Exilen
Vill du reagera på det här meddelandet? Registrera dig för forumet med några klick eller logga in för att fortsätta.

Upphittad och uppskattad skatt

Gå ner

Upphittad och uppskattad skatt Empty Upphittad och uppskattad skatt

Inlägg  Dunkelman i sön 3 jul - 5:03

Egentligen är det inte så underligt att vi blir beskattade eller att Måna anser att vi ska tycka det är häftigt att betala skatt.

Uppskattad
värderad
skattad
estimerad
omtyckt
beräknad
approximerad
taxerad

Rikedom för miljarder under indiskt tempel

"Skatter värda mångmiljardbelopp har upptäckts under ett tempel i indiska delstaten Kerala. Utspritt i mindre god ordning påträffades guld, silver, diamanter och smaragder i underjordiska kamrar i mängder som fick arkeologerna att häpna.
Det som målas upp i rapporter i indisk press liknar scener ur ”Indiana Jones”-filmerna. Och hur all denna rikedom kunnat få ligga orörd – om det är fallet fullt ut – framstår som en gåta. Osäkra uppskattningar anger värdet till 25 miljarder rupier, motsvarande drygt 3,1 miljarder kronor.
Troligen har skatterna under Sree Padmanabhaswamy-templet legat i kamrarna under åtminstone drygt hundra år, ”begravda” där av maharajor – indiska furstar – som långt tillbaka styrde sina småriken.
I torsdags tog sig ett forskarlag, assisterat av brandförsvarspersonal, ner till en av kamrarna, öppnade låsen och fann innanför porten en smal trappa som ledde ner till en källare i granit. Syre fick pumpas ner för att göra det möjligt att arbeta i kammaren.
Synen som mötte arkeologerna vid trappans slut var minst sagt överraskande, skriver indiska finanstidningen The Economic Times i sin nätupplaga; guldmynt som kunde dateras tusentals år tillbaka i tiden, 2,7 meter långa guldhalsband som vägde runt 2,5 kilo, prydnadssaker i guld som tillsammans vägde runt ett ton, käppar i guld, en säck fylld med diamanter, rep virade av guldtråd, tusentals smycken bemängda med diamanter och smaragder, med mera.
Och detta bara i ”kammare A”. Arkeologerna inventerar vidare och räknar med att det kommer att krävas flera dagars arbete innan man tagit sig igenom alla underjordiska utrymmen. Därefter återstår än mer arbete med den noggrannare inventeringen.
Templet administreras av en stiftelse som kontrolleras av en styrelse ledd av Uthradan Thirunaal Marthanda Varma, maharaja av Travancore. Han har i en inlaga till domstol hävdat att hans ställning som maharaja ger honom suverän rätt till Sree Padmanabhaswamy-templet.
Domstolen var av annan uppfattning; maharajor har i dag inga befogenheter utöver dem som varje enskild indier besitter som medborgare i landet."

http://www.dn.se/ekonomi/rikedom-for-miljarder-under-indiskt-tempel
Dunkelman
Dunkelman

Poäng : 4357

Till överst på sidan Gå ner

Till överst på sidan


 
Behörigheter i detta forum:
Du kan inte svara på inlägg i det här forumet