Mystisk filmsekvens i Jan Millds fredagsbio

Go down

Mystisk filmsekvens i Jan Millds fredagsbio

Post  K. V. Pauker on Sat 17 Jan - 21:19Strax efter 6 min in i programmet visas klippet där en fransk polis påstås skjutas i huvudet av en av terroristerna som angrep Charlie Hebdos redaktion, se

http://www.exponerat.net/jan-milld-fredagsbio12-terrorism-del-1-frankrike/

Om man själv kör klippet steg för steg och fryser bilden så verkar det som att man varit inne och pixlat på trottoaren och polisens huvud. Det ser man i Millds slow motion-version kring 6.22-6.24. Där ser man plötsligt något som helt klart verkar vara en skarpt markerad pixling som går in över polismannens huvud.

Märkligt är också att rökpuffen från skottet inte stämmer perfekt med vinkeln på automatkarbinen (såvida puffen inte kommer från hålet där tomhylsan spottas ut eller härrör från en rikoschetterande kula som slitit upp material från trottoaren den slagit i).

Det här är också grejer som är rätt lätta att upptäcka. Är det någon som försöker lura folk som intar en skeptisk hållning till medias rapportering?

Här är Fria Tiders variant som inte har någon slow motion:

http://www.friatider.se/har-skjuter-terroristerna-ihjal-en-polisman

Tycker att det verkar som att huvudet och trottoaren är pixlat här också.

I båda varianterna verkar färgen försvinna från polismannens ansikte när skottet avfyrats, såvida den grejen också är ditpixlad.

Om det är så att terroristen inte skjuter i huvudet utan i kroppen så blir väl det hela lättare att förklara. Men frågan är vad syftet med den eventuella pixlingen var. Skona tittarna? Eller lura ut folk på tunn is?

K. V. Pauker

Poäng : 3370

Back to top Go down

Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum