Exilen
Vill du reagera på det här meddelandet? Registrera dig för forumet med några klick eller logga in för att fortsätta.

Tonårsligorna drog ut sina offer i skogen

Gå ner

Tonårsligorna drog ut sina offer i skogen Empty Tonårsligorna drog ut sina offer i skogen

Inlägg  Dunkelman i lör 16 mar - 7:24

Fy fan! Vilken vidrig typ av kriminalitet!"Tonårsligorna drog ut sina offer i skogen"

"På bara några månader har ett 20-tal män i södra Stockholm dragits ut i skogen, misshandlats och under knivhot tvingats lämna ifrån sig sina bankkort. Nu har polisen sprängt två ungdomsligor som misstänks ligga bakom brotten.

I höstas fick Söderortspolisen in ovanligt många anmälningar om personrån. Tillvägagångssättet var detsamma: offren var i samtliga fall unga, välklädda män i 20–30 årsåldern som sena kvällar och nätter blivit överfallna bakifrån och släpades in i ensliga skogspartier där de misshandlats och hotats med kniv.

– Rånarna sa att de skulle hugga dem om de inte lämnade ifrån sig bankomatkortet med koden. En av gärningsmännen har då stått kvar med offret medan de övriga länsat kontot, säger Peter Tapper, spaningsledare vid Söderortspolisen.Vid varje tillfälle har det handlat om män som gått upp från tunnelbanan eller precis gått av nattbussen och vandrat ensamma längs vägen. Flera av offren har blivit svårt misshandlade och även slagna när de legat på marken. Hoten om knivvåld har använts för att få offren att bli så rädda att de ger ifrån sig kontokortskoden.

Vid två tillfällen har män även blivit överfallna i sin portuppgång och tvingats ge ifrån sig nyckeln till sin lägenhet. Väl inne i lägenheten har offret fått stå och se på när lägenheten länsats på värdesaker.

– Gängen har betett sig synnerligen rått och vi funderade ett tag på om vi skulle gå ut och varna allmänheten. Men så fort vi fått en överblick av rånen så kunde huvudmännen som tur var gripas.

Orsaken till att polisen övervägde att varna allmänheten var att de såg hur dåligt offren mådde. Flera av dem träffar psykolog regelbundet för att så småningom kunna fungera normalt igen.

– Har man aldrig blivit utsatt för något grovt brott så tror jag inte man kan förstå vilket lidande det innebär. Det förändrar allt.

Under tiden som de båda gängen varit aktiva har de tillsammans tillskansat sig uppemot 100.000 kronor i kontanter och även mobiltelefoner. Vad som förbryllat polisen är att det handlat om två ungdomsgäng som till synes inte har någonting med varandra att göra. Det ena gänget består av pojkar som bara är mellan 15 och 17 år gamla och där den misstänkta ledargestalten är nyss fyllda 15 år. I den andra gruppen är killarna mellan 18 och 19 år.

– Gänget med de äldre killarna har följt efter offren med bil och de verkar ha varit noggranna med att männen ska ha varit välklädda och inte alltför unga. På så sätt har de försökt maxa chanserna till välfyllda konton.

Nu är enligt polisen de flesta av gärningsmännen gripna och häktade och bland de yngre killarna är det tre stycken som är fosterhemsplacerade i väntan på rättegång, där­ibland 15-åringen som misstänks ha varit drivande i det ena gänget. Det är inte första gången 15-åringen misstänks för den här typen av kriminalitet.

En av de unga gärningsmännen är tidigare ostraffad och han är i nuläget häktad i väntan på rättegång."

http://www.dn.se/sthlm/tonarsligorna-drog-ut-sina-offer-i-skogen

Dunkelman
Dunkelman

Poäng : 4453

Till överst på sidan Gå ner

Till överst på sidan


 
Behörigheter i detta forum:
Du kan inte svara på inlägg i det här forumet