Intressant drev mot Kaplan

Gå ner

Intressant drev mot Kaplan Empty Intressant drev mot Kaplan

Inlägg  K. V. Pauker i sön 17 apr - 19:57

Blev litet konfunderad tidigare när det plötsligt blev ett drev mot Mehmet Kaplan för att han förde en dialog med något som kan rubriceras som mainstream-islamister (inom islam har man ju som bekant en avvikande syn på hur samhället skall utformas om man inte går efter vad ett fåtal europiserade muslimer typ Nalin Baksi tycker) och råkat hamna på en middag med en turkisk extremnationalist.

Vad är anledningen?

Tidigare har ju ledande media så gott som alltid blundat för svenska muslimpolitikers kontakter med rätt radikala islamister och olika grad av utpräglad nationalism bland invandrare. Kurder som haft förståelse för den väpnade kampen mot den turkiska staten har man ju lämnat i fred. Om någon velat göra Aceh-provensen självständig och till ett land för den egna folkgruppen har det varit okej. Stambråk med rötterna i Afrika har också varit okej. Sunni- och shia-muslimer som tyckt illa om varandra har också varit okej. Likaså att i princip vilja sparka ut kristna från Mellanöstern (speciellt fördrivningen av kristna palestinier från Israel 1947-48 och konfiskering av deras egendom). Mellan skål och väg verkar man i och för sig ibland ha medgett en viss inkonsekvens. I boken ”Journalister, flyktingar, invandrare” (så tror jag boken hette) från 1980-talet intervjuade man Anita Gradin som ett tag på 80-talet var invandringsminister. ”Det vänder sig i magen ibland”, kommenterade hon attityderna bland en del av de som fått asyl i Sverige (vill minnas att detta var apropå en libanes som kallade antagonister hemma i Libanon för ”djur”).

Men nu blev det alltså ett stort drev mot Kaplan. Varför? Vad är skillnaden mot tidigare?

Det verkar som att skillnaden är att Kaplan hamnat så pass högt upp i den politiska hierarkin att man verkat kunnat anse det motiverat att agera p g a att han inte fattat att utpräglad kritik mot sionismen är oförenligt med att vara legitim, svensk politiker.

Man började dock i rätt ände. För att inte göra Kaplans kritik mot Israel legitim p g a att han själv är av utomeuropeisk härkomst så var man tvungen att hitta någon slags upplevd koppling till den etablerade förklaringsmodellen. Det bästa man hittade var en koppling till en turkisk ”högerextremist”. De hade ju varit på samma middag. Eftersom högerextremister finns i Europa så kan väl sådana finnas i Turkiet också, tänker folk. Bara radikala muslimer räcker inte med den breda allmänhetens referensramar. För dem gäller ju som bekant andra spelregler. Som icke-europé behöver man inte följa samma spelregler som infödda svenskar. Men kan man smyga in Kaplans åsikter i en kontext som verkar mer europeisk/västerländsk (”högerextremism”) till sin natur så blir eventuella övertramp av Kaplan när det gäller åsiktskorridoren mer problematiska.

När väl kopplingen till ”högerextremism” etablerats så var det dags för pudelns kärna: Kaplan hade uttryckt sig kritiskt mot den israeliska sionismen! Han hade jämfört Israels behandling av palestinierna med nazisternas behandling av judarna på 30-talet! Vilken otrolig antisemitism!

Liberalernas Fredrik Malm verkar för säkerhets skull dra till med att Kaplan jämställer behandlingen av palestinierna med Förintelsen av judarna i koncentrationslägren, vilket Malm låtsas ägde rum på 30-talet och inte fr o m hösten 1941 (vilket ju även etablerad historieskrivning hävdar):KD: ”Statsministern måste visa att han vill ta ansvar”
SvD, 2016-04-17, Joanna Drevinger


http://www.svd.se/m-statsministern-kan-inte-sitta-tyst-langre/om/kritiken-mot-kaplan

Fredrik Malm som sitter i riksdagen för Liberalerna tycker också att SvD:s avslöjande visar på ett mönster hos Kaplan som är bekymmersamt.

– Detta är ytterligare ett exempel på att Kaplan gång på gång verkar hamna i tvivelaktiga situationer och göra märkliga uttalanden.

Fredrik Malm anser att man har rätt att kritisera Israel.

– Men att dra liknelser med 1930-talet och de utrotningsläger som då byggdes är absurd och bisarr. Det förminskar förintelsen.
Skulle vara intressant om man i media intervjuar några palestinier i svensk TV och stora tidningar om vad de själva tycker om jämförelsen av behandlingen av palestinierna och nazisternas behandling av judarna på 30-talet. Nazisterna sparkade judar från offentliga jobb på 30-talet, förnekade judar högskoleutbildning, gav judiska läkare och advokater yrkesförbud, ”arifierade” judiska företag och förbjöd äktenskap med judar. Detta nöjde man sig med på 30-talet. Först hösten 1941, mer än två år efter krigsutbrottet kom grövre grejer. När det gäller Israel har vi storskaliga fördrivningar och konfiskationer av palestinsk egendom 1947-48. Konfiskationerna av palestinsk egendom pågick ända in i början på 50-talet, långt efter att kriget slutat. De senaste årtiondena har man tillämpat kollektiva bestraffningar på så vis att anhöriga till palestinska terrorister fått sina hus nedrivna. Palestinier har också, till skillnad från judar, inte fått plocka in folk från utlandet som de gift sig med. Palestinier har heller inte fått konvertera till judendomen för att ta sig in i Israel eftersom den judiska staten inte litat på konverteringarna. Vi har också en del större massakrer som Deir Yassin-massakern som inträffade innan de omgivande arabländerna förklarat krig mot Israel. Det verkar faktiskt som om befolkningen i Deir Yassin var obeväpnad. I alla fall verkar Albert Einstein och en del andra judar som var oroliga för omvärldens reaktion ha varit inne på det spåret i en debattartikel i judiskägda New York Times 1948 den 4 dec 1948:“Letters to The Times New York Times December 4, 1948

New Palestine Party Visit of Menachem Begin and Aims of Political Movement Discussed

TO THE EDITORS OF THE NEW YORK TIMES:

Among the most disturbing political phenomena of our times is the emergence in the newly created state of Israel of the "Freedom Party" (Tnuat Haherut), a political party closely akin in its organization, methods, political philosophy and social appeal to the Nazi and Fascist parties. [- - -]

The current visit of Menachem Begin, leader of this party [- - -]

A shocking example was their behavior in the Arab village of Deir Yassin.  This village, off the main roads and surrounded by Jewish  lands, had taken no part in the war, and had even fought off Arab bands who wanted to use the village as their base.  On April 9 (THE NEW YORK TIMES), terrorist bands attacked this peaceful village, which was not a military objective in the fighting, killed most of its inhabitants—240 men, women, and children—and kept a few of them alive to parade as captives through the streets of Jerusalem.  Most of the Jewish community was horrified at the deed, and the Jewish Agency sent a telegram of apology to King Abdullah of Trans-Jordan.  But the terrorists, far from being ashamed of their act, were proud of this massacre, publicized it widely, and invited all the foreign correspondents present in the country to view the heaped corpses and the general havoc at Deir Yassin.”
Albert Einstein & Co är väl i artikeln knappast orättvisa mot den israeliska sidan i det här sammanhanget. Arabsidans tillgång till vapen torde innan arabländernas inträde I kriget ha varit minimal. Så förekomsten av ”Arab bands” torde väl ha varit rätt begränsad. Jag är väl också rätt skeptisk till hur pass förfärade övriga sionistiska bosättare var av Menachim Begin & Co:s beteende. Det var i alla fall inte värre än att han senare kunde väljas till premiärminister. Arbetarpartiets ledare Ben-Gurion kunde ju också göra den som avlossade de dödande skotten mot Folke Bernadotte till sin livvakt. Undrar också just har det var med Irguns trakasserier mot mer liberala judar som också nämns i artikeln (ej citerat ovan, ni får googla efter artikeln). Har inte hört den biten tidigare. Visst kan väl något sådant ha förekommit. Men jag noterar också att det kan ha upplevts som en fördel att distansera sig från sådant som skulle kunna ge dålig PR. Tror dock att Einstein & Co var litet för oroliga för den biten. Den breda massans känsloliv är i väldigt hög grad formbart av de som kontrollerar de stora medierna. Om Nazityskland vunnit kriget skulle jag tro att att dödsfallen i koncentrationslägren förklarats med att fångarna i lägren matstrejkade sig till döds ungefär som IRA-fångarna i Maze-fängelset. Eller så hade man låtit ungefär som nazisten Donald Hansson något oortodoxt förklarade Förintelsens legitimitet med ”dom ville ju inte flytta”.

Skall bli intressant att se hur det går med Kaplan och om man kommer att intervjua några palestinier om jämförelser mellan Tyskland på 30-talet och Israels politik mot palestinierna.

K. V. Pauker

Poäng : 3523

Till överst på sidan Gå ner

Intressant drev mot Kaplan Empty Sv: Intressant drev mot Kaplan

Inlägg  K. V. Pauker i mån 18 apr - 19:04Ha, ha, ha. Tog inte lång tid förrän Kaplan fick avgå. Där ser man vem som bestämmer i svensk politik. Om muslimerna i stället för att bygga flotta moskéer via offshore-bolag (hemliga ägare) köpt upp svenska medier och låtit dessa låta till 98 % som vanliga europeiska medier med en viss liten avvikelse i fall som Kaplan så hade kanske inte Kaplan avsatts. Man kunde ungefär som ledande miljöpartister sagt att det är litet hårt att avsätta honom och att man måste kulturell hänsyn till att det bland muslimer finns uppfattningar om att behandlingen av palestinierna påminner om nazismen innan Förintelsen men att man inte liksom skall ta så allvarligt på detta.

Exemplet Kaplan är också ett bra exempel på hur pass taffliga muslimerna är på att skapa reell makt i de europeiska värdnationerna. De har ingen reell makt över politiken. I Frankrike lyckades de inte förhindra förbudet mot huvudduk i skolorna, ett förbud som nu verkar skall expanderas till universiteten.

Så jag lutar nog åt att man kommer att lyckas med intentionen att skapa ett väljarblock med en utomeuropeisk identitet men utan en uttalad muslimsk identitet. Muslimerna kommer trots sitt stora antal sakta att få se sitt antal minska om vi talar om människor med en genuin muslimsk identitet snarare än en icke-europeisk kulturell identitet. Vi kommer att få en stor väljargrupp som passar som hand i handske med Coudenhove-Kalergis vision om en "Eurasisch-Negroid" befolkning som ersätter den gamla i stället för en stor, muslimsk grupp som utgör en maktfaktor i samhället. Om 100 år kommer EU att fortsätta att dela ut Coudenhove-Kalergi-priset i stället för att ha blivit muslimskt som Konstantinopel blev år 1453 (hoppas jag minns årtalet rätt).

Och går något snett och muslimerna med traditionella jihad-metoder försöker ta över styret i landet så finns alltid Värdlandsavtalet eller NATO-medlemskapet till hands för att korrigera den politiska utvecklingen. Med Värdlandsavtalet kan regeringen lyfta luren och kalla in NATO-trupp till Sverige när man vill. Med NATO-medlemskap behövs inte ens detta. Då räcker det med att de andra NATO-länderna anser att Sverige fått fel sorts regering. Sossarna nöjer sig med Värdlandsavtalet medan borgarna vill ha NATO-medlemskap.

Fallet Mehmet Kaplan exemplifierar att muslimerna i Sverige och Europa trots sitt stora antal saknar reell politisk makt. De utgör i stället råmaterial för andra som vill förändra sammansättningen på väljarkåren.

Noterbart är också de muslimska organisationernas svårighet att agera snabbt. Hade så gott som alla Sunni-moskéer gått ut till stöd för Kaplan under söndagen och sagt att de kommer att uppmana sina medlemmar att inte rösta på sossarna om han tvingas avgå så hade det blivit knepigare för Löfvén att sparka Kaplan. Då hade han fått välja mellan att förlora den 70-procentiga väljarandel man har bland muslimerna och att göra sig ovän med mediaägarna. Ett delikat val.

K. V. Pauker

Poäng : 3523

Till överst på sidan Gå ner

Intressant drev mot Kaplan Empty Sv: Intressant drev mot Kaplan

Inlägg  Max Ronalds i ons 20 apr - 7:27

K. V. Pauker skrev:
Vad är anledningen?

Två flugor i en smäll. Först kan man påvisa att det finns en islamistkoppling till ledande politiker. Sedan kan man genom reaktionen påvisa att det egentligen finns någon ännu mäktigare, dvs sionister, som man inte får kritisera. Någon svensk nationalistisk agenda finns inte. Svensk nationalism är att vifta med flagga och heja på Zlatan och Måns Zelmerlöw. Om vi har problem i den här världen så beror det på att vi har för lite svensk nationalstat, inte för mycket.

K. V. Pauker skrev:
Exemplet Kaplan är också ett bra exempel på hur pass taffliga muslimerna är på att skapa reell makt i de europeiska värdnationerna. De har ingen reell makt över politiken. I Frankrike lyckades de inte förhindra förbudet mot huvudduk i skolorna, ett förbud som nu verkar skall expanderas till universiteten.

Samma sak här. Någon fransk nationalistisk agenda finns inte. Det är alltid någon annan som har den "reella makten".

K. V. Pauker skrev:
Vi kommer att få en stor väljargrupp som passar som hand i handske med Coudenhove-Kalergis vision om en "Eurasisch-Negroid" befolkning som ersätter den gamla i stället för en stor, muslimsk grupp som utgör en maktfaktor i samhället.

Mångkulturen alltså.
Max Ronalds
Max Ronalds

Poäng : 3597

Till överst på sidan Gå ner

Intressant drev mot Kaplan Empty Sv: Intressant drev mot Kaplan

Inlägg  Max Ronalds i fre 22 apr - 13:10

Efter Kaplan gick alltså drevet vidare mot Yasri Khan, som efter kort process fick avgå pga misogyni mot tv4-reporter. Den här gången verkar dock kulturmarxisterna/kulturnationalisterna ha skjutit sig i foten. http://www.aftonbladet.se/debatt/article22675837.ab Att alla kvinnor inte föredrar att gå runt i de etniska svenskarnas favoritplagg lycrabyxor finns inte i deras föreställningsvärld. Att praktiserande muslimer systematiskt rensas ut ur de etniska svenskarnas 8 riksdagspartier visar väl behovet av renodlade islamistpartier i Sverige och andra västeuropeiska stater (om man inte föredrar något ännu obehagligare i framtiden). Kunde man klämma in någon brasklapp i partiprogrammet om att "ni får ha er nubbe och brännvin" så kanske man skulle kunna representera en annan grupp i total avsaknad av parlamentarisk representation, dvs libertarianer. Att uppfinna en alkoholpolitik som är mer extrem än de nuvarande riksdagspartiernas är nog svårt.
Max Ronalds
Max Ronalds

Poäng : 3597

Till överst på sidan Gå ner

Intressant drev mot Kaplan Empty Sv: Intressant drev mot Kaplan

Inlägg  Sponsored content


Sponsored content


Till överst på sidan Gå ner

Till överst på sidan


 
Behörigheter i detta forum:
Du kan inte svara på inlägg i det här forumet