Auktoritetstro och "kärlek" i spår av terrorattacken

Go down

Auktoritetstro och "kärlek" i spår av terrorattacken

Post  Max Ronalds on Tue 11 Apr - 9:14

http://www.aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/a/2aMBq/var-gemensamma-fiende-alla-som-vill-att-vi-ska-hata-varandra

Vi visste att terrorn också skulle komma hit, vi visste bara inte hur vi skulle reagera. Men jag började förstå när mina ögon strax efter dådet föll på en Facebookstatus. Utan att ens informera mig hade min fru skrivit att vår dörr stod öppen för dem som inte kunde ta sig hem. Liksom tusentals andra dörrar öppnades.
Terrorn går ut på att skapa rädsla och konflikt. Men svenskarna svarade med att öppna hem, kontor och bilar för främlingar. Vi svarade på det nakna hatet med att älska varandra.

"Man undrar vad han har rökt" är uttjatad punchline. Det finns en grupp som inte blir älskade, som utsätts för det som politiker och opinionsbildare har fördömt, dvs näthat. Det är den grupp som inte "sörjde tillräckligt". De som inte visade tillräcklig "kärlek" (en möjligtvis mer uttjatad klyscha i dagens mansövergödda hikikomori-samhälle).

https://www.youtube.com/watch?v=UO2r0JpwW-s

RIP Ivan Turina14 hours ago
Ingen som helst respekt trots terrordåd i Stockholm. Avprenumererat.....

andreas sten15 hours ago
''Mitt tåg blir inställt och jag får gå hem på grund av en katastrof i stockholm''. Sjukt synd om dig asså, men se det från ljusa sidan, du ksk gick ner några kg tjocka kötthuvud. Respektlös är du också.

Aleksi Rytinki1 day ago
Håller med kommentaren under. Visa lite respekt folk som dött och många allvarligt skadade. Visa din mogna sida. Plz.

Morradi 12342 days ago
jævla idiot, hvis litt respekt!!

VolvoSnubben922 days ago
Jag är inte PK men det var grymt osmakliga och omogna uttalanden av dig Danne!!! Jävligt korkat, det trodde man inte. Skärpning för f*n, skämdes när jag såg den här loggen. Nästan så att en vlogg med en ursäkt vore på sin plats. Tänk på att du har många unga följare, knappast ett föredöme för yngre när man uttalar sig så som du gjorde... Hoppas du inser det!

http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/a/qoK3o/blondinbellas-flaggfadas-far-foljare-att-rasa-osmakligt

”Det kanske bara är jag, men känns det inte lite osmakligt att posera framför flaggor på halv stång?”, skriver Markus på bloggen.

”Jag tycker du alltid levererar. Men idag är jag besviken! Glad min och reklam för din outfit framför flaggor på halv stång. Det är i klass med Åhléns rökrea...”, kommenterar en på Instagram.

”Jag håller med! Tycker det blev en miss där, känns inte rätt att posera och prata om ytliga saker framför flaggor på halv stång”, skriver Louise på bloggen.

”Det var lite illa valt fotoställe ja… blir så ibland”, skriver I på bloggen.

”Nej flaggorna på halv stång ska ju vara en symbol för sorg, respekt och deltagande...”, kommenterar en på Instagram.

”Jag brukar inte hänga upp mig på detaljer i det som ni bloggare gör….men att leende posera för en dagens outfitbild med en hel rad flaggor på halvstång i bakgrunden känns mycket märkligt. Särskilt med tanke på varför de flaggar på halvstång och hur mycket du skrivit om hur fredagens händelse har påverkat dig”, skriver Hanna.http://www.friatider.se/f-rortens-svar-efter-terrord-det-stenkastning-mot-polisen

Man alla i Sverige visade inte tacksamhet mot polisen. Redan under natten mot lördagen var våldet mot polisen igång i förorten Tensta.

"Vi får fortfarande ta emot mycket skit! Under natten blev kollegor utsatta för stenkastning i Tensta, mitt under pågående terrorinsats! En del människor kommer varken förstå eller lära sig", skriver Abbe, som själv har invandrarbakgrund.https://mitti.se/nyheter/terrordadet/maddog-bullar-polisen/

Terrordådet

Den omstridda MMA-fajtern Reza "Maddog" Madadi, 38, har haft rejäla duster med rättvisan – men på lördagen var han en av de som hyllade och stöttade polisen allra mest efter terrordådet – och bjussade dem på fika. "Poliser och väktare, de är hjältarna i vår stad", säger han.Polisen är den svenska demokratins svar på Kim Jong-il.

http://www.dailymail.co.uk/news/article-2085636/North-Koreans-face-labour-camps-upset-death-Kim-Jong-il.html
Max Ronalds
Max Ronalds

Poäng : 3429

Back to top Go down

Re: Auktoritetstro och "kärlek" i spår av terrorattacken

Post  Max Ronalds on Tue 11 Apr - 16:53

https://www.svd.se/hogerextrema-frustrerade-over-karlek-och-sammanhallning/om/reaktioner-efter-terrordadet-i-stockholm

Frustationen inom den högerextrema miljön är stor just nu, enligt Expo. Tidningens kartläggning visar att man försöker piska upp en stämning i kommentarsfälten på sociala medier. Svenskarna beskrivs som lurade och kärleksmanifestationen på Sergels torg, dit tiotusentals människor tog sig i söndags för att hedra offren, kallas ”grotesk”.

Grotesk är ett ganska bra ord för att beskriva idén att pryda polisbilar med blommor inför den största svartskallejakten i Sveriges moderna historia.

– Mycket fokus läggs på den generella reaktionen att gå samman. Man retar sig på att majoriteten av befolkningen inte är arga på polisen och vill få människor att se det som att det är politikerna, journalisterna och polisen som har blod på sina händer. Att det är de som egentligen är ansvariga för det som hänt, säger Expos chefredaktör Daniel Poohl.

Arga på polisen? När blev högerextremisterna arga på polisen? Min bedömning är att SD-tomtarna alltid har älskat polisen lika mycket som de hjärndöda idioter som de senaste dagarna har lagt blommor på polisbilar som snart kommer åka skytteltrafik till häkten och anstalter med illegala invandrare.

– De vill att man ska vara arg och de vill också se politiska lösningar som går ut på att muslimer ska ut ur landet genom hårdare tag än vad någon kan föreställa sig.

Det är inte en högerextrem ståndpunkt, det är en socialdemokratisk.

– I den mest konspiratoriska miljön växer också förespänningar (sic) att det som hänt var en skenmanöver, att det är ett sätt för regeringen att öka sin repression och förtryck mot folket, säger Daniel Poohl och förtydligar att den miljön är ganska liten.

Ja, hur kan man ens antyda något sådant??? http://static.metro.se/0de/224/Polisovergang-LARGE.jpg
Max Ronalds
Max Ronalds

Poäng : 3429

Back to top Go down

Re: Auktoritetstro och "kärlek" i spår av terrorattacken

Post  Max Ronalds on Wed 12 Apr - 1:06

Ödmjukhet finns inte i vokabulären hos de etniska svenskarnas polispöbel.

"Tack för att ni lägger blommor på vår bil. Egentligen får man inte lägga saker på polisbilar, men vi ska göra ett undantag idag efter det fruktansvärda som vi har drabbats av".

Det här är så jävla äckligt så man bara vill spy. Och det är bara början. 2017 har polisstatsanhängarna drabbats av total hybris. Det finns dock en ljus sida av denna masshysteri, och det är att svenskhet från och med nu definitivt har upphört att vara en rasbaserad gemenskap. Det betyder att vita européer inte kommer behöva ställas till svars när den svenska polisstaten förr eller senare kollapsar.


Max Ronalds
Max Ronalds

Poäng : 3429

Back to top Go down

Re: Auktoritetstro och "kärlek" i spår av terrorattacken

Post  Max Ronalds on Wed 12 Apr - 9:56

Cuck.

http://www.aftonbladet.se/nyheter/a/97l8W/peter-springares-uppmaning-lamna-facebookgruppen

I ett Facebookinlägg på onsdagsmorgonen konstaterar Springare att gruppen ”spårat ur”.

”Jag har tidigare inte haft tid och möjlighet att i detalj följa den gruppen, men har gjort så de senaste två veckorna. Vad jag då sett är att gruppens skapare och hans administratörer helt verkar ha tappat greppet och släpper in rena rasistiska och främlingsfientliga inlägg”, skriver han.

I slutet av inlägget uppmanar Springare alla som tar avstånd från rasismen som sprids att lämna gruppen och ansluta sig till ”andra mera seriösa grupper som står upp för och stöttar mig och det jag står för”.

Fundamentalister brukar ha svårt att hålla ihop, så även polisstatsförespråkare. Det som kommer att splittra polisstatsanhängarna är först och främst synen på människoraser (och i en mindre utsträckning synen på homosexuellas rättigheter). Glöm inte var ni läste det först. För att konkretisera: en medlem i Nordiska motståndsrörelsen kommer aldrig kunna samarbeta med ett homosexuellt par på södermalm med utomeuropeiska adoptivbarn som oroar sig över islamismen. Och det är jättebra. För om de hade kunnat samarbeta så hade allt blivit sju resor värre.
Max Ronalds
Max Ronalds

Poäng : 3429

Back to top Go down

Re: Auktoritetstro och "kärlek" i spår av terrorattacken

Post  Max Ronalds on Thu 13 Apr - 16:56

Begreppet "kärlek" kan tolkas som ett bisarrt preludium för en kommande polisstat som hade gjort Erich Mielke och Jurij Andropov avundsjuka. Det kan också tolkas som en ganska löjlig plattityd från människor som har ett behov av att känna sig moraliskt överlägsna. "Frustration" är ett ord som man gärna klämmer in i samma mening. Vår "kärlek" mot deras "frustration". Då har man skapat ett paradigm där känna sig lite extra präktig visavi den grupp som av demografiska skäl har mindre tillgång till kärlek (i annan form än att ceremoniellt lägga blommor på polisbilar). Och så vill man gärna illustrera denna hävdvunna präktighet med jättemaffiga schablonbilder. Först var det Tess med den knutna näven, men vänta, nu har jag minsann hittat något ännu häftigare! Wow, vilken tjej! Man kan verkligen se frustrationen hos den där dumma islamistnazisten! Kärlek! Kärlek! Kärlek!

http://www.dailymail.co.uk/news/article-4397158/Brave-woman-photographed-standing-EDL-leader.html1. Mannen på bilden tillhör English Defence League som (iaf officiellt) står för samma typ av hjärndöd nationalism som de etniska svenskarna har manifesterat under den gångna veckan.
2. Kvinnan på bilden är inte någon "välintegrerad invandrartjej" enligt den etnosvenska definitionen. I så fall hade hon haft på sig samma typ av kläder som Paula Bieler. Vilket hon inte har.
3. Kvinnan på bilden tog ställning för en av de människor som de etniska svenskarna hetsade mot dagarna innan terrordådet.

https://twitter.com/TRobinsonNewEra/status/851344711461867520
Max Ronalds
Max Ronalds

Poäng : 3429

Back to top Go down

Re: Auktoritetstro och "kärlek" i spår av terrorattacken

Post  Max Ronalds on Sat 15 Apr - 8:12

https://www.flashback.org/sp53185526

Man undrar hur den sverigevänliga kompetensutvecklingen kommer se ut under de närmaste åren.

Max Ronalds
Max Ronalds

Poäng : 3429

Back to top Go down

Re: Auktoritetstro och "kärlek" i spår av terrorattacken

Post  Max Ronalds on Sat 15 Apr - 15:33

Max Ronalds wrote:
– Mycket fokus läggs på den generella reaktionen att gå samman. Man retar sig på att majoriteten av befolkningen inte är arga på polisen och vill få människor att se det som att det är politikerna, journalisterna och polisen som har blod på sina händer. Att det är de som egentligen är ansvariga för det som hänt, säger Expos chefredaktör Daniel Poohl.

Arga på polisen? När blev högerextremisterna arga på polisen? Min bedömning är att SD-tomtarna alltid har älskat polisen lika mycket som de hjärndöda idioter som de senaste dagarna har lagt blommor på polisbilar som snart kommer åka skytteltrafik till häkten och anstalter med illegala invandrare.

Även Fredrik Virtanen spinner vidare på den orwellianska tesen att bristande poliskärlek skulle vara ett tecken på högerpopulism.

http://www.aftonbladet.se/ledare/a/78nBK/aven-peter-springare-overger-det-sjunkande-skeppet

Även Springare hade tydligen, efter över två månader utan anmärkningar på innehållet tidigare, noterat att när det kommer till kritan så hyllar det breda Sverige poliser som gör sitt jobb, inte poliser som gnäller vid skrivbordet.

Vi får väl se vilka som hyllar respektive gnäller när Anabola-Reva tar form.
Max Ronalds
Max Ronalds

Poäng : 3429

Back to top Go down

Re: Auktoritetstro och "kärlek" i spår av terrorattacken

Post  Max Ronalds on Tue 18 Apr - 22:35

Utöver "kärlek" verkar "punk" vara en av polisstatsanhängarnas större skalper på ordfronten. En punkare är numera en slipsnisse som sitter och gnäller och vill att allt ska förbjudas. Tydligen har man fått moralisk uppbackning av Johnny Rotten som uttryckt sympati för Trump och Brexit i egenskap av arbetarklassare. Vi får bara hoppas att inte Jello Biafra hoppar på tåget. Då är det kört för mänskligheten.
Max Ronalds
Max Ronalds

Poäng : 3429

Back to top Go down

Re: Auktoritetstro och "kärlek" i spår av terrorattacken

Post  Max Ronalds on Fri 9 Jun - 23:33

http://www.expressen.se/kronikorer/frida-boisen-1/som-alltid-storgrater-jag-nar-jag-ser-barnen/

Hans ord vittnar om en sak: barnens omtanke för varandra.

I tider som dessa känns barnens kärlek och omtanke viktigare än någonsin.

Ni ger mig hopp.

Ni ger mig tro.

För vår värld och vår framtid.

Jag är enormt stolt över det ledarskap våra barn visar. Att de visar varandra, att det viktigaste är att ta hand om varandra.

På riktigt.

Och när rektorns tal är över, leder skolkören sången, som Laleh skrivit, om Goliat. Och med barnrösterna sveper följande budskap upp i vinden, lyfter upp över skoltaken och vidare ut över Riddarfjärden. Medan min dotter och hennes klasskompisar vajar röda rosor i takt till musiken.

Ja, då är det totalt kört igen.

Tårarna sprutar och jag fylls av hopp och kärlek.

HALLELUJAH!!!


Max Ronalds
Max Ronalds

Poäng : 3429

Back to top Go down

Re: Auktoritetstro och "kärlek" i spår av terrorattacken

Post  Max Ronalds on Tue 27 Jun - 17:55

http://www.aftonbladet.se/ledare/a/xqJ1n/visa-nazisterna-att-karlek-vinner-over-ondska

I nästa vecka kommer Nordiska motståndsrörelsen att delta i politikerveckan i Almedalen. Många känner sig hotade av den nazistiska närvaron och Feministiskt initiativ kommer över huvud taget inte att delta. RFSL har tvingats flytta sin mångfaldsparad för att inte krocka med nazisterna.

Rättegången i Göteborg pågår fortfarande, blotta misstanken att nazisterna försökte döda en oskyldig städare borde egentligen vara tillräcklig för att lämna Gotland. Men bättre ändå är att gå i mångfaldsparaden. Gör det, visa nazisterna att kärleken är starkare än ondskan.

Låter som den bästa reklam nazisterna kan få.
Max Ronalds
Max Ronalds

Poäng : 3429

Back to top Go down

Re: Auktoritetstro och "kärlek" i spår av terrorattacken

Post  Max Ronalds on Wed 25 Oct - 1:58

http://archive.is/ugZUQhttp://archive.is/OPJEV
http://archive.is/gyn5F
http://archive.is/kI18r

Vi får se om Jossan omfattas av samma systerskap som Cissi och Lulu.
Max Ronalds
Max Ronalds

Poäng : 3429

Back to top Go down

Re: Auktoritetstro och "kärlek" i spår av terrorattacken

Post  Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum