Politiska konsekvenser av en ebola-epidemi i Europa

Gå ner

Politiska konsekvenser av en ebola-epidemi i Europa Empty Politiska konsekvenser av en ebola-epidemi i Europa

Inlägg  K. V. Pauker i mån 13 okt - 19:17

Såg det här på Avpixlat angående en möjlig ebola-epidemi utanför det nuvarande spridningsområdet:

http://avpixlat.info/2014/10/13/epidemiolog-liknar-ebola-vid-digerdoden/

Frågan är i vilken grad en sådan risk finns.

Frågan är också vilka risker ledande politiker i väst är beredda att ta.

Det är rätt uppenbart att ledande politiker i väst antingen är bortkopplade från verkligheten eller har karaktären av beräknande, fullständigt samvetslösa skojare eller är offer för avancerad utpressning (den klassiska varianten är sexuell utpressning med smygtagna fotografier på hotellrum o dyl). De traditionella mutkolvstyperna är en lättförståelig kategori. Sedan har vi den kategori som kräver ingen eller obefintlig ersättning för sina tjänster. Oavsett vilken kategori politikerna tillhör så kan vi konstatera att det finns en orsak till att plockat av nya svenska pensionärer åtskilliga tusenlappar i månaden för att finansiera en del annat. Att man plockade ut 258 miljarder ur AP-fonderna i stället för att även fortsättningsvis ha dessa som fonderade medel på det ena eller andra sättet är ett av de få yttre mer lätt kvantifierbara exemplen på denna politik. Men de stora pengarna har tagits genom att sänka pensionsnivåerna för nyblivna pensionärer. Standardsänkningen är för många så pass påtaglig att resultatet kan beskrivas som fattigdom med svenska mått mätt. Räknade man verkligen så fel när man införde ATP-systemet efter 1958? Eller blev systemet för dyrt p g a att det tillkommit andra utgifter? Jag skulle vilja påstå det sistnämnda och att det man gjorde närmast kan liknas vid när finansskojare lurar av folk deras pengar. Okej, resultatet blir inte att folk dör av svält. Men det brukar heller inte bli fallet när finansskojare lurar av folk deras besparingar.

Mer drastiska konsekvenser har minskningen av antalet vårdplatser fått. Sverige är nu sämst i Västeuropa i detta avseende. Införandet av palliativa avdelningar och de nya, speciella behandlingsstrategierna för denna kategori har inneburit att man kommit att köra väldigt hårt när det gäller att stänga av vätske- och näringstillförsel till svårt sjuka gamlingar för att frigöra sängplatser. Vi finner ett talande exempel i fallet Salme, 93, som man hade tänkt törsta ihjäl och som man påstod ”inte kände något”. Med tillräckligt höga morfindoser hade hon inte kunnat meddela sig med omvärlden varför hon då fått ligga där kanske en vecka och dö av törst:

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article15704388.ab

Så ser verkligheten ut i dagens Sverige för att finansiera vissa saker. Ledande politiker är fullt medvetna om det här men har så pass rymligt samvete att de är beredda att ta den här typen av tortyrdöd för att det skall bli tillräckligt med pengar över åt grejer som Dagens Nyheter och Expressen tycker är viktigare. Visst, det finns också en del genuint enfaldiga och naiva politiker som inte har tillräcklig verklighetskontakt för att inse de här sambanden. Men flertalet är fullt medvetna om vad de gör.

Frågan är därför om de är beredda att ta de konsekvenser en storskalig ebola-epidemi i Europa skulle medföra. En stor ebola-epidemi skulle otvivelaktigt innebära att många tillgångspriser, som t ex priser på börsnoterade aktier skulle falla drastiskt. Vi skulle alltså få ett gyllene uppköpstillfälle för de som sitter på tillräckligt med cash. Om rätt personer sitter på cash och ser positivt på en ebola-epidemi som kan medföra fallande tillgångspriser så finns det en påtaglig risk att de typiska samvetslösa politikerna agerar i enlighet med dessa finansaktörers vilja och inte vidtar ordentliga mått och steg för att förhindra en ebola-spridning. Kom i det här sammanhanget också ihåg försvaret av den fasta kronkursen år 1992 med räntor på 500 %. Prislappen blev 500 miljarder kronor och 500 000 jobb. Man skall vara ganska så jävla kallhamrad för att genomföra en sådan politik om man inte är en idiot. Notera att Assar Lindbeck år 1990 hade sagt att han trodde att man skulle välja fast kronkurs men att detta inte skulle hålla (citatet fanns på skämtsidan till höger i första uppslaget i första numret av Affärsvärlden efter att kronan släppts fri). De visste vad de gjorde och struntade i konsekvenserna. Men George Soros tjänade rejält med pengar. Något liknande kan hända med en ebola-epidemi. Politikerna låter det hända och finanshajar med s a s en positiv relation till västliga politiker kan dammsuga marknaden på billiga värdepapper, billig mark och billiga fastigheter.

Ebola-hotet kan därför av de som styr politiken inte ses som en risk utan som en affärsmöjlighet.

Därför tycker jag att SD och andra partier som har en oppositionell inställning i migrationsfrågor borde resa frågan om att införa karantän för de länder som drabbats av ebola. Eftersom det är fråga om relativt små länder som drabbats, förutom Nigeria, bör det vara ekonomiskt ganska lätt att frakta de grejer de behöver till gränsen, lämna dem där, men inte låta något komma ut. Kan man sedan få stopp på det hela i Nigeria, som inte är lika svårt drabbat, så bör problemet vara löst.

Om SD och andra migrationskritiska partier fick ut i media att de ville ha de länder som drabbats av ebola i karantän så skulle detta kunna utgöra en återhållande effekt på skrupelfria politiker och finansgangsters som vill köpa upp tillgångar billigt. Om det fanns risk för en politisk motreaktion p g a en ”vad var det vi sade”-effekt, skulle detta kunna utgöra en återhållande faktor för skrupelfria politiker och finansgangsters. Detta skulle i sin tur i viss mån eventuellt kunna utgöra ett incitament för att vidta lämpliga mått och steg för att förhindra att ebola sprids. Just nu verkar inte några sådana incitament finnas. Att man flyger in och ut vårdpersonal litet hur som helst som sedan smittar andra vid hemkomsten tyder på att man tar rätt lätt på spridningsrisken. Jag tror inte att det är humanism som gör att man flyger in och ut vårdpersonal. I USA fick i alla fall fram till nyligen inte folk utan försäkring med botbar cancer cellgifter. I Sverige törstar man medvetet ihjäl patienter som är litet sjukare än Salme, 93, och vars liv man kan få att puttra på någon månad till (och ibland tar man kål på även sådana som Salme). Om någon ledande politiker påstår att man drivs av av humanism i ebola-frågan så är jag Kalle Anka. Det framstår inte, mellan tummen och pekfingret som rimligt mot bakgrund av hur de agerar i andra fall. Slutsatsen måste därför bli att det finns krafter som tycker att ebola är en lämplig politisk riskfaktor för de finansiella marknaderna.

K. V. Pauker

Poäng : 3523

Till överst på sidan Gå ner

Politiska konsekvenser av en ebola-epidemi i Europa Empty Sv: Politiska konsekvenser av en ebola-epidemi i Europa

Inlägg  K. V. Pauker i tis 14 okt - 18:23


WHO varnar för 10 000 Ebola-fall per vecka i december:

http://www.zerohedge.com/news/2014-10-14/who-warns-10000-ebola-cases-week-december

Tycker att det verkar som att man leker med elden när man låter folk resa in och ut ur de värst drabbade länderna i stället för att sätta dem i karantän. Enda vitsen med att skicka in folk är väl kanske att göra kliniska försök med nya mediciner mot Ebola.

Om man kunde låta friska få isolera sig i speciella läger i de drabbade länderna och se till att allt de behövde kom utifrån skulle man nog göra folk där en större tjänst. Skyddskläder till befolkningen där verkar också vettigt. Folk som tar emot växel i affärer skulle antagligen välkomna vettiga handskar.

Tycker att det verkar som om man leker med elden.

K. V. Pauker

Poäng : 3523

Till överst på sidan Gå ner

Politiska konsekvenser av en ebola-epidemi i Europa Empty Sv: Politiska konsekvenser av en ebola-epidemi i Europa

Inlägg  K. V. Pauker i tis 14 okt - 20:17


Verkar finnas kvalificerade bedömare som inte tror på någon stor epidemi utanför Afrika:

http://www.nakedcapitalism.com/2014/10/bob-goodwin-laymans-guide-mathematics-ebola.html

Vi får väl hoppas att de har rätt och att det är vettigt att skicka in folk i smittområdet.

Mitt intryck är dock att man verkar leka med elden.


K. V. Pauker

Poäng : 3523

Till överst på sidan Gå ner

Politiska konsekvenser av en ebola-epidemi i Europa Empty Kan vi lita på media?

Inlägg  Dunkelman i tor 16 okt - 16:40

Ebolan är kanske en stor psyop...
Vi ska inte glömma svininfluensan.
Dunkelman
Dunkelman

Poäng : 3929

Till överst på sidan Gå ner

Politiska konsekvenser av en ebola-epidemi i Europa Empty Sv: Politiska konsekvenser av en ebola-epidemi i Europa

Inlägg  Robin Shadowes i tor 16 okt - 20:23

Dunkelman skrev:Ebolan är kanske en stor psyop...
Vi ska inte glömma svininfluensan.

Det lär vara nanobots i vaccinet.
Robin Shadowes
Robin Shadowes
Leg. Vampür

Poäng : 4427

Till överst på sidan Gå ner

Politiska konsekvenser av en ebola-epidemi i Europa Empty Sv: Politiska konsekvenser av en ebola-epidemi i Europa

Inlägg  Dunkelman i tor 16 okt - 22:31

Tjena Robin! Det var inte igår...

Kolla den här filmen!!
https://m.youtube.com/watch?v=1ZonCVRQ-2s
Dunkelman
Dunkelman

Poäng : 3929

Till överst på sidan Gå ner

Politiska konsekvenser av en ebola-epidemi i Europa Empty Sv: Politiska konsekvenser av en ebola-epidemi i Europa

Inlägg  Dunkelman i fre 17 okt - 20:21

Här hoppar det många halta löss :D

Dunkelman
Dunkelman

Poäng : 3929

Till överst på sidan Gå ner

Politiska konsekvenser av en ebola-epidemi i Europa Empty Sv: Politiska konsekvenser av en ebola-epidemi i Europa

Inlägg  Dunkelman i lör 18 okt - 20:26

Tjugoen frågor om Ebola: om regeringens propaganda, medicinsk korruption och biovapenexperiment.http://www.kostdemokrati.se/guests/files/2014/08/Tjugoen-frågor-om-ebola.pdf
Dunkelman
Dunkelman

Poäng : 3929

Till överst på sidan Gå ner

Politiska konsekvenser av en ebola-epidemi i Europa Empty Sv: Politiska konsekvenser av en ebola-epidemi i Europa

Inlägg  Robin Shadowes i mån 20 okt - 13:58

Dunkelman skrev:Tjugoen frågor om Ebola: om regeringens propaganda, medicinsk korruption och biovapenexperiment.http://www.kostdemokrati.se/guests/files/2014/08/Tjugoen-frågor-om-ebola.pdf

Jag vet inte om du hänger på Facebook eller inte. Men det blir en hel del grejor om NWO och liknande dårskap. Ska försöka skärpa mig och lägga upp lite i den andra avdelningen. Kanske komer fler gamlingar tillbaka då. :D
Robin Shadowes
Robin Shadowes
Leg. Vampür

Poäng : 4427

Till överst på sidan Gå ner

Politiska konsekvenser av en ebola-epidemi i Europa Empty Sv: Politiska konsekvenser av en ebola-epidemi i Europa

Inlägg  Ådärkomdenja i ons 22 okt - 17:50

Varför pumpa in massor av miljarder, till kontinenten Afrika, där endast TRE länder kan uppvisa någon form av samhällsförbättringar, via allt bistånd som pumpats in. I övrigt bortsölat på mutor, korruption, krig mm.

- In terms of natural resources, Africa is the world's richest continent. It has 50% of the world's gold, most of the world's diamonds and chromium, 90% of the cobalt, 40% of the world's potential hydroelectric power, 65% of the manganese, millions of acres of untilled farmland, as well as other natural resources.

Yet, despite this vast resource the bulk of African people live as if they were citzens of deserts. Despite being home to millions of skilled and talented innovators, African leadership struggles to stimulate and retain it strongest resource — the people: They either live in unnecessary frustration, hopelessness and poverty, die of preventable disease, or run to the West to gain appreciation.

http://www.africanholocaust.net/news_ah/africanleadership.html

Epidemier tjänar utrensningssyften, en del av cyklerna på jorden. Problemet är att stänga till gränserna till civiliserade delar av världen, men det börjar ta form. Låt Ebola verka ut, kanske utvecklas resistans hos negrerna den vägen, i så fall bättre än den vaccin-hysteri, som hittills inte lett någonstans.
Ådärkomdenja
Ådärkomdenja

Poäng : 4271

http://files.myopera.com/foolishworld/albums/667915/rotsnake.png

Till överst på sidan Gå ner

Politiska konsekvenser av en ebola-epidemi i Europa Empty Sv: Politiska konsekvenser av en ebola-epidemi i Europa

Inlägg  Max Ronalds i tor 18 jul - 15:12

139 SVT Text Torsdag 18 jul 2019
UTRIKES PUBLICERAD 17 JULI

WHO: Nödläge pga ebola i Kongo

Världshälsoorganisationen (WHO) har
förklarat ebolaepidemin i Kongo-
Kinshasa som ett internationellt
nödläge. Det uppger nyhetsbyrån AP.

Beslutet togs sedan de första smitt-
fallen upptäckts i miljonstaden Goma
i östra Kongo.

Utbrottet började i Kongo-Kinshasa
förra sommaren. Mer än 1 600 personer
har avlidit, vilket gör utbrottet till
det näst dödligaste hittills.

I juni upptäcktes de första fallen
i grannlandet Uganda.
Max Ronalds
Max Ronalds

Poäng : 3597

Till överst på sidan Gå ner

Politiska konsekvenser av en ebola-epidemi i Europa Empty Sv: Politiska konsekvenser av en ebola-epidemi i Europa

Inlägg  Sponsored content


Sponsored content


Till överst på sidan Gå ner

Till överst på sidan


 
Behörigheter i detta forum:
Du kan inte svara på inlägg i det här forumet