat fakturor för flera miljoner kronor genom sina faktoringbolag i Stockholm åt mc-klubben Red Devils i Falun, som har en stark anknytning till Hells Angels.


Källa: http://www.expressen.se/1.466059
Riksdagsledamoten hade två fruar samtidigt
MALMÖ. Den moderate riksdagsledamoten var gift med två kvinnor - samtidigt.
Nu utreder polisen tvegiftet.
- Jag håller på att försöka reda upp det. Jag vet att man inte får göra så, jag är inte så dum, säger han.
Reza Khelili, 39, sitter i riksdagen för moderaterna.


Källa: http://sydsvenskan.se/malmo/article303070.ece
V-politiker tar time-out efter fyllekörning
Av Dan Ivarsson
Först publicerad: 22 februari 2008 12:01
Senast uppdaterad: 22 februari 2008 14:14
En av vänsterpartiets tyngsta politiker i Malmö, Juha Jurvanen, tar en time-out från politiken.
Jurvanen är vänsterpartiets ledamot i kommunstyrelsen. Han sitter även som ledamot i kommunfullmäktige och är andre vice ordförande i Oxies stadsdelsfullmäktige
Källa: http://www.svd.se/nyheter/inrikes/svensk-politiker-gripen-i-tyskland_234719.svd


Svensk politiker gripen i Tyskland
Publicerad: 5 juni 2007, 09.17. Senast ändrad: 27 september 2007, 19.10
En svensk kommunpolitiker från Jämtland har gripits och anhållits i Tyskland. Mannen riskerar nu att utlämnas till Kroatien där han hotas av fängelse för rån, rapporterar lokala medier i Jämtland.
Lite mer detaljer nedan
http://lillatorgliberalerna.blogspot.com/2007/06/dmd-bankrnare-sklart-oskyldig-i-sverige.html

Serbisk miljöpartist gripen för rån
TISDAG 5 JUNI 2007
Dömd bankrånare såklart oskyldig i Sverige
Kommunpolitikern Dmitar Savic (mp) sitter anhållen i Tyskland eftersom det finns en internationell häktningsorder. Han är svensk medborgare och i höstens val kom han in i fullmäktige i Krokom. Han sitter också med i styrelsen för miljöpartiets länsorganisation.
Den kroatiska motsvarigheten till HD har fällt honom för bankrån och han väntas nu utlämnas till Kroatien. Hans partikamrat Owen Laws berättar i Öresundsposten att han är mycket orolig och tycker det här är allvarligt.
Källa: http://www.kvp.se/nyheter/1.724245


Magdalena Streijffert avgår som ordförande för s-studentförbundet
Magdalena Streijffert har avgått som ordförande för socialdemokratiska studentförbundet efter kvittoskandalen. Kajsa Borgnäs, 24, är vald som ersättare.
- Jag fortsätter med riksdagsarbetet. Vi får se vad väljarna tycker, säger Streijffert.
Källa: http://www.sr.se/cgi-bin/skaraborg/nyheter/artikel.asp?Artikel=2615259

12:44 | torsdag 5 februari 2009
Nestor Vega åtalas för grovt bedrägeri
Nestor Vega Foto: Bror Augustsson.Den före detta regionpolitikern Nestor Vega åtalades under torsdagen för grova bedrägerier.
Han var tidigare vice ordförande i Primärvårdsstyrelsen i Skaraborg.
”Han tog inte ledigt för politiska uppdrag”
Bakgrunden är att Vänsterpartisten, med en rad politiska uppdrag i regionen bakom sig, har avslöjats med att fuska med sitt politikerarvode.
Minst 180.000 under de senaste fyra åren har Nestor Vega enligt regionens utredning lurat till sig.


Källa: http://di.se/Index/Nyheter/2007/11/22/258661.htm
Carlgren glömde deklarera ränta
2007-11-22 18:50
Skatteverket upptaxerar miljöminister Andreas Carlgren (c) med över 130.000 kronor för inkomståret 2006. Hälften av upptaxeringen handlar om en ränteinkomst som inte deklarerats. Carlgren förklarar missen med glömska.
Utöver den bortglömda räntan handlar det om ett avslag på ett avdrag med 69.000 kronor. Carlgren hade yrkat på avdraget mot bakgrund av dubbelt boende när han var generaldirektör på Integrationsverket i Norrköping.


Folkpartistisk toppolitiker arbetade heltid med politik samtidigt som han var sjukskriven
Av den-svenske.com | http://www.realisten.se/2007/02/10/f...r-sjukskriven/

Lund Ordföranden för folkpartiet i Lund, Lars Hansson, krävs nu på att betala tillbaka 50 000 kronor till Försäkringskassan. Detta sedan det framkommit att Hansson under närmare ett års tid varit sjukskriven på heltid, samtidigt som han var väldigt aktiv inom politiken.

Under perioden då Hansson var sjukskriven fortsatte han att styra partiets medlemmar, kandiderade till riksdagen, drev en intensiv personvalskampanj, satt med i styrelser, var vice ordförande i centrala skolnämnden, satt som ordinarie ledamot i kommunfullmäktige och var revisor i en hästklubb, rapporterar Sydsvenska Dagbladet. Trots det tog han ut Försäkringskassans maxbelopp på runt 20 000 kronor i månaden.

I slutet av januari avsade sig Hansson posten som partiordförande under förevändningen att han nu vill fokusera på uppdraget som ordförande i Lunds barn- och skolnämnd. Anonyma källor gör dock gällande för Sydsvenska Dagbladet att fuskmisstankarna mot honom blivit en belastning för partiet, vilket tvingade fram beslutet.

Folkpartiet i Lund gick till val med devisen ”Arbete, inte bidrag”.


Per Gahrton dömd för rattfylleri
Av den-svenske.com - http://www.realisten.se/2007/02/07/per-gahrton-domd-for-rattfylleri/
Stockholm Miljöpartiets styrelseledamot Per Gahrton friades i tingsrätten för rattfylleri. Det var efter att han krockat med en polis i maj 2005 som han fick göra ett alkoholtest som visade att Gahrton hade 0,2 promille i blodet. Tingsrätten friade Gahrton eftersom den polisman som genomförde alkoholtestet inte hade någon formell utbildning för sådana test.
Under hovrättsförhandlingarna hördes bland annat polismän som berättade att det inte påverkar testets resultat om den som utför provet har utbildning eller inte. Därmed fälls Per Gahrton och får betala 16 000 kronor i böter.
Efter domen har nu Per Gahrton beslutat sig för att lämna Miljöpartiets styrelse. Han blir dock kvar som ordförande för Palestinagrupperna och kommer också arbeta med politik inom den gröna tankesmedjan Cogito.


Kristdemokrat fast för narkotikabrott
Av den-svenske.com - http://www.realisten.se/2007/12/14/kristdemokrat-fast-for-narkotikabrott/
Arvika Kristdemokraternas ordförande i Arvika, Martin Strandberg, anhölls förra veckan för narkotikabrott. Strandberg färdades tillsammans med en kamrat i en bil som stoppades av polis. I bilen hittade polisen 1,22 gram amfetamin. Kristdemokraten fick ställa sig med händerna på biltaket medan han visiterades. Därefter fördes han bort i polisbil, misstänkt för narkotikabrott och drograttfylleri.
På polisstationen fick han lämna urinprov och när det analyserats hittade polisen spår av såväl hasch som amfetamin.
Martin Strandberg, 31, påstår sig ha ett förflutet som narkoman men menar att han slutat sedan sju år tillbaka. Återfallet beskriver han som omständigheter.


Kristdemokratisk politiker dömd för sexuellt utnyttjande av underårig
Av den-svenske.com - http://www.realisten.se/2007/09/18/kristdemokratisk-politiker-domd-for-sexuellt-utnyttjande-av-underarig/
Sverige En 28-årig homosexuell kristdemokratisk politiker har dömts för sexuellt utnyttjande av underårig till skyddstillsyn och behandling med särskild behandlingsplan.
Den 28-årige mannen hade ett sexuellt förhållande med en 14-årig pojke som han träffat via ett forum på Internet. Trots att mannen fick vetskap om att pojken var underårig fortsatte han att ha sex med 14-åringen.
28-åringen har tidigare arbetat som konfirmandledare och har fram tills nyligen haft förtroendeuppdrag som kyrkopolitiker för kristdemokraterna.
Tidigare i år dömdes en kristdemokratisk kommunpolitiker i 50-årsåldern för förargelseväckande beteende och böter sedan han haft oralsex med en annan man i badhuset vattenpalatset i Eskilstuna.


Socialdemokrat misstänkt för våldsbrott tillbaka i socialnämnd
http://www.realisten.se/2006/09/29/socialdemokrat-misstankt-for-valdsbrott-tillbaka-i-socialnamnd/
I augusti i år, under den sk Cityfesten i Gävle, anmäldes Amanda Isaksson (s) för misshandel sedan hon skall ha slagit en man i ansiktet. Vittnen pekade ut Isaksson på platsen och polisen omhändertog henne sedan enligt lagen om berusade personer varpå hon fick sova ruset av sig på polisstationen.
Isaksson är högt uppsatt i Gävle kommun och vid tillfället för misshandeln var hon ordförande för socialnämnden och även nämndeman i Gävle tingsrätt. Med tanke på det stundande valet tog hon efter incidenten en så kallad time-out men i onsdags tog denna slut då hon deltog vid socialnämndens sammanträde. Hon är även fortfarande inskriven som nämndeman vid Gävle tingsrätt. Att vara beslutande i just sociala och rättsliga frågor borde i ett sunt samhälle inte vara förenligt med att misstänkas för våldsbrott och att bli omhändertagen för berusning men för folkets ”fläckfria representanter” verkar det inte vara något problem.


Folkpartist körde rattfull
Av den-svenske.com - http://www.realisten.se/2006/08/30/folkpartist-korde-rattfull/
Sverige Folkpartisten Mats Granath avsäger sig alla politiska uppdrag sedan det framkommit att han greps rattfull för två veckor sedan. Ett utandningsprov visade 0,83 promille och han fick sitt kökort indraget.
Granath är ledamot i Nacka kommuns fullmäktige, ledamot i miljöberedningen samt ordförande i områdesnämnden. Inför kommande kommunval stod Granath på sjätteplats på folkpartiets lista, men säger i ett utlåtande att han nu drar tillbaka sin kandidatur.


Kristdemokrat i mutskandal
Av den-svenske.com - http://www.realisten.se/2006/08/28/kristdemokrat-i-mutskandal/
Sigtuna När kristdemokraten Elias Mardini stoppades av en civilpolis för att ha kört mot rött ljus försökte han muta sig ur situationen. Mardini räckte, enligt domen, fram en vinflaska och sade ”God jul och gott nytt år, vi kan väl glömma det här”. Enligt kristdemokraten rör det sig dock inte om något brott från hans sida. Istället antyder han ”rasism” från polismannen.
- Ett missförstånd uppstod och jag trodde att jag var tvungen att betala böterna på plats. Polisen frågade mig var jag kom ifrån. När jag sa Libanon kallade han mig för gris och sa att ”det här är inte Libanon, det här är Sverige”. Efter det sjukskrevs jag för depression i nära tre månader, säger Mardini till Expressen.
Tydligen mådde han så dåligt att han inte orkade berätta för sitt eget parti om domen utan har valt att tiga trots att han är folkvald politiker i kommunfullmäktige i Sigtuna. När partiet nu fått reda på att han dömts och dessutom undanhållit domen för partiet har han tvingats att ta ”time-out”. Exakt vad det innebär i demokratiska sammanhang är svårt att säga men Mona Sahlins kontokortsfiffel kan ge en fingervisning då hon kort efter sin ”time-out” återkom som välavlönad regeringsmedlem.


Kristdemokraternas gruppledare i Malmö anmäld för förskingring
Av den-svenske.com -http://www.realisten.se/2005/06/17/kristdemokraternas-gruppledare-i-malmo-anmald-for-forskingring/
Malmö Kristdemokraternas gruppledare i Malmös kommunfullmäktige, Lado Iskra, anmäldes igår för förskingring. Enligt partiets revisor, som ligger bakom anmälan, kan Iskra ha förskingrat uppemot 150 000 kronor ur partikassan. Pengarna har bland annat använts till att betala privata krognotor, taxiresor och mobiltelefonräkningar.
Iskra är utöver uppdraget som gruppordförande i Malmö också ersättare i partistyrelsen och har bland annat uppdrag åt EU:s regionkommitté.


Ännu en demokratisk politiker dömd för pedofilbrott (Åke Blomqvist, FP)
Av den-svenske.com - http://www.realisten.se/2004/02/21/annu-en-demokratisk-politiker-domd-for-pedofilbrott/

Nyköping En 60-årig kommunpolitiker i Sörmland dömdes idag för barnpornografibrott av Nyköpings tingsrätt. Han har tidigare haft en central post inom kristdemokraterna på den ort där han varit aktiv. Pedofilen hade 1 100 barnpornografiska bilder i sin dator och avslöjades när en bekant skulle hjälpa mannen med hans dator.
Åke Blomqvist, Folkpartiet. Dömd för försök till köp av sexuella tjänster av barn

http://politisktinkorrekt.wordpress.com/2009/11/10/kommunalrad-i-huddinge-forsokte-kopa-sex-av-minderarig-tjej/
Huddinges kommunalråd Åke Blomqvist (FP) har redan dömts för försök till köp av sexuella tjänster av barn till dagsböter. Han uppger att han ångrade sig och att de aldrig hade sex, medan flickan hävdar motsatsen vilket inte kunde bevisas.
67-årige Blomqvist har haft fler tunga poster i kommunen, bland annat som ordförande i grundskolenämnden och tänkte först lämna sina uppdrag före årsskiftet. Men kommunledningen krävde hans avgång med omedelbar verkan vilket nu har skett.
Hans sexuella utsvävningar med tonårsflickan ingick i en större härva vilket fick PI att fundera. Huddinge och sexträffar lät bekant. Vi hade våra aningar åt hållet med det stora kopplerimålet. Och visst var det rätt. Det visar sig Åke Blomqvist upplät sitt hem i Huddinge för gruppsexträff där flera andra män skändade en 17-årig flicka den 28 mars 2008. I bakgrunden rullade en hårdporrfilm.

http://www.realisten.se/2009/11/10/folkpartist-domd-for-sexkopsbrott/
Åke Blomqvist är för tillfället gruppledare för Folkpartiet, kommunalråd med samordningsansvar för barn- och utbildningsfrågor tillika ordförande i grundskolenämnden i Huddinge kommun. Ledamot i kommunfullmäktige och 1:e vice ordförande i kommunstyrelsen. Ledamot i demokratiberedningen.
Han är även aktiv inom Svenska kyrkan och ordförande i kyrkofullmäktige i Huddinge kyrkliga samfällighet och Huddinge kyrkoråd, samt ledamot i kyrkomötet, den svenska kyrkans högsta beslutande organ.
Åke Blomqvist har varit en av de politiker som varit mest pådrivande för att homosexuella skall få gifta sig i kyrkan, så kallade samkönade äktenskap. Han listades av tidningen QX som en ”homovänlig politiker” år 2001. Han var sedan huvudförfattare till bland annat Kyrkomötets motion 2005: 96 Låt samkönade par få sin relation stadfäst inom Svenska kyrkan.
Mer källor:
http://politisktinkorrekt.wordpress.com/?s=%C3%85ke+Blomqvist&searchbutton=Go


Politiker förskingrade
En person som fram tills nyligen haft en rad politiska förtroendeuppdrag i Norduppland har dömts till böter för grov förskingring.
Vederbörande har erkänt - och även dömts för - att ha stulit kontanter och fört över pengar från en förenings konto till sitt eget. Det var möjligt då personen hade förtroendeuppdrag som kassör i föreningen.
Sammanlagt handlade det om nästan 125 000 kronor under tre års tid. Tingsrätten dömer till villkorlig dom och dagsböter om 60 å 80 kronor för grov förskingring.
Den före detta politikern avsade sig samtliga förtroendeuppdrag med omedelbar verkan samma dag som rättegången hölls i Uppsala tingsrätt.
http://www.sr.se/uppland/nyheter/artikel.asp?artikel=3430816


SIC:
Socialdemokraten Mona Sahlin:

Miljöpartiet Yvonne Ruwaida:


Var femte på valsedeln dömd för brott
Nära var femte politiker som kandiderar till riksdagen och kommunerna i valet är dömd för brott. Det visar en kartläggning som Ekot gjort.
Moderaternas toppnamn i Älvdalens kommun i Dalarna, Seth Holmström, är dömd för miljöbrott, men tror inte att det påverkar väljarnas förtroende för honom.
– Brottet jag skulle ha begått är att jag sålde bensin på en bensinstation som inte var miljögodkänd. Istället för att ha bensinen kvar i tanken sålde jag ut den för en krona litern. Jag såg inget större brott i det, inte, säger Seth Holmström.
Seth Holmström dömdes för miljöbrott, men de vanligaste förseelserna bland politikerna är snatteri, stöld, vårdslöshet i trafik och rattfylla. Grova brott förekommer också, men mer sällan.
Småbrotten uteslöts
Nästan var femte person som kandiderar för de stora partierna till riksdag och kommuner, cirka 19 procent, har förklarats skyldiga i domstol, eller vid lindrigare brott av åklagare. Det visar statistik som Brottsförebyggande rådet, BRÅ, tagit fram för Ekot. De allra minsta förseelserna, de som ger böter som delas ut av polisen, har inte tagits med i undersökningen.
Mest brottsliga är männen på listorna i kommunerna. Bland dem dömdes fler än var fjärde, knappt 27 procent, för brott mellan åren 1973 och 2005. Upp emot en tredjedel gällde brott mot trafiklagen.
Bland kvinnorna är runt tio procent dömda, och därmed är politikerna som grupp troligen något mindre kriminellt belastad än befolkningen i övrigt, tror Brå.
Allvarligt med brott för förtroendevalda
Men i och med att det handlar om ett förtroendeuppdrag gör det svårt att bortse från vissa brott, även om de ligger flera år tillbaka i tiden. Det menar en framträdande vänsterpartist i en kommun i Mellansverige som dömts för misshandel och vill vara anonym.
– Bedrägeribrott och att hantera mycket pengar, till exempel. Man sitter ju i en förtroendeställning i kommunen. Jag har också svårt för pedofiler som sitter i barn- och utbildningsnämnden, till exempel. Det kan väl också vara lite känsligt.
I söndags rapporterade Aftonbladet om att tre politiker som ställer upp i valet dömts för sexuella övergrepp mot barn, och det kom som en överraskning för moderaterna och socialdemokraterna, de partier dit två av de tre politikerna hörde.
Kan inte uteslutas att det finns fler
Om det döljer sig fler personer som dömts för grova brott på valsedlarna går inte att säga med säkerhet, för inget av riksdagspartierna kontrollerar om kandidater finns med i belastningsregistret, utan litar på att kandidaterna följer interna regler och själva berättar sånt som kan vara relevant.
Frågar man väljarna vill många ha bättre information än idag om vilka som dömts för brott.
– Det tycker jag absolut. Pedofili och sådant är ju ganska grova brott, säger Marielle Öhman.
– Jag tycker partierna skulle kolla upp det där lite grand och rensa bort de människorna, säger Ingvar Andersson
http://www.sr.se/cgi-bin/ekot/artikel.asp?Artikel=937718


S-politiker från Umeå polisanmäld för våld
En förtroendevald s-politiker i Umeå är misstänkt för att ha misshandlat sin sambo och hennes lille son.
Kvinnan anmälde s-politikern i april förra året; han har enligt uppgift hotat, trakasserat och misshandlat henne vid olika tillfällen. Vid ett tillfälle ska mannen dessutom kastat henne mot en vägg. När s-politikern slutligen gav sig på hennes son fick hon nog och lämnade mannen.
S-politikern deltog nyligen i ett beslut som gällde kvinnojourens verksamhet i Umeå. Vid den tidpunkten var han själv anmäld för kvinnomisshandel och därmed föremål för polisens granskning.
Själv förnekar s-politikern brott. Beslut om åtal väntas inom kort.
http://www.sdkuriren.se/arkiv_nyhete...04/02sap.shtml

S-politiker misstänkt för mutbrott
En av Socialdemokraternas toppolitiker i Härnösand misstänks för att i egenskap av systembolagschef i Timrå ha mottagit en muta på 9 549 kronor från en av företagets leverantörer. Pengarna skall efter att ha betalats in på gruppledarens personkonto gått till den lokala S-föreningens festkassa i Stigsjö/Viksjö. Han erkänner även att han tidigare mottagit vad han själv kallar sponsring till en fritidsförening han är ordförande för. Han påstår också att han fått klartecken från Systembolagets dåvarande VD, som ställer sig frågande till påståendet.
Politikern säger att det är svårt stå emot påtryckningar bestickningsförsök från leverantörer. Efter mer än 22 års tjänst i systembolaget får han nu sparken tillsammans med 76 andra system-bolagschefer.
http://www.sdkuriren.se/arkiv_nyhete...12/16sap.shtml

S-politiker i fylleskandal
En socialdemokratisk kommunpolitiker i Stockholms län står åtalad för hemfridsbrott, skriver tidningen Metro den 7 januari.
Händelsen inträffade i våras då s-politikern besökte en nattklubb i sitt bostadsområde. S-politikern, som enligt egen utsago blev så berusad att han inte minns vad som hände, trängde sig av någon anledning mitt i natten in i en lägenhet hos en okänd sovande familj. Väl inne i lägenheten hamnade s-politikern sedan i slagsmål med pappan i familjen. Polisen tillkallades till platsen, varpå s-politikern bortfördes och placerades i fyllecell.
S-politikern valde att lämna sina politiska uppdrag strax före julhelgen.
http://www.sdkuriren.se/blog/index.p...i_fylleskandal

Politiker försökte köpa sex av minderårig
En högt uppsatt politiker i Stockholmsområdet har dömts till dagsböter för att ha försökt köpa sex av en minderårig flicka, uppger SVT.
Den dömda mannen har flera poster i den kommun han verkar. Han ansvarar bland annat för barn- och utbildningsfrågor. Till Metro uppger den folkpartistiske politikern att han tyckte det kunde vara "intressant att prova på", men hävdar samtidigt att han inte insåg att flickan var ett barn. Politikern hävdar även att han ångrade sig och inte hade sex med flickan, men enligt polisen har flickan berättat att de hade sex hemma hos honom.
http://www.sdkuriren.se/blog/index.p...x_av_minderari


S-politiker uppmanas lämna sina politiska uppdrag
Socialdemokraterna i Oskarshamn fattade på torsdagskvällen beslutet att uppmana partikamraten Sören Westerholm att frivilligt lämna samtliga politiska uppdrag för partiet. Detta på grund av misstankarna om att han under drygt sex månader under 2001 tagit ut ersättning från A-kassan samtidigt som han fått avgångsvederlag från sin tidigare arbetsgivare Scania i Oskarshamn.
Styrelsen i Metalls avdelning 32 i Oskarshamn har tidigare fattat beslut om att entlediga Westerholm från sitt fackliga uppdrag som ordfärande för avdelningen.
"Skälet till detta beslut är att partiet inte anser det förenligt med partiets värderingar, att på felaktigt sätt utnyttja vårt välfärdssystem. Beslutet var enhälligt", heter det i pressmeddelandet, enligt Barometern Oskarshamns-Tidningen.
Sören Westerholm hävdar med bestämdhet att han inte gjort något olagligt, och meddelar att han inte tänker lämna sina uppdrag frivilligt.
- De kanske kan avsätta mig från mina politiska uppdrag, men aldrig från min plats i fullmäktige.
http://www.sdkuriren.se/arkiv_nyhete...olitiker.shtml

Socialdemokratisk politiker åtalad för bedrägeri
Helen Hagström Nordendorph, ordförande för miljö- och byggnadsnämnden i Uddevalla, åtalades på torsdagen för bedrägeri, urkundsförfalskning och undanskaffande av urkund. Nordendorph riskerar därmed fängelse om hon blir dömd.
Det var när hon hade en tjänst på SSU:s kansli som den 39-åriga Nordendorph misstänks ha lurat till sig 175 000 kronor från Uddevalla kommun och Försäkringskassan och sedan försökt dölja detta genom att förstöra eller undanskaffa fem pärmar med bokföringsmaterial.
http://www.sdkuriren.se/arkiv_nyhete...05/14sap.shtml

S-politiker åtalas för grovt bedrägeri
ÄLVKARLEBY En S-politiker i Älvkarleby kommun åtalas misstänkt för urkundsförfalskning och grovt bedrägeri, detta sedan han tagit ut ersättning för förlorad arbetsinkomst utan att ha haft någon sådan.
Mannen lämnade i augusti 2002 in ett intyg, undertecknat av en representant för hans arbetsgivare, till Älvkarleby kommun om förlorad arbetsinkomst för totalt nio nämdsammanträden och en heldag som var kopplad till ett annat förtroendeuppdrag.
I efterhand har det dock framkommit att endast helgdagen fanns med på intyget när det undertecknades. S-politikern har således själv fört upp nämndsammanträdena med förlorad arbetsinkomst på närmare 9 000 kronor i efterhand.
S-politikern påstod dessutom ett halvår senare i ett intyg, där han ville ha 2 700 kronor i ersättning, att han var egenföretagare, trots att han inte var registrerad som sådan.
http://www.sdkuriren.se/arkiv_nyhete...03/04sap.shtml

S-politiker dömd för bedrägeri
ÄLVKARLEBY Den socialdemokratiske politikern Alf Kjerrman, tidigare misstänkt för urkundsförfalskning och grovt bedrägeri, detta sedan han tagit ut ersättning för förlorad arbetsinkomst utan att ha haft någon sådan, har nu dömts till villkorlig dom och dagsböter.
Kjerrman lämnade i augusti 2002 in ett intyg, undertecknat av en representant för hans arbetsgivare, till Älvkarleby kommun om förlorad arbetsinkomst för totalt nio nämdsammanträden och en heldag som var kopplad till ett annat förtroendeuppdrag.
I efterhand har det dock framkommit att endast helgdagen fanns med på intyget när det undertecknades. Kjerrman har således själv fört upp nämndsammanträdena med förlorad arbetsinkomst på närmare 9 000 kronor i efterhand.
Kjerrman påstod dessutom ett halvår senare i ett intyg, där han ville ha 2 700 kronor i ersättning, att han var egenföretagare, trots att han inte var registrerad som sådan.
Tingsrätten i Tierp anser att Kjerrman är skyldig till bedrägeri och urkundsförfalskning. Kjerrman ska nu betala 11 800 kronor i ersättning och ränta till Älvkarleby kommun.
http://www.sdkuriren.se/arkiv_nyhete...olitiker.shtml

S-politiker försatt i personlig konkurs
LINKÖPING Den socialdemokratiske kommunpolitikern och krögaren Sami Rahim försattes den 13 juli i personlig konkurs av Linköpings tingsrätt. Detta på begäran av en tidigare anställd som via sitt fack och LO-TCO Rättsskydd drivit frågan. Parkeringsaktiebolaget Dukaten har dessutom ställt samma krav.
Enligt tingsrätten har Rahim skulder som han är skyldig att betala på närmare 425 000 kronor. Det finns dessutom ett antal fordringar på ungefär lika mycket.
Den 12 december 2002 skrev Östgöta Correspondenten att Jönköpings kammarrätt ansåg att Sami Rahim lämnat ofullständiga uppgifter om sina inkomster 1997, och att han därför dömdes till att betala ett 40-procentigt skattetillägg.
http://www.sdkuriren.se/arkiv_nyhete...olitiker.shtml

Ekonomiskt fiffel inom SSU i Västernorrland
VÄSTERNORRLAND SSU-distriktet i Västernorrland skakas av ekonomiska oegentligheter, detta sedan distriktsordföranden Peter Olsson, utan övriga styrelsens kännedom, lånat ut pengar till Ånge SSU-kommun.
För att försöka rädda situationen för klubben i Ånge, som råkat i ekonomiska svårigheter och hotades med inkasso, har Peter Olsson på eget bevåg fört över 20 000 kronor från SSU-distriktets konto till Ånge SSU-kommun. Distriksstyrelsen fick först i efterhand reda på vad som hänt, och vid ett styrelsemöte nyligen tog man upp frågan med Olsson och krävde att pengarna skulle betalas tillbaka. Då det hela uppdagades valde Olsson att avgå som distriktsordförande.
Västernorrlands SSU-distrikt polisanmäler idag sin tidigare ordförande.
Samtidigt visar det sig att SSU Västernorrlands kassör, Andreas Sjölander, hamnat i blåsväder. I detta fall handlar det om att han gjort kontantuttag som inte styrkts med verifikat. Uttagen gäller arvoden på totalt 1000 euro som betalats till fyra personer som deltog i ett så kallat socialistforum i Paris i höstas.
Sjölander har redan tidigare aviserat att han inte ställer upp för omval vid årskonferensen.
http://www.sdkuriren.se/arkiv_nyhete...03/01ssu.shtml

Förundersökning mot socialdemokratiskt kommunalråd inledd (Lena Hartwig)
UPPSALA Det kommer att inledas en förundersökning mot det socialdemokratiska kommunalrådet Lena Hartwig i Uppsala, detta efter beslut av åklagare.
Hartwig är misstänkt för ohörsamhet mot ordningsmakten. Bakgrunden är ett stort slagsmål som utbröt på Stora torget i Uppsala natten mot den 29 november. Polisen attackerades under tumultet av ett flertal personer och minst en av de svårt trängda poliserna tvingades dra sin pistol. Hartwig som befann sig på platsen blev enligt polisen uppmanad att lämna platsen vid ett flertal tillfällen.
Hartwig vägrade dock lyda polisens uppmaning och ska ha sagt att hon i egenskap av kommunalråd hade rätt att vara på platsen. Händelsen ledde till att en anmälan mot Hartwig lämnades in av polisen.
http://www.sdkuriren.se/arkiv_nyhete...01/13sap.shtml
Stärkta misstankar mot socialdemokratiskt kommunalråd
UPPSALA Misstankarna mot det socialdemokratiska kommunalrådet Lena Hartwig stärks nu efter förhör med de poliser som var på plats under det bråk som uppstod på Stora torget i Uppsala natten mot den 29 december förra året.
Polisen attackerades under tumultet av ett flertal personer och minst en av de svårt trängda poliserna tvingades dra sin pistol. Hartwig som befann sig på platsen blev enligt polisen uppmanad att lämna platsen vid ett flertal tillfällen; en uppmaning hon dock vägrade lyda. I samband med detta ska hon ha sagt att hon i egenskap av kommunalråd hade rätt att vara på platsen. Händelsen ledde till att en anmälan mot Hartwig om ohörsamhet mot ordningsmakten lämnades in av polisen.
— Det är mycket som talar för att det är ohörsamhet mot ordningsmakten, uppger chefsåklagare Anders Jakobsson för TV 4 Uppland på onsdagen.
http://www.sdkuriren.se/arkiv_nyhete...01/30sap.shtml

Socialdemokratisk politiker misstänkt för förskingring
LESSEBO En socialdemokratisk politiker är misstänkt för att ha förskingrat pengar från en förening i Lessebo kommun i södra Småland. Partikamrater menar nu att personen i fråga ska lämna sitt politiska uppdrag. Det var i förra veckan som Smålandsposten avslöjade förskingringen.
Det var efter att föreningen gjort en extra revision innan jul som det uppdagades att stora summor saknades i kassan. Enligt uppgift rör det sig om mer än 100 000 kronor.
http://www.sdkuriren.se/arkiv_nyhete...plessebo.shtml

http://www.sr.se/uppland/nyheter/artikel.asp?artikel=3430816
och här har vi namnuppgiften:
Moderat dömd för grov förskingring
En 50-årig kvinna som haft flera förtroende uppdrag för Moderaterna i Östhammars kommun har lämnat sina uppdrag efter att ha dömts för grov förskingring. Kvinnan skall i egenskap av kassör i en förening under en sammanlagd tid av knappt tre år vid 21 tillfällen tagit ut eller fört över pengar från föreningens konto till sig själv på sammanlagt 124.500kr. Uppsala tingsrätt har nu dömt kvinnan till villkorlig dom och 60 dagsböter om 80kr.
Uppsala tingsrätt dömde:
* Inger Börjesson, född 1960-01-30 och folkbokförd i Gimo, till villkorlig dom och 60 dagsböter om 80kr för grov förskingring. Skadeståndsyrkandet på 43.518kr ogillas av tingsrätten.
hela domen finns i länken:
http://frianyheter.wordpress.com/2010/02/10/moderat-domd-for-grov-forskingring/

Moderat åtalad för grovt barnporrbrott
En moderat politiker står åtalad för grovt barnpornografibrott. Fria Nyheter kan avslöja vem moderaten är.
Den 52-åriga Johan Steenhoff Eriksen som sitter som ersättare för Moderaterna i Södermalms statsdelsnämnd i Stockholm står åtalad för grovt barnpornografibrott. Johan Steenhoff Eriksen har haft flera tunga förtroendeuppdrag för Moderaterna och är nämndeman vid en domstol i Stockholm. Han har även varit aktiv i sammanhang med Stockholms Pride och varit en känd talesman i HBT-frågor.
Bland annat har Johan Steenhoff Eriksen drivit en motion inom partiet om ett erkännande av homosexuella i samhället. Bifallandet av motionen innebar att moderaternas största lokala förbund skulle trycka på partiets riksdagsgrupp att arbeta mot diskriminering av homosexuella.
http://frianyheter.wordpress.com/2010/01/29/moderat-atalad-for-grovt-barnporrbrott/

Källa: http://hallandsposten.se/nyheter/halland/1.648536-sacipovic-fick-sex-manader
Fria Nyheter har en längrea artikel med bild på Sacipovic (V):
http://frianyheter.wordpress.com/2009/09/16/vansterpolitiker-atalad-for-kvinnofridskrankning/

Källa: http://www.sr.se/cgi-bin/skaraborg/nyheter/artikel.asp?Artikel=2615259
Bakgrunden är att Vänsterpartisten, med en rad politiska uppdrag i regionen bakom sig, har avslöjats med att fuska med sitt politikerarvode.
Minst 180.000 under de senaste fyra åren har Nestor Vega enligt regionens utredning lurat till sig.
En längre om Vänsterpartiet Kommunisten Nestor Vega
http://frianyheter.wordpress.com/2009/06/15/vansterpartisten-nestor-vega-domd-for-grovt-bedrageri/

Socialdemokratisk politiker uppmanas lämna sina uppdrag
Annelie Rudolfsson, socialdemokratisk regionpolitiker från Lysekil, har polisanmälts för misstänkt förskingring. Partiet vill att hon lämnar alla politiska uppdrag.
I mitten av oktober 2008 uppdagades att kommunaltjänstemannaförbundet SKTF:s Lysekilsavdelning fått 55 000 kronor överförda från fackets kassa till styrelseledamotens Annelie Rudolfssons privata konton. När hon blev påkommen med fingrarna i den berömda syltburken fick hon 2 veckor på sig att rätta till sitt ”misstag”. När de två veckorna hade gått hade SKTF fått tillbaka endast 15 000 kronor. Då gjordes en polisanmälan.
http://frianyheter.wordpress.com/2009/03/18/socialdemokratisk-politiker-uppmanas-lamna-sina-uppdrag/

Socialdemokrat: ”Din jävla kärringjävel, jag ska slå till dig”
Charles Eriksson (S) har dömts för att ha hotat sin partikollega. Linköpings tingsrätt dömde Charles Eriksson från Ödeshög till 40 dagsböter för olaga hot, rapporterar SR-Östergötland.
Det var under Socialdemokraternas årsmöte i Ödeshög i februari som politikern hotade sin partikollega Madelaine Vilgren, som är oppositionsråd i Ödeshög.
http://frianyheter.wordpress.com/2009/10/03/socialdemokrat-din-javla-karringjavel-jag-ska-sla-till-dig/

Socialdemokrat dömd för våldtäkt mot barn
En kyrkopolitiker i Stockholmstrakten har dömts till fyra års fängelse för våldtäkt på sina barnbarn. Domen från Nacka tingsrätt visar att politikern har begått övergreppen under flera år medan han suttit barnvakt.
Tidningen Metro skriver att mannen har kvar sina uppdrag i församlingen.
Många medier har uppmärksammat fallet, men hycklarna väljer att inte publicera partitillhörighet på den dömda kyrkopolitikern. Därför kan Fria Nyheter nu avslöja att den kyrkopolitiker som dömts för våldtäkt mot sina barnbarn tillhör partiet Socialdemokraterna.
Den av Nacka tingsrätt dömda mannen Börje Silk, född 1933-12-23 och folkbokförd i Bandhagen, sitter i kyrkorådet för Socialdemokraterna i Vantörs församling.
http://frianyheter.wordpress.com/2009/10/02/socialdemokrat-domd-for-valdtakt-mot-barn/

Trelleborgspolitiker och ungdomsledare dömd för vapenbrott (Baki Krasniqi (S))
Trelleborgspolitikern har tidigare uttalat sig om sitt engagemang för ungdomar (bl.a. inom Projekt Fagerängen) och vikten av att vara
en ”positiv förebild för unga som kommit på glid”. Han har nu dömts för vapenbrott och brott mot vapenlagen.
Ystads tingsrätt dömde
Baki Krasniqi född 1982-09-27 för
* vapenbrott
* brott mot vapenlagen
till 80 dagsböter á 180 kronor.
Han åläggs även att betala en avgift på 500 kr enligt lagen om brottsofferfond då fängelse ingår i straffskalan.
Läs mer:
http://frianyheter.wordpress.com/2009/06/18/trelleborgspolitiker-och-ungdomsledare-domd-for-vapenbrott/

Socialdemokrat i Örebro:
Rättegång mot Mats Lagerman (S)
På onsdagen inleddes rättegången mot socialdemokraten Mats Lagerman från Lindesberg. Han åtalades för över ett år sedan för trolöshet mot huvudman, och har sedan dess tagit en ”time out” från politiken.
Rättegången startade på onsdagen vid Örebro tingsrätt och gäller trolöshet mot huvudman. Även hans hustru står inför rätta.
Läs mer: http://frianyheter.wordpress.com/2008/04/23/rattegang-mot-mats-lagerman-s/

Socialdemokrat i Landskrona:
Eva Örtegren (s) granskas för mygel
Kommunrevisionen anser att den socialdemokratiska kommun- och regionpolitikern Eva Örtegren felaktigt har tagit emot ersättningar för förlorad arbetsinkomst under 2005 och 2006. Totalt rör det sig om 134 000 kronor som hon kan bli återbetalningsskyldig till Landskrona kommun.
Läs mer: http://frianyheter.wordpress.com/2008/06/09/eva-ortegren-s-granskas-for-mygel/

Socialdemokrat i Arvika:
Claes Pettersson [s] tar time-out efter rattfylla
Arvikas kommunalråd socialdemokraten Claes Pettersson har åkt fast för rattfylleri och ta en time-out från sina uppdrag.
Läs mer: http://frianyheter.wordpress.com/2008/09/09/claes-pettersson-s-tar-time-out-efter-rattfylla/

Socialdemokrat i Luleå:
Socialdemokratisk kommunpolitiker greps för hustrumisshandel
Han greps i söndags för att ha misshandlat sin fru. Den socialdemokratiske kommunpolitikern ska nu sluta med sina partiuppdrag.
Det var tidigt i söndags morse som en polispatrull ryckte ut till parets hem i Luleå. Då hade politikerns fru ringt polisen efter att mannen, som är i 50-årsåldern, kastat ut henne ur huset.
- Det finns misstanke om att han brukat våld mot sin hustru. Men jag vill inte gå in på detaljer eftersom vi måste göra vissa kompletteringar, säger Inge Barsk, kriminalkommissarie i Luleå.
Polisen väntar bland annat på ett rättsintyg, som ska visa vilka skador politikern gett sin hustru.
Läs mer: http://frianyheter.wordpress.com/2008/06/11/socialdemokratisk-kommunpolitiker-greps-for-hustrumisshandel/

Myglande SSU:are avslöjade
För några år sedan uppgav det socialdemokratiska ungdomsförbundet, SSU, att man då hade närmare tvåtusen medlemmar i Norrbotten. Det var siffror som det inte fanns täckning för men som förbundet fick bidrag för.
Idag har man strax under 300 betalande medlemmar.
Enligt Åsa Junkka, distriktsordförande ssu Norrbotten, är dagens medlemssiffror korrekta.
Läs mer: http://frianyheter.wordpress.com/200...are-avslojade/

Här har Fria Nyheter en hel drös med kriminella sossar så jag postar hela:
Dömda socialdemokrater
Fria Nyheter väljer här att publicera fakta om Socialdemokraternas brottsliga medlemmar. Detta är bara början på granskningen som vi kommer publicera.

(2007-10-18)
Socialdemokraten Monika Rydin dömdes idag för att ha plockat bort Sverigedemokraternas valsedlar från en vallokal i Surahammar på valdagen förra året.

24 oktober 2006
En socialdemokratisk kommunpolitiker från Varberg dömdes i dag till 60 dagsböter för hot mot tjänsteman, sedan hon hotat att döda två poliser när hon omhändertagits för fylleri, rapporterar flera lokala medier.

VARBERG. En socialdemokratisk kommunpolitiker från Varberg dömdes på tisdagen till 60 dagsböter för hot mot tjänsteman, sedan hon hotat att döda två poliser när hon omhändertagits för fylleri, rapporterar flera lokala medier.
— Hon är mycket besviken och tänker överklaga, säger politikerns advokat Magnus Clausson.
Bråket startade utanför en krog i Varberg. S-politikern ansågs så berusad att hon måste tas om hand och under visiteringen inne på stationen hotade hon, enligt domen, två kvinnliga poliser till livet. Rätten bedömer brottet som ringa.
Anmälan gjordes i december 2004 och sedan dess har ärendet lagts ner en gång av tingsrätten, bara för att komma tillbaka igen sedan en av de båda hotade poliserna begärt överprövning. Politikern, en ledamot i kommunfullmäktige i Varberg, JO-anmälde de båda poliserna, men ärendet lades senare ner.

Valarbetare dömda för valfusk
Två socialdemokratiska valarbetare dömdes på måndagen av Stockholms tingsrätt till 75 dagsböter för fusk i samband med valet hösten 2002.

Nämndeman avstängd från tingsrätten
Kalmar 2007-10-17
Krogbesöket slutade med att en nämndeman vid Kalmar tingsrätt greps av polis. Till följd av händelsen får han inte längre vara med och döma i rättegångar.
Nämndemannen står under åtal för såväl misshandel som hot mot tjänsteman. Det senare brottet ska han, enligt åklagaren, gjort sig skyldig till fyra månader efter krogbråket. När han skulle kastas ut från en Pub på grund av störande uppträdande ska han till en vakt bland annat sagt ”vi plockar honom” och ”jag vet var du bor.
Den kommande rättegången blir inte den första för nämndemannen, som representerar socialdemokraterna. För en del år sedan dömdes han till vård inom socialtjänsten och dagsböter för misshandel.

16 februari 2004
Misshandelsdömd kommunpolitiker kastar in handuken
Den för misshandel dömda politikern Maud Lyberg i Trosa väljer nu att lämna alla sina uppdrag i kommunpolitiken. Orsaken är misshandelsdomen mot henne.
Lyberg har varit ordförande i Kommunfullmäktige och Ekologi- och folkhälsonämnden i Trosa. I höstas dömdes hon i tingsrätten till misshandel av en nioårig pojke som hon varit dagbarnvårdare åt. Lyberg, som förnekar brott, har överklagat tingsrättens dom till hovrätten.

Ordförande förlorade i rätten
13 april 2006
Peter Olsson, tidigare distriktsordförande för SSU-Västernorrland, befanns skyldig till trolöshet mot huvudman och dömdes därför till villkorlig dom och 30 dagsböter av Sundsvalls tingsrätt. Dessutom ska Olsson betala tillbaka 20 000 kronor till SSU, med ränta.
- Min uppfattning är att Tingsrättens dom är felaktig, och tänker därför överklaga domen till Hovrätten, säger Olsson i ett pressmeddelande.
Det var i januari 2004 som Peter Olsson förde över 20 000 kronor från SSU-distriktets konto till sin egen SSU-förening i Ånge som kommit på obestånd. Överföringen skedde dock utan att något beslut om detta hade fattats. Pengarna har heller inte åtefunnits.
Peter Olsson har efter skandalen bytt parti och är numer aktiv i folkpartiet.
- Jag tänker därför fortsätta mitt politiska arbete som planerat, bland annat
som kandidat till kommunfullmäktige i Ånge, meddelar han.

JULI 2006
En socialdemokratisk politiker häktas för våldtäkt på en 12-åring. Kollegorna inom det socialdemokratiska partiet fortsatte dock att ge förövaren sitt stöd.
Kommunalråd fällt för vanvård
Östhammars socialdemokratiska kommunalråd Birger Norén har av Tierps tingsrätt dömts att betala 40.000 kronor i dagsböter.
Blekinge läns tidningar, BLT, rapporterar den 23 mars 2002 om en socialdemokratisk nämndsordförande i Karlshamn som står åtalad för grov kvinnofridskränkning efter att under flera år ha utsatt sin hustru för misshandel och hot.
En socialdemokratisk kommunpolitiker i Karlskoga står, enligt tidningen Brand, åtalad för grov kvinnofridskränkning efter att ha misshandlat sin sambo strax efter valet 2002.
Tidningen Dagens Nyheter rapporterar den 6 mars 2003 om en socialdemokratisk kommunfullmäktigeledamot i Stockholm som dömts för våld mot tjänsteman.
Tidningen Aftonbladet rapporterar den 14 januari 2003 om att en fd socialdemokratisk politiker gripits i samband med ett huliganbråk. Mannen uppges tidigare vara dömd för misshandel.
Enligt en artikel i Sydsvenska dagbladet den 30 maj 2002 står den socialdemokratiska finansborgarrådet i Malmö, illmar Reepalu, åtalad för bokföringsbrott.
Enligt en artikel i tidningen Falukuriren den 1 juni 2002 är en socialdemokratisk politiker i Älvdalen misstänkt för skatte- och boföringsbrott.
Enligt TT den 14 mars 2002 har detuppdagats att en socialdemokratisk riksdagsledamot stulit 700.000 kr från skattebetalarna.
Enligt SVT den 11 juli 2001 dömdes en socialdemokratisk ex-politiker i Halmstad till tio månaders fängelse för grovt skattebrott. Mannen är tidigare dömd till 1,5 års fängelse för skattebedrägeri.
Enligt informationsdirektören vid Skånepolisen, Lars Förstell, den 16 juli 2001 greps en socialdemokratisk politiker i Tomelilla sedan han öppnat eld mot en grupp ungdomar. En av ungdomarna skottskadades i ryggen och en annan i benet.
Enligt Sundsvalls Tidning den 2 april 2008 har Jan Norberg (S), vice ordförande i kommunstyrelsen Timrå, åkt fast för fortkörning och fått böta 2 400 kronor.
http://frianyheter.wordpress.com/2008/04/03/domda-socialdemokrater/

Fortkörande socialdemokrat fast i Timrå
Polisen fångade högvilt i Timrå på måndagskvällen. Jan Norberg (S), vice ordförande i kommunstyrelsen, körde 41 kilometer i timmen genom centrala Vivsta och fick böta 2 400 kronor.
Den nya hastighetsbegränsningen på 30 kilometer i timmen har väckt blandade känslor i Timrå. Men politikerna har försvarat den låga hastigheten med att den höjer säkerheten och att det rör sig om så liten tid som går förlorad på sträckan.
Läs mer: http://frianyheter.wordpress.com/2008/04/02/fortkorande-socialdemokrat-fast-i-timra/

Folkpartist i Simrishamn:
Kommunrevisor (fp) krävs på 632 000 kronor
Kommunrevisionens ordförande i Simrishamn, Staffan Ivarsson (fp) måste betala tillbaka de 632 014 kronor han fått ut för ”förlorad arbetsförtjänst”.
- Uttaget stämmer varken med vårt reglemente eller lagen, säger kommunstyrelsens ordförande Christer Akej (m).
Kommunstyrelsen i Simrishamn har därför beslutat att kräva tillbaka all ersättning Staffan Ivarsson fått för förlorad arbetsförtjänst, semesterförmån och pensionsförmån sedan 2003.
Läs mer: http://frianyheter.wordpress.com/2008/12/03/kommunrevisor-fp-kravs-pa-632-000-kronor/

Folkpartist i Umeå:
55-åring folkpartist åtalad för grovt bedrägeri genom urkundsförfalskning
En 55-årig man, född 1954 och folkbokförd i Umeå, står åtalad vid Umeå tingsrätt misstänkt för grovt bedrägeri. 55-åringen skall i januari och juni 2007 beviljats bankkonto med tillhörande kreditkort hos GE Money Bank. Mannen skall vid sin ansökan av bankkontot och vid aktiveringen av kreditkortet ha utgett sig för att vara en annan man och skrivit under ansökningarna med den andra mannens namn. Han skall även vid muntlig kontakt med GE Money Bank ha uppgett den andra mannens personuppgifter, varvid bankkonto och därtill tillhörande kreditkort öppnats för den andra mannen.

55-åringen som heter Mats Nilsson och är vice ordförande för Folkpartiet i Umeå
Läs mer: http://frianyheter.wordpress.com/2009/10/06/55-aring-atalad-for-grovt-bedrageri-genom-urkundsforfalskning/
Absurd
Absurd
Mammutjäger

Poäng : 3843

Till överst på sidan Gå ner

Samlingstråden: Kriminella politiker i sjuklövern. Empty Sv: Samlingstråden: Kriminella politiker i sjuklövern.

Inlägg  Absurd i tis 20 sep - 12:26


Folkpartist i Uppsala:
Isak Bergdahl (Luf) fälld för hitlerhälsning
Folkpartisten Isak Bergdahl, född 1981-05-06 och bosatt i Uppsala, har dömts för förargelseväckande beteende. Det var under valborgsmässoafton 2008 som Isak Bergdahl gjorde en så kallad hitlerhälsning och uttalade slagord mot två SSU:are i Uppsala.
Läs mer: http://frianyheter.wordpress.com/2008/04/02/fortkorande-socialdemokrat-fast-i-timra/

En av Moderaternas riksdagskandidater i Stockholms stad, har stängts av för misstänkt valfusk.
”Han är förskräckt och oerhört ledsen, säger Sverker Eriksson, chefsombudsman för M i Stockholm stad, till TT.
Enligt Dagens Nyheter och Expressen erkände mannen i kväll att han betalat andra personers medlemskap i partiet. Eriksson bekräftar att politikern nu har avsagt sig sin kandidatur sedan han erkänt att han själv betalat andras medlemskap.
http://spikharry.wordpress.com/2010/02/13/mats-rudin-m-forsokte-kopa-sig-en-riskdagsplats-som-skulle-ge-55-000-kronor-i-manaden/
Här får vi svart på vitt att politikerna ser mohammedanerna som valboskap.

Dom kan påverka landshövdingen
Restaurangen på Norderstrand i Visby får nu sitt rättsliga efterspel. Om förre vd:n för Visby Camping döms för att ha byggt restaurangen utan tillstånd, kan det ha betydelse för den polisutredning där förre landshövdingen Marianne Samuelsson är misstänkt för tjänstefel. Det säger åklagare Leif H Johansson.
Restaurangen på Norderstrand byggdes utan giltig dispens från strandskyddsbestämmelserna och naturreservatet Gotlandskusten. Först i efterhand, sommaren 2008, gav länsstyrelsen dispens i efterhand. Men länsstyrelsen var inte enig - en av cheferna drev igenom beslutet om dispens trots att både länsjuristen och den tjänsteman som handlade strandskyddsfrågor var emot. Men, länsstyrelsen fick senare underkänt i miljödomstolen.
Det var då polisen på Gotland anmälde länsstyrelsen för misstänkt miljöbrott. Förra landshövdingen Marianne Samuelsson anmäldes också, misstänkt för tjänstefel. Och, om nu förre vd:n för Visby camping döms, så kommer det sannolikt att påverka utredningen om Marianne Samuelsson säger kammaråklagare Leif H Johansson i Stockholm.
http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=94&artikel=3441741


Fler moderater utredas efter rykten
Fler Stockholmsmoderater utreds nu av partiet efter rykten om valfusk. I fredags avsade sig Mats Rudin, som sitter i Stockholms kommunfullmäktige sin kandidatur till riksdagen. Han ska ha betalat nya medlemmars avgift till partiet.
Enligt Dagens nyheter är det bland annat fyra moderater - som fått stor avdel röster i provvlet från valkretsen Hässelby-Vällingby - som ska utredas. Men också fler högt uppsatta moderater.
Tre källor säger enligt tidningen att medlemmar värvats till partiet utan att ha betalat medlemsavgifter.
http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=103&artikel=3441919

Namnen på moderatfuskarna
14 februari, 2010
Igår lördag var valfusket en toppnyhet i SVT Rapport, Nyhets-kanalen, texttv och i pressmedia. Och det sväller uppenbarligen. Mannen bakom många uppgifter är Roger som driver bloggen Muslimska friskolan. PI har lite längre ned tagit axplock från hans poster för att ge er en överblick. Hans poster finns länkade i slutet, som i sin tur samlar alla mediaartiklar.
Expressen:
På fredagen avslöjades att toppmoderaten Mats Rudin fuskat genom att betala nya medlemmars avgifter och uppmanat dem att rösta på honom. Han avsade sig då sin kandidatur till riksdagen. Nu växer härvan och ytterligare fyra tunga moderater utreds för valfusk.
Det handlar bland annat om en riksdagsman och ett landstingsråd – som pekas ut som kärnan i en hemlig valkartell som systematiskt köpt röster i partiets provval. En av dem misstänks ha fuskat sig in i riksdagen i valet 2006. Enligt obekräftade uppgifter har de fem utpekade moderaterna investerat 10 000 kronor vardera i en ”valfond”. Pengarna ska ha använts för att betala avgiften för de nya medlemmar som deras värvare redovisat. De nya medlemmarna ska sedan ha överlämnat sina valsedlar inför provvalet till värvarna. Dessa har, enligt uppgift, kryssat de namn som ingått i nätverket. Men härvan kan vara större än så. En politiker med insyn i rekryterings-arbetet berättar att tre av de fem moderaterna misstänktes för samma sak redan 2006.
Politikerna är riksdagsmannen Mats G Nilsson, landstingsrådet Christer G Wennerholm, kommunstyrelseledamöterna Petter Lindfors och Rolf Könberg samt tidigare nämnde Mats Rudin.

Lögnaren Per Schlingman, 14 feb 2010
- Det är inte acceptabelt, säger partisekreterare Per Schlingmann till TT.
Schlingmann ser fallet som en tydlig överträdelse:
- Det är ett regelbrott och det är inte acceptabelt.”

Roger, Muslimska friskolan:
Vid valet 2006 ägnade sig moderater i Stockholm också åt att köpa röster. Per Schlingmann vägrade 2006 att tala med bloggen Muslimska Friskolan om det valfusk i Stockholm som exiliranier anmält till polisen. Expressen hade 2006 en färdigskriven artikel om en valfuskande moderat riksdagsledamot.
Artikeln handlade även om att riksdagsledamoten polisanmälts för att sälja falska pass, samt flyktingspionage som exiliranier anmält till SÄPO att riksdagsledamoten påstods ha ägnat sig åt i flera år. Kriminalreporter Maria Rydhagen på Kvälls-posten har artikeln i sin ägo. Det är bara att checka med henne. I artikeln ställer en modig exiliranier upp med sitt namn och bild. Rydhagen lockade källorna med att sätta nyheten på förstasidan om Expressen/Kvällsposten fick ensamrätt.
Men Expressen fegade ur för att inte bli stämd. Socialdemokraterna ville inte anmäla de köpta moderatrösterna 2006 för att de köpts av invandrare och att en invandrad riksdagskandidat köpt dem. De trodde inte heller att riksdagskandidaten skulle komma in 2006. Men det gjorde han. Socialdemokraternas partihögkvarter på Sveavägen berättade 2006 för bloggen Muslimska Friskolan att de inte ville ha en smutsig valrörelse.
Per Schlingmann ville inte ta i saken för att mediauppmärksamhet skulle leda till omval, efter att flera moderata ministrar tvingats avgå i Fredrik Reinfeldts mardrömsstart som statsminister och regeringsbildare 2006.
Hösten 2006 berättar en annan moderat riksdagsledamot för bloggen Muslimska Friskolan, att det går runt ett internt mejl till alla i den moderata riksdagsgruppen om kollegan som kommit in på ett misstänkt vis. Moderata riksdagsmän varnas i mejlet för att exiliranier vill avslöja riksdagsmannen. Alla partikolleger uppmanas att hålla tyst om kollegan. Moderaten i riksdagen som avslöjade detta 2006 för bloggen Muslimska Friskolan sitter idag i regeringen som minister. Samtidigt placeras riksdagskandidaten i ett utskott där han inte ska få något inflytande.
2007 anmäler den moderate riksdagsmannen en exiliranier som avslöjat honom till Riksdagens säkerhetstjänst. Riksdagsmannen vill att anmälan ska leda till att exiliraniern inte ska få svenskt medborgarskap. Polisen får vetskap om anmälan. Under täckmanteln att pröva exiliranierns medborgarskap, använder polisen i stället tacksamt exiliraniern till att ställa massvis av frågor om riksdagsmannen, för att spionera på riksdagsmannen. Polisen avslutar mötet med att säga att polisen inte kommer att ha något emot vad exiliraniern skriver eller uttalar om riksdagsmannen. Underförstått är att polisen redan med stort intresse tar del av exiliranierns uppgifter i sin underrättelse om riksdagsmannen och vill fortsätta att läsa informationen.
2006-2007 handlar många inslag i exiliraniers skandinaviska radiokanal på farsi om riksdagsmannen. Radioinslagen översätts inte till svenska. Efter 2007 tröttnar exiliranier på att försöka avslöja riksdagsmannen, eftersom svensk media inte förstår och intresserar sig för iranska spörsmål.
Så fredag kväll 12/2 2010 kommer Expressen med nyheten om moderat valfusk 2010. En kopia av det exiliranier och bloggen Muslimska Friskolan skänkte media 2006 om en annan moderat riksdagskandidat som mutade somaliska väljare.
Avslöjandet om moderat valfusk 2010 i Expressen 12/2 2010 görs av Niklas Svensson, som redan 2007 fick uppgifter till Politikerbloggen om det moderata valfusket 2006, men då valde att inte skriva om saken.
Riksdagskandidaten 2006 kom in och representerar idag riksdagen för exakt samma valkrets Tensta-Rinkeby, som nu alltså utreds för nytt moderat valfusk 2010. Att moderaterna köper röster 2010 beror på att media, moderaterna och socialdemokraterna lät moderat valfusk komma undan 2006. Hyckleri!
Riksdagskandidatern är

Reza Khelili Dylami, född 1967, och praktiserande muslim. Är sedan 2008 varit riksdagsledamot för Stockholms kommuns valkrets på plats 243 samt suppleant i arbets-marknadsutskottet.
Lokala politiska uppdrag i Stockholm/Kista.
Han har nu valt att avsäga sig ny kandidatur.
Övrig info

Tidigare polisanmäld för polygami (tvegifte) och bedrägeri. Anmälare var Ardavan Khoshnood i Malmö. Anmälan sköttes av förundersökningledare Bo Birgersson i Malmö. Diarienumret är: C03-6-3737-06 (bygger på polisanmälan 1200-K141037-06 hos Malmöpolisen från 18/10 2006).
Expressen, 2006:

Han bor i Kista utanför Stockholm med sitt barn och sin då 26-åriga fru. Hon är hans tredje hustru, och numera hans enda. Khelili var under ett drygt halvår på 1980-talet gift med en fem år äldre kvinna. 1989 skildes de. 1999 gifte han sig med Sara i moskén i Märsta utanför Stockholm. Imamen Zakir Husein skickade in vigselbeviset till folkbokföringen. 2001 flyttade fru nummer tre till Sverige. Paret hade gift sig utomlands. När hon invandrade upptäckte myndigheterna att maken Reza Khelili redan var gift – med Sara. Mellan april och oktober 2001 var alltså två kvinnor gifta med Reza Khelili. En privatperson polisanmälde Khelili för tvegifte, och en utredning inleddes vid Solnapolisen. Utfallet av den är okänd.
Tensta Rinkeby

Fredag 12 februari 2010 briserar bomben om hur fattiga arbetslösa somalier och muslimer i Stockholm köps för att få in moderater i riksdagen. Det står nu helt klart att alla riksdagspartier ser muslimer som fattiga boskap som ska köpas inför valet, för att svensk medelklass ska sitta i riksdagen med feta löner. Muslimerna förblir fattiga och förpassas till förortsghetton, medan de svenskar som mutar flyttar in i Stockholms innerstad. Det är modern slavhandel där överklassen endast låter fattiga muslimer komma in i deras hem som svart städhjälp:
DN:
Den store medlemsvärvaren är 30-årige Fozi Siid som varit medlem i Moderaterna sedan 2005 och är engagerad i att propagera för partiet i Tensta-Rinkeby. Valdeltagandet i provvalet i Tensta-Rinkeby är hela 68,3 procent mot 31,8 procent i genomsnitt för de 31 moderata föreningarna i Stockholms stad. Därmed har Tensta-Rinkeby blivit en ny maktfaktor i provvalet i Stockholms stad som genomfördes i höstas. Tre av varandra oberoende personer med somalisk bakgrund som bor i Tensta-Rinkeby säger till DN att man kan bli medlem gratis i Moderaterna i Tensta-Rinkeby. Men det förnekar Fozi Siid.
DN
Den moderata medlemsvärvaren Fozi Siid ska enligt uppgift ha hjälpt andra med somalisk bakgrund att fylla i blanketterna på ett särskilt sätt så att det gynnat vissa kandidater. I utbyte mot detta skulle han få en säker valbar plats i Stockholms stads fullmäktige.”
Haninge

DN:
Sedat Dogru värvade med hjälp av sin far 240 nya medlemmar med turkiskt ursprung till Moderaterna i Haninge. Tack vare medlemsvärvningen vann han överraskande provvalet i kommunen i höstas.
Kommunalrådet Gilbert de Wendel, som går i pension efter valet i september, har varit med på fester där även representanter för Turkiets ambassad i Stockholm varit närvarande.
– Jag hört uppgifter om att turkiska ambassaden också varit inblandad för att verka för personer med turkisk bakgrund, men jag hoppas verkligen inte att det stämmer. Att främmande makt lägger sig i sådana saker vore minst sagt inte bra, säger Gilbert de Wendel.
Södertälje

Mailtips till Roger:
Inte isolerad händelse i Stockholm. I Södertälje syntes M A vandra in på Moderaternas kansli i stadshuset med en hög hundralappar för att betala nya medlemmar. Om jag vore Moderaterna skulle jag nog kolla upp hur många röster A fick ifrån Södertälje, hur många nya medlemmar avdelningen fått senaste månaderna, och hur avgifterna betalats in. Kontant eller via pg/bg. A har idag en möjlig valbar plats in i riksdagen, kanske tack vare detta provvalsfusk. Redan i förra valet ska A ha ”värvat” 130 medlemmar som han själv betalade medlemsavgiften för.
PI kan avslöja att M A är syrianen Metin Atavesen (nr 2 på listan i länken), ledamot i kommunfullmäktige.
Göteborg

Välmående vita svenska medelklassmoderater åker till muslimska förorterna Tensta och Rinkeby för att köpa fattiga muslimers valsedlar. Speciellt har den fattigaste gruppen somalier köpts. Nu frågar sig läsare hur den islamistiske somaliern Abdirisak Waberi så lätt kunde hamna på moderaternas riksdagslista. Han är rektor för den muslimska friskolan Römosseskolan i Göteborg.
Fullständiga poster samt länkar till alla mediaartiklar på
MF http://muslimskafriskolan.blogspot.com/2010/02/moderaterna-som-utreds-for-valfusk.html
MF http://muslimskafriskolan.blogspot.com/2010/02/moderat-valfusk-i-sodertalje.html
MF http://muslimskafriskolan.blogspot.com/2010/02/bloggen-kalla-till-rapport-om-moderat.html
MF http://muslimskafriskolan.blogspot.com/2010/02/arbetslosa-somalier-i-moderat-valfusk.html
http://politisktinkorrekt.info/2010/02/14/namnen-pa-moderatfuskarna/


Valfusk inom M utreds även i Södertälje
Uppgifterna om valfusk inom Moderaterna sprids som ringar på vattnet.
Nu ska även Söder­tälje­kretsen granskas.
Efter att en moderat riksdagskandidat i fredags medgav att han ur egen ficka betalat medlemskapet åt nya partimedlemmar och samtidigt uppmanat dem att lägga en röst för honom i partiets provval, har en utredning ­inom partiet tillsatts.
Enligt partiets press­kontakt, Caro­line Karlsson, florerar nu en mängd rykten som gör att även Södertäljekretsen ska granskas. Mer vill hon inte säga, men enligt ­Expressens nätupplaga ska ett stort antal nya ­med­lemmar ha värvats i Södertälje inför provvalet och en person som pekas ut för att ha betalat nya ­medlemmars avgifter är fullmäktigeledamoten Metin Ataseven.
– För fyra år sedan hjälpte jag en del medlemmar som ville betala kontant. Då gick jag upp på kansliet och ­lämnade över pengarna, men det var inte i år, sade Metin Ataseven till Expressen.
Metin Ataseven ska sam­tidigt ha sagt att det absolut inte förekommit något fusk i detta provval.
När LT kontaktar Söder­täljeföreningens kassör, Ulf Sundblad, kan han inte redogöra för hur partiets nya medlemmar har betalat sina medlemsavgifter utan säger att den tidigare kassören, ­nuvarande ordföranden, Lars Kock, fortfarande håller i det mesta.
LT har förgäves sökt både Lars Kock och Metin Ataseven.
http://lt.se/nyheter/1.737133-valfusk-inom-m-utreds-aven-i-sodertalje


S anklagas för lokalt valfusk
Norrköping (NT) Publicerad 2 dec 07:25 Uppdaterad
Ledande socialdemokrater anklagas för stadgebrott och valfusk. Flera partimedlemmar kräver att agerandet kring valet av Johan Andersson utreds.
Lena Micko (S): Vi har alltid gjort så
Under hösten har socialdemokraternas distriktsstyrelse i Östergötland och dess ordförande Johan Andersson varit i blåsväder vid flera tillfällen. Nu står de i skottgluggen igen.
- Jag blir besviken när jag ser fusk mitt framför ögonen. Vi är några som vill ha det prövat om ledande företrädare för Linköpings arbetarekommun - Johan Löfstrand, Lena Micko och Mats Johansson - bröt mot stadgan och idkade valfusk på distriktskongressen den 14 november, säger en socialdemokrat, som deltog i kongressen men som vill vara anonym för att inte bestraffas.
Tuff personstridStriden om vem som skulle få femteplatsen på riksdagslistan eskalerade under hösten - partidistriktets ordförande Johan Andersson eller riksdagsledamoten Alexander Gabelic. På ett ombudsmöte före distriktskongressen diskuterade Linköpings arbetarekommun hur man skulle agera.
Ledningen argumenterade för valberedningens förslag som innebar att Johan Andersson placerades på femte plats och Aleksander Gabelic på sjunde. Många satt tysta, medan andra vädrade sin kritik:
Svårt få ihop folk- Att inte ha Aleksander på valbar plats kan liknas vid att svenska fotbollslandslaget skulle ha Zlatan på bänken i en viktig match.
Efter mötet skickade arbetarekommunens ledning ut ett brev, där de valda ombuden till distriktskongressen uppmanades att meddela delegationsledaren Johan Löfstrand i förväg, om de skulle gå emot valberedningens förslag.
- Flera tyckte att brevet var olustigt och hade en hotfull ton, därför ville de inte gå och rösta. Trots att det var en sluten omröstning var de rädda för att bli straffade, eftersom den kulturen finns.
Inte valda ombudPå distriktskongressen fick Linköpings arbetarekommun svårt att få ihop 73 ombud till omröstningen. Debatten om vem som skulle få femteplatsen var hård. Vid röstsammanräkningen visade det sig att Johan Andersson vann med 153 röster mot 130 för Aleksander Gabelic.
- Vi var många som var besvikna, men vi insåg att vi förlorat. Men när vi efteråt började fundera över hur omröstningen gick till insåg vi att flera personer, bland annat ledande företrädare för Linköpings arbetarekommun, var med och röstade trots att de inte var valda ombud av arbetarekommunen enligt stadgarna.
I ett skarpt formulerat brev vill nu tre-fyra anonyma socialdemokrater reda ut om stadgarna följts eller inte.
De är också mycket kritiska mot att någon för hand skrivit till ett antal namn på Linköpings ombudsförteckning.
Följdes stadgarna?En av justeringspersonerna vid partikongressen, Anders Härnbro i Finspång, har med anledning av det som hänt ställt en fråga till partidistriktets styrelse:
- Min fråga är om man följt stadgarna kring mötet, säger han, men vill för övrigt inte diskutera saken.
Men de som står bakom brevet kräver att saken prövas.
- Om distriktsstyrelsen kan komma fram till en bra lösning är jag nöjd. Men om de bara tillsätter ytterligare en grupp då måste vi gå vidare.
- När vi får in en överklagan begär jag in handlingar från båda parter. Sedan går jag igenom handlingarna, men ytterst är det partisekreteraren som avgör vad som ska ske. Om han anser att frågan är av stor vikt tas den upp i partistyrelsen, säger Lars-Ola Dahlquist, organisationsombudsman på partiexpeditionen.
http://www.corren.se/ostergotland/?articleId=5050201
http://www.corren.se/ostergotland/?articleId=5050199

SIC:
Socialdemokraten Margot Wallström
visar här upp sin mer kriminella sida:
Margot Wallström on Newsnight (Treaty of Lisbon rejection)
https://www.youtube.com/watch?v=Cvcdsj3ZWkg

lyssna på klippet och se vilken sjuk syn hon har på saker och ting, hon är ju
en av de kriminella som sett till att vi har Rumpnissen som President över Europa
och hon är registrerad Socialdemokrat. Och för sin brottsliga verksamhet belönades
denna sugga med bland annat Serafimerorden 12:e storlek och ett nytt välbetalt arbete
hos FN http://www.thelocal.se/24708/20100201/

The Economist listed her among the worst commissioners in 2009.
Här finns mer intresant information:
http://en.wikipedia.org/wiki/Margot_Wallstr%C3%B6m

Otroligt korrupt människa.

Valfusk i Piratpartiet
Han kandiderade till riksdagen för Piratpartiet.
Men nu har mannen avslöjats med att fuska till sig röster.
- Han har självmant valt att lämna partiet, säger partiledare Rick Falkvinge.
Det är inte bara inom Moderaterna som medlemmar har fuskat till sig röster för att placera sig bra inför kandidaturslistorna till höstens riksdagsval.
Även Piratpartiet har upptäckt oegentligheter i de egna leden.
– Det skedde vid en rutinkontroll som vi gjorde i går, säger Rick Falkvinge.
Samma dator
En medlem inom Stockholmsdistriktet ska ha registrerat ett okänt antal falska röster på sig själv. Fusket upptäcktes eftersom en hel serie röster registrerats i nummerordning.
– När vi tittade närmare på det såg vi att alla var registrerade från samma dator, säger Rick Falkvinge.
Har struktits
Mannen var ett av namnen på Piratpartiets riksdagslista. Han har nu strukits från den, och även valt att lämna partiet.
– Han behöver tid att tänka igenom vad som skett. Det är oerhört tragiskt för alla inblandade, säger Rick Falkvinge.
Partiet har nu utökat antalet rutinkontroller för att förhindra att något liknande händer igen.
http://kvp.expressen.se/Nyheter/1.1883618/valfusk-i-piratpartiet
http://www.svd.se/nyheter/inrikes/valfusk-avslojat-i-piratpartiet_4272353.svd

Ådärkomdenja:
Federley (c)
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article6583292.ab

SIC:
Politiker anklagas för valfusk
Centerns kandidat till nytt kommunalråd i Uppsala, Örjan Berglund, anklagas för valfusk rapporterar TV4Nyheterna Uppsala.
Flera centerpartister i Uppsala kräver nu Örjan Berglunds namn stryks på listan inför höstens val. Ture Svensson, ordförande för centeravdelningen Danmark, menar att Berglund skickat ut valpropaganda om sig själv till partiets medlemmar och använt sig av centerns medlemsregister.
- Han har brutit mot de spelregler vi har inom Centerpartiet. Han har också varit hemskt oschysst mot alla andra som ställer upp i provvalet, säger Ture Svensson till TV4Nyheterna i Uppsala.
http://www.politikerbloggen.se/2010/02/16/26715/

Absurd:
Moderat kommunalråd och överförmyndare åtalas för grov troslöshet mot huvudman
Kommunalråd på Öckerö åtalas
Före detta kommunalrådet och överförmyndaren i Öckerö kommun, Hans Taremark (M), åtals för grov trolöshet mot huvudman, tillsammans med två gode män i kommunen. Det rapporterar Sveriges televisions Västnytt.
Han misstänks för att, i egenskap av överförmyndare, i oktober 2000 ha godkänt att en fastighet som tillhörde en man med psykisk störning, i praktiken gavs bort till mannens gode man.
Hans Taremark, som har kvar sin fullmäktigeplats för moderaterna, säger till Västnytt att han själv anser att han agerat för den sjuke mannens bästa.
http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=104&artikel=3448528

M-topp tvingas lämna sitt uppdrag
Uppdaterat 2010-02-16 00:47. Publicerat 2010-02-16 00:38
Misstankarna om valfusk letar sig högre upp inom Moderaterna. Nu plockas riksdagsmannen Mats G Nilsson bort från uppdraget att leda arbetet med listorna till kommunalvalet i Stockholms stad. Han pekas ut som en av dem som ingått i ett nätverk som värvat gratismedlemmar.
http://www.dn.se/nyheter/valet2010/m-topp-tvingas-lamna-sitt-uppdrag-1.1046076

Robin Shadowes:
Socialdemokrat i Oxelösund köpte röster
En ledande socialdemokrat i Oxelösund har försökt värva medlemmar till partiet och lovat stå för medlemsavgiften, enligt uppgifter från flera källor. Läs artikeln i papperstidningen onsdag 17 febuari
http://spikharry.wordpress.com/2010/02/17/socialdemokrat-i-oxelosund-kopte-roster/

Absurd:

Samlingstråden: Kriminella politiker i sjuklövern. Moderatfuskare
De tre fuskande politikerna. F.V Mats Rudin, Petter Lindfors, Rolf Könberg.
Fler fuskande moderater avgår
Publicerad: 2010-02-20 kl 11:11
Efter att riksdagskandidaten Mats Rudin avslöjats med valfusk har fler Moderater som inte värdesätter demokratiska normer blivit tvungna att dra sig tillbaka.
Denna gång handlar det om två politiker med plats tre och fyra på Moderaternas lista till kommunfullmäktige i Stockholm, Petter Lindfors och Rolf Könberg. Fler politiker kommer troligen avslöjas fuska i den smutsiga kampen för att komma högt upp på den åtråvärda Riksdagslistan. Redan i skrivande stund ska enligt uppgift en moderat vid namn Mats G Nilsson ligga under luppen misstänkt för valfusk.
Relaterad länk:
http://www.info14.com/2010-02-13-valfuskharvor_inom_moderaterna.html
http://info14.com/2010-02-20-fler_fuskande_moderater_avgar.html

Socialdemokraten Ingvar Larsson plockade ut dubbel lön
Socialdemokraten Ingvar Larsson i Mark kritiseras för att han tog ut 33 000 kronor i ersättning för förlorad arbetsförtjänst, samtidigt som han fick full lön från sin arbetsgivare.
”Hans förklaring är att han tog ut semesterdagar, men det är olagligt enligt Sveriges kommuner och landsting.
Det var mellan 2004 och 2006 som socialdemokraten Ingvar Larsson var vice ordförande i utbildningsnämnden i Mark. Han jobbade samtidigt som chef på Öxnevalla behandlingshem. Trots att han fick full lön därifrån tog han ut 33 000 kronor i ersättning från kommunen för förlorad arbetsförjänst, för den tid han var på möten.
Men att som Ingvar Larsson kompensera extrainkomsten med att ta ut semesterdagar är inte förenligt med kommunallagen, det menar Leif Petersen, förbundsjurist på Sveriges kommuner och landsting”.
http://spikharry.wordpress.com/2010/03/04/socialdemokraten-ingvar-larsson-plockade-ut-dubbel-lon/#comments

Socialdemokrater gav konsultuppdrag till god vän
Näringslivschefen i Vänersborgs kommun S Anders Larsson gav ett konsultuppdrag värt 300 000 kronor till en nära vän, Mikael Norrman, fd vd på Vargön Alloys utan upphandling och utan krav på någon typ av skriftlig avrapportering.

”Ett uppdrag som kritikerna menar näringslivschefen lika gärna kunde gjort själv för den lön han redan har”.

Guy Mahlviker
Vänersborgs kommunchef tillika Socialdemokrat tyckte det var ett utsökt val när deras vän Mikael Norrman fick konsultuppdraget utan upphandling.

I Vänersborg slickar S-märkta politiker arslen varandra i röven dagligen. Guy Mahlviker som själv blev tillsatt som kommunchef av den andre socialdemokraten S Anders Larsson, tackade genom att senare utse A Larsson till näringslivschef.
http://spikharry.wordpress.com/2010/03/09/socialdemokrater-gav-konsultuppdrag-till-god-van/

Hög LO-företrädare/S-politiker anhållen för grov förskingring
Ulrika Lidberg, högt uppsatt företrädare för LO-distriktet i Västsverige, tillika socialdemokratisk kommunpolitiker, sitter anhållen misstänkt för grov förskingring, uppger Nya Lidköpingstidningen (NLT). Hon har även erkänt brott och polisen ska genomföra husrannsakan hos henne.
http://politisktinkorrekt.info/2010/03/10/hog-lo-foretradares-politiker-anhallen-for-grov-forskingring/

Politiker dömd för grova bedrägerier och grov misshandel
Jimmy Drushammar var åren 2005-2006 vice ordförande för Liberala ungdomsförbundet i Storstockholm och åren 2006-2007 förbundssekreterare för Liberala ungdomsförbundet. Under 2006 fungerade han dessutom som kampanjgeneral för riksdagskandidaten Gulan Avci. Nu har han dömts till fängelse i ett och ett halvt år. Den 12 mars kom hovrättsdomen som fastställde tingsrättens dom.
Han har erkänt att han stulit 86 000 kr från Svenska Pensionärsföreningen Engelbrekt. Tingsrätten gör bedömningen att det rört sig om “en systematisk brottslighet” och konstaterar att “brotten är därför att bedöma som grova”. Till mannen han var inneboende hos och kassör i pensionärsföreningen ska han betala 111 079 kr.

I tingsrätten dömdes han till fängelse i ett och ett halvt år för grov misshandel, stöld och grovt bedrägeri. Domen blev överklagad och Svea Hovrätt och rätten fastställde tingsrättsdomen den 12 mars 2010.
Källa:
Stockholms tingsrätts dom B 566-08
Svea Hovrätts dom B 2202-08
http://frianyheter.wordpress.com/2010/03/16/politiker-domd-for-grova-bedragerier-och-grov-misshandel/

Assyrisk (S)-riksdagsman misstänkts för att ha förskingrat miljoner
Grova anklagelser riktas nu mot den socialdemokratiske riksdagsmannen Yilmaz Kerimo (S) i en hemlig rapport som Länstidningen i Södertälje kommit över. Där hävdas att stora pengasummor försnillades i Assyriska föreningen under hans tid som ordförande. Kerimo avfärdar kritiken som en ”fantasiprodukt”.
Läs mer (längre artikel): http://frianyheter.wordpress.com/2010/03/19/assyrisk-s-riksdagsman-misstankts-for-att-ha-forskingrat-miljoner/

Storbråk på kurdisk (S)-fest i Solnahallen
Det blev storslagsmål och flera anmälningar om misshandel när Stockholms socialdemokratiska kurder samlades för att fira ”Newroz” i Solnahallen igår.

Enligt nyhetsbyrån Sveriges Nyheter tillkallades polis flera gånger efter bråk mellan olika kurdiska festdeltagare. Ingen person ska dock ha skadats allvarligt i samband med bråken. Inte heller greps någon misstänkt.
Läs mer: http://www.friatider.se/storbrak-pa-kurdisk-s-fest-i-solnahallen

Gode män lurade till sig miljoner - Tre kommunpolitiker i maskopi
Tre framträdande värmländska kommunpolitiker är misstänkta för grov förskingring.
Som gode män och överförmyndare misstänks de ha lurat till sig miljontals kronor.
http://www.nwt.se/article680811.ece


Moderat politiker åtalad för rattfylleri
Av Redaktionen
Österåker Den moderata kommunpolitikern Harald Siegel i Österåker åtalas för andra gången under denna mandatperiod för rattfylleri. För två år sedan körde han in på en villatomt och lämnade sedan bilen till fots. Polisen hann upp honom och tog alkotest. Han dömdes sedan till böter för rattfylleri.
När han greps den andra gången hade han en promille alkohol i blodet. Han lämnar nu sina uppdrag. Bland de uppdrag som han nu lämnar finns 1:e vice ordförande i miljö- och hälsoskyddsnämnden som har hand om alkoholpolitiska frågor i Österåkers kommun.
http://www.realisten.se/2010/03/23/moderat-politiker-atalad-for-rattfylleri/

Marie T Andersson (S) åkte fast för rattfylleri
te]]En politiker på Socialdemokraternas fullmäktigelista i Kinda har åkt fast för rattfylleri. Idag diskuterar styrelsen för S i Kinda hur frågan ska hanteras fortsättningsvis.

”Det var i tisdags förra veckan som Marie T Andersson, andranamn på Socialdemokraternas fullmäktigelista, blev stoppad i en nykterhetskontroll vid sjutiden på morgonen. Provet visade på 0,58 promille och polisen tog körkortet på plats.

Att det handlar om rattfylleri är allvarligt, menar Torbjörn Mellgren, ordförande för Socialdemokraterna i Kinda, men säger också att detta är en tragedi för politikern.
http://spikharry.wordpress.com/2010/03/25/marie-t-andersson-s-akte-fast-for-rattfylleri/

[b]Socialdemokrat: Otillåtna anonyma hatkampanjer är bra för demokratin

Mahamed Ali Abdi skriver ikväll följande på sin blogg:

- Ikväll har jag egentligen inte så mycket vettigt att berätta. Men http://www.sverigedemokraterna.xx Är en ny sida som bemöter SD. Målet är att hemsidan skall komma på topp 10 när man söker på SD. Gå in på sidan och pusha sidan. Det är bra för allas vår demokrati!

Fria Nyheter uppmanar er läsare att inte besöka eller länka till hatsidan då Fria Nyheter tar avstånd ifrån kriminalitet och odemokratiska metoder.
http://frianyheter.wordpress.com/2010/03/25/socialdemokrat-otillatna-anonyma-hatkampanjer-ar-bra-for-demokratin/

Det är bra att muhammadanska socialdemokrater uppmanar till brott:
http://www.friatider.se/kampanj-mot-sd-var-kriminellt-varumarkesintrang

Vänsterpartist åtalas för kvinnomisshandel
En känd kommunpolitiker från småländska Mönsterås har åtalats för tre fall av kvinnomisshandel. Han misstänks bland annat för att ha kastat in en kvinna i en vägg och skakat om en annan så att smärta uppstod. Fria Tider har hittills inte lyckats nå Lars Ohly för en kommentar.
Thorbjörn Johansson jobbade tidigare på ett behandlingshem, kallat Sörgården, i Ålem norr om Kalmar. Misshandelsfallen skall ha inträffat i september 2009, enligt Östra Småland. Johansson har under de senaste 20 åren jobbat på behandlingshemmet och tycker själv att han har gjort det utan tidigare problem eller incidenter.
http://www.friatider.se/torbjorn-johansson-v-atalas-for-kvinnomisshandel

Folkpartist dömd för skattebrott (Said Racic (FP))
SJUKLÖVERN. Said Racic, 33 år och nummer 5 på Folkpartiets lista i Malmö, ville inte längre vara med och betala för mångkulturen. Därför undanhöll han 761 000 kronor i intäkter i sin taxirörelse och betalade ut svarta löner, enligt Skatteverket.

Nu sköntaxeras bosniern Said Racic (FP) för åren 2006 och 2007. Skatteverket har funnit att politikerns taxibil kört avsevärt längre sträckor än redovisat. Därför misstänker man att bilen kört dubbla pass och att svarta löner har betalats ut.
Underligt att dessa åsnor aldrig får näringsförbud. Vad ska FP göra nu?

Socialdemokrat misstänkt för grov fridskränkning
En socialdemokratisk politiker i Luleå står åtalad misstänks för fem års misshandel av sin tonårsdotter.
Politikern skall vid ett tillfälle, enligt åklagaren, ha slagit sin dotter medvetslös och vid upprepade tillfällen skall han ha hotat att döda henne.

Åtalad vid Luleå tingsrätt [B 948-10]:
M*h*mm*d Ch*k*r, född 1958-08-23 och bosatt i Luleå, misstänkt för grov fridskränkning och olaga hot.
http://frianyheter.wordpress.com/2010/05/06/socialdemokrat-misstankt-for-grov-fridskrankning/

Stockholmspolitikern Abdo Goriya (S) begärs häktad
Socialdemokraten och Stockholmspolitikern Abdo Goriya, 53 år, (bilden) greps i måndags, misstänkt för stämpling till människorov. Han misstänks för att ha planerat att kidnappa dottern till en bekant och föra henne ur landet – Syriens chargé d’affaire i Sverige, Dr Mohammad Bassa Imadi. Regeringen har redan utvisat honom. Imadis dotter har ett förhållande med en jämnårig kille från Indien, och båda pluggar i Stockholm. De finns nu i säkerhet. Motivet är därför hedersrelaterat.
http://politisktinkorrekt.info/2010/05/13/stockholmspolitikern-abdo-goriya-s-begars-haktad/

Moderat, homolobbyist, pedofil – möt Johan Steenhoff-Eriksen
Stockholm | Publicerad: igår 19:21
Sommar i Stockholm har under 2000-talet kopplats samman med homosexualitet, förargelseväckande beteende, och andra otrevliga företeelser. 2003 användes barn i homolobbyns propaganda, och info-14 har tidigare skrivit om hur högt uppsatta homolobbyister dömts för pedofilbrott. I början av maj dömdes en moderat politiker, tillika homolobbyist, för barnpornografibrott. Med 2010-års Pridespektakel strax runt hörnet granskar info-14 en av homolobbyns representanter.
Mattias Helander Inför 2003-års Pridefestival slog homolobbyn på stort med barn på deras annonskampanj för Pridespektaklet. Senare samma år kunde info-14 avslöja hur homolobbyisten Mattias Helander, ordförande för RFSL-ungdom, sexuellt utnyttjat pojkar i unga tonåren. Under Pride 2005 visade man homosexuell porr på kaféet Lava som riktar sig till ungdomar i yngre tonåren.

Homosexrörelsen slutar heller inte förvåna. Trots framgångar för sin sak, vilket bland annat omfattar adoptionsrätt, så trampar deras representanter titt som tätt i klaveret på de mest uppseendeväckande sätten.

Moderat homolobbyist med smak för sadistisk barnpornografi
Senast i raden var den moderate politikern Johan Steenhoff-Eriksen som suttit på flera betydande förtroendeuppdrag i Södermalms stadsdelsnämnd.

Han avslöjades redan i juni 2009, men åtalet väcktes först i januari 2010 och domen kom först nu i maj 2010. Steenhoff-Eriksen har i sin bostad på sin dator samlat 28 filmer med barnpornografisk material, samt hela 1 551 barnpornografiska bilder.

Sexuellt våld och tvång mot barn
Utav filmerna så bedömdes två av dem innehålla sekvenser ”där barn utsätts för särskilt hänsynslös behandling”. Samma bedömning gjordes på 96 av bilderna. En av filmerna var 19 minuter lång och skildrade ett övergrepp på ett barn som ansågs vara förenat med både sexuellt våld och tvång.

Trots detta gjorde tingsrätten den samlade bedömningen att Stenhoff-Eriksen ska dömas för barnpornografibrott, som inte är grovt.

Erkände – men slipper fängselse
Steenhoff-Eriksen erkände innehav av barnpornografiskt material varpå tingsrätten även ansåg brottet ytterligare styrkt. Straffvärdet ansågs ligga på fyra månaders fängelse, men eftersom Steenhoff-Eriksen tidigare var ostraffad ansåg man det ”saknas särskild anledning att befara att han ska återfalla i brott”. Eftersom tingsrätten även bedömde brottet som ”icke grovt” så anses det inte utgöra så kallad ”artbrottslighet” så ansåg tingsrätten att påföljden kunde bli endast en villkorlig dom i förening med dagsböter.

Moderaternas relation till pedofil
Johan Steenhoff-Eriksen har fått avstå sina politiska uppdrag för moderaterna men partiet har även tidigare varit aktuella med pedofiler som politiska representanter.

I senaste valet avslöjades det att bland annat moderaterna hade dömda pedofiler som representanter. Enligt en dömd pedofil var hans brott känt av partiet. Moderaternas Sven-Otto Littorin gav endast svaga uttalanden mot dessa brott och svarade motsträvigt att det ”är svårt att representera Moderaterna” med en sådan bakgrund. Lite starkare ordval tog han däremot till när det avslöjades hur en kvinnlig laglydig representant för partiet efterfrågat fler ”lintottar” i lokal media. Då deklarerade Littorin offentligt att kvinnan hade ”hål i huvudet”
och kvinnan fick med omedelbar verkan lämna sitt uppdrag. Moderaternas inställning till pedofilbrott är tydlig – det är inte i närheten av så allvarligt som att uppskatta små svenska lintottar.

I sommar väntar både ett nytt spektakel från homolobbyn, liksom en valkampanj från Moderaterna. Nya skandaler inväntas.

Individens rätt att själv bestämma över sitt liv och tillvaro?
För att göra denna granskning av en av homolobbyns representanter komplett tar vi med ett citat från nämnda person. Detta är taget från en debattartikel homotidningen QX publicerat. I artikeln förklarar Steenhoff-Eriksen varför just han är moderat.

” Den första är att de moderata värderingarna stämmer bäst överens med vad jag tycker och tror på. Jag tror nämligen att var och en vill skapa sitt eget liv, bygga sin egen tillvaro efter sina idéer, drömmar och förmåga.

Jag tror på individen som just individ. Han/hon vill ingå i de gemenskaper som han/hon själv väljer. Till skillnad mot socialistiska och kommunistiska idéer är det frihetens och individens ideologi.”

När vi läser Steenhoff-Eriksens ord så undrar vi om han ansåg att det barn som utsattes för ”särskilt hänsynslös behandling förenat med sexuellt våld och tvång” utnyttjade den moderata frihetliga ideologin för att ingå i en gemenskap som barnet önskade i syfte att förverkliga sina drömmar ?

Sista ordet är homolobbyns
Vi väljer att låta den samlade homolobbyns röst avsluta denna artikel och därmed summera andemeningen i Pridemanifestationerna. Filmklippet nedan är från årets Pridemanifestation i Göteborg där homosexuella tillsammans med Afa rände på gatorna.

I klippet attackerar de kristna. Vi ber er att fästa er uppmärksamhet på homolobbyns paroll som förs fram 1:40 in i filmen.


Aktuellt målnummer: B 13732-09
http://info14.com/2010-06-06-moderat...f-eriksen.html

Moderat i rätten om sexbrott mot barn
Östersund Den moderate lokalpolitikern, nämndemannen och tidigare vice ordföranden moderata länsförbundet i Jämtland Torbjörn Junhov har åtalats för sexbrott mot en minderårig flicka.
Junhov som förutom politiker bland annat kunnat titulera sig frimurare, bokförläggare kan alltså snart också kunna komma att titulera sig som dömd sexualförbrytare.

Enligt åtalet i rättegången som började i dag har Torbjörn Junhov i början av 1990-talet förgripit sig sexuellt på en släkting som då var mellan 5 och 6 år. Åtalet gäller sexuellt utnyttjande av underårig. Hade de misstänkta övergreppen ägt rum i dag hade han åtalas för våldtäkt.

Torbjörn Junhov, som bland annat varit aktiv kyrkopolitiker, menar att han är helt oskyldig till anklagelserna.

Torbjörn Junhov är inte ensam i Moderaterna om att misstänkas för liknande brottslighet. I maj dömdes Johan Steenhoff-Eriksen för barnpornografibrott. Johan Steenhoff Eriksen har profilerat sig som homosexuell politiker och band annat lyfts fram i hbt-tidningen QX.
http://www.realisten.se/2010/06/08/moderat-i-ratten-om-sexbrott-mot-barn/

Lokalpolitiker begärdes häktad för våldtäkt
En känd lokalpolitiker från Östergötland begärdes på måndagen häktad misstänkt för våldtäkt.
När förhandlingen var över släpptes mannen.
- Anhållningsbeslutet är hävt, säger Lina Österberg, tingsnotarie, till Expressen.se.
http://www.expressen.se/Nyheter/1.2025060/lokalpolitiker-begardes-haktad-for-valdtakt
Norrköping Natten mot fredagen anmälde en kvinna att hon hade utsatts för våldtäkt. Övergreppet ska ha ägt rum utomhus i närheten av en krog i Norrköping. Kvinnan kunde också namnge våldtäktsmannen: 19-årige Alexander Woodhouse, ordförande för CUF-Östergötland och femte namn på Centerpartiets lista till kommunfullmäktige i Norrköping.
http://www.realisten.se/2010/06/15/centerpartist-valdtaktsmisstankt/

Ännu en ledande centerpartist anklagas för sexuella övergrepp
Vaggeryd Den centerpartistiske politikern Sven Samuelsson meddelade i dag att han tar en time-out från politiken. Detta sedan det riktats anklagelser om att han har gjort sig skyldig till sexuella trakasserier mot kvinnor inom hemvärnet där Sven Samuelsson är aktiv som kompanibefäl. Han skall bland annat vid en fest ha sprungit omkring påtagligt berusad och visat sitt könsorgan för kvinnliga hemvärnsmän, varav flera nu lämnat hemvärnet i protest.

Sven Samuelsson själv hävdar att han är oskyldig, men då väljarna tydligt visat sin misstro mot honom efter avslöjanden i lokalmedia har han efter ett extrainkallat partimöte i dag meddelat att han tar en timeout under tiden anklagelserna utreds.

Sven Samuelsson är ordförande för centerpartiet i småländska Vaggeryd och ledamot i kommunstyrelsen. Han sitter därutöver som ersättare i kommunens arbetsutskott, budgetberedning samt i det tekniska utskottet. Inför kommande val står Sven Samuelsson på fjärde plats på centerpartiets kommunala vallista.
I går hölls häktningsförhandlingar mot 19-årige Alexander Woodhouse, ordförande för CUF-Östergötland och femte namn på centerpartiets lista till kommunfullmäktige i Norrköping. Alexander Woodhouse misstänks för våldtäkt. Tingsrätten ansåg att det inte fanns tillräckliga skäl för att häkta honom på sannolika skäl, men åklagaren hävdar att misstankarna kvarstår och att utredningen fortgår. Alexander Woodhouse själv hävdar att han inte minns någonting från händelsen.
Saxat från Realisten http://www.realisten.se/2010/06/15/a...lla-overgrepp/

Vänsterpartist i Mönsterås dömd för misshandel:
http://www.realisten.se/2010/06/17/vansterpartist-i-monsteras-domd-for-misshandel/

Moderat politiker häktad för grovt narkotikabrott:
http://www.realisten.se/2010/06/19/moderat-politiker-haktad-for-grovt-narkotikabrott/

FP-politiker inför rätta – tjuvåkte på spårvagnen
GÖTEBORG. Den folkpartistiska stadsdelsnämndspolitikern Rocio Fernandez kandiderar till riksdagen i höstens val. Under flera år var hon ledamot av Göteborgs kommunfullmäktige och hon satt även en tid i riksdagen som ersättare för Cecilia Wigström.

Nu ska hon åtalats inför Göteborgs tingsrätt och brottet rubriceras bedrägligt beteende. Fernandez har minst fem gånger ertappats med att att inte betalat för sig på spårvagnen. Hon erkänner fyra av de fem åtalade tjuvåkningarna. Hon uppger i förhör hos polisen att hon inte känner sig ha råd att betala och att hon därför chansat.

Politikern har meddelats ett så kallat strafföreläggande, det vill säga att ärendet avgörs utan rättegång. Men då hon inte hört av sig inom den angivna tiden av 14 dagar, går nu målet till åtal med förhandling i tingsrätten. Fernandez står på sjuttonde plats på Folkpartiets riksdagslista.
http://politisktinkorrekt.info/2010/06/22/fp-politiker-infor-ratta-tjuvakte-pa-sparvagnen/


Kristdemokrat dömd för hot och hatbrott
Stockholm Den 18 juni fastställde Svea hovrätt straffet för en kristdemokratisk politiker som stått åtalad för olaga hot, ofredande och förolämpning. Flera åtalspunkter gällde kristdemokratens nästintill maniska förföljelse av sin före detta hustru och hennes nya kärlek, men åtalet innehöll också arga samtal till en muslim som fick höra rasistiska kommentarer.

Den dömda kristdemokraten heter Mats Reimbertsson och är 35 år. Mellan åren 2003–2005 var han förbundssekreterare för Kristdemokratiska ungdomsförbundet (KDU). I dag är han politisk sekreterare åt Stig Nyman, biträdande finanslandstingsråd för Kristdemokraterna i Stockholms läns landsting. Nyman var tidigare partisekreterare för Kristdemokraterna på riksnivå.

Stig Nyman anställde Mats Reimbertsson efter att tingsrätten dömt honom för de nu aktuella brotten, en dom vilken uppenbarligen inte ansågs utgöra något förhinder.

Det var efter att Mats Reimbertsson och hans hustru gick isär som förföljelserna började. Paret var gifta mellan åren 2002 – 2004 och det var hustrun som drev igenom skilsmässan. Förutom att skicka mängder av sms dök han upp på samma platser som ex-hustrun. Bland annat kom han till ett hotell i Norge samma natt som ex-hustrun och hennes nya man var där i juli 2005. Vid ett annat tillfälle kom han till Nynäshamn när de skulle åka till Gotland för cykelsemester. Ex-hustrun menar att Mats Reimbertsson måste ha övervakat henne för att kunna ta reda på var hon befunnit sig.

Utöver förföljelsen av ex-hustrun och hennes nya kärlek har Mats Reimbertsson skickat flera sms till en man med muslimskt namn. Under tiden 4-5 maj 2006 ringde han muslimen upprepade gånger och skickade även flera sms. I telefonsamtalen fick muslimen höra uttryck som ”din jävla arab”, ”muslimidiot”, ”hustrumisshandlare som importerat din fru”. I ett sms fick muslimen veta att han var en ”analbögande arab”.

Hovrätten dömer inte Mats Reimbertsson till längre straff på grund av rasism eftersom man anser att förarbetet till lagen som ger utrymme för längre straff vid rasistiska motiv inte är användbar i detta mål. Den aktuella lagparagrafen säger att längre straff kan ges:

om ett motiv för brottet varit att kränka en person, en folkgrupp eller en annan sådan grupp av personer på grund av ras, hudfärg, nationellt eller etniskt ursprung, trosbekännelse, sexuell läggning eller annan liknande omständighet.

Rätten menar att det inte går att bevisa att motivet var rasistiskt eller kränkande av nämnda skäl även om telefonsamtalen och sms:et innehöll kränkande uttryck.

Hovrätten fastställer därmed tingsrättens dom från den 13 november 2008. Han döms till 80 dagsböter á 200 kronor. Trots att domen kom den 18 juni arbetar Mats Reimbertsson vidare. Just nu befinner han sig i Visby där Almedalsveckan pågår för fullt. Kanske beror hans fortsatta arbete inom partiet på medias totala tystnad kring brottet?
http://www.realisten.se/2010/07/07/kristdemokrat-domd-for-hot-och-hatbrott/

Moderat expolitiker offer i omfattande utpressningshärva
Den moderata expolitikern Ulf Ranstorp i Laholm råkade riktigt illa ut när han hamnade i klorna på samvetslösa ”indrivare” som försökte driva in påstådda skulder av Ranstorp. Hela händelseförloppet skall ha sträckt sig över ett års tid och brotten skall ha skett vid flera olika tillfällen. Nu åtalas två tonåriga Malmöbor för rån och grov utpressning. Skulden skall ha uppkommit i samband med att Ranstorp sålde sitt konkursmässiga företag Solängen vård och utveckling.

Båda brotten betecknas som grova eftersom hoten upprepats och det rört sig om mycket pengar – sammanlagt nästan en miljon kronor, framtvingade vid flera tillfällen under ett års tid. Utpressningen och mordhoten mot Ranstorp har förekommit både på telefon och via mejl.
De båda åtalade, en 19-åring och en 18-åring, sökte också upp sitt offer i hans hem utanför Laholm där de tog sig in med våld. Mannen hotades till livet, rånades och misshandlades med bland annat en hammare. Bland rånbytet fanns – förutom 25000 kronor i kontanter – en bil, en digitalkamera och ett antal antika gevär.
Hoten mot Ranstorp har också omfattat hans familj, varför han i det längsta drog sig för att polisanmäla gärningarna. Istället satte han in summor av växlande storlek på utpressarnas konton. Den största transaktionen gällde en postväxel på en halv miljon kronor som överlämnades på ett hotell i Malmö.

Misstänkta för rån, grov utpressning, försök till grov utpressning och skadegörelse är:
Nangialay Rahimi, född 1990-10-20 och boende i Malmö. Svensk medborgare.
Salam Shebani, född 1991-09-12 och boende i Malmö. Svensk medborgare.
Halmstads tingsrätt mål 1190-10 och 1431-10.

Politiskt Inkorrekt har varit i kontakt med Ulf Ranstorp och enligt honom är dom misstänka gärningsmännen medlemmar i den multietniska brottsorganisationen Black Cobras, kända bl a från
den stora mazarinstöten. http://web.archive.org/web/20101217040718/http://politisktinkorrekt.info/2010/03/13/black-cobra-ar-sockerberoende-stal-kakor/
Sydsvenskan http://web.archive.org/web/20101217040718/http://www.sydsvenskan.se/malmo/article1164725/Malmobor-atalas-for-utpressning-av-expolitiker.html
Hallandsposten http://web.archive.org/web/20101217040718/http://hallandsposten.se/nyheter/laholm/1.818759-black-cobra-utpressare-gick-i-polisfalla

Ranstorp själv har också nyligen varit föremål för utredning och åtal. Hans motpart i tingsrättsförhandlingen, Svea Ekonomi, kräver 5,7 miljoner kronor av Ranstorp och två av hans borgenärer i samband med att en skuld inte återbetalats. Den 24 maj i år åtalades Ranstorp vid Halmstads tingsrätt. Åtalet gällde bokföringsbrott. Datum för huvudförhandling är ännu ej utsatt.
Skånskan http://web.archive.org/web/20101217040718/http://www.skanskan.se/article/20100112/LAHOLM/701119783/0/OPINION/*/ulf-ranstorp-kravs-pa-miljonbelopp
Hallandsposten http://web.archive.org/web/20101217040718/http://hallandsposten.se/nyheter/laholm/1.832021-i-dag-atalas-ulf-ranstorp
http://politisktinkorrekt.info/2010/07/08/moderat-expolitiker-offer-i-omfattande-utpressningsharva/

Moderat mordhotade SVT-reporter
BÅSTAD Ordförande i vård- och omsorgsnämnden, moderaten Christer Nordin, har polisanmälts av SVT efter att ha framfört mordhot till deras reporter under en telefonintervju.

Sydnytts reporter ringde upp Christer Nordin med anledning av ett ärende där kommunen, snart fem år efter beslutet om ett särskilt boende för 25-årige Calle med autism, ännu inte har verkställt beslutet.

Nordin ville inte bli intervjuad och sa att han ”inte kan kommentera enskilda fall”. Men telefon-samtalet fortsatte ändå och Nordin sa ett antal nedsättande saker om den berörda familjen. Nordin insåg förmodligen sedan att hans uttalanden kanske skulle sändas och avkrävde därför ett löfte från reporten att inte återge orden. Nordin lade då till ”Om du gör det mördar jag dig”.
http://politisktinkorrekt.info/2010/07/28/moderat-mordhotade-svt-reporter/


Invandrarpolitiker (S) hoppar av efter dom
Publicerat 10 augusti 2010 kl 04:28

Sigtuna. Ordningsvakt, våldsverkare - och socialdemokrat. Den muslimske invandrarpolitikern Iqbal Bashir Butt (S) hade många strängar på sin lyra. Men efter att ha dömts för att ha misshandlat en kroggäst tvingas han nu hoppa av sin kanditatur för Socialdemokraterna.

Iqbal Bashir Butt var en typisk invandrarpolitiker som hade gjort kometkarriär inom det socialdemokratiska partiet. När domen mot honom föll hade den kriminelle ordningsvakten lyckats få en plats som ordinarie ledamot i barn- och ungdomsnämnden i Sigtuna kommun. Han var dessutom fullmäktigekandidat för Socialdemokraterna i samma kommun.

I november 2008 misshandlade den då 24-årige Iqbal Bashir Butt en 27-årig gäst på restaurangen Tempel bar i Gamla stan. Misshandeln skedde med batong då han arbetade som ordningsvakt.

Själv kallar socialdemokraten händelsen för ”självförsvar” och nekar till brott. Något som tingsrätten dock inte trodde på.

– Jag tycker han ska avgå, säger Anders Johansson (S), kommunalråd, till Sigtunabygden.

Trots att Butt är en offentlig person och dessutom politiker väljer TT att mörka både namnet och kommunen som nyheten berör. Ett publicistiskt tveksamt agerande som tros bero på närheten till valet, i kombination med den dömde politikerns invandrarbakgrund.
Saxat från http://www.friatider.se/invandrarpolitiker-s-hoppar-av-efter-dom
Mer:
http://frianyheter.wordpress.com/2010/08/10/socialdemokrat-avgar-efter-misshandelsdom/
http://politisktinkorrekt.info/2010/08/10/s-politiker-hoppar-av-efter-misshandelsdom/

V-kandidat hoppar av efter misstanke om grovt brott
UPPSALA Kajsa Westerholm-Nilsson, tredjenamn på Vänsterpartiets valsedel till kommunfullmäktige i Heby, hoppar av sin kandidatur av personliga skäl. Beslutet fattades sedan partiets lokalorganisation konfronterat henne med misstanken om grovt bedrägeribrott. Westerholm misstänks för att under åren 2005, 2006 och 2007 ha lurat Försäkringskassan i Farsta på sjukersättning. Förundersökningen pågår och beräknas vara klar tidigast i början på oktober.

Kajsa Westerholm-Nilsson är suppleant i överförmyndarnämnden i Heby, men enligt Skattemyndigheten har hon aldrig varit folkbokförd i kommunen. Fram till den 1 februari 2009 var hon skriven i stadsdelen Farsta i Stockholm, därefter och för närvarande på en mindre ort i Tierps kommun. Under en period under innevarande mandatperiod var hon dock bosatt på en adress i Östervåla.

Erfarna och mångåriga medlemmar i Vänsterpartiet i Heby anser att dessa uppgifter absolut kan komma att skada partiet och minska väljarnas förtroende inför valet.
Saxat från: http://politisktinkorrekt.info/2010/08/18/v-kandidat-hoppar-av-efter-misstanke-om-grovt-brott/

Sossepolitiker köpte sex i LO-lägenhet
HYCKLARE Dom båda männen från en ort i Mellansverige togs på bar gärning av polisen när dom hade sex med två utländska prostituerade i en lägenhet i centrala Stockholm. Men det är kanske inte det mest anmärkningsvärda med historien. Men faktumet att båda männen kandiderar för Socialdemokraterna i valet om precis en månad, och att lägenheten var en medlemsbetald lägenhet ägd av ett LO-förbund kanske gör det hela mer anmärkningsvärt.

De båda männen var i Stockholm i juli för att delta i arbetet med valupptakten. De avslutade dagen på krogen och blev ordentligt onyktra. Polisens spanare fick syn på en av dem på Malmskillnadsgatan strax efter klockan två på natten där han gjorde upp ett sexköp med två utländska prostituerade.

Polisen följde efter till lägenheten i centrala Stockholm som tillhör ett LO-förbund Eftersom lägenhetsdörren inte var låst gick polisen in. De kom då på de båda männen när de utförde sexuella handlingar med kvinnorna.

Både männen kandiderar för Socialdemokraterna till fullmäktige i varsin kommun i Mellansverige, en av dem är fackligt engagerad och har tidigare haft kommunpolitiska uppdrag, den andre är förtroendevald inom LO.
http://politisktinkorrekt.info/2010/08/19/sossepolitiker-kopte-sex-i-lo-lagenhet/
http://www.realisten.se/2010/08/19/socialdemokrater-tog-prostituerade-till-lo-lagenhet/
Absurd
Absurd
Mammutjäger

Poäng : 3843

Till överst på sidan Gå ner

Samlingstråden: Kriminella politiker i sjuklövern. Empty Sv: Samlingstråden: Kriminella politiker i sjuklövern.

Inlägg  Ådärkomdenja i tis 20 sep - 13:48

"TONI LAPPALAINEN (S) DÖMD"

- "Kalmar Tingsrätt dömde idag Toni Lappalainen för förtal av mig. Han döms till 50 dagsböter a 50 kronor och att utge ett skadestånd på 5000 kronor till mig.

Samlingstråden: Kriminella politiker i sjuklövern. Toni-150x150

I domen noteras att han som socialdemokrat publicerade nidbilden av mig på socialdemokraternas nätportal s-info och att den därmed fick stor spridning inom inte minst Socialdemokraterna."

Thoralf Alfsson, 2011-04-06;
http://thoralfalfsson.webblogg.se/2011/april/toni-lappalainen-s-domd.html


"Peter Norrby, Miljöpartist från Hultsfred"

- Peter Norrby som kandiderade för Miljöpartiet i Hultsfred 2010, åtalades i veckan för att ha smugglat 1 470 liter alkohol i början av året.

* 1 267 liter öl
* 90 liter vin
* 113 liter sprit

Det anmärkningsvärda är inte själva smugglingen, utan att Norrby förutom att vara politiker också är lokal ordförande i nykterhetsorganisationen Verdandi, eller rättare sagt var, då han nu har avgått. Dock står han kvar som kontaktman på hemsidan och politiken har han inte gett upp.

Samlingstråden: Kriminella politiker i sjuklövern. Peter-norrby-150x150

källa 2011-04-09
Ådärkomdenja
Ådärkomdenja

Poäng : 4797

http://files.myopera.com/foolishworld/albums/667915/rotsnake.png

Till överst på sidan Gå ner

Samlingstråden: Kriminella politiker i sjuklövern. Empty Sv: Samlingstråden: Kriminella politiker i sjuklövern.

Inlägg  Barbar i tis 20 sep - 22:11

Samlingstråden: Kriminella politiker i sjuklövern. 22+augusti+2006

Här grips Lilly, 23 för tredje gången
Här släpas Lilly Näslund i väg av polisen.
För tredje gången på kort tid tvingades polisen ingripa mot den 23-åriga proffsdemonstranten.
Fastighetsskattedemonstrationen i Kungsträdgården i Stockholm blev bråkig.
Manifestationen mot skatten kom snabbt i skymundan av motdemonstranterna –
ett stort antal ungdomar från vänsterextrema grupper som Global intifada och Gatans parlament
som försökte störa evenemanget.
Blev själva angripna
Borgarsvin! Döda de rika! ropade motdemonstranterna medan manifestationen mot fastighetsskatten
pågick framme vid scenen.
Motdemonstranterna angreps dessutom själva vid minst två tillfällen av arga fastighetsskattemotståndare.
Under evenemanget greps tre personer för våld mot tjänsteman. Nio omhändertogs och ytterligare ett 30-tal
sattes på bussar och transporterades till olika adresser på Södermalm.
En av dem som med våld släpades bort från området var Lilly Näslund, 23, tidigare anställd på vänsterpartiet.
Den 1 maj anhölls hon efter att ha kastat en stol mot polisen i samband med Reclaim the citys demonstration.
Kort därefter avsade hon sig sitt uppdrag som nämndeman för vänsterpartiet.
Släpad i handbojor
I förrgår släpades hon i handbojor från en demonstration utanför Israels ambassad.
I går var det dags igen. Då bar tre poliser bort en skrikande Lilly Näslund från demonstrationsområdet.
Enligt uppgift till Aftonbladet i natt misstänks Lilly Näslund för våld mot tjänsteman.
Aftonbladet har inte nått henne för en kommentar.


Irene Beertema, Eva Buskas, Leif-Åke Josefsson

Källa: http://www.aftonbladet.se/nyheter/article10941431.ab


Vem i Malmö bjuder in terrorister ?
En "värdgrupp" bestående av
Irakkommittén, Arabiska Huset och
Palestinska Föreningen
erkänner nu att de inbjudit Hamas till Malmö.
Besöket äger rum 16 maj.
Som talesman för gruppen uppträder
Jon Bonnevier från SKP (f d KPMLr).
Att den extremistiska Irakkommittén som
stöder såväl Al-Qaedas islamister, det
korrupta Baathpartiet som Saadam Husseins
gamla torterare är med förvånar knappast.
"Arabiska Huset" tycks närmast vara en
bidragsmaskin utan medlemmar,
men att Palestinska Föreningen dyker upp
i detta sällskap är kanske överraskande
för en del....
PF har mycket nära relationer till
socialdemokraterna i Malmö.
Föreningens vice ordförande Jamal El-Haj
sitter i kommunfullmäktige för (s) och
är ledande inom partiets internationella avdelning.
Föreningen har omhuldats av partiet
genom många år med PR-insatser
som t ex besök av Anna Lindh och
stora bidrag.
Socialdemokraten Jamal El-Hajs personvalskampanj backades upp
av Al-Aqsa Spannmålsstiftelse i valet 2002.
Hmmmm.....
# posted by hcp @ 08:00

Nyhet 101019
Jamal El Haj (S) föreslås som nytt kommunalråd i Malmö med ansvar för arbetsmarknadsfrågor och vuxenutbildning.
Han ersätter Kent Andersson som valberedningen föreslår som ny ordförande i kommunfullmäktige


Källa okänd (har tappat bort det)


SSU/storfuskare 1

Storskojande Socialisters Ungdomsförbund2005-10-06
SSU Blekinge tvingas nu att betala tillbaka drygt 60 000 kronor för det utbredda bidragsfifflet i länet,
skriver BLT den 6 oktober.


De felaktiga bidragen betalades ut under 2002-2004, detta enligt Lolita Persson,
kulturansvarig på Region Blekinge.

I själva verket har distriktet i stort sett inte haft några bidragsberättigande medlemmar från 2000
och fram tills idag; hela 90 procent av medlemmarna har visat sig vara ren luft.

Under 2002 anmäldes till exempel 447 medlemmar, men i verkligheten var de inte fler än 35.

Enligt Revisionsbyrån SET Auktoriserade Revisorer, är det rätta antalet bidragsberättigande
medlemmar för SSU Blekinge som följer:

• år 2000 16 medlemmar

• år 2001 31 medlemmar

• år 2002 35 medlemmar

• år 2003 46 medlemmar

• år 2004 47 medlemmar

Därmed är SSU Blekinge som tidigare betraktats som länets största ungdomsorganisation kanske den minsta.


Anmärkningsvärt är att Patrik Hansson, ombudsman för socialdemokraterna i Blekinge
och kommunfullmäktiges ordförande i Karlskrona, intygade att siffran 447 var korrekt.
Detta gjorde han i egenskap av revisor för SSU Blekinge.
Hansson har tidigare dessutom suttit i styrelsen för SSU Blekinge.


Under hösten 2005 har SSU Blekinge även bytt ordförande.


Sarah Tehagen van Darvé har nöjet att övertaga den ruttnande skutan efter den storskojande
alibi-iraniern Faraj Abuiseifan.


Sin vana trogen premierar Socialdemokraterna
fusk och mygel och följdriktigt klättrar denne Abuiseifan
i organisationen och blir "internationell ombudsman".
________________________________________


2005-04-20

Skandalerna och avslöjandena inom SSU fortsätter.
Ett av de distrikt som avslöjats för omfattande fusk med medlemssiffrorna är SSU Blekinge.
För en dryg månad sedan meddelade SSU Blekinge att man hade 842 medlemmar.
En internrevision visar dock att man endast har 84 betalande medlemmar.
Detta innebär att endast runt tio procent av de rapporterade medlemmarna är riktiga,
betalande medlemmar, skriver Blekinge Läns Tidning ( BLT) den 19 april.
Förra året mottog SSU Blekinge drygt 200 000 kronor i bidrag från Region Blekinge efter att man
anmält 433 medlemmar. Hur många av dessa som var betalande medlemmar framgår inte,
men att man tagit emot för mycket i bidrag står klart liksom att fusket pågått under en längre tid.

Distriktsordföranden, iraniern Faraj Abuisefan och ombudsmannen Sofia Bescher bedyrar dock
att det inte förekommit något medvetet fusk--faen tro´t--sa räven till hästen!!!


Region Blekinge har granskat sex ungdomsorganisationer i länet som fått årliga bidrag.
Bara en, Svenska kyrkans unga, undgår helt kritik.


2005-04-20
Tuffa tider för SSU i Blekinge
Det blir svårare att värva nya medlemmar till SSU i Blekinge efter att det blivit känt att antalet medlemmar
var betydligt färre än vad man sagt. Det enligt distriktsordföranden Faraj Abuiseifan.

Under tre år har SSU i Blekinge fått nästan en halv miljon kronor i bidrag av Region Blekinge.
De överväger nu att kräva tillbaka delar av bidragen.
-"Om det blir så ska vi givetvis betala tillbaka pengarna"- säger Faraj Abuiseifan.
Men han påpekar också att det inte kommer att röra sig om mer än 60 000 kronor per år.
Resten är bidrag som man har gjort sig förtjänt av.
Faraj Abuiseifan erkänner också att det kan bli tuffa tider ett tag och svårare att värva nya medlemmar.
-"Det är inte kul att förknippas med SSU nu men vi måste komma ut igen och fokusera på politiken.
Då finns det här engagemanget och en grund för SSU"- säger han.


2004-12-23

SSU i Blekinge inblandat i härva
SSU i Blekinge är ett av de sju SSU-distrikt som pekas ut för att ha varit inblandade i härvan kring förbundets
riksordförande Ardalan Sherakabis kampanj.

Enligt tidngingsuppgifter så ska pengar från en integrationsfond ha förts över till ett företag
som sedan ska ha bekostat Ardalan Sherakabis kampanj innan han
blev vald till ny ordförande för SSU.

SSU i Blekinge är ett av förbunden som sökte pengar från fonden, skriver lokaltidningarna.


Faraj Abuiseifan som är ordförande för SSU i Blekinge säger att misstankarna handlar om spekulationer,
och att man nu väntar på en utredning som har tillsatts för att utreda vad som har hänt.


Och resten är historia-som vi nu alla vet!!!2004-10-11

Ny SSU-ordförande tar strid mot rasism
I lördags valdes den 21-åriga Faraj Abuiseifan, enhälligt till ny distriktsordförande
i Blekinge av SSUs distrikts årskonferens.
Blekinges nya SSU ordförande vill kasta ut samtliga Sverigedemokrater från Blekinges olika kommunfullmäktigeförsamlingar
- "Jag ska göra allt som står i min makt för att minimera rasismen"- säger den nyvalda SSU ordföranden
i Blekinge Faraj Abuiseifan.

Ännu en "kulturberikande" rasfrämling som skall tala om för oss svenskar
hur vi skall tycka och tänka--en enklare matematikkurs vore väl bättre
på sin plats--för att hålla reda på ALLA medlemmarna
samt därefter omedelbar repatiering till mullornas paradis !!!

________________________________________


Vidare så kan vi titta på läget hos dom fuskande socialistiska påläggskalvarna
i Sörmlandsdistriktet som när SSU:s fusk runt om i landet äntligen
avslöjades "tappade" ett stort antal "medlemmar" bara på några
dagar. Givetvis har dessa "förlorade" medlemmar aldrig
existerar utan man försöker på detta löjeväckande sätt
dölja sitt kriminella tillförskansande av skattemedel.


Källa: DN 21/3-05

Här kan du läsa dom demokratiska socialisternas mycket dåliga bortförklaringar--glada skratt
kan utlovas!!! (Länkarna finns ej mer)

Carina Suominen
Ordf.SSU-Sörmland
Bortförklaringarnas mästarinna--trodde hon!!!________________________________________
Dessa socialistiska påläggskalvar är tänkta att bli morgondagens rikspolitiker!!!
Låt oss gemensamt sätta stopp för detta skräckscenario!!!

Källa: www.nationell.nu/högerkänga
Länken fungerar ej.

SSU/storfuskare 2
Storskojande Socialisters Ungdomsförbund
2005-06-20
Den Socialdemokratiska ungdomsministern Lena Hallengren, 31, är sedan tidigare misstänkt för bedrägeri;
hon ska under sin tid som ordförande för SSU i Kalmar i mitten av 1990-talet varit delaktig i
omfattande medlemsfusk, vilket under hennes ledning kostat
skattebetalarna en kvarts miljon kronor.


Lena Hallengren--sådan herre--sådana hundar!!!
Enligt Expressen den 16 juni ska Hallengren dessutom försökt tvinga SSU Skåne att inför SSU:s distriktskongress år 2000,
då i egenskap av SSU:s förbundssekreterare, registrera 714 nya medlemmar,
detta i ett led att stärka högerfalangens position inom SSU.
De 714 nya medlemmarna var i verkligheten dock endast 25 stycken.
201 av de påstått nya medlemmarna visade sig dessutom redan vara medlemmar
som anslutits till tre olika SSU-klubbar var.

________________________________________

2005-09-22
SSU:s Kalmardristikt ålägges att återbetala drygt 430,000 kronor. Här har medlemsantalet drastiskt sjunkit sedan det
landsomfattande fusket uppdagats. Tidigare uppgav man 1660 medlemmar vilka nu helt plötsligt krympt till
989 stycken, men distriktets egna undersökningar visar att antalet betalande medlemmar har pendlat
mellan 115 till 140 stycken de senaste åren.

-"Det är omöjligt att säga vart vi landar vid årets slut men jag tror inte att vi
kommer upp till 989 "--säger kalmardistriktets anställda ombudsman Pierre Nilsson.

Polisutredningen fortsätter dock.


Laila Freivalds talar på kalmardristiktets kongress 2004.
Girighet--dödar!!!--tänk vad rätt dessa socialister fick rätt!!
Men det kanske bara gäller andra och inte dom själva???

I februari 2004 valdes den 18 åriga Karl Längberg från Nybro till kalmardistriktets nya ordförande
efter den storfuskande Iraniern Laila Naraghi.

Som tack för långvarit fusk med skattemedel handplockades denna Naraghi av den ökända försvars-nedläggaren
Håkan Juholt vilken befordrade henne till ledamot i
förbundsstyrelsen där hon bla handhar "internationella frågor".


Laila Naraghi

Läs mer Här, Här (Länken finns ej mer)
________________________________________
2005-06-15
Ungdomsstyrelsen kommer inom de närmaste dagarna att polisanmäla SSU för misstänkt oriktiga uppgifter i sin bidragsansökan för 2005. SSU har lämnat medlemsuppgifter i sin ansökan om statsbidrag som man i efterhand inte kan styrka.
Det skriver idag Ungdomsstyrelsen i ett pressmeddelande.
Tidigare idag har SSU meddelat att de inte kan styrka de medlemsantal som de lämnade i sin ansökan om statsbidrag för 2005.
SSU har nu dragit tillbaka sin ansökan och meddelat att de ska betala tillbaka de 2,8 miljoner kronor de hittills fått.
Misstanken om brottsligt förfarande i den tidigare ansökan kvarstår dock.
Ungdomsstyrelsen går därför vidare och anmäler SSU för misstanke om brott till polisen.
För verksamhetsåret 2005 har SSU beviljats sammanlagt 3,5 miljoner kronor i statsbidrag
och medel från Svenska Spels överskott. Ännu inte utbetalade belopp stoppas.
SSU har under de senaste två åren fått statsbidrag i form av så kallat strukturbidrag.
Bidragets storlek baseras dels på antalet medlemmar i organisationen och dels på antal aktiva lokalavdelningar.
Detta enligt en förordning från regeringen.

Utöver statsbidraget fördelar Ungdomsstyrelsen medel från överskottet i Svenska Spel till de organisationer som är berättigade till statsbidrag, i enlighet med regeringsbeslut. Fördelningen av dessa medel baseras också på medlemsantal och antalet aktiva lokalavdelningar.De medlemssiffror som ungdomsorganisationerna rapporterar till Ungdomsstyrelsen ska vara styrkta
av en godkänd eller auktoriserad revisor.
Ungdomsstyrelsen har enligt grundlagens medborgarskydd för åsiktsfrihet inte rätt att granska
ungdomsorganisationernas medlemsförteckningar.
Ungdomsstyrelsen kommer inom kort också att anmäla SSU:s centrala revisor till Revisorsnämnden
för brister i sin granskning av underlaget i SSU:s ansökan om statsbidrag.
Medlemssiffrorna i SSU:s ansökan om medel för år 2005 grundas på uppgifter från år 2003.
Det är enligt reglerna det senast avslutade räkenskapsåret som ungdomsorganisationerna ska bygga sina ansökningar på.
Sedan årsskiftet ser Ungdomsstyrelsen också över hela det regelverk som gäller för statsbidrag till ungdomsorganisationer.
En rapporten ska lämnas till Utbildnings- och kulturdepartementet den 30 oktober 2005.
2005-11-30

Förundersökningen om misstankarna inom SSU om fusk med redovisade medlemstal har lagts ner.Kammaråklagare Katarina Bergström säger att utredarna inte kunnat kontrollera medlemsregistren
på grund av att uppgifterna är grundlagsskyddade.
Kommentar:
Naturligtvis hade det gått att driva utredningen vidare. Enligt statsvetare så finns det inga hinder att se på medlemsregistren
ifall det gäller att utreda brott. Vidare så finns det vittnen som berättar hur fusket gått till.

SSU har själva erkänt att en tredjedel av deras medlemmar inte fanns, och det rör sig bara om de som aktivt
skickade tillbaka ett svar och sade att de inte ville vara med...

Att utredningen läggs ned är en skandal, om det är av slöhet eller efter politiska påtryckningar kan man bara gissa.
Men om inte Riksåklagaren självmant tar upp fallet bör Justitiekanslern se till att det blir gjort.

________________________________________
2005-04-21
Medlemsfusket inom SSU fortsätter:

När SSU Kronoberg ansökte om bidrag för två veckor sedan, det vill säga efter det att förbundet lovat att ta itu med bidragsfusket,
uppgav man att det fanns 436 medlemmar i distriktet.
Detta trots att distriktsordföranden Johanna Storbjörk bara kände till 78 betalande medlemmar,
rapporterar SvD den 21 april.
Enligt SvD kände Storbjörk till de faktiska förhållandena och hade dessutom klartecken från en socialdemokratisk landstingspolitiker att söka bidrag för 436 medlemmar, vilket dock förnekas av Storbjörk.

Den fuskande demokratiska socialisten
Johanna Storbjörk med obligatorisk
palestinaschal.
________________________________________
2005-02-24
SSU:s ordförande i Gävle polisanmäld för förskingring
För några år sedan skakades SSU i Gävle av en skandal då kassören förskingrat drygt 150 000 kronor.
Nu är det dags igen; SSU Gävles 20-åriga ordförande har polisanmälts för förskingring.
20-åringen har med hjälp av föreningens internetbank med jämna mellanrum flyttat över ett par tusenlappar till sitt eget konto,
skriver Arbetarbladet den 19 februari.
När den nya styrelsen valdes i fjol fanns drygt 150 000 kronor på föreningens bankkonto.
Idag finns två kronor och 63 öre kvar.
Hur stor del av dessa pengar som gått till SSU-ordföranden vet man dock inte.

Själv erkänner ordföranden att hon tagit pengar i ett brev till föreningen.

Ovanstående bild "pryder" SSU-Gävleborgs hemsida--sådan herre--sådan hund!!!
Källa: www.nationell.nu/högerkänga
Länken fungerar ej.


SSU/storfuskare 3
Storskojande Socialisters Ungdomsförbund


2005-08-24


SSU och Ung vänster polisanmäls för fusk
Region Halland och landstinget kräver tillbaka över 1,3 miljoner

Landstinget och Region Halland polisanmäler SSU och Ung vänster för bidragsfusk
och kräver tillbaka över 1,3 miljoner som de två ungdomsförbunden fått mellan 2001 och 2004.


-" Våra varningslampor borde blinkat tidigare"-, säger regiondirektör Martin Andreae.

Avslöjandet i våras att flera ungdomsförbund fuskat med sina medlemssiffror för att få högre bidrag
har lett till att utbetalningarna granskats på många håll i landet.

Landstinget Halland och regionförbundet har låtit revisionsfirman Komrev kontrollera de uppgifter
som SSU, Ung vänster och Cuf lämnat till sina bidragsansökningar.
Övriga politiska ungdomsförbund i Halland har inte redovisat minst 300 medlemmar
och därmed inte kunnat få något stöd.

Revisorerna friar Centerns ungdomsförbund medan socialdemokraternas
och vänsterpartiets ungdomsförbund anklagas för fusk.

- "De har lämnat uppblåsta siffror"-, säger landstingsdirektör Mona Boström.

Hon och regiondirektör Martin Andreae har nu beslutat att kräva tillbaka 350 000 kronor från SSU
och en miljon från Ung vänster. Båda ungdomsförbunden polisanmäls också.

Utredarna betonar vikten av att alla bidragsansökningar kontrolleras ordentligt.

- "Med facit i hand kan man konstatera att vi borde ställt högre krav på den redovisning som
ungdomsförbunden lämnat"-, erkänner Martin Andreae.

Ung vänster förnekar alla fuskanklagelser medan SSU lovar att betala.

- "Har det blivit fel ska de självklart ha tillbaka pengarna"-, säger Hallandsdistriktets
vice ordförande Nadja Turesson Wickberg.

Både SSU och Ung vänster har tidigare polisanmälts av andra bidragsgivare i landet.
Efter avslöjandena har SSU på egen hand rensat rejält i sina medlemsregister.
Bara i Halland försvann 232 av de 690 medlemmarna.


Källa: Hallands Nyheter


Dessa socialistiska påläggskalvar är tänkta att bli morgondagens rikspolitiker!!!
Låt oss gemensamt sätta stopp för detta skräckscenario!!!
Källa: www.nationell.nu/högerkänga
Länken fungerar ej.

2005-03-17

Erkänner fusk med bidrag
Nu dras även SSU-distriktet i Blekinge in i härvan med bidragsfuskande politiska ungdomsförbund.
Den tidigare ordförande, Per-Erik Persson, medger öppet att man under hans tid fuskade friskt
för att få upp antalet medlemmar och på så sätt fick högre bidrag.
Han säger till tidningen Sydöstran att ledningen för det socialdemokratiska partidistriktet var väl medveten
om vad som pågick och att det var en tradition inom SSU-distriktet.
Den nuvarande ordföranden i Blekinge, Faraj Abuiseifan,
säger att det inte förekommer något bidragsfusk nu.


S-politikern med Turkiskt bakgrund pekas ut för valfusk.S-politikern pekas ut för valfusk
Socialdemokraten Hasan Dölek kan väljas in i riksdagen efter valet i höst, men enligt en granskning som TV4 Nyheterna
gjort finns det tveksamheter i de föreningar som nominerade honom.
- Allt har gått till enligt partiets demokratiska process, säger Hasan Dölek till Expressen.se.
Hasan Dölek är nummer tio på Socialdemokraternas riksdagslista i Stockholm, men enligt TV4 Nyheternas granskning finns det många frågetecken kring de åtta föreningar som nominerade Hasan Dölek.
Tre av föreningarna är helt nya och har endast ett fåtal medlemmar. Representanter för dessa föreningar svarar undvikande när TV4 Nyheternas reporter ringer och ställer frågor.
Släktingar
En förening ska ha minst fem personer i styrelsen, men en av de föreningar som nominerade Hasan Dölek har endast fyra medlemmar – och tre av dessa är släktingar till Hasan Dölek, enligt TV4 Nyheterna.
– Alla har rätt att vara med i Socialdemokraterna, säger Hassan Dölek till TV4 Nyheterna.
Tomas Rudin, Socialdemokraternas partisekreterare i Stockholm, säger till TV4 Nyheterna att det inte har någon betydelse för nomineringsprocessen hur många föreningar som nominerar en viss kandidat.
Detta motsägs av Anita Gradin, Socialdemokratiskt före detta statsråd.
– Det är klart att det spelar roll, säger hon.
"Allt har gått rätt till"
När TV4 Nyheterna försöker nå Hasan Dölek för en kommentar säger han att han befinner sig i Turkiet, men det visar sig sedan att han är i Stockholm.
När Expressen.se når Hasan Dölek på onsdagskvällen är han återigen tillbaka i Turkiet.
Hasan Dölek säger på telefon att allt gått rätt till i nomineringsprocessen.
– Allt har gått till enligt partiets demokratiska process, säger han.
Socialdemokraterna i Stockholms stads har i dag sex mandat i riksdagen. Valet 2002 fick partiet nio mandat.
Källa: http://www.expressen.se/Nyheter/1.2002126/s-politikern-pekas-ut-for-valfusk


Nyheter från www.sd-kuriren.info 13 december 2004

Socialdemokrat löpte amok - krossade bostad med järnrör AVESTA Den 42-årige bosniern Emir Dervisic som den 3 december åtalades vid Falu tingsrätt för grovt hemfridsbrott, grov skadegörelse och olaga hot i Fors den 16 augusti i år, visade sig vara en socialdemokratisk kommunpolitiker i Avesta. Dervisic har flera förtroendeposter inom sitt parti och är bland annat ledamot i bildningsstyrelsen som ansvarar för kultur, skola och barnomsorg. Han anses ha en hög politisk potential inom partiet.
Dervisic gick vid 00.30-tiden den aktuella natten lös på familjen Pettersons bostad i Fors och förstörde inredningen ute som inne. Ett flertal rutor i bostadshuset krossades. Utomhuslampor, staket, blomlådor och en vattenutkastare förstördes. Trots att paret som bodde i huset gav sig till känna och försökte få Dervisic att upphöra med skadegörelsen, slutade han inte. Polis tillkallades som grep honom strax före klockan ett på natten. Skadeståndskravet efter reparationskostnaderna uppgår till 106 607 kronor. Själv har han erkänt skadegörelsen.

I samband med ovanstående händelse anklagas han för ha gjort sig skyldig till olaga hot då han lyft ett järnrör och viftat med det framför en kvinna som bor granne med det utsatta paret, vilket Dervisic förnekar. Vittnesuppgifter har dock styrkt åtalet.

Den socialdemokratiske politikern invandrade från Bosnien i början av 1994, och är sedan den 30 mars 1999 svensk medborgare.
Källa: Nyheter från www.sd-kuriren.info 13 december 2004

Minns ni Siw Persson ? Kriminell ? Svar: Nja.
Rubbad ? Svar: Ja
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article10203757.ab
http://deliveryc.aftonbladet.se/nyheter/0010/21/siw.html
https://www.flashback.org/t131970


Myglet når ända upp i regeringen
Helena Klingspor: Fifflarna har ledningens stöd
En SSU-ordförande och två statsråd från samma generation med bakgrund i ungdomsförbundet, alla tre nu misstänkta för fusk.
Handlar det längre om en tillfällighet? Hur känt har myglet varit inom den socialdemokratiska partiledningen? Vilka är de politiska konsekvenserna?
Ungdomsminister Lena Hallengren, 31, granskas nu av polisen och riskerar åtal för bedrägeri.

Anledning: Hon och den övriga styrelsen för SSU Kalmar misstänks i mitten av 90-talet för fusk med medlemssiffrorna. Bidragen ska därmed ha blivit högre.

Skolminister Ibrahim Baylan, 33, anklagades även han i går för att genom felaktigt utfört extraval i Umeå ha säkrat en plats i SSU:s förbundsstyrelse.

Också nuvarande SSU-ordföranden Ardalan Shekarabi har den senaste tiden varit i blåsväder. Förbundets medlemsantal kan på papperet ha dubblerats.
Laborerandet med siffror har än så länge beskrivits som en tillfällighet och problemen som enbart organisatoriska.

Frågorna måste ställas: Går det att hitta någon gemensam nämnare mellan Lena Hallengren, Ibrahim Baylan och Ardalan Shekarabi?

Kan verkligen partiledningen ha varit omedveten om det mönster som nu avslöjas?
Redan inför SSU-ordförandevalet 1999 hördes det från vänstersidan inom SSU kritik om medlemsmygel. Förbundsstyrelsens ekonomi och organisation sades även användas i syfte att stärka högerfalangens ställning.

Förföljelserna var så utbredda att till och med journalister drabbades, bland annat jag själv.
Partiledningen informerades redan 1999 om det anmärkningsvärda i att en journalist utsattes för demokratiskt tvivelaktig behandling.

Bakom stod alltså SSU:s socialliberala falang, med kända medlemmar.
1999 avgående ordföranden Niklas Nordström, då tillträdande Mikael Damberg och nyvalde förbundssekreteraren Lena Hallengren påstods vid den tiden ingå i ett högernätverk, för övrigt politiskt starkt påverkade av den vid tiden heta blairismen.

Andra förespråkare för den skolan, så kallade ”förnyare”, var nuvarande statsrådet Mona Sahlin, dagens finansminister Pär Nuder och Göran Perssons ”starke man” Jan Larsson.

SSU-högernätverket sades, förutom Niklas Nordström, Mikael Damberg, Lena Hallengren och sedermera Ardalan Shekarabi dessutom bestå av ytterligare cirka ett 50-tal unga blairistiska påläggskalvar. Bland andra Ibrahim Baylan.
Dåvarande partisekreterare Lars Stjernkvist, även han influerad av samma skola, kopplades under det turbulenta SSU-ordförandevalet 2001 in för att reda ut fusk och förföljelser.
Ingenting hände.
Det forna SSU-kompisgänget - formade inom samma kultur och ideologiska skola - syns numera rent allmänt inom departement, som pressekreterare, sakkunniga hos minstrar, på poster på SAP-högkvartertet Sveavägen 68, ombudsmän i landet, landstings-och kommunalpolitiker och har börjat ta sig in in i LO-borgen.

För det mesta gemensamma nämnare: Ekonomiskt privilegierade föräldrar, hög utbildningsnivå, har aldrig haft ett LO-jobb, i grunden socialliberala värderingar, bra lön och starka karriärsambitioner.

Två blev ministrar och en SSU-ordförande, alla tre nu anklagade för fusk.

De misstänkta organisatoriska problemen är ytterst allvarliga och har bevisligen varit kända av partiledningen.
Det gör myglet till ett strukturellt problem.
Intressant är även att påläggskalvarna från höger politiskt tagit över socialdemokratin - via SSU underifrån, in genom parti-fackföreningsrörelse och upp i regeringen.
När ska det börja diskuteras?

Helena Klingspor
ledarskribent Arbetarbladet i Gävle
Publicerad: 2005-03-18


Moderat gav sig själv tandpengar2006-10-24
Stiftelsen Wilhelm Govenii minne gav i år 600.000 kronor till Kriminellas revansch i samhället (Kris) för att bekosta socialt utsatta kvinnors tandvård. I Kris styrelse satt då Erica Lejonroos (m), Sundbybergs nytillträdda kommunalråd. Hon beviljade sig själv 3.000 kronor av stiftelsens pengar till egen tandvård. – Jag tänkte aldrig att det skulle vara ett problem, säger Lejonroos till TV 4 Stockholm.

En annan styrelseledamot beviljades hela 60.000 kronor, uppger TV 4.

Ett av kriterierna för att få pengar var, förutom att vara socialt utsatt, också att mottagaren skulle vara bosatt i Stockholm — vilket inte Lejonroos var.

– Jag blev först beviljad pengarna men sedan förstod vi att de sökande måste vara bosatta i Stockholm, säger hon.

Hon hävdar att hon inte kände till kriterierna för att få pengar, samt att hon betalar tillbaka genom avdrag på sin nästa lön.

TT har utan framgång sökt Erica Lejonroos för en kommentar
Källa: http://www.dinapengar.se/Avdelningar/Artikel.aspx?ArticleID=2006%5c10%5c24%5c2866&o=sp3#bottom_27


2006-05-04
Maggi Mikaelsson åtalas för mutbrott
Maggi Mikaelsson åtalades idag för mutbrott
Landshövdingen i Jämtlands län, Maggi Mikaelsson, åtalas nu för mutbrott. Det handlar om att hon förra hösten deltog som gäst i en älgjakt, som anordnades av skogsbolaget SCA i Västra Jämtland.
Mutbrottet skulle bestå i att Maggi Mikaelsson som högsta ansvarig för älgförvaltningen i länet och som regeringens särskilda utredare för svensk skogspolitik låtit sig bjudas på arrangemanget av ett företag som hon haft och kan antas ha kontakter med i sin tjänsteutövning.
VD:n i SCA Forest Products åtalas samtidigt för bestickning.
Källa:

2007-02-01

Hammer hoppar av
Den socialdemokratiske kommunpolitikern Jan Hammer, dömdes i tisdags till villkorlig dom och dagsböter för misshandel av sin sambo och efter domen lämnade Jan Hammer begäran om entledigande av sin plats till kommunfullmäktige.
Jan Hammer var tidigare ordförande både i styrelsen för flygplatsen och det kommunala bostadsbolaget Mimer. Dessutom satt han i kommunfullmäktige och som ersättare i kommunstyrelsen.
Källa: SR http://www.sr.se/vastmanland/nyheter/artikel.asp?artikel=1178852


BEDRÄGERI S-politiker misstänks ha lurat till sig ersättning Den socialdemokratiske Sollefteåpolitikern Mikael Sjölund misstänks nu ha lurat till sig ersättningar på minst 100 000 kronor som han inte var berättigad till. Saken gäller ersättningar från a-kassan. Sollefteå kommun, Hovrätten och kammarrätten i Sundsvall kan alla ha blivit lurade. Sjölund är en inflytelserik socialdemokrat i Sollefteå och Västernorrland. Han står som partiets andranamn till kommunfullmäktige i det stundande valet. Hela hans nuvarande inkomst härstammar från politiska uppdrag.
Han är ordförande i kultur-, utbildnings- och fritidsnämnden samt i Ådalens gymnasieförbund. Han sitter i samordningsförbundet i rehabiliteringsfrågor i Västernorrland och i Mitt Sverige Turism.
För allt detta uppbär Sjölund ett åttioprocentigt politikerarvode från Sollefteå kommun på drygt 38 000 kronor i månaden. Dessutom har han arvoden från andra politiska uppdrag, bland annat inom Svenska Kyrkan där han sitter i styrelsen för Härnösands stift. Samtliga uppdrag gav honom i fjol en taxerad inkomst på drygt en halv miljon kronor.
Men utöver detta har han ytterligare ett tungt politiskt uppdrag. Han är nämligen nämndeman i kammarrätten och hovrätten. Och eftersom nämndemän har rätt till ett visst arvode har Sjölund fått ut pengar därifrån också. Så långt verkar allt ha varit i sin ordning. Men nu visar granskningar som gjorts att Sjölund dessutom begärt och fått ersättningar utöver arvodet vid 107 rättegångar sedan 2007. Detta skulle då ha varit ersättningar för förlorad arbetsförtjänst.
Totalt fick han ut 73 695 kronor – trots att han inte haft några avdrag på sina politikerarvoden från Sollefteå. Det har dessutom avslöjats att Mikael Sjölund begär samma ersättning när han deltar i kommunfullmäktiges sammanträden i Sollefteå. Här rör det sig om 20 400 kronor bara under denna mandatperiod. Domstolarna och Sollefteå kommun har med andra ord betalat ut ersättningarna på premissen att Mikael Sjölund förlorar a-kasseersättning med 680 kronor om dagen när han tjänstgör.
Han har styrkt det med intyg från Sekos a-kassa. Men intygen visar bara vilken ersättningsnivå han har rätt till, och inte några faktiska förluster. Enligt a-kassan har Mikael Sjölund inte fått eller begärt en krona därifrån sedan 2004. Och frågan är om han ens vore berättigad till stämpling om han försökte.
Spontant är svaret nej. Med sådana uppdrag för kommunen står han sannolikt inte till arbetsmarknadens förfogande, och då har han inte rätt att stämpla, säger Roal Nilssen, föreståndare på Sekos a-kassa.

Källa: http://politisktinkorrekt.info/2010/09/07/s-politiker-misstanks-ha-lurat-till-sig-ersattning/

Bedrägeridömde Julio Serio i hetluften igenText: SÖLVESBORG
Publicerad 13 juni 2004 20.06 Uppdaterad 5 juli 2010 2.29
Julio Serio, s-politikern från Sölvesborg som förskingrade LO-sektionens SIDA-pengar
och blåste flera näringsidkare på stora summor pengar, är nu misstänkt i en ny skandal.
Denna gång i hemlandet Uruguay och nu i miljardklassen. Allt enligt Sydöstran som hänvisar
till uppgifter i norsk och uruguansk press.

Det är nu nästan tolv år sedan socialdemokraterna i Sölvesborg vaknade upp till en måndag de sent ska glömma.
Julio Serio, med många tunga uppdrag för partiet, var spårlöst försvunnen tillsammans med pengar och lösöre
från LO-sektionen. Han hade under helgen handlat bilar, vitvaror och andra prylar från handlare i Bromölla och
Sölvesborg som han betalade med checkar som saknade täckning.
Han flydde med familjen till Uruguay, men polisen lyckades stoppa två containrar fyllda med prylar innan de
lämnade hamnen i Göteborg.

Efter några år i landsflykt, han häktades i sin frånvaro i oktober 1992, greps han i Argentina tre år senare.
Han utelämnades till Sverige, erkände sina brott, dömdes och avtjänade ett fängelsestraff på 1,5 år för förskingring,
grovt bedrägeri, olovligt förfogande och stöld. Efter straffet återvände han till Latinamerika, där han representerar
det norska företaget Gabro Stone i Uruguay. Ett företag som nu är i blåsväder i samband med en misstänkt svindlerihärva
och vars ordförande i fjol var efterlyst av norsk polis för grovt bedrägeri. Enligt uppgifter som Sydöstran hämtat från
Norge och från tidningen El Este i Uruguay har företaget ingått ett avtal med högste kommunansvarige i byn La Paloma.
Ett avtal, som Julio Serio skrivit under i Gabro Stones namn. Ett avtal som skulle innebära investeringar inom byggsektorn
på 250 miljoner dollar under en tioårsperiod.
Men övriga kommunpolitiker blev aldrig informerade om motprestationen från staden – att själv finansiera 70 procent
av kapitalet genom statliga fonder. Nu befarar man att hela affären var ett sätt för Gabro Stone att skaffa sig koncessioner
och börja bygga, för att i ett senare skede kräva den uruguanska staten på miljoner kronor. Flera företag har vunnit sådana
tvister tidigare. Mitt i allt detta befinner sig alltså Julio Serio, som till uruguansk press uppgett att han blev frikänd i Sverige
och enbart suttit i fängelse i en vecka.
Åsa Carlsson

Källa: http://www.kristianstadsbladet.se/bromolla/article852050/Bedraumlgeridoumlmde-Julio-Serio-i-hetluften-igen.html

2010-09
Brottsling riksdagskandidat för sossarnaJoseph ”Joe” Prai, född 1971 och från Malmö, som alltså innehar plats nummer 14 på sossarnas riksdagslista. Denne Prai förekommer med flera punkter i belastningsregistret och har dessutom vid flera tilfällen misstänkts för ytterligare brottslighet av tämligen otrevlig natur.
• Misshandel och olaga hot vid 2 tillfällen, två månaders fängelse, målnummer B 13036/96
• Häleri, och falsk tillvitelse, villkorlig dom, målnummer B 2215/89

Han har vid flera tillfällen även misstänkts för följande brottslighet:
• Anmäld för barnmisshandel på XXX XXXX under år 2002 samt 2004-2005 (ingen rättegång).
• Anmäld för rattfylleri och olovlig körning 2007 (friad vid rättegång, brodern Elnaph Prai tog på sig skulden)
• Anmäld för flera fall av kvinnomisshandel 2008 (till rättegång, friad på grund av otillräcklig bevisning)
• Anmäld för barnmisshandel ( sina egna barn) på XXXX XXXXX och XXXXX XXXX. När åklagaren skulle ta upp det till rättegång upptäcktes att händelserna var preskriberade.
Enligt uppgift får Prai, efter beslut från socialtjänsten, nu heller inte träffa sina barn.
Politiskt Inkorrekts uppgiftslämnare informerar om att Socialdemokraternas högsta ledning känt till Prais föga smickrande renommé i flera år, men underlåtit att vidta lämpliga åtgärder. Informationen i övrigt är hämtad från Rikspolisstyrelsen. Joseph Prais barns namn har avlägsnats för att skydda deras identitet.
..

Gustaf Janson
Källa: Politiskt inkorrekt


Invandrarpolitiker (M) dömd för överfall mot professor
Publicerat 29 juli 2011 kl 10:05
En moderat invandrarpolitiker och nämndeman i Rinkeby har dömts för att ha hotat sin förra chef, en professor på Stockholms universitet.
Invandrarpolitikern ska enligt domen ha känt sig kränkt och diskriminerad. Därför besökte han professorn på sin arbetsplats den 19 maj i år, och tog upp en soft air-gun och hotade professorn samt bakband honom.
Invandrarpolitikern döms nu till sluten psykiatrisk vård med särskild utskrivningsprövning. Han har också mist sina uppdrag som politiker och nämndeman.
Källa: http://www.friatider.se/invandrarpolitiker-m-domd-for-overfall-mot-pofessor

Kurdisk vänsterpartist åtalad för 14 våldtäkter på pojke
4 juli , 2011 12:25
46-åringen misstänks ha våldtagit den unge mannen vid 14 olika tillfällen i den Kurdiska föreningslokalen i Kristianstad. På fredagen åtalades den 46-årige mannen, som riskerar många år i fängelse.

Källa: http://vgnt.se/kurd-atalad-for-14-valdtakter-pa-pojke/Barbar
Barbar

Poäng : 3566

Till överst på sidan Gå ner

Samlingstråden: Kriminella politiker i sjuklövern. Empty Sv: Samlingstråden: Kriminella politiker i sjuklövern.

Inlägg  Ådärkomdenja i ons 21 sep - 4:05

"Tidigare toppolitiker bedrägeridömd":

Först kom tingsrättens dom, sedan partiets.

Tidigare toppolitikern i Uddevalla, Helen Hagström Nordendorph (s), fälls för bedrägeri och urkundsförfalskning.

Samtidigt får hon räkna med att hålla sig borta från politiken.

Samlingstråden: Kriminella politiker i sjuklövern. 1.413487TS1283930829034_defaultImage

- Jag har svårt att se att hon skulle vara intresserad eller att någon nominerar henne. Men vad som händer om tio år vet jag naturligtvis inte, säger Louise Persson, vice ordförande i Uddevalla arbetarekommunen efter fredagens tingsrättsdom.

Helen Hagström Nordendorph dömdes av tingsrätten för bedrägeri och urkundsförfalskning till villkorlig dom och dagsböter. Rätten anser att Nordendorph, tidigare bland annat arbetarekommunens ordförande, gjort sig skyldig till bedrägeri mot försäkringskassan. Det handlar om drygt 115 000 kronor som hon lurat till sig i ersättningar samtidigt som hon hade lön från jobbet som kontorist på SSU och inkomster från politiska uppdrag.

Hon fälls också för urkundsförfalskning för att hon skrivit andras namnteckningar på lönerekvisitioner som gällde hennes egen kontoristtjänst.

Vice chefsåklagare Sune Johansson hade också åtalat Nordendorph för bedrägeri mot kommunen. Han anser att hon lurat den att betala ut ersättning för förlorad arbetsförtjänst vid politikeruppdrag fast hon hade full lön från SSU.

Men där frikänner rätten, trots att Nordendorph ”haft för avsikt att felaktigt dubbelkompensera sig”. Rätten hänvisar till att kommunen inte utövat någon som helst kontroll och att regelsystemet gör begreppet förlorad arbetsförtjänst otydligt.

Hon frias också från misstankarna om att hon ska ha gömt undan eller förstört SSU-kretsens bokföring. Turerna ”är outgrundliga”, men rätten anser det inte bevisat att Nordendorph undanröjt handlingarna.

Domstolen tycker att det är anmärkningsvärt att ingen överordnad inom det socialdemokratiska partiet har reagerat. Bristerna i organisationen har medfört att Nordendorph ”försatts i ett, från ekonomisk vinningssynvinkel, moraliskt skymningsland av låt-gå-mentalitet”.

http://www.svd.se/nyheter/inrikes/tidigare-toppolitiker-bedrageridomd_417423.svd


"Nordendorph har flytt från Uddevalla"

Förra socialdemokratiska topp-politikern Helen Hagström-Nordendorph, 41, har lämnat skandaldrabbade Uddevalla.
- Jag mådde fruktansvärt dåligt under några år. Nu har jag fått en nystart och har lämnat Uddevalla bakom mig, säger Helen Hagström-Nordendorph. Tillsammans med familjen har hon flyttat till Laxå. Efter domen lämnade hon samtliga politiska uppdrag.

http://gt.expressen.se/nyheter/1.413485/nordendorph-har-flytt-fran-uddevalla
Ådärkomdenja
Ådärkomdenja

Poäng : 4797

http://files.myopera.com/foolishworld/albums/667915/rotsnake.png

Till överst på sidan Gå ner

Samlingstråden: Kriminella politiker i sjuklövern. Empty Sv: Samlingstråden: Kriminella politiker i sjuklövern.

Inlägg  Stratiotes Iesous C i ons 21 sep - 17:19

Jag slängde in den här länken på PI (som jag fortfarande konstigt nog inte blivit avstängd trots att jag medvetet provocerat de så att de skulle stänga av mig, nåväl då kan jag göra lite mer reklam när jag är igång) vissa blev lite lätt chockade av innehållet och då har vi även förlorat en massa information.
Så får hoppas att vi får in lite fler folk som kan hjälpa oss i vårt karläggande av allt skit som sker.

Skulle behövas något liknande wikipedia/metapedia/conservapedia, dvs. en wiki där vi lättare skulle kunna sammanställa allt det här.
En ExilenWiki helt enkelt, den skulle bli riktigt intressant. Exilenpedia låter iofs bättre än ExilenWiki eller WikiExilen. Tror formatet skulle passa bättre än en blog.
Stratiotes Iesous C
Stratiotes Iesous C

Poäng : 5005

Till överst på sidan Gå ner

Samlingstråden: Kriminella politiker i sjuklövern. Empty Sv: Samlingstråden: Kriminella politiker i sjuklövern.

Inlägg  Absurd i tor 22 sep - 9:21

Moderatpolitiker dömd för sexköp
Publicerat 22 september 2011 kl 08:04
Före detta moderata riksdagsmannen Rolf Gunnarsson fälls av Stockholms tingsrätt för försök till köp av sexuell tjänst.
Gilla på Facebook

Domstolen finner det bevisat att Gunnarsson tagit kontakt med en kvinna i Stockholm för att köpa sex. Han döms därför att betala betala 40 dagsböter á 330 kronor – en anmärkningsvärt låg inkomst för en politiker med riksdagspension.
http://www.friatider.se/moderatpolitiker-for-sexkop
Absurd
Absurd
Mammutjäger

Poäng : 3843

Till överst på sidan Gå ner

Samlingstråden: Kriminella politiker i sjuklövern. Empty Sv: Samlingstråden: Kriminella politiker i sjuklövern.

Inlägg  Stratiotes Iesous C i fre 7 okt - 10:17

Juholt bidragsfuskar
EN SANN SOCIALIST
Socialdemokraternas partiledare Håkan Juholt har erhållit för mycket ersättning för sin övernattningslägenhet. Anledningen är att han delar fyran i Västertorp med sin sambo, och därför har han bara rätt till halva ersättningen. Istället har Juholt kvitterat ut full ersättning sedan juni 2009 till september i år, enligt Aftonbladet. Det rör sig om 6571 kronor i ersättning plus 100 kronor i elbidrag varje månad, den sammanlagda summan är runt 180 000. Nu lovar Juholt att betala tillbaka det han är skyldig, det vill säga 90 000 kronor.
http://politisktinkorrekt.info/2011/10/07/juholt-bidragsfuskar/
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article13741591.ab

Jag visste att han var en tjuv. Bor man sambo med en dömd bedragare och viftar bort det som ingenting och vill att folk ska få ladda ner kopieringsskyddat material på internet (på fråga om det hela så såg han inga problem med det hela, då hans grabbar antagligen tankar för fullt) då vet man att det är väldigt skiftande moral som gäller.
Och här kom det som ett brev på posten, nu så hade en vanlig knegares förtroende varit förbrukat och han hade fått sparken och suttit i fängelse men denna kriminella politruk han slipper undan.
Vi minns även den kriminella Mona Sahlin.
Samlingstråden: Kriminella politiker i sjuklövern. Socialism_by_miniamericanflags
Samlingstråden: Kriminella politiker i sjuklövern. Socialism

Vidare hade det varit en SD eller t.o.m. en alliansdåre så hade drevet gått igång hårt. Men S, VPK och MPK är tydligen untouchables.
Stratiotes Iesous C
Stratiotes Iesous C

Poäng : 5005

Till överst på sidan Gå ner

Samlingstråden: Kriminella politiker i sjuklövern. Empty Sv: Samlingstråden: Kriminella politiker i sjuklövern.

Inlägg  Ådärkomdenja i fre 7 okt - 16:52

Stratiotes Iesous C skrev:
Juholt bidragsfuskar
EN SANN SOCIALIST
Socialdemokraternas partiledare Håkan Juholt har erhållit för mycket ersättning för sin övernattningslägenhet. Anledningen är att han delar fyran i Västertorp med sin sambo, och därför har han bara rätt till halva ersättningen. Istället har Juholt kvitterat ut full ersättning sedan juni 2009 till september i år, enligt Aftonbladet. Det rör sig om 6571 kronor i ersättning plus 100 kronor i elbidrag varje månad, den sammanlagda summan är runt 180 000. Nu lovar Juholt att betala tillbaka det han är skyldig, det vill säga 90 000 kronor.
http://politisktinkorrekt.info/2011/10/07/juholt-bidragsfuskar/
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article13741591.ab

Jag visste att han var en tjuv. Bor man sambo med en dömd bedragare och viftar bort det som ingenting och vill att folk ska få ladda ner kopieringsskyddat material på internet (på fråga om det hela så såg han inga problem med det hela, då hans grabbar antagligen tankar för fullt) då vet man att det är väldigt skiftande moral som gäller.
Och här kom det som ett brev på posten, nu så hade en vanlig knegares förtroende varit förbrukat och han hade fått sparken och suttit i fängelse men denna kriminella politruk han slipper undan.
Vi minns även den kriminella Mona Sahlin.
Samlingstråden: Kriminella politiker i sjuklövern. Socialism_by_miniamericanflags
Samlingstråden: Kriminella politiker i sjuklövern. Socialism

Vidare hade det varit en SD eller t.o.m. en alliansdåre så hade drevet gått igång hårt. Men S, VPK och MPK är tydligen untouchables.

Enl SVT Text skall han betala tillbaka 160 000:

- S-ledaren Håkan Juholt är skyldig
riksdagen drygt 160.000 kronor för
att han inte redovisat sitt boende
korrekt, enligt tidningen Riksdag &
Departement.

- Reglerna är solklara men jag har inte sökt
upp dem och det skulle jag ha gjort,
säger han och tillägger att han "är
ledsen
" för det.

Trots att Juholt delar lägenheten med
sin sambo kryssade han i somras för
att han krävde hel ersättning för
sitt boende. -Det "föresvävade inte
mig att jag kunde ha gjort fel", sade
Juholt.


"Ledsen"... "föresvävade mig inte"..."lovar betala" - vad är detta
för dynga? Om en vanlig Svensson får ut för hög försäkringskasse-
ersättning, eller för hög a-kassa, då blir det avstängning, polisanmälan*)
och utredning. Varför skall denn sossefifflande Hoffa-kopia komma lindrigare
undan?

I valet 2014 får vi svaret, hur många socialdummokratiska korkskallar som accepterar
att deras partiledare är en fifflande gangster. Men, med tanke på socialdummokraters
ringa förståndsgåvor, så lär minnet inte räcka till nästa val.

*) "Nu lär han dessutom vara polisanmäld" - källa Jinge
*) Hans Jonasson (UP) polisanmäler S-ledaren Håkan Juholt för bedrägeri.
– Han bör bli behandlad som alla andra, säger Hans Jonasson.
http://bohuslaningen.se/nyheter/uddevalla/1.1387179-juholt-polisanmald-av-uddevallapolitikerSenast ändrad av Ådärkomdenja den fre 7 okt - 18:49, ändrad totalt 2 gånger
Ådärkomdenja
Ådärkomdenja

Poäng : 4797

http://files.myopera.com/foolishworld/albums/667915/rotsnake.png

Till överst på sidan Gå ner

Samlingstråden: Kriminella politiker i sjuklövern. Empty Sv: Samlingstråden: Kriminella politiker i sjuklövern.

Inlägg  Robin Shadowes i fre 7 okt - 17:29

Hade jag dragit på mig liknande skulder så hade jag blivit tvungen att leva på existens-minimum resten av livet. Men har man partibok, kontakter och sitter tillräckligt högt uppe i etablissemanget så är det inget problem. Man håller varandra om ryggen i detta genom-korrupta system. Dom är tyvärr orörbara. Tänker på 70-talets bordell-härva. Dom svinen borde egentligen åkt in på livstid om det funnits nån rättvisa.
Robin Shadowes
Robin Shadowes
Leg. Vampür

Poäng : 4958

Till överst på sidan Gå ner

Samlingstråden: Kriminella politiker i sjuklövern. Empty Sv: Samlingstråden: Kriminella politiker i sjuklövern.

Inlägg  Absurd i fre 14 okt - 10:30

Intressant läsning om psuedoentreprenören Jan Emanuel Johansson (S) och hans företags kopplingar till Hells Angels.
S-toppens bolag anlitade Hells Angels
Publicerat 12 oktober 2011 kl 19:18

Välfärden. Välfärdsmiljonären och riksdagsmannen Jan Emanuel Johansson (S) får hård kritik av Socialstyrelsen sedan ett av hans skattefinansierade välfärdsbolag samarbetat med det kriminella MC-gänget Hells Angels. Men Jan Emanuel Johansson sitter inte själv i styrelsen för bolaget, som gjorde en kontroversiell konkurs förra året.
Läs mer: http://www.friatider.se/s-riksdagsman-anlitade-hells-angels
Absurd
Absurd
Mammutjäger

Poäng : 3843

Till överst på sidan Gå ner

Samlingstråden: Kriminella politiker i sjuklövern. Empty Sv: Samlingstråden: Kriminella politiker i sjuklövern.

Inlägg  Absurd i mån 17 okt - 16:13

Miljöpartistisk riksdagskandidat häktad för mordförsök
På onsdagen i förra veckan greps den 28-årige miljöpartistiske politikern Daniel Jesus Arrospide Alata misstänkt för försök till mord och grov mordbrand. På fredagen häktades han och 27-åriga Rut Patrickson på sannolika skäl misstänkta för nämnda brott.

Daniel Arrospide Alata och Rut Patrickson är misstänkta för att ha försökt ta livet av kvinnans föräldrar och för att ha antänt deras hus i ett försök att dölja spåren.

Daniel Arrospide Alata är en miljöpartistisk lokalpolitiker i Stockholm och var förra året en av miljöpartiets kandidater till riksdagen. Han har gjort sig känd genom en rad utspel och debattinlägg som en stark förespråkare av ett multietniskt Sverige samtidigt som han är starkt kritisk till islam. Bland annat har han hävdat att han infiltrerat moskén i Stockholm och där bevittnat hur muslimer rekryterar ungdomar till militanta islamistiska organisationer.
Läs mer. http://www.realisten.se/2011/10/17/miljopartistisk-riksdagskandidat-haktad-for-mordforsok/
Bild:
Samlingstråden: Kriminella politiker i sjuklövern. Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaagrthyjjgh%252Ch
Absurd
Absurd
Mammutjäger

Poäng : 3843

Till överst på sidan Gå ner

Samlingstråden: Kriminella politiker i sjuklövern. Empty Sv: Samlingstråden: Kriminella politiker i sjuklövern.

Inlägg  Stratiotes Iesous C i tis 18 okt - 5:05

Tycker den här passar bra in här då det visar hur pass oseriösa politiker är och bäddar för
deras fiffel med bidrag och annat:
Samlingstråden: Kriminella politiker i sjuklövern. Vrstingar_2010_2011_170858845
Precis som han inte gjort det tidigare. Statistiken över frånvaron vid voteringar visar att Håkan Juholt tillhör riksdagens värstingar. Uppenbarligen tar han inte voteringar på så stort allvar. Utan han prioriterar sina resor runt om i landet.

Två socialdemokratiska partiledare i toppen på denna lista ;-) Mona Sahlin toppar listan. Hon var frånvarande vid inte mindre än 321 voteringar av 334 möjliga innan hon lämnade riksdagen. Det ger en frånvaro på hela 96 procent. Man kan utan att ljuga säga att Mona Sahlin struntade i sitt uppdrag som riksdgaledamot.
http://thoralfalfsson.webblogg.se/2011/october/juholt-ska-ut-och-resa.html

hur många hade fått vara kvar på sina arbeten med 96% frånvaro?
Stratiotes Iesous C
Stratiotes Iesous C

Poäng : 5005

Till överst på sidan Gå ner

Samlingstråden: Kriminella politiker i sjuklövern. Empty Sv: Samlingstråden: Kriminella politiker i sjuklövern.

Inlägg  Absurd i tis 18 okt - 13:05

Stratiotes Iesous C skrev:Tycker den här passar bra in här då det visar hur pass oseriösa politiker är och bäddar för
deras fiffel med bidrag och annat:
Samlingstråden: Kriminella politiker i sjuklövern. Vrstingar_2010_2011_170858845
Precis som han inte gjort det tidigare. Statistiken över frånvaron vid voteringar visar att Håkan Juholt tillhör riksdagens värstingar. Uppenbarligen tar han inte voteringar på så stort allvar. Utan han prioriterar sina resor runt om i landet.

Två socialdemokratiska partiledare i toppen på denna lista ;-) Mona Sahlin toppar listan. Hon var frånvarande vid inte mindre än 321 voteringar av 334 möjliga innan hon lämnade riksdagen. Det ger en frånvaro på hela 96 procent. Man kan utan att ljuga säga att Mona Sahlin struntade i sitt uppdrag som riksdgaledamot.
http://thoralfalfsson.webblogg.se/2011/october/juholt-ska-ut-och-resa.html

hur många hade fått vara kvar på sina arbeten med 96% frånvaro?
Skrämmande. Skall sprida vidare bilden omgående.
Absurd
Absurd
Mammutjäger

Poäng : 3843

Till överst på sidan Gå ner

Samlingstråden: Kriminella politiker i sjuklövern. Empty Sv: Samlingstråden: Kriminella politiker i sjuklövern.

Inlägg  Stratiotes Iesous C i ons 19 okt - 4:04

Daniel Riazat (VPK)
Som ytterligare ett exempel, kan vi ta ledaren för V kommunisterna i Dalarna, den i Falun boende ”flyktingen” Daniel Riazat. Han får härja helt fritt i Dalarna, självklart också i övriga landet. Han drar bland annat runt med sina polare, och hotar och stör andra politiska partiers politiska möten, etc. Detta gör han utan att det blir någon som helst konsekvens från etablissemanget. Tvärt om, han är deras gullepojk. Etablissemanget skyddar honom med alla medel. Han är ju BÅDE ”flykting” OCH kommunist. Han får fritt använda tidningarna i Dalarna, för att föra fram sitt budskap och förtala andra och komma med hot. Det är ibland grova hot i tidningen, om bland annat vassa knivar, etc.

Har då partiet V kommunisterna tagit avstånd från ”flyktingen” Daniel Riazat? Har Ohly eller någon annan uttalat sig? Har media reagerat? Nej, ingenting. Helt tyst. Alltså, dom samtycker. Som ”flykting” och tillika kommunist, kan man härja fritt. Leif Lindström och dom andra kommunisterna i Dalarna har heller inte reagerat, alltså, dom samtycker också.

Ett råd till Daniel Riazat, ligg lågt grabben…
http://www.friatider.se/lasarstorm-mot-borlanges-politiker
Samlingstråden: Kriminella politiker i sjuklövern. Daniel-Riazat
Tydligen är han en gatukriminell-invandrare.

Och som alla blöj-kriminella så gråter han över att han kontrolleras av Polisen:
http://vgnt.se/invandrare-trott-pa-att-bli-stannad-av-poliser/
Mer om den kriminelle här:
https://www.flashback.org/t1307009
konstigt att han stannas av Polisen när han hänger med grovt kriminella. :D
Politiker får sist jag kollade INTE ha något samröre med kriminella överhuvudtaget, eller har de tagit bort den lagen också?
Och här: Vänsterextremist ordförande i skolnämnden i Falun
http://politisktinkorrekt.info/2010/10/27/vansterextremist-ordforande-i-skolnamden-i-falun/
Vänsterpartist i käck intervju – var hotfull mot SD-politiker under valet
http://politisktinkorrekt.info/2011/08/06/vansterpartist-i-kack-intervju-var-hotfull-mot-sd-politiker-under-valet/

Vidare bär han muhammadanska keffiyeh, klassisk terroristsymbol, det säger "Hej jag är judehatande muhammadan", som att springa runt med en
svastika armbindel:
Samlingstråden: Kriminella politiker i sjuklövern. Daniel_riazat
https://www.flashback.org/t468917
Stratiotes Iesous C
Stratiotes Iesous C

Poäng : 5005

Till överst på sidan Gå ner

Samlingstråden: Kriminella politiker i sjuklövern. Empty Sv: Samlingstråden: Kriminella politiker i sjuklövern.

Inlägg  Stratiotes Iesous C i ons 19 okt - 5:01

Sodomit (vilket i sig är ett brott enligt Guds lagar och även de gamla riktiga svenska lagarna (som tagits bort av sodomit-jurister) därmed kvalar in honom i den här tråden) politikern och tidigare make till hårfrisörskan och justitieminister Beatrice Ask innan han beslutade sig för att bli skinkryttare och har tidigare förekommit i tråden:
Korrumperade SL-profiler inget nytt
PK-ELITEN. SL:s ordförande, homoprofilen och trafiklandstingsrådet Christer G Wennerholm (M), anklagas nu för valfusk och korruption av somaliern och partivännen Ibrahim Adan. Wennerholm vägrar att kommentera uppgifterna, men har nu lämnat in en polisanmälan mot Adnan för förtal. Det är fjärde gången på mindre än fyra år som någon i SL-toppen misstänks för korruption.
http://www.friatider.se/korrumperad-sl-ordforande-blir-polissak
Samlingstråden: Kriminella politiker i sjuklövern. 250px-Christer_G_Wennerholm
extra roligt blir det när det är en troligtvis muhammadansk somalier som attackerar en sodomit, pk syntax error.
Här några andra sjupartister som attackerar sina egna sjupartister (och de verkar inte fattat att dessa skurkar finns i hela sjupartiet, den här tråden är bevis nog)
http://www.alliansfrittsverige.nu/2011/05/christer-g-wennerholm-sparvagnsvan.html
Stratiotes Iesous C
Stratiotes Iesous C

Poäng : 5005

Till överst på sidan Gå ner

Samlingstråden: Kriminella politiker i sjuklövern. Empty Sv: Samlingstråden: Kriminella politiker i sjuklövern.

Inlägg  Stratiotes Iesous C i lör 22 okt - 3:39

Fler Tjuvholtar:
Betty Malmberg (M), Ann Marie Brodén (M) och Emil Källström (C)

Fler politiker betalar tillbaka bobidrag
Ytterliggare riksdagsledamöter begär sänkt ersättning för deras övernattningslägenheter efter Juholtaffären
http://svt.se/svt/jsp/Crosslink.jsp?d=22620&a=2570948

Och någon som fått för mycket ersättning:
Erik A Eriksson (C)

Exodus 22:7 If a man shall deliver unto his neighbour money or stuff to keep, and it be stolen out of the man's house; if the thief be found, let him pay double.

Känns som om dessa borde betala det dubbla för att kvitta det här. Vidare bör de avsättas som politiker överhuvudtaget då de INTE är kompetenta att handskas med varken pengar eller papper.
Stratiotes Iesous C
Stratiotes Iesous C

Poäng : 5005

Till överst på sidan Gå ner

Samlingstråden: Kriminella politiker i sjuklövern. Empty Sv: Samlingstråden: Kriminella politiker i sjuklövern.

Inlägg  Stratiotes Iesous C i lör 22 okt - 22:36

Ickenamngiven politiker attackerar pensionär:
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article13807400.ab

Aftonhoran vinklar givetvis i politikerns favör, dock läser man så ser man att kvinnan attackerar mannen som flyttar på en skabbig vagn där hon lämnat ungen vind för våg utan någon som helst uppsikt över barnet (bara det tyder på en oansvarig kriminell människa).
Troligtvis är politikern skyldigast här då hon inte skyltar med namn och gubben ska tydligen vara psykiskt sjuk (tack politiker för att ni släppt ut alla dessa i samhället...)
https://www.flashback.org/t1690296

Hela fallet är säkert liknande det här där politikern är som negern:

https://www.youtube.com/watch?v=lQJFv9SMSMQ
Stratiotes Iesous C
Stratiotes Iesous C

Poäng : 5005

Till överst på sidan Gå ner

Samlingstråden: Kriminella politiker i sjuklövern. Empty Sv: Samlingstråden: Kriminella politiker i sjuklövern.

Inlägg  Absurd i lör 19 nov - 10:26

Inget namn än på denna snattande sosse-kärring
S-kvinna stal böcker – avgår
Var framtidslöfte inom partiet: ”Helt idiotiskt”

Hon spåddes bli en av Socialdemokraternas framtida ledare.

Nu åtalas den unga kvinnan, misstänkt för att ha stulit böcker i en bokhandel.

– Det var helt idiotiskt och omdömeslöst – jag har nu lämnat alla politiska uppdrag, säger hon till Aftonbladet.

Kvinnan, som är i 30-årsåldern, har länge ansetts vara ett av Socialdemokraternas stora framtidsnamn. Hon har redan haft flera betydelsefulla uppdrag i partiet och arbetat nära partistyrelsen.
Höll kvar henne

För en dryg vecka sedan gick hon in på en bokhandel. Hon plockade ner flera böcker från butikshyllorna och började ta bort prislapparna.

Sedan stoppade hon diskret ner böckerna i en tygkasse.

Kvinnan gick därefter snabbt ut ur butiken, förbi larmbågarna och ut på gatan.

Men personalen hade sett hela förloppet och en butiksanställd gjorde ett så kallat envarsgripande, höll kvar henne och larmade polisen.
”Privat misslyckande”

När polisen kom sa kvinnan att hon önskade att hon inte stulit böckerna.

– Jag vet att det inte är en ursäkt, men det är inte lätt att leva på ett halvt studiestöd från CSN, sa hon till poliserna.

Till Aftonbladet säger kvinnan att hon har mått dåligt en längre tid.

– Det är ett privat misslyckande, jag insåg direkt hur idiotiskt det var och jag har hanterat de politiska konsekvenserna genom att lämna mina uppdrag.

När kvinnan greps fanns fem böcker i tygkassen till ett värde av drygt 1 600 kronor. Kvinnan åtalas nu för stöld, vilket hon erkänner. Rättegången hålls i början av nästa år.
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article13957453.ab

Och där var hon identifierad:
Av allt att döma rör det sig dock om Kajsa Borgnäs, född 1982, tidigare ordförande för Socialdemokratiska studentförbundet och sedan 2010 med uppdrag på Arbetarrörelsens tankesmedja.
http://avpixlat.info/2011/11/19/socialdemokratisk-boktjuv-avpixlad/
Samlingstråden: Kriminella politiker i sjuklövern. Kajsa_borgnas
Absurd
Absurd
Mammutjäger

Poäng : 3843

Till överst på sidan Gå ner

Samlingstråden: Kriminella politiker i sjuklövern. Empty Sv: Samlingstråden: Kriminella politiker i sjuklövern.

Inlägg  Stratiotes Iesous C i tor 12 jan - 1:25

Kommunpolitiker häktad för stöld av hyrbil
En kommunpolitiker i Tranemo kommun har häktats misstänkt för att ha stulit en hyrbil som sedan skulle säljas i Tyskland. Mannen som är i 40-årsåldern sitter häktad sedan i förra veckan då han och en annan man greps i Helsingborg.
http://vgnt.se/kommunpolitiker-haktad-for-stold-av-hyrbil/

Luktar socialdemokraterna och invandrare.
Stratiotes Iesous C
Stratiotes Iesous C

Poäng : 5005

Till överst på sidan Gå ner

Samlingstråden: Kriminella politiker i sjuklövern. Empty Sv: Samlingstråden: Kriminella politiker i sjuklövern.

Inlägg  Stratiotes Iesous C i fre 13 jan - 17:11

Miljöpartist fast för fräcka våldtäkter
Sverige. En välfärdsentreprenör och kommunalpolitiker med uppdrag för Miljöpartiet har häktats misstänkt för att sexuellt ha utnyttjat en 30-årig handikappad kvinna i sin färdtjänstbuss.
http://www.friatider.se/miljopartist-fast-for-fracka-valdtakter
Stratiotes Iesous C
Stratiotes Iesous C

Poäng : 5005

Till överst på sidan Gå ner

Samlingstråden: Kriminella politiker i sjuklövern. Empty Sv: Samlingstråden: Kriminella politiker i sjuklövern.

Inlägg  Stratiotes Iesous C i fre 13 jan - 17:25

Nu är Sjupartisterna igång på allvar och verkar ha påbörjat valkampanjen inför 2014:

KD-kvinna utreds av åklagare
Falun. Den framstående falupolitikern Ingrid Näsman (KD) är misstänkt för bedrägeri och åklagare har startat en utredning. Enligt anmälan har hon avsiktligt begärt för mycket skattepengar i ersättning för kommunala styrelseuppdrag, trots att hon inte jobbat.
http://www.friatider.se/kd-kvinna-utreds-av-aklagare

Kul att inte alla åklagare verkar helt korrupta, som den där åklagaren i Lund som försöker klämma åt det fria ordet.
Den här KD kvinnan är nog inte ensam, på andra ställen är det nog så att de kriminella är kompisar med åklagarna och därmed slipper åtal.
Stratiotes Iesous C
Stratiotes Iesous C

Poäng : 5005

Till överst på sidan Gå ner

Samlingstråden: Kriminella politiker i sjuklövern. Empty Sv: Samlingstråden: Kriminella politiker i sjuklövern.

Inlägg  Robin Shadowes i fre 13 jan - 20:37

Stratiotes Iesous C skrev:Nu är Sjupartisterna igång på allvar och verkar ha påbörjat valkampanjen inför 2014:

KD-kvinna utreds av åklagare
Falun. Den framstående falupolitikern Ingrid Näsman (KD) är misstänkt för bedrägeri och åklagare har startat en utredning. Enligt anmälan har hon avsiktligt begärt för mycket skattepengar i ersättning för kommunala styrelseuppdrag, trots att hon inte jobbat.
http://www.friatider.se/kd-kvinna-utreds-av-aklagare

Kul att inte alla åklagare verkar helt korrupta, som den där åklagaren i Lund som försöker klämma åt det fria ordet.
Den här KD kvinnan är nog inte ensam, på andra ställen är det nog så att de kriminella är kompisar med åklagarna och därmed slipper åtal.

Efter att ha följt Corruptio-bloggen i över ett år så verkar den teorin mer än sannolik.
Robin Shadowes
Robin Shadowes
Leg. Vampür

Poäng : 4958

Till överst på sidan Gå ner

Samlingstråden: Kriminella politiker i sjuklövern. Empty Sv: Samlingstråden: Kriminella politiker i sjuklövern.

Inlägg  Stratiotes Iesous C i fre 13 jan - 20:46

Ja korruptionen sprider sig, men kan man sitta 50 år som kommunpamp då vet man att det råder korruption.

Vad är det vår tokige "vän" AJ brukar säga?
Power Corrupts and Absolute Power corrupts Absolutely.

Något åt det hållet.

Det är ju så pass korrupt att Tjuvholt/Ljugholt/Jihadholt stöds av minst 25% av sitt parti, dvs. de korrupta.
I vilket annat parti som helst hade han fått sparken för media hade inte släppt taget förrens han var borta.
Stratiotes Iesous C
Stratiotes Iesous C

Poäng : 5005

Till överst på sidan Gå ner

Samlingstråden: Kriminella politiker i sjuklövern. Empty Sv: Samlingstråden: Kriminella politiker i sjuklövern.

Inlägg  Robin Shadowes i fre 13 jan - 20:52

Stratiotes Iesous C skrev:Ja korruptionen sprider sig, men kan man sitta 50 år som kommunpamp då vet man att det råder korruption.

Vad är det vår tokige "vän" AJ brukar säga?
Power Corrupts and Absolute Power corrupts Absolutely.

Något åt det hållet.

Det är ju så pass korrupt att Tjuvholt/Ljugholt/Jihadholt stöds av minst 25% av sitt parti, dvs. de korrupta.
I vilket annat parti som helst hade han fått sparken för media hade inte släppt taget förrens han var borta.

Ljugholt måste helt enkelt ha komprometterande saker på andra höga sosse-koryféer, ty annars hade han aldrig ens blivit tillsatt. Eller åtminstone hade han blivit sparkad för länge sedan. Hade iofs varit högst intressant om han tvingats utlösa sin "fallskärm", om inte för annat för att se exakt vilka han hade dragit med sig i fallet. Samlingstråden: Kriminella politiker i sjuklövern. 2166231496
Robin Shadowes
Robin Shadowes
Leg. Vampür

Poäng : 4958

Till överst på sidan Gå ner

Samlingstråden: Kriminella politiker i sjuklövern. Empty Sv: Samlingstråden: Kriminella politiker i sjuklövern.

Inlägg  Stratiotes Iesous C i fre 13 jan - 20:59

Robin Shadowes skrev:
Stratiotes Iesous C skrev:Ja korruptionen sprider sig, men kan man sitta 50 år som kommunpamp då vet man att det råder korruption.

Vad är det vår tokige "vän" AJ brukar säga?
Power Corrupts and Absolute Power corrupts Absolutely.

Något åt det hållet.

Det är ju så pass korrupt att Tjuvholt/Ljugholt/Jihadholt stöds av minst 25% av sitt parti, dvs. de korrupta.
I vilket annat parti som helst hade han fått sparken för media hade inte släppt taget förrens han var borta.

Ljugholt måste helt enkelt ha komprometterande saker på andra höga sosse-koryféer, ty annars hade han aldrig ens blivit tillsatt. Eller åtminstone hade han blivit sparkad för länge sedan. Hade iofs varit högst intressant om han tvingats utlösa sin "fallskärm", om inte för annat för att se exakt vilka han hade dragit med sig i fallet. Samlingstråden: Kriminella politiker i sjuklövern. 2166231496

Han är ju trots allt gammal journalist så varför inte? Han kanske grävde fram en massa intressant och använde information för att bli partiledare?
Fast om det då var så allvarliga saker så borde de kanske gjort sig av med honom i en Palme/Lind deal, sätt upp en tok och få honom att plocka den som ska plockas. Man kanske skulle bli skurk? ;)
Stratiotes Iesous C
Stratiotes Iesous C

Poäng : 5005

Till överst på sidan Gå ner

Samlingstråden: Kriminella politiker i sjuklövern. Empty Sv: Samlingstråden: Kriminella politiker i sjuklövern.

Inlägg  Robin Shadowes i fre 13 jan - 21:14

Stratiotes Iesous C skrev:
Robin Shadowes skrev:
Stratiotes Iesous C skrev:Ja korruptionen sprider sig, men kan man sitta 50 år som kommunpamp då vet man att det råder korruption.

Vad är det vår tokige "vän" AJ brukar säga?
Power Corrupts and Absolute Power corrupts Absolutely.

Något åt det hållet.

Det är ju så pass korrupt att Tjuvholt/Ljugholt/Jihadholt stöds av minst 25% av sitt parti, dvs. de korrupta.
I vilket annat parti som helst hade han fått sparken för media hade inte släppt taget förrens han var borta.

Ljugholt måste helt enkelt ha komprometterande saker på andra höga sosse-koryféer, ty annars hade han aldrig ens blivit tillsatt. Eller åtminstone hade han blivit sparkad för länge sedan. Hade iofs varit högst intressant om han tvingats utlösa sin "fallskärm", om inte för annat för att se exakt vilka han hade dragit med sig i fallet. Samlingstråden: Kriminella politiker i sjuklövern. 2166231496

Han är ju trots allt gammal journalist så varför inte? Han kanske grävde fram en massa intressant och använde information för att bli partiledare?
Fast om det då var så allvarliga saker så borde de kanske gjort sig av med honom i en Palme/Lind deal, sätt upp en tok och få honom att plocka den som ska plockas. Man kanske skulle bli skurk? ;)

Du kan ju bli en sån där typ Jason Statham-karaktär. Han spelar ju alltid samma typ av roll, skurk blir hjälte lixom. En speedad Statham från typ Crank eller nåt liknande hade säkert inte haft nåt problem med att avrätta Ljugholt i bara farten. Samlingstråden: Kriminella politiker i sjuklövern. 2166231496 lol!
Robin Shadowes
Robin Shadowes
Leg. Vampür

Poäng : 4958

Till överst på sidan Gå ner

Samlingstråden: Kriminella politiker i sjuklövern. Empty Sv: Samlingstråden: Kriminella politiker i sjuklövern.

Inlägg  Stratiotes Iesous C i fre 13 jan - 21:25

Ja den klassiska vita outcast som saves the day från de korrupta och onda minoriteterna, journalisterna, droghandlarna, politikerna, bankirerna och allt vad det är. :D

Hade jag fortfarande varit ateist så hade jag helt klart gjort det, hade planer på att bli en äkta vigilante, eller som det kallar det numera Lonewolf Terrorism.
Nu får jag ju inte göra det längre, så jag ber istället och förvånansvärt ofta så försvinner det såna här scumbags men de ersätts hela tiden av nya.

1 John 5:19 And we know that we are of God, and the whole world lieth in wickedness.
Stratiotes Iesous C
Stratiotes Iesous C

Poäng : 5005

Till överst på sidan Gå ner

Samlingstråden: Kriminella politiker i sjuklövern. Empty Sv: Samlingstråden: Kriminella politiker i sjuklövern.

Inlägg  Absurd i fre 20 apr - 8:51

Absurd skrev:Miljöpartistisk riksdagskandidat häktad för mordförsök
På onsdagen i förra veckan greps den 28-årige miljöpartistiske politikern Daniel Jesus Arrospide Alata misstänkt för försök till mord och grov mordbrand. På fredagen häktades han och 27-åriga Rut Patrickson på sannolika skäl misstänkta för nämnda brott.

Daniel Arrospide Alata och Rut Patrickson är misstänkta för att ha försökt ta livet av kvinnans föräldrar och för att ha antänt deras hus i ett försök att dölja spåren.

Daniel Arrospide Alata är en miljöpartistisk lokalpolitiker i Stockholm och var förra året en av miljöpartiets kandidater till riksdagen. Han har gjort sig känd genom en rad utspel och debattinlägg som en stark förespråkare av ett multietniskt Sverige samtidigt som han är starkt kritisk till islam. Bland annat har han hävdat att han infiltrerat moskén i Stockholm och där bevittnat hur muslimer rekryterar ungdomar till militanta islamistiska organisationer.
Läs mer. http://www.realisten.se/2011/10/17/miljopartistisk-riksdagskandidat-haktad-for-mordforsok/
Bild:
Samlingstråden: Kriminella politiker i sjuklövern. Picture230246-x
DÖMD

Miljöpartist dömd för mordförsök
Publicerat den 20 april 2012 kl 09:18

KARRIÄR. Den 29-årige politikern Daniel Arrospide Alata, som 2010 ställde upp i riksdagsvalet för Miljöpartiet, dömdes på torsdagen till 14 års fängelse bland annat för att ha drogat och försökt elda upp sin flickväns föräldrar. Hans 28-åriga flickvän dömdes till tolv års fängelse.

Den 9 oktober förra året besökte det unga paret flickvännens föräldrar i Solna. Under besöket bjöd de föräldrarna på läsk som spetsats med stora mängder av sömntabletten Sobril.

När föräldrarna tuppat av monterade politikern och hans flickvän ned brandvarnarna i lägenheten varpå man tände eld på den.

En granne kände röklukt och larmade brandkåren som kom fram strax efter ett på natten. Man hittade då båda föräldrarna som kunde föras till sjukhus utan allvarliga skador.

Solna tingsrätt dömer nu Daniel Arrospide Alata för försök till mord, grov mordbrand, grovt rån, stämpling till mened och falsk tillvitelse till 14 års fängelse. Flickvännen döms för försök till mord, grov mordbrand och falsk tillvitelse till 12 års fängelse.

Flickvännen döms också för att ha falskanmält två personer för våldtäkt. 28-åringen ska ha anmält flera personer för våldtäkt och hon och Daniel Arrospide Alata ska ha hoppats att detta skulle ge stora summor i skadestånd.
Absurd
Absurd
Mammutjäger

Poäng : 3843

Till överst på sidan Gå ner

Samlingstråden: Kriminella politiker i sjuklövern. Empty Sv: Samlingstråden: Kriminella politiker i sjuklövern.

Inlägg  Absurd i ons 30 maj - 10:38

S-politiker avgår efter brottsmisstankar
Publicerat den 30 maj 2012 kl 09:34
Den socialdemokratiske kommunpolitikern Ran Svanlund väljer att avgå som nämndsordförande i Dorotea. Anedningen är att Svanlund är misstänkt för bland annat skadegörelse, ofredande och misshandel.

Tillsammans med några vänner ska Svanlund ha begått brotten under natten mot annandag jul. Enligt Västerbottens-Kuriren är historien ”komplicerad och sträcker sig långt tillbaka i tiden”.

Misstankarna rör sig om ofredande, skadegörelse, misshandel, olaga hot och övergrepp i rättssak.

För två veckor sedan skrev Fria Tider om hur SSU i Norrbotten hade fuskat till sig bidrag.
http://www.friatider.se/s-politiker-avgar-efter-brottsmisstankar
Försökte hitta en bild på karlfan men förgäves, Dorotea kommuns hemsida ligger nere, dock skriver han på Dorotea SAPs gruppsida på Facebook: https://www.facebook.com/groups/362447004005/
edit: Nu är kommunens sida uppe igen, hittade honom: http://www.dorotea.se/default.asp?pageid=46210
Samlingstråden: Kriminella politiker i sjuklövern. Ransvanlund


SSU Norrbotten fuskade till sig pengar
Publicerat den 15 maj 2012 kl 19:48
Att erhålla bidrag för kurser utan deltagare är sött i till början - men surt när det uppdagas. Just detta har SSU Norrbotten fått erfara.

Enligt Norrbottenskuriren kan det röra sig om upp till 200.000 kronor som förskingrats av klåfingriga ungsossar.

Pengarna var bidrag från Norrbottens landsting och ska ha erhållits SSU för kurser i ledarskap för ungdomsledare. Men kurser som redovisats har inte genomförts och deltagare som ska ha medverkat har inte gjort det. Trots det har bidragen betalats ut.

Distriktordförande Frida Heikki, som på sin blogg beskriver sig som ”fredsaktivist, feminist och miljökämpe” har tills vidare fått kliva av sitt uppdrag.
http://www.friatider.se/ssu-norrbotten-fuskade-till-sig-pengar (Frida Heikki)
Absurd
Absurd
Mammutjäger

Poäng : 3843

Till överst på sidan Gå ner

Samlingstråden: Kriminella politiker i sjuklövern. Empty Sv: Samlingstråden: Kriminella politiker i sjuklövern.

Inlägg  RL i tor 31 maj - 10:17

Det här är definitivt en sjuklöverpolitiker, eftersom partitillhörigheten mörkas i pk-media.

Varapolitiker kissade på kommunhuset – får böta

En politiker i Vara får böta 800 kronor efter att ha urinerat på kommunhuset, uppger P 4 Skaraborg...

http://www.friatider.se/varapolitiker-kissade-pa-kommunhuset-far-bota
RL
RL
Riksmarskalk

Poäng : 4266

Till överst på sidan Gå ner

Samlingstråden: Kriminella politiker i sjuklövern. Empty Sv: Samlingstråden: Kriminella politiker i sjuklövern.

Inlägg  beyond i tis 8 jan - 19:23

Sprang på nedanstående blogg som innehåller en bra vänsterlista med källhänvisningar.

http://petterssonsblogg.se/2012/12/19/nu-granskar-vi-v/

• 2012: Stig Henriksson, kommunalråd i Fagersta, säger nej till fler flyktingar och skyller det på den stora anstormningen som varit av somalier.
• 2012: Kifah Qasem Mohammad från Kalmar, uppmärksammas när han vill kvotera in muslimer i Servicenämnden.
• 2012: Gun Holmertz, nämndeman från Göteborg varnar för att islamismen får ett allt större fotfäste i Hjällbo. Hon hotas senare till livet av just islamister fån området.
• 2012: Roger Strömberg från Vara får böta 800 kronor för at har kissat offentligt.
•2012: Mujde Rashid från Sollentuna misstänks för grov kvinnofridskränkning.
•2012: Mario Leiva förskingrar hundratusentals kronor från partikassan.
•2012: Ung vänster i Helsingborg tar emot 300 000 i bidrag på felaktiga grunder.
•2011: Riksdagskandidaten och grundaren till Facebook-gruppen ”SD i riksdagen-nej tack”, Zana Hussan, döms för förtal av en Sverigedemokrat.
•2011: Peter Mangs avslöjar att han endast varit medlem i ett parti eller organisation, Vänsterpartiet.
•2011: Simon Fors från Pajala polisanmäls av SvD sedan han på ett twitter förespråkat en avrättning av Per Gudmundson.
•2011: Börje Lööw från Luleå anser att Vänsterpartiets arbetsmetoder blir allt mer främmande och Simon Fors twitter blir droppen som får honom att lämna sina uppdrag.
•2011: Media avslöjar att samtliga vänsterpartister som hoppat av riksdagen lever på riksdagspensionen och det är de ensamma om.
•2011: Riksdagskandidaten Awara Ibrahim, Kristianstad, döms till sex års fängelse för upprepade våldtäkter mot en yngre man. Domen sänks senare till fem år.
•2011: Hugo Diaz de Filippi, nämndeman från Skåne, döms för stöld ur partikassan.
•2011: Simon Fors från Pajala uppmärksammas när han skriver att ”Inga moderater förtjänar annat än bly”.
•2011: Daniel Nilsson, kommunfullmäktige i Mariestad, döms till skyddstillsyn och 200 timmars samhällstjänst för narkotikabrott.
•2010: Lars Ohly som är stark motståndare till privatisering, lägger in sig på det privata Sofiahemmet för en knäoperation.
•2010: Torbjörn Johansson från Mönsterås åtalas för tre fall av misshandel.
•2010: Kaisa Westerholm från Heby misstänks för grovt bedrägeri mot Försäkringskassan.
•2010: Kommunpolitikern Jackie Nylander döms till böter efter att ha misshandlat och dödshotat en man i Stockholms tunnelbana.
•2009: Landstingspolitikern Sasa Sacipovic, Laholm, döms till 6 månaders fängelse för grov kvinnofridskränkning.
•2009: Leif Mellberg och Kit Zenboia Andersson, ordförande respektive kassör i Tibro, döms för att ha förskingrat 40 000 ur partikassan.
•2008: Urban Blomster, gruppledare i Tierp, döms för misshandel för andra gången, men får stöd av Vänsterpartiet.
•2008: Ahmed Bourida skriver rasistiska brev till en kvinnlig partikollega.
•2008: Vänsterpartiet avslöjas ge ekonomiskt stöd till Farc-gerillan i Colombia. Ledande politiker uppmanar svenska folket att göra likadant.
•2008: Håkan Bruman döms för sexuellt ofredande mot minderåriga.
•2008: Nestor Vega lurar till sig hundratusentals kronor på falska premisser.
•2008: Juha Jurvanen, kommunstyrelsen i Malmö, tar time-out efter fyllekörning.
•2006: Lilly Näslund, nämndeman i Stockholm, anhålls för våldsamt motstånd.
•2006: Lilly Näslund, nämndeman i Stockholm, döms för upplopp och skriker ”Döda de rika” under en demonstration i Stockholm.
•2006: Den svenske storspionen Stig Bergling känner sig lyrisk över sitt nya medlemskap i Vänsterpartiet.
•2005: Lars Ohly tar avstånd från kommunismen i direktsändning och plötsligt är ingen vänsterpartist kommunist…offentligt.
•2004: I Uppdrag Granskning avslöjas att Lars Ohly stoppat en ursäkt från Vänsterpartiet till de Kiruna-svenskar som behandlades illa i Stalins kommunist-Sovjet.
•2004: Urban Blomster från Tierp döms för flera fall av misshandel och hot. Tar två års paus.
•2004: Vänsterpartiets ordförande i Salem, Pia Ortiz-Venegas, vill inte samarbeta med polisen och en antivålds-organisation, utan väljer hellre AFA.
•2004: Daniel Kihl från Svenljunga döms för ett dubbelmord på en 33-årig kvinna och en 16-årig flicka. En 15-åring undkommer med skador.
•2003: Gudrun Schyman upptaxeras med 150 000 kronor och får straffskatt för oriktiga uppgifter i deklarationen.
•2002: Göran Euruenius från Härryda avslöjas som porrskådis. Han tvingas avgå trots stöd från Gudrun Schyman och Lars Ohly.
•2002: Ung vänster misstänks för ekonomiskt stöd till terrorstämplade PFLP. Frias dock.
•1999: Gudrun Schyman använder riksdagens kontokort till taxiresor, flyg och hotellnätter. Summa ca 250 000 kronor, men inga kvitton redovisas.
•1996: Gudrun Schyman uppträder mycket berusad på en filmpremiär och erkänner sin alkoholism.
•1975: Lars Werner kontaktar DDR:s ambassad och tigger sprit till sin 40-årsdag. Det avslöjas att hans täta förbindelser med DDR:s regim också gett honom semesterresor och presenter.

beyond

Poäng : 3490

Till överst på sidan Gå ner

Samlingstråden: Kriminella politiker i sjuklövern. Empty Sv: Samlingstråden: Kriminella politiker i sjuklövern.

Inlägg  Sponsored content


Sponsored content


Till överst på sidan Gå ner

Till överst på sidan


 
Behörigheter i detta forum:
Du kan inte svara på inlägg i det här forumet