Sarkozy snackar klartext om fusk-grekland

Go down

Sarkozy snackar klartext om fusk-grekland

Post  RL on Fri 28 Oct - 6:46

Sarkozy: Misstag att låta Grekland vara med

Om inte EU enats om nya åtgärder för att rädda den grekiska ekonomin hade hela världsekonomin kollapsat. Det sa den franske presidenten Nicolas Sarkozy i en tv-intervju på torsdagkvällen. Sarkozy sade också att det var ett stort misstag att låta Grekland bli ett euro-land.

- Låt oss säga som det är. Det skedde ett misstag, för Grekland anslöt sig med hjälp av falska siffror och landet var inte moget, säger Frankrikes president i intervjun.

http://www.nyheterna.se/1.2340964/2011/10/28/sarkozy_misstag_att_lata_grekland_vara_med

Nu blir det väl nytt stenkastande i Athen ...o grekerna flippar dessutom ut rejält med bilder på Angela Merkel i Naziuniform:

http://www.dailymail.co.uk/news/article-2054406/Furious-Greeks-lampoon-German-overlords-Nazis-picture-Merkel-dressed-SS-guard.html

Snacka om att bita den hand som föder dem
RL
RL
Riksmarskalk

Poäng : 3595

Back to top Go down

Re: Sarkozy snackar klartext om fusk-grekland

Post  Ådärkomdenja on Fri 28 Oct - 7:05

Greker är ett märkligt folk. Dom har en kraftig dragning ´åt "kränkthets"-hållet. Jag har vid ett antal tillfällen argumenterat mot greker som betett sig klumpigt i olika sammanhang. Då är standardsvaret "trampa inte på min heder och stolthet".

Heder kan knappast sammankopplas med dessa 'stolta' bedragare. Grekland borde döpas om till Kräkland, och ställas under internationellt förmyndarskap, tills (om?) ordning är etablerad. Ett drönar- och drömmarfolk, som förmodligen tror sig vara på olympens höjder, istället för den unkna soptipp landet är idag. Jämför med baltstaterna, som var på konkursens rand för några år sedan. Dessa folk var vana vid hårda tag, under decennier av sovjetockupation, och fick acceptera halverade löner och borttagna förmåner, plus åtskilliga andra nödvändiga åtstramningsåtgärder. Det tog ca tre år, sen var dom igenom ekluten. Medan skränande greker strejkar, kastar sten och brandbomber mm jönsaktioner. Sorligt att övriga Europa skall behöva skänka gigantiska belopp till ett sånt folk.

Apropå den där Papandreou, premiärministern som talar svenska. Han drog iväg från Sverige anno dazumal, till grekiska köttgrytorna, och efterlämnade bakom sig studieskulder som fortfarande lär vara obetalda. Klassisk grek m a o.
Ådärkomdenja
Ådärkomdenja

Poäng : 4126

http://files.myopera.com/foolishworld/albums/667915/rotsnake.png

Back to top Go down

Re: Sarkozy snackar klartext om fusk-grekland

Post  RL on Fri 28 Oct - 7:27

Ådärkomdenja wrote:Greker är ett märkligt folk. Dom har en kraftig dragning ´åt "kränkthets"-hållet. Jag har vid ett antal tillfällen argumenterat mot greker som betett sig klumpigt i olika sammanhang. Då är standardsvaret "trampa inte på min heder och stolthet".

Tycker man att det är ok att få 14 månadslöner/år, gå i pension vid 50 med 100% lön och inte betala in sina skatter ...o dessutom tycka det är självfallet att andra ska betala kalaset, så har man ingen heder.

Och just nu läste jag att dom dessutom är så blåsta att dom trakasserar tyska turister, alltså outar dom europas största befolkning från deras största intäktsnäring, turistnäringen


Ådärkomdenja wrote:Apropå den där Papandreou, premiärministern som talar svenska. Han drog iväg från Sverige anno dazumal, till grekiska köttgrytorna, och efterlämnade bakom sig studieskulder som fortfarande lär vara obetalda. Klassisk grek m a o.

Inget att förvåna sig över när man ser hur han sköter landet.

Såg f ö igår på svd:s sajt hur greker/greksupportrar i kommentarsfälten, helt på allvar, ansåg att dagens tyskar skulle ge dem pengar på grund av att deras förfäder gasat judar för 65 år sedan.
RL
RL
Riksmarskalk

Poäng : 3595

Back to top Go down

Re: Sarkozy snackar klartext om fusk-grekland

Post  Stratiotes Iesous C on Fri 28 Oct - 8:22

Ju längre söderut man kommer ju mer "kränkta" blir de när deras kriminalitet avslöjas, riktigt fascinerande.

Diskuterade med en mörkbrun man igår, trots tekniskbevisning och ett flertal ögonvittnen så var hans landsman inte skyldig till en våldtäkt,
jag klädde av honom hårt i argumentationen, och det blev genast snack om diskriminering osv.
Han lät som en upplaga av Aftonbladet och jag var mer "these people are insane, for real".

Även när de är påkomna så börjar de försöka bland bort korten, påminner mycket om evolutionisterna som är likadana, istället
för att gå vart bevisen leder så går de åt det andra hållet i missriktad klantillhörighet eller något annat idiotiskt.

Sen ska man inte glömma bort att alla lata socialister och kommunister i Grekland är huvudorsaken till att landet fallerat, det är inte alla dessa
banker som man skriker om, det är alla konstiga förmåner för lärare och andra statsanställda plus oviljan att arbeta hårt som fått de att rasa ihop.
Stratiotes Iesous C
Stratiotes Iesous C

Poäng : 4334

Back to top Go down

Re: Sarkozy snackar klartext om fusk-grekland

Post  Stratiotes Iesous C on Fri 28 Oct - 8:24

RL wrote:Såg f ö igår på svd:s sajt hur greker/greksupportrar i kommentarsfälten, helt på allvar, ansåg att dagens tyskar skulle ge dem pengar på grund av att deras förfäder gasat judar för 65 år sedan.

Ja men då ska väl grekerna vara med och betala som kollaboratörer? No? :D
Vidare så ska grekerna betala oss för alla könssjukdomar de spridit till Sverige, vi kräver reparationer för detta.

lol!
Stratiotes Iesous C
Stratiotes Iesous C

Poäng : 4334

Back to top Go down

Re: Sarkozy snackar klartext om fusk-grekland

Post  Barbarossa on Fri 28 Oct - 13:22

För att summera det hela : En nation full av orcher, vad kan man förvänta?
Barbarossa
Barbarossa

Poäng : 2882

Back to top Go down

Re: Sarkozy snackar klartext om fusk-grekland

Post  Ådärkomdenja on Wed 2 Nov - 6:39

Och nu har den skiträdde premiärministern Papandreou utlyst en FOLKOMRÖSTNING (!) om den planerade och beslutade gigantiska skuldnedskrivningen, via bankväsendet. Jag hoppas det leder till att Kräkland sparkas ut ur EU, och att nationen kollapsar totalt. Hoppas att turisterna slutar att åka till soptippslandet, alla medel för att få grekerna på fall efterlyses, nu dj*vlar... :mad:

Såg en Tv-intervju på CNN igår. Den amerikanske studiereportern intervjuade en "ekonomijournalist" i Grekland. När den patetiske greken plötsligt säger... "vi är ett fritt och stolt folk".. bla...bla...bla, så härsknade amerikanen till, avbröt greken och sade: "Yes, you are Free, Proud and Broke"!. Varpå intervjun abrupt avslutades. Som jag tidigare skrivit om ovan, för några dagar sedan, dessa parasitgreker är STOLTA! Mitt bland sina ruiner, sitter dom utfattiga, men STOLTA? Det är något fundamentalt fel på detta skamliga folkslag, som borde sättas under förmyndarskap.

Enligt BBC World imorse så är Sarkozy och Merkel "ursinniga" på Papandreou, men skall äta gemensam middag med grekjäveln idag. Varför då frågar jag mig? Fanskapet har redan sålt ut sig till sitt folkpacks godtycke. Enda ursäkten för denna middagsbjudning är om dom bjuder Papandreou på en förgiftad entrédrink.
Ådärkomdenja
Ådärkomdenja

Poäng : 4126

http://files.myopera.com/foolishworld/albums/667915/rotsnake.png

Back to top Go down

Re: Sarkozy snackar klartext om fusk-grekland

Post  Ådärkomdenja on Thu 3 Nov - 10:23

"Greklands regering kan falla"

- Hans finansminister motsätter sig en folkomröstning och flera partikamrater ser ut att rösta emot honom i fredagens förtroendeomröstning. Krisen för Greklands premiärminister Giorgos Papandreou blir alltmer akut. Nu kallar han till ett nytt krismöte för att lösa situationen.

Minst två parlamentsledamöter för det styrande partiet Pasok ser ut att rösta emot regeringen i förtroendeomröstningen i morgon. Därmed ser premiärminister Giorgos Papandreous regering ut att förlora sin majoritet.
- Han tillhör historien, säger Dimitris Lintzeris, enligt AP.
- Han måste återkalla sitt beslut om en folkomröstning, säger Eva Kalili.
Båda är parlamentsledamöter för Pasok, regeringspartiet som leds av Papandreou och åtminstone Kalili säger öppet att hon kommer att rösta emot regeringen i morgondagens förtroendeomröstning.

Nyval väntar
Utan Kalilis stöd har ]socialisterna minsta möjliga majoritet, 151 av 300 platser, i parlamentet och majoriteten är alltså borta om även Lintzeris hoppar av. Förlorar regeringen förtroendeomröstningen väntar av allt att döma nyval i Grekland.
I ett sista desperat försök sammankallar Papandreou nu sin regering till ännu ett i raden av krismöten. Mötet ska inledas vid elva på förmiddagen.

Klyftan växer
Men inte heller i regeringen har Papandreou fullt stöd. Klyftan mellan finansministern - och förre konkurrenten om partiledarposten - Evangelos Venizelos och Papandreou blev än mer uppenbar under torsdagsmorgonen.
Trots att Papandreous kontroversiella besked om en folkomröstning om krispaketet fick stöd av regeringen i går natt gick finansministern ut och kritiserar beslutet öppet.

I ett uttalande säger Venizelos att Greklands medverkan i eurosamarbetet inte ska kunna ifrågasättas.
- Om vi vill skydda vårt land måste vi, utan dröjsmål, implementera beslutet som fattades den 26 oktober. Nu. Så snart som möjligt, säger Venizelos.

Det var den 26 oktober som eurozonens länder kom överens om det räddningspaket för Grekland som Papandreou nu vill att grekerna ska folkomrösta om, preliminärt den 4 december.

http://www.expressen.se/nyheter/1.2611423/greklands-regering-kan-falla

=======================================================

Bra. Denne skitnödige pajas-Papandreou visar inga statsmannaegenskaper.
Han är lika ryggradslös som 99,9% av Kräklands "stolta", bankrupta fusk-
befolkning.
Ådärkomdenja
Ådärkomdenja

Poäng : 4126

http://files.myopera.com/foolishworld/albums/667915/rotsnake.png

Back to top Go down

Re: Sarkozy snackar klartext om fusk-grekland

Post  Ådärkomdenja on Thu 3 Nov - 17:30

"Ingen folkomröstning i Grekland"

- Grekiska finansministern bekräftade
sent på torsdagseftermiddagen att det
inte blir någon folkomröstning om
uppgörelsen med euroländerna och IMF.

Grekland måste övertyga sina internat-
ionella kollegor om att man omedel-
bart kommer att göra för att genomföra
räddningspaketet, sade finansminist-
ern Venizelos.

Opositionsledaren Samaras meddelade
på torsdagen han står bakom uppgörel-
sen. -Vi var tvungna att hota med
folkomröstning för att få Samaras att
ta sitt ansvar, ska Papandreou ha
sagt enligt grekisk press.

textv källa

=============================

Pajasnation. Men ett bra beslut iaf (om det håller).

William Arnes motorarena var pålitligare, fast dom
körde motorcyklar på vertikala träväggar i forna
tivolisällskaps ronderande underhållningscirkus.

Må ingen svensk stötta Kräkland med charterpengar.
Kräkerna skall svettas och lida igenom sitt självfram-
kallade bedrägeritillstånd.

Ådärkomdenja
Ådärkomdenja

Poäng : 4126

http://files.myopera.com/foolishworld/albums/667915/rotsnake.png

Back to top Go down

Re: Sarkozy snackar klartext om fusk-grekland

Post  RL on Thu 3 Nov - 18:39

Ådärkomdenja wrote:-Vi var tvungna att hota med
folkomröstning för att få Samaras att
ta sitt ansvar, ska Papandreou ha
sagt enligt grekisk press.

Undrar hur mycket just det pajasspelet har kostat europas börser de senaste 2-3 dagarna ...släng ut skitlandet. Ju förr desto bättre
RL
RL
Riksmarskalk

Poäng : 3595

Back to top Go down

Re: Sarkozy snackar klartext om fusk-grekland

Post  Ådärkomdenja on Thu 3 Nov - 19:29

RL wrote:
Ådärkomdenja wrote:-Vi var tvungna att hota med
folkomröstning för att få Samaras att
ta sitt ansvar, ska Papandreou ha
sagt enligt grekisk press.

Undrar hur mycket just det pajasspelet har kostat europas börser de senaste 2-3 dagarna ...släng ut skitlandet. Ju förr desto bättre

Jag har ingen djupt baserad kunskap om Grekland. Jag förlitar mig på vad jag läser - förhoppningsvis relevant - och vad jag själv upplevt vid besök i landet. Och, då framstår Kräkland som en sorglig sophög. Inga naturtillgångar, sedan årtionden beroende av turistinkomster, olivodlingar, och subventionerad odling av nästintill osäljbar skittobak (som lär säljas enbart till baltländerna). Ouzo/raki är deras närmast odrickbara alkohol, landet är infekterat av myggor, som kräver specialrökelse, för att kunna vistas i denna avkrok i Europa. Huvudstaden Aten tävlar med kinesiska Beijing om titeln som den mest smoghärjade huvudstaden i världen.

Hur detta avskrädesland beviljats inträde i EU är obegripligt. Och ansvaret faller på EU-hydrans Strasbourg-eminenser. Var fanns kontrollorganen när olika sunk-länder ansökte om EU-medlemsskap? På studieresa i Zimbabwe?
Ådärkomdenja
Ådärkomdenja

Poäng : 4126

http://files.myopera.com/foolishworld/albums/667915/rotsnake.png

Back to top Go down

Re: Sarkozy snackar klartext om fusk-grekland

Post  The Invisible Hand on Fri 4 Nov - 9:26

Som jag har kommenterat i en annan tråd är det grekiska folkets inställning i dessa frågor både förvånande och irriterande. Det gäller även en del grekiska ekonomer som verkligen borde veta bättre och om det hade gällt något annat land än deras eget skulle kommentarerna garanterat ha blivit annorlunda. Exempelvis känner jag en grekisk nationalekonom mycket väl men dessa frågor går nästan inte att diskutera med honom eftersom han blir upprörd och skyller allt på Tyskland.

Som jag har sagt tidigare ser jag just detta; den bristande krismedvetenheten hos det grekiska folket som det allvarligaste problemet. Om inte folket inser problemet och är villig att göra vad som krävs för att lösa det kommer situationen inte att kunna lösas. Befolkningen måste inse att det inte finns någon enkel och smärtfri väg ur detta. Det skall tilläggas att detta inte gäller alla greker men tillräckligt stor andel av befolkningen för att det skall vara problematiskt. Att skylla alla problem på Tyskland är inte särskilt kreativt eller relevant.

Däremot delar jag inte kritiken mot premiärminister Papandreou. Han tillträdde som premiärminister för ca två år sedan innebärande att han och nuvarande regering inte på något sätt har skapat problemen. Det är den föregående högerregeringen som har ställt till det makalösa statsfinansiella kaos som Grekland nu befinner sig i. Nuvarande opposition gör heller inte saken bättre genom att konsekvent vara emot allt som regeringen gör. Vad som istället skulle behövas är en politisk överrenskommelse mellan regering och opposition om statsfinansiella åtstramningar. Enligt min uppfattning gör Papandreou allt han kan för att lösa Greklands problem och med vilken annan politiker som helst vid rodret hade Grekland troligen redan ställt in betalningarna. Vi kan invända att åtgärderna inte är tillräckliga och visst är det så men läget är utomordentligt problematiskt och en sådan enorm kris som Grekland befinner sig i är inget som enkelt kan lösas.

Sedan när det gäller Sarkozys anklagelse att Grekland fuskade sig in i EMU skall vi komma ihåg att några år in i EMU var det flera medlemsländer som bröt mot konvergenskriterierna som gällde för medlemskap och som sedan EMU sjösattes kallas för tillväxt- och stabilitetspakten. Det gäller både Tyskland och Frankrike. Alltså, den slemmiga grodan Sarkozy kan sägas ägna sig åt liknande fusk som han anklagar Grekland för.


The Invisible Hand

Poäng : 2911

Back to top Go down

Re: Sarkozy snackar klartext om fusk-grekland

Post  Ådärkomdenja on Fri 4 Nov - 13:00

Enligt internationella källor jag följer löpande, så strävar Papandreou nu efter en koalitionsregering, som räddningsplanka. En av dom två som i Pasok sade sig lägga ned sin parlamentsröst (en kvinna), har idag backat och det omedelbara hotet har därmed minskat betr hans ev avgång. Skall bli intressant att se utgången, när man iaf avbröt pajaseriet med en folkomröstning.

Håller med om vissa kaxiga länders beteende. ./. 3%-budgetavvikelsen som var fastställd limit har både Frankrike och (om jag inte missminner mig) även Tyskland syndat mot. Då skall man vara lite mer hovsam, även om kräkerna förmodligen tar rekordet i fuskande. Samtidigt har Barroso nu signalerat att EU kommer att granska Italien minutiöst. Inte en dag för tidigt. Även detta land har en kultur att anställa släktingar till höger och vänster, utan egentliga arbetsuppgifter, med goda löner och supergenerösa pensionsvillkor, inom den offentliga sektorn. Som den tredje största EU-ekonomin, med en gigantisk skuldbörda via statsobligationsutfärdande en masse, så är det hotet större än kräkernas. Och, med en ansikts- och hårimplantatfixad, stelopererad halvgangster som Silvio "Sluggo" Berlusconi vid rodret i Rom, känns Italien som högst opålitligt.

Förr eller senare faller både valutan och EU som organisation sönder och samman. Konstgjorda imperiehybrider av detta slag överlever aldrig på sikt. När man inte har en någolunda harmoniserad kultur, inget gemensamt språk m fl olikheter, så är kejsarambitionen dödsdöm. En tidsfråga innan EU läggs på historiens sophäg, och gör sällskap med Romarriket och Djingis Khans mongolvälde, bland de mest framträdande.
Ådärkomdenja
Ådärkomdenja

Poäng : 4126

http://files.myopera.com/foolishworld/albums/667915/rotsnake.png

Back to top Go down

Fusk-Grekland och EU:s makt

Post  Nagen on Fri 4 Nov - 20:20

Att Grekland körde med sällsynt kreativ bokföring inför övergången till EURON, det borde ju Bryssel ha begripigt på ett tidigt stadium. Det är klart, att öppet börja med att anklaga en presumtiv EURO-medlem för fusk anses lite väl magstarkt. Vi vet hur det var då Alf Svensson började att tala om svenskars fuskande med A-kassa och sjukförsäkringen. Det tog nog ca. 10 år innan fler i Sveriges Riksdag började nämna något om det, nu är det fullt ok.
Nåväl. Att inte EU-kommisionen granskade Grekland närmare i sömmarna torde bero på den politiska viljan i Bryssel att få dem med oavsett om Grekland i verkligheten uppfyllde kraven eller ej. Fan trot om inte det förelåg en ovanligt försåtlig plan bakom. T.ex. "Vi tar in Grekland i Euron. Vi vet att grekiska politiker och administratörer är giriga och lätt hänger sig åt fusk, mutor och röstköp. Vi låter våra banker låna ut så mycket de orkar till grekerna både privat och till administrationen. Det går några år, så kommer Grekland på obestånd och vi kan klämma dem på pungen och visa att Bryssel minsann kan ta kontrollen öve ett litet land."

Det behövs alltså inte kostsamma fysiska krig för att ta kontrollen över ett EU-land, i det här fallet, Grekland. I samma veva kommer grekerna att köpa våra produkter till höga priser och våra kapitalister kan kamma hem rejäla vinster så länge det varar.

De skallande ropen på att hålla samman EU och rädda Euron är årets Bull-shit. Målet är givetvis att utöka EU:s makt. I den ingår att Bryssel vill kunna beskatta europas folk utöver vad de olika länderna gör.
Länderna blir snart län, EU-kommisionen mer regering än nu och EU-parlamentet mer riksdag än nu. Subsidiaritetsprincipen, som ju inte tas på för stort allvar, kommer så småningom att slopas helt.Last edited by Nagen on Fri 4 Nov - 20:29; edited 1 time in total (Reason for editing : Vissa fel)
Nagen
Nagen

Poäng : 2704

Back to top Go down

Re: Sarkozy snackar klartext om fusk-grekland

Post  Ådärkomdenja on Fri 4 Nov - 21:06

Precis. Kejsarsyndrom har i alla tider präglat makthavare. Som vill gå till historien via statymonument, som ger 'evig' position in i framtiden. Den ende jag känner sympati för i dessa sammanhang, är hjältekonungen Karl X Gustaf. Som grundade nuvarande svenska rikets gränser, och knäckte dansken. Hans staty finns i tre svenska städer, Stockholm, Malmö och Uddevalla. Välförtjänt.

Karl XII, som hyllas av vissa kretsar, är en sorglig figur, som förödde svenska landvinningar i norra Europa. Att han blev dödsskjuten med en norsk knapp är faktiskt en glädjande hädanfärds-story, för denne överskattade odugling.

Ursäkta OT-utvikningen.
Ådärkomdenja
Ådärkomdenja

Poäng : 4126

http://files.myopera.com/foolishworld/albums/667915/rotsnake.png

Back to top Go down

Handuken in

Post  Nagen on Fri 4 Nov - 21:53

Oavsett foklomröstning eller ej, Papandreou eller ej, stödpaket eller ej, så får nog Grekland kasta in handduken och släppa Euron och köra vidare med sina gamla Drachmer.
Om Italien, Spanien och Portugal gör detsamma, så blir det lungt.
Det blir bra, då slipper vi norr om Alperna att finansiera korruprionshålen söder därom.
Några giriga banker norr om Alperna får torka sig i röven med en rejäl bunt sydeuropeiska statspapper.
Nagen
Nagen

Poäng : 2704

Back to top Go down

Re: Sarkozy snackar klartext om fusk-grekland

Post  Stratiotes Iesous C on Sat 5 Nov - 5:28

Nagen wrote:Att Grekland körde med sällsynt kreativ bokföring inför övergången till EURON, det borde ju Bryssel ha begripigt på ett tidigt stadium. Det är klart, att öppet börja med att anklaga en presumtiv EURO-medlem för fusk anses lite väl magstarkt.

Imperiebyggare brukar vilja bygga sina imperier väldigt snabbt på skakig grund, icke välföranktrat hos folken, därav de skakiga fundamenten, lägg till en massa korrupta människor...

Välkommen hit förresten.
Stratiotes Iesous C
Stratiotes Iesous C

Poäng : 4334

Back to top Go down

Imperier

Post  Nagen on Sat 5 Nov - 6:33

Stratiotes Iesous C wrote: Imperiebyggare brukar vilja bygga sina imperier väldigt snabbt på skakig grund, icke välföranktrat hos folken, därav de skakiga fundamenten, lägg till en massa korrupta människor...

Välkommen hit förresten.
Tack SIC

👽 "... och så byggde de sig en vacker ideologi och hyrde professorer att förklara den och poeter att besjunga den." (Sven Delblanc)
Nagen
Nagen

Poäng : 2704

Back to top Go down

Re: Sarkozy snackar klartext om fusk-grekland

Post  Ådärkomdenja on Mon 7 Nov - 5:40

"Resebolag garderar sig i Grekland"

- Den tyska researrangören TUI ber nu
grekiska hotellägare att teckna nya
avtal om hur de tänker betala sina
räkningar om Grekland lämnar eurozonen
och börjar använda en ny valuta,
uppger en talesman för bolaget.

Turismen är viktig för Grekland.
Näringen drar in 230 miljarder euro
om året, vilket motsvarar en femtedel
av BNP.

Med en skuldbörda på över 350 mil-
jarder euro, nästan 170 procent av
BNP, och stora underskott i de
offentliga finanserna har Grekland
till följd av "straffräntor" på
kapitalmarknaden sedan i maj 2010
tvingats förlita sig på nödlån
från euroländerna och IMF
för att klara sig.

På kort sikt måste Grekland få fram
cirka 10,5 miljarder euro före års-
skiftet för att täcka obligationslån
som löper ut och samtidigt ha råd att
betala löner till 700.000
offentliganställda och pensioner
till två miljoner pensionärer.

texttv källa

=============================

Tja, dom lär inte ha mycket till val, kräkerna.
Åtdragning av svångremmen för dessa lyx-
fuskare, enligt beprövad baltisk modell, är en
del av den beska medicinen som krävs. Undrar
hur turistströmmarna har påverkats?. Åker folk
i samma utsträckning till Kräkland numera?

PS. "An Idiot’s Guide to the Greek Debt Crisis" -
http://news.yahoo.com/idiot-guide-greek-debt-crisis-163212268.html

Ådärkomdenja
Ådärkomdenja

Poäng : 4126

http://files.myopera.com/foolishworld/albums/667915/rotsnake.png

Back to top Go down

Re: Sarkozy snackar klartext om fusk-grekland

Post  Ådärkomdenja on Thu 10 Nov - 6:08

Den tyska förbundskanslern Angela Merkels parti CDU vill göra det möjligt för euroländer att utträda ur valutaunionen.

- Det rapporterar Handelsblatt på onsdagen, och citerar ej namngivna deltagare i diskussionerna, enligt Bloomberg News.

En kommission inom partiet har föreslagit att euromedlemmar som inte vill, eller kan, leva upp till unionens regler ska kunna lämna eurosamarbetet utan att förlora sitt medlemskap i EU.

http://di.se/Artiklar/2011/11/9/250592/TYSKLAND-MERKELS-PARTI-VILL-MOJLIGORA-EUROUTTRADE/

==============================

Utmärkt, vore ett steg i rätt riktning. Fast bedrövligt att reglerna inte redan från början möjliggjorde utträde.
Imperiet börjar vackla, månne behövs det nya kompletteringar som möjliggör utträde ur EU-hybriden också?

Första avfällingen givetvis Kräkland. Dom kan bilda nån pakt med andra r*vhålsnationer i Europas skumma sydosthörn,
t ex Albanien, Kosovo, Rumänien och Bulgarien, BU föreslås som namn på packet.
Ådärkomdenja
Ådärkomdenja

Poäng : 4126

http://files.myopera.com/foolishworld/albums/667915/rotsnake.png

Back to top Go down

Re: Sarkozy snackar klartext om fusk-grekland

Post  The Invisible Hand on Thu 10 Nov - 8:32

Ådärkomdenja wrote:Den tyska förbundskanslern Angela Merkels parti CDU vill göra det möjligt för euroländer att utträda ur valutaunionen.

- Det rapporterar Handelsblatt på onsdagen, och citerar ej namngivna deltagare i diskussionerna, enligt Bloomberg News.

En kommission inom partiet har föreslagit att euromedlemmar som inte vill, eller kan, leva upp till unionens regler ska kunna lämna eurosamarbetet utan att förlora sitt medlemskap i EU.

http://di.se/Artiklar/2011/11/9/250592/TYSKLAND-MERKELS-PARTI-VILL-MOJLIGORA-EUROUTTRADE/

==============================

Utmärkt, vore ett steg i rätt riktning. Fast bedrövligt att reglerna inte redan från början möjliggjorde utträde.
Imperiet börjar vackla, månne behövs det nya kompletteringar som möjliggör utträde ur EU-hybriden också?

Första avfällingen givetvis Kräkland. Dom kan bilda nån pakt med andra r*vhålsnationer i Europas skumma sydosthörn,
t ex Albanien, Kosovo, Rumänien och Bulgarien, BU föreslås som namn på packet.


Det är helt ett helt vansinnigt förslag ty då försvinner hela poängen med att ha en valutaunion jämfört med ett fast växelkurssystem.

The Invisible Hand

Poäng : 2911

Back to top Go down

Re: Sarkozy snackar klartext om fusk-grekland

Post  Ådärkomdenja on Thu 10 Nov - 8:56

The Invisible Hand wrote:
Ådärkomdenja wrote:Den tyska förbundskanslern Angela Merkels parti CDU vill göra det möjligt för euroländer att utträda ur valutaunionen.

- Det rapporterar Handelsblatt på onsdagen, och citerar ej namngivna deltagare i diskussionerna, enligt Bloomberg News.

En kommission inom partiet har föreslagit att euromedlemmar som inte vill, eller kan, leva upp till unionens regler ska kunna lämna eurosamarbetet utan att förlora sitt medlemskap i EU.

http://di.se/Artiklar/2011/11/9/250592/TYSKLAND-MERKELS-PARTI-VILL-MOJLIGORA-EUROUTTRADE/

==============================

Utmärkt, vore ett steg i rätt riktning. Fast bedrövligt att reglerna inte redan från början möjliggjorde utträde.
Imperiet börjar vackla, månne behövs det nya kompletteringar som möjliggör utträde ur EU-hybriden också?

Första avfällingen givetvis Kräkland. Dom kan bilda nån pakt med andra r*vhålsnationer i Europas skumma sydosthörn,
t ex Albanien, Kosovo, Rumänien och Bulgarien, BU föreslås som namn på packet.


Det är helt ett helt vansinnigt förslag ty då försvinner hela poängen med att ha en valutaunion jämfört med ett fast växelkurssystem.

Vilket också förutsätter att uppsatta budgetregler (t ex det svikna -3%) respekteras av valutaunionsländerna. Samt att EU har kontroll över läget - vilket dom bevisligen saknat hittills - och att det finns ett sanktionssystem överenskommet, så att skurkländerna redan vet vad som väntar om svindel sätts i system, som i fallet Kräkland.
Ådärkomdenja
Ådärkomdenja

Poäng : 4126

http://files.myopera.com/foolishworld/albums/667915/rotsnake.png

Back to top Go down

EMU / Enkla regler /Sanktioner

Post  Nagen on Thu 10 Nov - 10:26

The Invisible Hand skrev
"Vilket också förutsätter att uppsatta budgetregler (t ex det svikna -3%) respekteras av valutaunionsländerna. Samt att EU har kontroll över läget - vilket dom bevisligen saknat hittills - och att det finns ett sanktionssystem överenskommet, så att skurkländerna redan vet vad som väntar om svindel sätts i system, som i fallet Kräkland.[/quote]

Enskilt lands bugetunderskott på 3%-5% skulle rendera allvarlig kritik från EU, 5% - 10% skulle medföra "överrock" från EU-kommisionen, mer än 10% uteslutning ur EMU.
Det här skulle troligen få den gynnsamma effekten att banker inom EU, och för all det i världen, skulle dra sig för att låna ut till korrupta och handlingsförlamade administrationer. Att med automatik bli utesluten ur EMU skulle nog få administrationern att anstränga sig att hålla sig i skinnet, alltså tillräcklig sanktion. Backas detta också upp med att utländska banker, som lånat ut till ett land efter att det passerat 5% budgetunderskott, inte får något stöd av sitt hamland eller EU, så ger det bankerna ytterligare incitament att vara försiktiga i sin utlåning.
Det egna landets banker må göra vad de vill, t.ex. låna ut den egna befolkningens sparade medel till det egna landets administration och omvandla dessa pengar till lokal valuta vid en uteslutning ur EMU.

Nagen
Nagen

Poäng : 2704

Back to top Go down

Re: Sarkozy snackar klartext om fusk-grekland

Post  Ådärkomdenja on Sat 12 Nov - 21:06

Ikväll föll ytterligare en medelhavs~fifflande premiärminister, Italiens Silvio "Sluggo" Berlusconi.

Italy crisis: Silvio Berlusconi resigns as PM"

- He is Italy's longest-serving post-WWII PM - having dominated political life for 17 years. His premiership has recently been marred by many scandals.

The austerity package foresees 59.8bn euros in savings from a mixture of spending cuts and tax rises, with the aim of balancing the budget by 2014. Measures include:
- An increase in VAT, from 20% to 21%
- A freeze on public-sector salaries until 2014
- The retirement age for women in the private sector will gradually rise, from 60 in 2014 until it reaches 65 in 2026, the same age as for men.
- Measures to fight tax evasion will be strengthened, including a limit of 2,500 euros on cash transactions
- There will be a special tax on the energy sector

http://www.bbc.co.uk/news/world-europe-15708729

Han har suttit vid makten i dryga sjutton år. Unikt i Italiens efterkrigshistoria. Med landets starka
kommunistinflytande, och massor av partier, så kan man frukta det värsta. Kan efterträdaren hålla
detta land i schack? Betr sparpaketet tycker jag det verkar aningen tunt och delvis flummigt. Man
kan inte lita på italienare i dessa sammanhang. Dock, dom har svalt den beska medicinen utan större
prut, till skillnad mot medelhavsgrannen Kräkland. Och folk i Italien verkar fatta allvaret i situationen, i
bjärt kontrast mot "stolta" - och utfattiga - kräker.

Edit (2011-11-13):

"Undergångsprognos för Italien"

- Räddningspaketet med ekonomiska reformer som eurozonen pressat Italiens premiärminister Silvio Berlusconi att ta fram godkändes på lördagen av parlamentets underhus. Men det kommer inte räcka, anser en expert.

Ekonomen Nouriel Roubini, som blev känd genom sina förutsägelser om den globala bankkrisen 2008-09 och den efterföljande recessionen och fick heta "Dr Doom", tror inte att de åtgärderna räcker för att ta Italien ur krisen.

"Jag skulle tro att det under de närmaste 12 månaderna finns en stor sannolikhet att Plan A för Italien inte kommer att fungera", säger Roubini.

Italiens statsskuld uppgår till 1,9 biljoner euro. Landet har nu ersatt Grekland som regionens finansiella kriscentrum.

http://di.se/Artiklar/2011/11/12/250868/Undergangsprognos-for-Italien/
Ådärkomdenja
Ådärkomdenja

Poäng : 4126

http://files.myopera.com/foolishworld/albums/667915/rotsnake.png

Back to top Go down

Re: Sarkozy snackar klartext om fusk-grekland

Post  Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum