Migrationsverket och "jobbsugna" svenskar

Go down

Migrationsverket och "jobbsugna" svenskar

Post  Skribenten on Tue 31 Jul - 6:49

1. Migrationsverket spår fler asylsökande DN skriver 2012-07-31

Länk: http://www.dn.se/nyheter/sverige/migrationsverket-spar-fler-asylsokande

”Migrationsverket spår en kraftig ökning av antalet asylsökande de närmaste två åren. I år förväntas 38. 000 söka asyl i Sverige, vilket är den högsta siffran under 2000-talet. Störst ökning väntas från Syrien. Det ökade våldet i Syrien har inneburit att närmare 100 000 syrier befinner sig på flykt i grann¬länderna. Men även i Sverige och Tyskland, det land som tagit emot flest asylsökande, har antalet fördubblats under sommaren. Sammanlagt har nu 1 212 syrier sökt asyl i Sverige i år. Migrationsverket jämför situationen med år 2006 då antalet asylsökande från Irak steg med över 10. 000 på ett år. Samtidigt pågår fler stora konflikter ute i världen. Somalier och afghaner är fortfarande de största grupperna. Även härifrån stiger ¬antalet. Migrationsverket begär därför en anslagskredit motsvarande 125 miljoner kronor för 2012”. Just nu väntar redan 3. 000 personer på att få en kommunplats. Enligt prognosen kan det snart vara 6 000.

Migrationsverket varnar även för att den svenska integrationspolitiken, som innebär att nyanlända snabbt ska komma i arbete, kan sättas ur spel om alltför många fastnar i mottagningssystemet.

– ”Utvecklingen i Syrien är förstås avgörande för hur många som ¬söker sig hit. Vi tar prognosen på största allvar. Men det är svårt att här och nu ta ställning till om Migrationsverket ska beviljas mer pengar”, säger migrations¬minister Tobias Billström (M). [. . .]

Alltså - med det nya regelverket för ”arbetskraftsinvandrare” skall statliga medel stå för introduktion under två år så att den nyanlände kan bli arbetsför. Men om så inte sker faller kostnaderna på den kommun som de ”arbetsvilliga” landat.

2. Norge lockar jobbsugna unga svenskar - DN skrev 2012-07-27 13:37

Länk: http://www.dn.se/ekonomi/norge-lockar-jobbsugna-unga-svenskar

Den höga ungdomsarbetslösheten i Sverige får många att söka sig utomlands för sommarjobb. Norge är klart vanligaste målet, men även krisländerna i Sydeuropa anställer svenskar. Arbetsförmedlingen i Göteborg tar emot många ungdomar som vill arbeta utomlands. Där får de information både före och efter resan, om var man kan hitta jobb och bostad och vad som gäller när man kommer hem. – ”Många ungdomar har svårt att få jobb i Sverige, då söker de sig till andra länder, säger Lena Westling Seljee, Euresrådgivare på Arbetsförmedlingen i Göteborg”. [. . .]

Några siffror över exakt hur många svenskar som jobbar i andra länder finns inte. Men bara i Norge finns nära 68.000 svenskar med skattekort för 2012, enligt det norska skatteverket. Det är en ökning med drygt 2 000 personer från förra året. Skattekort har alla som arbetar i Norge, tillfälligt eller under en längre period, men också pensionärer. – ”Norge är absolut vanligast att jobba i, säger Lena Westling Seljee”.

”De flesta arbetena finns inom service- och bemanningsbranschen, men akademiker har också lätt att få anställning. – ”Sjuksköterskor och undersköterskor har en gyllene marknad i Norge just nu.” Men svensk arbetskraft är inte bara populär i Norge. Även krisländer som Spanien och Grekland anställer gärna svenska ungdomar. De är kända för att vara punktliga och språkkunniga och är därför eftertraktade i turism- och servicebranschen”. [. . .]

Alltså - lägg märke till DN schaskiga rubrik ”Jobbsugna”. Frågan än om de som nu hit kommer från Somalia, Afghanistan också är ”Jobbsugna”? Eljest finns ju alltid möjligheten att söka arbete i Norge eller andra länder i Europa. Frågan är om Billström skulle godta att hit komna från fjärran länder av någon anledning skulle söka jobb i Norge? Vilken skandal det skulle bli!

3. Epilog
Jag finner troligt att läsarna att läsarna omedelbart ser det skriande vansinne som våra folkvalda har fört in Sverige och svenska folket i. Hit kommer nu Somalier och Afghaner ävensom Syrianer som enligt Tobias Billström ”snabbt” måste komma i arbete.

Om nu Tobias Billström och kamarillan i riksdagshuset till äventyr har läst huru svenska ungdomar nödgas fara till Norge eller andra länder i Europa för att få arbete, skäms de inte ögonen ur sig! Kan de folkvaldas förräderi bli större! Naturligtvis upptäcker de ”nyanlända” att de omhuldas jämfört med ursprungsbefolkning och uppträder naturligtvis därefter. Illa nog har flertalet svenskar ännu ej förmärkt att de sakta, sakta håller på att bytas ut.

Mvh/Skribenten
avatar
Skribenten

Poäng : 2767

Back to top Go down

Re: Migrationsverket och "jobbsugna" svenskar

Post  kapten havoc on Tue 31 Jul - 10:57

Det här är kriminellt. Hur kan de bedra oss så jävla medvetet?
avatar
kapten havoc

Poäng : 3126

Back to top Go down

Re: Migrationsverket och "jobbsugna" svenskar

Post  Robin Shadowes on Tue 31 Jul - 17:07

Framtiden? lol

avatar
Robin Shadowes
Leg. Vampür

Poäng : 3938

Back to top Go down

Re: Migrationsverket och "jobbsugna" svenskar

Post  Ådärkomdenja on Tue 31 Jul - 18:08

Myndigheterna - fr f allt Migrationsverket - inser den katastrof som vilar runt hörnet.
Trots detta tiger 7k - helt inmålade i det svarta hörn, som det inte finns nån väg ut ifrån.
Man kan inte stoppa inflödet - då faller 'den svenska modellen' och vårt särskilt 'humanitära
ansvar'. Samt, tvingas man medge sd:s klarsynther betr katastrofinvällningen, ett icke-nämnbart
undergångsscenario. Makthungriga 7k-politiker utarmar hellre Sverige och dess etniska medborgare,
än gör en kursändring. Deras pensioner och fallskärmsavtal gör det riskfritt att agera landsförrädare.

Svårt att se en svenskorienterad lösning på denna utarmning och destruktion av landet. Jag har tappat
hoppet, och därför vänt fäderneslandet ryggen, numera bosatt i främre orienten. I ett sekulärt men islam-
dominerat (!) land, där jag slipper att förnedras, som i mitt hemland. Där invällare icke tillåts dränera landets
stabilitet, egenart och ekonomiska stabilitet.
avatar
Ådärkomdenja

Poäng : 3787

http://files.myopera.com/foolishworld/albums/667915/rotsnake.png

Back to top Go down

Re: Migrationsverket och "jobbsugna" svenskar

Post  Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum