Chocken för Obama

Go down

Chocken för Obama

Post  Dunkelman on Sat 6 Aug - 7:36

Vad kan vi vänta oss nu; kommer hela USA att upplösas? Undantagslagar och en upphävd demokrati? Inte helt oväntat om så sker…

”Chocken för Obama i natt [size=18]

Kreditbetyget sänks för USA – och finanskris i hela världen
Börserna i Europa rasar och kaoset skakar världen.


Sent i natt kom ytterligare en smäll – USA:s kreditbetyg sänktes för första gången i landets historia.
Nu fruktar experter att chockvågorna kan sänka president Obama – och hela världsekonomin
Beskedet från kreditvärderingsinstitutet Standard & Poor’s kom flera timmar efter att de vilt krängande New York-börserna stängt.
Men det chockade ändå marknaden. USA:s kreditbetyg sänks för första gången från AAA till AA+. Orsaken är landets tunga skuldbörda och gapande underskott.
Slår i från sig
”Dåliga framtidsutsikter”, lyder Standard & Poor’s omdöme som innebär en rejäl motgång för USA:s president Barack Obama. Men AP:s källor
i Vita huset kallade rapporten bristfällig och delvis felaktig.
Europabörserna rasade inför helgstängningen i går – för tionde dagen i rad.
”Global finanskris”
Stockholmsbörsen dök först fyra procent, men klättrade sedan upp till nollstrecket. Ändå har den tappat 19 procent sen årsskiftet. Ute i Europa knakar hela eurosamarbetet i fogarna.
Svårt skuldsatta Grekland har fått sällskap av Italien och Spanien, EU:s tredje och fjärde största ekonomier.
– Vi måste inse att världen har gått in i en global finanskris, som berör alla länder, sa Italiens regeringschef Silvio Berlusconi i går – och kallade i går till ett krismöte för G7-länderna.
USA-börserna krängde vilt fram och tillbaka inför helgstängningen – trots att statistik visar att oväntat många fått arbete. Orsaken var ihållande oro för världsekonomisk härdsmälta.
Finansminister Anders Borg varnar för stormvindar även i Sverige och experter varnar nu för att krisen hotar våra pensioner.”

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article13427800.ab


Dunkelman
Dunkelman

Poäng : 3784

Back to top Go down

Re: Chocken för Obama

Post  Ådärkomdenja on Sat 6 Aug - 8:30

Samtidigt som slösarnationen USA brottas med gigantiska underskott, så har landet mage att häromdagen skicka iväg rymdsonden 'Juno' till Jupiter - för att "utforska dess inre" - till en framställningskostnad av en MILJARD US dollar!!! Ett projekt som kommer att pågå över fem år, mer pengar kommer givetvis att slukas. Administrationen beter sig som greker, dvs totalt oansvarigt.
Ådärkomdenja
Ådärkomdenja

Poäng : 4126

http://files.myopera.com/foolishworld/albums/667915/rotsnake.png

Back to top Go down

Re: Chocken för Obama

Post  Dunkelman on Sat 6 Aug - 8:48

Ådärkomdenja wrote:Samtidigt som slösarnationen USA brottas med gigantiska underskott, så har landet mage att häromdagen skicka iväg rymdsonden 'Juno' till Jupiter - för att "utforska dess inre" - till en framställningskostnad av en MILJARD US dollar!!! Ett projekt som kommer att pågå över fem år, mer pengar kommer givetvis att slukas. Administrationen beter sig som greker, dvs totalt oansvarigt.
Ja, och så allt krigande som kostar multum.
Dunkelman
Dunkelman

Poäng : 3784

Back to top Go down

Re: Chocken för Obama

Post  RickyEcholette on Wed 10 Aug - 0:31

Jag tycker faktiskt att det är rätt så positivt att det extremt mångkulturella USA, som dessutom nu har en färgad president får sig en rejäl knäpp på näsan!

Läser för övrigt två stycken böcker just nu om Kina och om dess exceptionella ekonomiska uppgång. Man kan inte annat än gratulera kineserna till dess framgång. Jag har skrivit det förr men skriver det igen:

Kina kommer aldrig att bedriva samma typ av ansvarslösa politik som USA och västerlandet! Jag tycker USA mer och mer börjar att bli ett ganska så ointressant land. Sen har vi ju också det här med den demografiska sammansättningen som i våldsam takt håller på att försätta vita i minoritet i många delstater i USA.

Mvh

RickyEcholette

Poäng : 3168

Back to top Go down

Re: Chocken för Obama

Post  RickyEcholette on Wed 10 Aug - 15:22

Kinesiska studenter i Shanghai anses vara de främsta studenterna i världen i matematik, naturvetenskap och t.o.m numera även i läsförståelse. Samtidigt som amerikanska studenter (förutom de med asiatisk och judisk börd i USA) presterar allt sämre. Hur har egentligen "geniet" Obama tänkt att lösa detta? Att bara tjafsa om "vitas rasism" duger inte längre. Kineser är helt enkelt smartare och det är som sagt en rejäl knäpp på näsan åt det mångkulturella USA att det håller på att gå åt skogen.

Mvh

RickyEcholette

Poäng : 3168

Back to top Go down

Re: Chocken för Obama

Post  Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum