Exilen
Vill du reagera på det här meddelandet? Registrera dig för forumet med några klick eller logga in för att fortsätta.

Dömda för gruppvåldtäkt frias

Gå ner

Dömda för gruppvåldtäkt frias        Empty Dömda för gruppvåldtäkt frias

Inlägg  Max Ronalds i fre 27 sep - 18:59

119 SVT Text         Fredag 27 sep 2013
  INRIKES PUBLICERAD  27 SEPTEMBER    
                                       
 Dömda för gruppvåldtäkt frias        
                                       
 Sex tonårspojkar som tidigare dömts  
 till ungdomsvård för en uppmärksammad
 gruppvåldtäkt i Tensta i Stockholm i  
 mars friades i dag av Svea hovrätt.  
                                       
 Fem av pojkarna dömdes i tingsrätten  
 för grov våldtäkt medan den sjätte    
 dömdes för försök. Tingsrätten ansåg  
 att flickan befunnit sig i vad som    
 juridiskt kallas för ett hjälplöst    
 tillstånd.                            
                                       
 Hovrätten har gjort en annan bedömning
 och kommit fram till att även om      
 flickan befann sig i "en mycket utsatt
 situation" var det inte, i lagens    
 mening, i ett hjälplöst tillstånd.        
               
                 
Tänk om det det hade varit en fläskig väktare som hade sett några tonårspojkar spraya graffiti i en mörk tunnel på 50 meters avstånd. Jag är ganska övertygad om att det hade blivit fällande domar i samtliga instanser med skyhöga skadestånd som följd. Det beror på att dagens "rättssamhälle" är 100% korrupt och enbart är utformat för att den starke ska kunna suga ut den svaga.

Jag tycker för övrigt att de friande sexualdomarna i den svenska demokratin följer ett visst mönster.

http://www.svd.se/nyheter/inrikes/man-frias-for-sextraff-med-vald_6486402.svd


Man frias för sexträff med våld
En 32-årig man som åtalats för grov misshandel efter en våldsam sexträff med en 16-årig flicka frias av hovrätten. Flickan hade samtyckt, slår rätten fast, men hennes advokat anser att hennes svåra självskadebeteende borde vägas in.

21 september 2011 kl 14:08 , uppdaterad: 21 september 2011 kl 16:57

Flickan fick många slag med en träpinne och en linjal mot rumpa, lår och underliv. I tingsrätten frikändes mannen eftersom flickan gett sitt samtycke till rollspelet. Men man kan inte samtycka till grov misshandel, menade åklagaren och överklagade.

Hovrätten finner det styrkt att flickan utsatts för misshandel genom att mannen slagit henne på rumpa, lår och yttre blygdläppar samt satt fast krokodilklämmor i hennes bröst. Men rätten bedömer också, med stöd av mannens uppgifter, att flickan samtyckt till våldet. I rättegången har hon åtminstone delvis förnekat det, men rätten anser att man bara kan ha ”begränsad tilltro” till hennes uppgifter. Samtycket har tvärtom varit frivilligt, anser hovrätten.

Flickans målsägandebiträde, advokat Kerstin Hedelin, säger att flickan genom sitt svåra självskadebeteende inte var vilken 16-åring som helst och att det borde vägas in i bedömningen.

- Det är viktigt att man ser henne som den mycket sköra flicka hon var, säger Hedelin.

Hon hänvisar också till forskning som visar att flickor med självskadebeteende inte sällan också låter sig utnyttjas sexuellt som ytterligare ett sätt att skada sig själv.

- När det inte hjälper att skära sig längre, då tar man till det här.

Kammaråklagare Ulrika Rogland säger till TT att hon hade önskat en mer utförlig dom. Hon tycker att rätten sveper förbi svårigheterna i fallet.

- Man diskuterar som om det vore två jämbördiga parter och att han i stort sett bara gjorde som hon ville. Men går i från hela problematiken med att hon var mycket yngre och att de aldrig hade träffats innan och att situationen då kanske kräver mer av den vuxne, säger hon.

Hon tillägger att rätten visserligen nämner flickans självskadebeteende, men missar hur ”extremt svårt” det var. I rättegången i tingsrätten medverkade inte flickan själv, men i hovrätten fanns hon på plats och visade bland annat upp ärren från de gånger hon skurit sig själv.

Den nu 33-årige mannens försvarare, advokat Bo Petersson, säger att hovrätten svarar ja på frågan om det är tillåtet att utöva sin sexualitet på det här sättet. Det som hänt mellan hans klient och flickan ligger inom ramen för vad han karakteriserar som ”normalt BDSM-sex”, där BDSM står för bondage, dominans och sadomasochism. Förutsättningen är förstås, fortsätter Petersson, att det finns ett samtycke mellan parterna.

- Och det gör det ju här, säger han.

Men något större värde som vägledning för var gränsen för tillåtet våldssex går tillmäter han inte domen.

- Nej. På något sätt är det ju självklart att de som har den här läggningen ska få utöva sin sexualitet även om det leder till blåmärken och rodnader.

När det gäller misshandel är det ”normalt inte straffbart att med någons samtycke tillfoga denne smärta eller ringa kroppsskada”, står det i domen.

Efter helgen hos 33-åringen kom flickan hem till sina föräldrar. De reagerade på att hon mådde dåligt och hade ont och körde henne till sjukhus och gjorde polisanmälan.
Max Ronalds
Max Ronalds

Poäng : 4117

Till överst på sidan Gå ner

Till överst på sidan


 
Behörigheter i detta forum:
Du kan inte svara på inlägg i det här forumet