Tråden om synpunkter på SD

Sida 2 av 5 Föregående  1, 2, 3, 4, 5  Nästa

Gå ner

Tråden om synpunkter på SD - Sida 2 Empty Sv: Tråden om synpunkter på SD

Inlägg  K. V. Pauker i mån 25 aug - 21:37

Jag tror att SD bör ta det här med att man måste anstränga sig för att göra sannolikt att invandringens kostnader ligger på nivån 50 miljarder och uppåt på allvar. Förutom att åberopa auktoriteter måste man också servera ett rimlighetsresonemang som är svårt att bortförklara. Jag har svårt att komma på något enklare rimlighetsresonemang än att vi plockat in mer än 1 miljon pers sedan 1990 som inte behövs och som kostar minst 150 000 :- per skalle årligen, vilket ger en kostnad på 150 miljarder per år. De som jobbar av dessa människor kan lätt ersättas av inhemsk arbetskraft. Tolkar och hemspråkslärare m fl behöver inte ersättas alls.

Tycker att man kommit för lätt undan med att bortförklara kostnaderna för invandringen. Här låter Lena Mellin förstå att det rör sig om några hundra miljoner:

http://www.aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/lenamellin/article19417665.ab

Magdalena Andersson hävdade att Reinfeldts uppgifter om att den ökade invandringen kommer att kosta pengar var fel eftersom invandrarna kommer att börja jobba om några år. Det här vet Magdalena Andersson är i huvudsak fel. Men hon vill efter karriären som politiker ha ett jobb med fet lön i näringslivet som Thomas Östros, Erik Åsbrink och Björn Rosengren (han fick visst 10 millar/år i alla fall i början). Och eftersom Svenskt Näringsliv i princip vill ha fri invandring är det väl bäst att torgföra information som gör att detta verkar vettigt.

Ser förresten att Konjunkturinstutets Jesper Hansson, som sade att invandringen inte alls har speciellt mycket att göra med att budgetunderskotten kommer att öka om man inte höjer skatterna, nu i praktiken säger att det är invandringen som ökar på kostnaderna. Att kostnadsökningarna beror på befolkningsökningen är ju i princip som att säga att kostnadsökningarna beror på invandringen:

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article18694291.ab

http://www.di.se/artiklar/2014/8/25/ki-borg-saknar-100-miljarder/

Man bör kanske påpeka för folk att de flesta ekonomer passar sig för att säga att invandringen kostar pengar, speciellt explicit, även om det finns några som talar klarspråk.

K. V. Pauker

Poäng : 3523

Till överst på sidan Gå ner

Tråden om synpunkter på SD - Sida 2 Empty Sv: Tråden om synpunkter på SD

Inlägg  Max Ronalds i tis 26 aug - 4:39

K. V. Pauker skrev:Jag tror att SD bör ta det här med att man måste anstränga sig för att göra sannolikt att invandringens kostnader ligger på nivån 50 miljarder och uppåt på allvar. Förutom att åberopa auktoriteter måste man också servera ett rimlighetsresonemang som är svårt att bortförklara. Jag har svårt att komma på något enklare rimlighetsresonemang än att vi plockat in mer än 1 miljon pers sedan 1990 som inte behövs och som kostar minst 150 000 :- per skalle årligen, vilket ger en kostnad på 150 miljarder per år. De som jobbar av dessa människor kan lätt ersättas av inhemsk arbetskraft.

Det är dock stålar som inte hade hamnat på kontot hos vanliga medborgare (förutom hos genuina skitstövlar som Carl Rundström och Björn Adolfsson). Det är resurser som en liten judeosvensk elit hade investerat i att bygga ut sin älskade polisstat. Fler medborgare hade hamnat i fängelse. Fler barn och ungdomar hade hamnat i isoleringscell och tvingats ta narkotika. Fler medborgare hade dömts att betala löjeväckande skadestånd i mångmiljonklassen pga brott utan brottsoffer. Och det är det omedelbara resultatet om Sverigedemokraterna blir vågmästare efter valet i september. Ett annat resultat blir att den frihetliga sidan tvingas överväga mer drastiska geopolitiska åtgärder. Det finns en fredlig lösning på konflikten, och det är att Sverige fullföljer sina internationella åtaganden och tar emot sina kvotflyktingar i enlighet med bilaterala avtal. Den enda gången tidigare då Sverige har kunnat defaulta på sin moraliska skuld var i december 1989 när den östtyska regimen i praktiken hade kollapsat. Gör ni om det misstaget så kommer er egen regim att gå samma öde till mötes.
Max Ronalds
Max Ronalds

Poäng : 3597

Till överst på sidan Gå ner

Tråden om synpunkter på SD - Sida 2 Empty Sv: Tråden om synpunkter på SD

Inlägg  K. V. Pauker i tis 26 aug - 16:13

K. V. Pauker skrev:Jag har som sagt tidigare satt ett stort frågetecken för äktheten i engagemanget i SD när det gäller personer som är halvjudar och därmed, om de levat i Europa 1933-45, kunnat utsättas för påtaglig negativ särbehandling. Är det trovärdigt att personer som skulle ha kunnat drabbas påtagligt negativt av dylik särbehandling, liksom förfäder som faktiskt levt under denna tidsperiod, skall kunna känna ett genuint engagemang för ett nationalistiskt parti? Nationalistiska partier och nationalister var ju mer benägna än andra att bli nazikollaboratörer även om de inte själva var nazister eller fascister. Okej, serbiska nationalister samt en del norska nationalister typ Erik Gjems-Onstad tog ju aktiv ställning mot nazismen. Men tendensen torde ju ändå vara klar.

SD avhöll sig visserligen även i början, när man var mer radikala, från antisemitism i partiprogrammet. Och Assar Oredsson lär ju t o m ha påstått att föregångaren BSS var "styrd av judar" (hmm, Davidsson och Meyer kan ju ibland vara judiska efternamn, tror dock inte så var fallet här). Och Nysvenska rörelsen, där BSS förste ledare Sven Davidsson kom från, hade ju medlemmar av judisk härstamning på 30-talet. Men om man skall göra en helhetsbedömning av SD som parti från start till åtminstone mitten av 90-talet så är det svårt att bortse ifrån att partiet använde sig av symboler typ solkors och tillät personer typ Erik Walles (som efter sin död visade sig ha ett av Sveriges största juderegister) att skriva i partitidningen. SD var i början en del av "vit makt"-sfären, eller vad man nu skall kalla det, där personer typ Erik Walles tolererades om de inte skapade uppenbara problem för partiet genom att offentligt blanda in det här med juderiet i invandringsmotståndet.

Därför tycker jag att det verkar naturligt att ifrågasätta det ärliga engagemanget för SD hos personer med påtagligt judiskt påbrå. Eller i alla fall ifrågasätta om de vill stödja partiet utan att detta påverkas påtagligt av deras egen agenda som verkar gå ut på att försöka få SD att konfrontera muslimer i Sverige (i alla fall om vi tittar på Kent Ekeroth).

Om personer med judiskt påbrå verkligen hyser en innerlig önskan att locka väljare till partiet så är det enklaste sättet för dem att dra röster till partiet att förutom att ställa upp med namn och bild som kandidat för partiet också tillfoga upplysningen att man är halvjude eller jude men inte ser detta som något avgörande hinder för att stödja SD. En idealisk text hade sett ut ungefär så här:

"Jag är halvjude och hade under 2:a världskriget troligen hamnat på ett ställe typ Auschwitz. Även om SD aldrig haft antisemitism på sitt partiprogram så var man fram till mitten på 90-talet en del av skinnskallerörelsen. Nationalistiska partier blev under 2:a världskriget ofta nazikollaboratörer. Utgör då inte detta ett hinder för mig att stödja SD? Jo, visst är detta i viss mån ett minus. Det skall jag inte sticka under stol med. De ekonomiska konsekvenserna av senare tiders invandring samt nettobidrag till EU och u-hjälp som Sverige i så mycket högre grad än andra länder får betala för är dock så extrema att det inte går att vara alltför finkänslig. Risken för nazism är också så oerhört liten i Sverige och personer med kontakter med partier som har antisemitiska tendenser har uteslutits. Därför tycker jag att det är rimligt om även andra som tycker att det känns litet motigt att stödja SD p g a dess äldre historia liksom jag själv bör tvinga sig själva att stödja SD i väljarbåset för att ta ansvar för Sveriges ekonomi. Om man drabbas av ransonerad sjukvård, sämre pensioner eller höjda skatter men ändå inte vill rösta på SD så får man skylla sig själv. Om jag själv kan förmå mig att aktivt stödja SD så bör även du kunna masa dig till vallokalen och stoppa en SD-valsedel i valurnan. Detta är en minimiinsats från din sida om du inte vill fortsätta bli utsugen. Kom inte och klaga efteråt om du inte gjort vad du kunnat genom att själv rösta på SD.

Om du har dåligt samvete, kom då ihåg att insatser i närområdet är oerhört mycket mer kostnadseffektiva. Tiotusentals människor har också lockats göra sig av med alla sina besparingar i försöken att ta sig hit och få asyl. Och sådana fall måste fortsätta alstras även med en mycket generös flyktingpolitik eftersom alla inte kan få stanna även med de nuvarande regerings- och oppositionspartierna. Detta talar man väldigt tyst om. Anledningen till att man ändå fortsätter som man gör är att man vill förändra väljarkårens sammansättning så snabbt som möjligt så att risken för ett nytt Sjöbo årgång 1988 där 67,5 % sade nej till flyktingmottagning i en lokal folkomröstning inte skall upprepas. Det är egentligen inte av omsorg om färgade människor man gör så här. Kom ihåg att de ledande svenska partiernas broderpartier i Storbritannien och Frankrike förtryckte människor i sina kolonialvälden fram till 1960-talet."


Visa gärna det här förslaget för t ex Kent Ekeroth och kolla om han nappar på förslaget och vad han eventuellt har för invändningar.

Vill han och Paula Bieler verkligen dra röster åt SD så är den legitimitet de kan ge partiet genom sin härstamning det sannolikt i särklass mest effektiva medlet. Jag skulle tro att effekten rör sig om hela procentenheter snarare än tiondelar av procent.Få se nu, hur skulle man bemöta ett utskick med ett uttalande av ovanstående typ med Ekeroth som avsändare?

Jag tror man skulle säga att han inte alls tror att invandringen kostar speciellt mycket men säger det för att komma åt muslimer som han ogillar.

Så man skulle kanske höra med Paula Bieler om hon vill säga samma sak. Mig veterligen har inte profilerat sig genom antimuslimsk agitation på samma sätt som Ekeroth.

I vilket fall som helst skulle det vara intressant att se hur Ekeroth/Bieler skulle ställa sig till att skriva under ett sådant här sannolikt höggradigt röstgenererande budskap.

En liknande variant hade varit att låta någon "färgad" som antingen inte fått komma in om SD vunnit tidigare val, eller kanske t o m blivit utsparkad om SD vunnit ett val före 1999, säga något liknande. Kanske någon typ Nima Gholam Ali Pour. Tycker dock spontant att det har drag av oförskämdhet att be någon som inte får någon personlig belöning i form av en riksdagsplats att utsätta sig för delar av allmänhetens spott och spe för att ge andra en plats i riksdagen om man själv hade drabbats negativt av den politik SD ville föra. Man borde också kunna sätta frågetecken framför äktheten i Nima Gholam Ali Pours engagemang för SD. Okej, med nuvarande politik hade han och hans familj kanske kunnat få komma hit som kvotflyktingar. Men definitivt inte för 25 år sedan. Under Anders Klarströms tid som partiledare hade de troligen också satts på ett Hercules-plan, försetts med fallskärm och fått en spark i ändan över iranskt luftrum om de inte velat hoppa frivilligt, typ. Man tycker ju att Nima Gholam Ali Pour borde ha sett en rätt ljus framtid för sig själv i Turkiet för att gilla SD eller att han helt enkelt väljer att titta på hur han påverkas av partiets politik idag.

K. V. Pauker

Poäng : 3523

Till överst på sidan Gå ner

Tråden om synpunkter på SD - Sida 2 Empty Sv: Tråden om synpunkter på SD

Inlägg  K. V. Pauker i ons 27 aug - 23:30

Tycker Åkesson var bättre i SVT:s utfrågning 26 aug 2014 kl 20.00 än i tidigare utfrågningar och debatter.

Det som framför allt var bra var att han presenterade exakta siffror på UNHCR:s totala budget och hur många människor som var på flykt i världen och jämförde detta med hur mycket regeringen själv ville lägga på flyktingmottagande och antalet flyktingar i Sverige man skulle hjälpa med de pengarna.

Mer plus:

- Åkesson påpekade att man sedan han började med politik predikat att vi behöver invandring för att fylla luckorna när 40-talisterna går i pension men att 40-talisterna nu gått i pension och att vi nu har större arbetslöshet än någonsin.

- Åkesson påpekade att vi har flera hundra tusen arbetslösa som kan ta de städjobb som man plockar in folk till från utlandet till.


Minus:

- Inte tillräckligt tydlig om vad det rörde sig om när det gällde de 15 000 åldringar som i princip svälter ihjäl i vården. Alla har inte läst den här artikeln, http://www.aftonbladet.se/nyheter/article19400846.ab , eller på annat sätt tagit del av denna nyhet. Ser nu också att Lena Mellin verkar hävda att problemet att det är svårt att få äldre att äta tillräckligt mycket, http://www.aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/lenamellin/article19429565.ab , och inte att nattfastan kan vara upp till 17,5 timme. Men, det ju klart, har 90 %, av tittarna tagit del av informationen om de 15 000 åldringar som i princip svälter ihjäl så var väl detta inte något större problem. Men annars är väl Åkessons brist på tydlighet och precision ett problem liksom att han inte verkar tänka på vilken information det är tittarna saknar. Nu säger också geriatrikern Yngve Gustafson att brist på resurser inte är huvudproblemet, http://www.svd.se/nyheter/valet2014/forskare-sagar-akessons-tal-om-svalt_3857010.svd . Men om man upplyst om nattfastorna på upp till 17,5 timme hade det väl varit svårare att tillverka en pudel i SvD. Att folk inte brukar få någon mer mat när eftermiddagspasset gått hem är f ö inget nytt problem. Det här är ett exempel på att ju mer fakta man tar med desto svårare blir det att avfärda en viss argumentation. Håller dock med om att det är väldigt knepigt att i alla lägen få med alla de grejer man i efterhand tycker att man borde fått med. Så detta minus var kanske orättvist. Den som borde få mest minus är kanske Yngve Gustafson som antingen saknade ryggrad nog att påpeka de 17,5 timmarna igen eller den reporter som eventuellt sållade väl selektivt bland Gustafsons svar.

- Åkesson medgav inte att partiets äldre historia var ett problem. Samtidigt har t o m hans egen pressekreterare Linus Bylund påpekat att just detta är ett problem. Tror det hade gett mer trovärdighet om Åkesson sagt partiet hade en annorlunda profil för 20 år sedan och att detta kanske fortfarande i viss mån påverkar vilka som söker sig till partiet. (Han kunde samtidigt ha påpekat att de som ville ha den äldre profilen på partiet bröt sig ur år 2002 och bildade ett eget parti.) Om Åkesson inte är riktig trovärdig på en punkt så kan detta påverka den generella trovärdigheten och där med trovärdigheten i andra frågor, som t ex kostnaderna för invandringen.

- Åkesson försökte sälja SD:s politik som att avsikten med den var att vara mer human än 7-klövern. Det låter inte trovärdigt. Det hade låtit mer trovärdigt om han sagt att detta var en indirekt konsekvens av att SD föredrar att folk inte kommer hit med 7-klövern vill ha hit folk för att ändra väljarkårens sammansättning.

- Åkesson lät litet pressad när det gällde om man inte skulle ha avstått det femte jobbskatteavdraget för att pensionärerna inte fick någon skattesänkning. Åkesson försvarade sig med att det var väl bra att i alla fall löntagarna fick en skattesänkning. Han kunde kanske ha tillagt att man egentligen inte hade råd med det här och tidigare jobbskatteavdrag och att man hittills finansierat det hela genom att sälja Nordea-aktier och Vin & Sprit samt genom den konsumtions- och lånefest som genererat en del momsinbetalningar men att regeringen i princip tvingar SD och sossarna att på det ena eller andra sättet okeja de här förslagen. Skillnaden mellan SD och Alliansen/sossarna är att man skulle ha råd med de här skattesänkningarna med den invandringspolitik och biståndspolitik SD vill föra.

- Åkesson kompletterade inte upplysningen om att SD sagt nej till att höja brytpunkten för statlig skatt med upplysningen att detta alltså innebar ett nej till sänkt skatt för höginkomsttagare. De som inte betalar statlig skatt och bara sätter sitt namn på en deklaration de får från Skatteverket vet ofta inte vad brytpunkten för statlig skatt är. De vet inte ens att de inte betalar någon statlig skatt. Det här är ytterligare att exempel på att Åkesson inte har den där permanenta styrmekanismen i huvudet som hela tiden frågar ”hur tolkar tittarna det här? går detta fram?” kontinuerligt påslagen.

- Åkesson kunde ha kompletterat synpunkten att 7-klöverfolket vill ha hit folk för att få en gloria runt huvudet med att de har ett krasst egenintresse av det eftersom partier som SD, och i synnerhet mer extrema partier som har en härstamningsbaserad politik, på sikt sannolikt får en krympande väljarbas med fler invandrare och färre infödda svenskar.

- Regeringsfrågan kunde ha avdramatiserats ytterligare genom ett påpekande om att lagstiftningen och statsbudgeten tas av riksdagen och inte av regeringen. Detta framgick ju i och för sig rätt hyfsat av Åkessons resonemang om vad man kunde få igenom inom olika områden som vågmästare. Men litet ytterligare avdramatisering av regeringsfrågan hade inte skadat.Så jag tycker väl sammanfattningsvis att Åkesson förbättrat sig en del. Tycker dock fortfarande att Richard Jomshof borde få ta slutdebatten om han får ägna tiden fram till denna åt att läsa på. Jomshof är dock inte bättre än Åkesson på allt. Han har t ex sämre omdöme än Åkesson när det gäller vad man skall vara inne och peta i när det gäller islam. Åkesson har en hyfsad politisk kompass. Det som brister är väl skärpan i urvalet av information och precisionen och tydligheten i en del formuleringar. Åkesson har inte den där permanenta styrmekanismen i huvudet som hela tiden frågar ”hur tolkar tittarna det här? går detta fram?” kontinuerligt påslagen. Åkesson blir därför litet som att ha en målis som center i ett fotbollslag. Han är ingen målgörare, typ. Så han blir rätt beroende av att ha förprogrammerade bra grejer i huvudet som exakta siffror på UNHCR:s budget/antal flyktingar och den svenska flyktingbudgeten/antal flyktingar. Och för att vara bra på sådant är det en klar fördel med hyfsad förberedelsetid inför en viktig debatt. Så jag undrar om inte Åkesson bör slopa några torgmöten och läsa på i stället, om han nu skall ta slutdebatten. Oscar Sjöstedt och andra som kan ekonomi bör då kanske också serva Åkesson med allt material han behöver och utgöra goda bollplank.


-----------------------------------------------------Litet andra reflektioner:

Hittills verkar inte SD ha försökt plocka en del poäng som verkar rätt lättplockade. Att övriga partier sade nej till SD-motionen att låta lagen om hets mot folkgrupp även omfatta mer ursprungliga svenskar är en otroligt talande grej när det gäller hur mycket de andra partierna värnar om de mer ursprungliga svenskarna. Här säger man i klartext att ”ni skall inte ha något skydd” till skillnad från andra folkgrupper. Det borde då inte krävas någon större fantasi heller för att inse hur mycket de värnar om ursprungssvenskar även i andra avseenden, som t ex ekonomin. En annan lättplockad poäng är att prognosen för årets invandring är 200 000 pers. Det är den högsta siffran någonsin. Det borde gå att göra troligt att det kostar att plocka in 200 000 pers, alltså en stad av Malmös storlek, årligen när det inte går att hitta jobb åt de som flyttar in. Ungefär lika många jobbar nu som 1990 trots att vi blivit mer än 1,1 miljon fler sedan dess. Folk har heller inte upplysts om detta via media. Ingen SD:are har upplyst om detta i TV heller, vad jag vet.

K. V. Pauker

Poäng : 3523

Till överst på sidan Gå ner

Tråden om synpunkter på SD - Sida 2 Empty Sv: Tråden om synpunkter på SD

Inlägg  K. V. Pauker i tor 28 aug - 18:06Verkar som att sossarna är på väg att slopa kravet på att återinföra de gamla reglerna för arbetskraftsinvandring:

http://www.svd.se/nyheter/valet2014/s-backar-fran-ett-av-sina-tyngsta-krav-narmar-sig-mp_3862564.svd

Det här innebär väl då i princip att sossarna okejar att man kör på som nu. Man kommer alltså att få fortsätta importera städare trots en reserv av okvalificerad arbetskraft på flera hundra tusen pers.

Att ta in en städare som får ge all lön utom det som behövs till två skålar bönor eller ris per dag till arbetsgivaren i stället för en nystartsjobbare kommer även fortsättningsvis att vara hyfsat attraktivt.

Och att plocka in läkare utifrån i stället för att utbilda inom landet kommer man naturligtvis att fortsätta med. Detta marknadsför man inför väljarna som en "vinst". Att man kapade ner läkarutbildningarna på 90-talet efter krav från Läkarförbundet var alltså en "vinst". Ännu mer "vinst" hade det väl då blivit om man kapat bort ännu mer utbildningsplatser. Eller helt upphört utbilda läkare i Sverige. Men för den svensk som inte får någon plats på läkarlinjen är detta ingen "vinst". Man skulle också kunna tillämpa samma logik på alla andra utbildningar också. Varför inte kapa bort en massa utbildningsplatser på tandläkarlinjen, civilingenjörsutbildningarna, veterinärutbildningarna, arkitektutbildningarna, programmerarutbildningarna, systemvetarutbildningarna o s v? Eller slopa dem helt? Jättestor "vinst" blir det då. Men inte i snitt för redan befintliga invånare i Sverige.

Om man har perspektivet att det ekonomiska snittutfallet för de som redan bor i Sverige är helt likgiltigt så är det antagligen lättare att motivera arbetskraftsinvandring. Och för den som inte tänkt bli läkare eller har någon familjemedlem som vill bli detta så utgör väl faktiskt motstånd mot att importera läkare i stället för att utbilda läkare ingen stor grej. Att söktrycket på arbetsmarknaden inom de egna domänerna indirekt sannolikt ökar om inhemsk arbetskraft inom andra områden trängs undan och drivs mot de egna domänerna blir kanske ett för abstrakt hot för att man skall ta det på allvar. Det blir då lättare att köpa argument typ "jamen om hela arbetsmarknaden ökar så spelar ju detta ingen roll". Genom något slags trolleri, eller genom något slags kreativt positivt tänkande, kan ju antalet arbetstillfällen öka ganska enkelt. Fast bara om det är fråga om invandrad arbetskraft. Då blir detta ganska enkelt. Då upphör normala ekonomiska lagar om t ex utbud och efterfrågan att gälla. Allt som behövs är litet god vilja och kreativitet. Saker som att man kanske behöver kunna sälja litet mer grejer på världsmarknaden, och då behöva ta marknadsandelar från t ex kineser, sydkoreaner och tyskar, för att kunna betala för import av hemelektronik, apelsiner och annat från utlandet till de nya invånarna blir ett icke-problem.

Vi har helt klart ett informationsproblem som man inte löser utan mer omfattande informationsinsatser.

Frågan är också vad som eventuellt skulle kunna få sossarna att se en stor ökning av arbetskraftens storlek som ett hot mot den egna maktbasen - facket. Idag struntar man i detta problem.

Det som eventuellt skulle kunna få politruker i fackapparaten att känna sig oroliga är möjligen om man blev tvungen att nalla av de miljardtillgångar facken byggt upp. Man verkar idag räkna med att redan uppbyggda miljardtillgångar skall kunna försörja fackpampar årtionden framöver. Men om det dök upp en konkurrent som kunde erbjuda samma juridiska skydd, försäkringar och billiga medlemslån mot en drastiskt lägre avgift, och facken därmed skulle börja tappa medlemmar, så skulle man kanske kunna bli mer benägen att vilja backa tillbaka till den gamla ordningen. Ett fack med SD-stämpel tror jag dock inte att speciellt många skulle se som en trygghet.

En annan fråga är varför sossarna skall vara så sugna på att regera de närmaste åren. Ändras inget kommer invandringen att bli 200 000-300 000 pers per år. Rimligtvis borde detta ge rätt betydande ekonomiska problem. Men man kan ju tänka sig en massiv byggrusch av den typ Spanien och USA hade fram till 2008/2009 och som sög upp enorma mängder arbetskraft. Bygger man tillräckligt blir invandringen och ekonomin ett självspelande piano så länge man inte bygger FÖR mycket och så länge bytesbalansen kan hållas någorlunda i schack. Det är antagligen i ljuset av det sistnämnda vi skall se det faktum att man gjorde det gratis att gräva upp malm ur svensk mark. Malmexport är ju ett enkelt sätt att hålla bytesbalansen i schack (i alla fall så länge det finns malm kvar). Men sedan, när man står där med en massa bostäder och människor som inte behövs och något tusental miljarder i skulder till utlandet för bostadslån, ja då kommer definitivt smällen.

Tycker dock att det även med massivt bostadsbyggande borde bli knepigt att skjuta upp smällen om man skall ta emot 200 000-300 000 invandrare per år. Jag vet inte om jag inbillar mig, men mitt intryck är att Reinfeldt medvetet går på halvfart eftersom han vet att det här kommer att gå illa och föredrar att inte vara statsminister när detta sker. Att han är ett par snäpp smartare än Löfvén är väl rätt uppenbart. Men frågan är väl ändå om jag inbillar mig när det gäller Reinfeldts statsministerambitioner.


K. V. Pauker

Poäng : 3523

Till överst på sidan Gå ner

Tråden om synpunkter på SD - Sida 2 Empty Sv: Tråden om synpunkter på SD

Inlägg  K. V. Pauker i tor 28 aug - 18:12

Det här kommer att gå illa.

Vi hade behövt SD på en nivå typ +20% och en rejäl press på sossarna typ den efter folkomröstningen i Sjöbo. Då hade det kanske kunnat bli ett nytt Lucia-beslut. Nu verkar dock något sådant inte hända.

I stället blir det 200 000-300 000 pers per år i 4 år till. Det här är tamejfan inte klokt egentligen. Sanslöst.

Det här har närmast karaktären av bestraffningsaktion mot svenska folket. Den enda logiska mönster jag kan se är att detta ligger väl i linje med vägran att inkludera hets mot mer ursprungliga svenskar i lagen om hets mot folkgrupp. Fast det är ju klart, befintliga invandrare drabbas ju också ekonomiska problem. Men det är väl inte de man vill åt. Men det gör inget om de drabbas också.


Senast ändrad av K. V. Pauker den tis 2 sep - 21:37, ändrad totalt 1 gång

K. V. Pauker

Poäng : 3523

Till överst på sidan Gå ner

Tråden om synpunkter på SD - Sida 2 Empty Sv: Tråden om synpunkter på SD

Inlägg  Max Ronalds i tor 28 aug - 21:31

K. V. Pauker skrev:Det här kommer att gå illa.

Vi hade behövt SD på en nivå typ +20% och en rejäl press på sossarna typ den efter folkomröstningen i Sjöbo. Nu verkar dock något sådant inte hända. Då hade det kanske kunnat bli ett nytt Lucia-beslut.

I stället blir det 200 000-300 000 pers per år i 4 år till. Det här är tamejfan inte klokt egentligen. Sanslöst.

Jag hoppas verkligen att du får rätt. Det låter nästan för bra för att vara sant.

Tänker du själv rösta på Sverigedemokraterna? Själv röstade jag på dem senast 2002.
Max Ronalds
Max Ronalds

Poäng : 3597

Till överst på sidan Gå ner

Tråden om synpunkter på SD - Sida 2 Empty Sv: Tråden om synpunkter på SD

Inlägg  K. V. Pauker i lör 30 aug - 22:27

Undrar just hur (kdu)-ordförandens utspel om invandring på DN debatt kommer att slå?

Skall bli intressant att se hur opinionsundersökningarna kommer att se ut efter detta.

Min gissning är att utspelet stärker intrycket att invandring kostar. Detta bör kunna hjälpa SD att plocka röster från andra partier än (kd). Frågan är hur (kd) kommer att påverkas. Blir det en ny ”språktest”-effekt av den typ som gav (fp) några extra procent sista tiden innan två val? Det Göran Hägglund verkade hoppas på genom att inte direkt fördöma sin ungdomsförbundsordförande var att både kunna ha kvar invandringsfantaster och samtidigt dra till sig invandringskritiker. Skall bli intressant att se resultatet.

Debattartikeln:

http://www.dn.se/debatt/vi-maste-borja-diskutera-grans-for-antalet-flyktingar/

Artiklar och TV-inslag om utspelet (jag kommenterar vem jag tror blir vinnare genom mediainslaget i fråga):

http://www.svtplay.se/video/2276702/aktuellt  [Osäkert om (kd) eller SD vinner]

http://www.svd.se/nyheter/valet2014/valspurten-kd_3859884.svd?sidan=8 (SD vinner)

http://www.aftonbladet.se/senastenytt/ttnyheter/inrikes/article19447954.ab (SD vinner)

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article19444385.ab [(kd) vinner]

http://www.aftonbladet.se/nyheter/valaret2014/article19446384.ab [oklart om (kd) eller SD vinner]


Totalt tror jag att SD vinner eftersom en auktoritet säger att flyktingströmmen ger en påtaglig påverkan på bostads- och arbetsmarknad. Det bör ge SD röster från andra partier än (kd).


-----------------------------------------------------


Intressant, en kurd som vill rösta på SD:

http://www.exponerat.net/lyssna-kurd-som-rostat-v-i-35-ar-lagger-sin-rost-pa-sd-och-ringer-jimmie-akesson/

Kurder brukar vara muslimer.

Apropå det här med muslimer och våldtäkter. Tror SD:are eventuellt kan vara sårbara i intervjusituationer om reportern är tillräckligt talangfull. Några möjliga infallsvinklar för en reporter som frågar ut en SD:are:

Vilken koppling ser du mellan islam och sexbrottsdömde Göran Lindberg?

Vilken koppling ser du mellan islam och avslöjandena om sexuella övergrepp i katolska kyrkan?

Grundar sig ert engagemang mot islamiska våldtäkter på ett engagemang mot våldtäkter utan på ett engagemang mot muslimer och invandrare i allmänhet?

K. V. Pauker

Poäng : 3523

Till överst på sidan Gå ner

Tråden om synpunkter på SD - Sida 2 Empty Sv: Tråden om synpunkter på SD

Inlägg  K. V. Pauker i lör 30 aug - 22:55

Kom att tänka på en sak apropå bistånd.

SD vill sänka biståndet från 1 % av BNP till 0,7 % av BNP.

Min gissning är dock att man skulle kunna kapa bort så gott som allt bistånd utom katastrofbiståndet utan att detta skulle skada folk speciellt mycket. Okej, biståndet är inte lika extremt som på 70-talet när Sverige satte in pengar på ett konto i mottagarlandet varefter pengarna direkt gick till premiärminsterns bankkonto i Schweiz eller till att köpa Mirageplan från Frankrike eller MiG-plan från Sovjet. Men än idag förekommer extremgrejer som att man bygger busstationer mitt ute i bushen dit ingen väg går och dit inga bussar kommer. Vanligt folk får inga påtagliga bestående standardförbättringar.

Läste för en stund sedan i Råd & Rön nr 7 2014 om det "fair trade"-projekt som syftade till att ge kakaobönder bättre betalt. Uppköparna inhöstade ofta väldigt mycket pengar jämfört med bönderna. Även med "fair trade"-betalning var intäkterna löjligt små. Undrar om inte ett väldigt fiffigt styrmedel skulle kunna vara att livsmedel och annat som baserats på importvaror från u-länder skulle kunna få lägre moms som kompensation för de extrakostnader högre betalning till bonden ger? Kommer här osökt att tänka på att bara typ 10 % av vad en mjölkliter kostar brukar gå till den svenske bonden. Undrar just hur stor andel en kakaobonde får av en chokladkaka? Om man tog bort momsen på en fair trade choklad-kaka och gav till kakaobonden så misstänker jag att detta skulle ge rätt mycket pengar även om momsen på choklad bara är 12 % (livsmedel) i stället för 25 %. Man skulle kanske kunna höja momsen på t ex icke fair trade-choklad till 25 %. Då skulle fair trade-chokladkakan bli mer konkurrenskraftig. Sedan skulle 6 % av priset på fair trade-chokladen kunna sättas in på ett fair trade-konto. Dessa 6 % skulle automatiskt kunna hamna på ett visst momskonto i matbutikens redovisningssystem. Dessa pengar särredovisas sedan vid den reguljära momsinbetalningen till Skatteverket. Skatteverket skickar sedan pengarna vidare till ett fair trade-konto i svensk bank. Därefter distribueras pengarna vidare till den enskilde bondens fair trade-konto. De pengar bonden får motsvarar den mängd kakao han levererat. Allt detta kan ske elektroniskt utan extraarbete. Via sin mobil kan sedan bonden kunna kolla hur stor kvantitet kakao de insatta pengarna motsvarar och jämföra med sitt kvitto. Även fattiga småbönder i Afrika har numera mobiler.

Om pengarna skulle sättas in på någon slags pensionskonton så skulle man skapa åtminstone basen till ett pensionssparande vilket nog är förutsättningen för att kakaobönder skall sluta skaffa 5-6 barn (som sedan är för många för att kunna dela på chokladodlingens mark). Då skulle väldigt mycket vara vunnet för Afrikas välstånd.

Med ett elektroniskt provisionssystem av ovannämnda typ skulle man också slippa nuvarande spill där det mesta försvinner i administrationskostnader, fusk, stölder o s v. Även seriösa hjälporganisationer brukar ha typ 50 % i omkostnader. Kan man komma ner till transaktionskostnader på typ 0,5 % genom automatiska provisionssystem är väldigt mycket vunnet. Då lär man med summor som är typ femtedelen av dagens kunna ge slutmottagaren lika mycket pengar. Men då får ju förstås ingen lika hjälte genom att fara ner till Afrika och klappa små negerbarn på huvudet som hjälparbetare.


Edit: Det här var faktiskt en riktigt smart idé. Man kapar otroligt med kostnader och folk får ett incitament att frångå det ekonomiskt destruktiva mönstret att skaffa många barn som pensionsförsäkring.


Senast ändrad av K. V. Pauker den lör 30 aug - 23:36, ändrad totalt 3 gånger

K. V. Pauker

Poäng : 3523

Till överst på sidan Gå ner

Tråden om synpunkter på SD - Sida 2 Empty Sv: Tråden om synpunkter på SD

Inlägg  K. V. Pauker i lör 30 aug - 23:10


Ytterligare en reflektion:

Eftersom Sverige hittills gett så pass mycket i bistånd och tagit emot så pass många invandrare så skulle Sverige fortfarande ligga före de flesta OECD-länder även om man tog en paus med detta under kanske 20 år.

Därför är det väldigt legitimt om Sverige pausar med de här grejerna.

Sverige blir heller inte ett skurkland om man inte pausar helt utan går ner på OECD-snittet. Är de länder som är mindre extrema än Sverige i det här avseendet skurkländer? Ingen ledande politiker säger så. Men den som vill föra samma politik i Sverige är tydligen en skurk. Varför skall andra bedömningsprinciper tillämpas för svenskar än för andra? Varför blir en svensk skurk när han gör samma sak som folk i andra länder som ledande politiker inte tycker är skurkar? Detta är en påtaglig diskriminering av svenskar. Det här påminner litet om att man inte vill inkludera mer ursprungliga svenskar i lagen om hets mot folkgrupp. Andra regler skall gälla svenskar jämfört med andra folkgrupper. Det skall alltså vara tillåtet att säga "svennejävel" och "svennefitta" men inte "svartskalle". Den här mentaliteten speglas också i den ekonomiska diskrimineringen av svenskar. I och för sig drabbas även invandrare som bor här av detta. Men det tycker man sig väl kunna ta om man får chansen att klämma åt svenskarna som grupp. Att även andra drabbas är väl något typ "collateral damage", d v s om man bombar ett militärt mål så kan även oskyldiga civila man inte har något otalt med också drabbas.

Finns det något krasst ekonomiskt skäl för en svensk väljare att rösta på partier som vill diskriminera den svenske väljaren på alla upptänkliga vis?

K. V. Pauker

Poäng : 3523

Till överst på sidan Gå ner

Tråden om synpunkter på SD - Sida 2 Empty Sv: Tråden om synpunkter på SD

Inlägg  Max Ronalds i sön 31 aug - 0:02

K. V. Pauker skrev:
Är de länder som är mindre extrema än Sverige i det här avseendet skurkländer? Ingen ledande politiker säger så. Men den som vill föra samma politik i Sverige är tydligen en skurk.

Skulle det vara något unikt för invandringspolitiken? Sverige är landet där en åklagare kan bygga ett åtal helt baserat på hörsägen, där poliser samlar in vittnesuppgifter från minderåriga genom hot och husransakningar, där en "försvarsadvokat" fungerar som assisterande åklagare och där en enig jury dömer ut till fängelsestraff för ett brott som i 99% av jordens övriga nationalstater är ett bötesbrott, samtidigt som man systematiskt frikänner våldtäktsmän pga "bristfälliga vittnesmål". Sedan frågar sig polisstatsanhängarna varför Sverige ska ha en unik invandringspolitik. Varför? Därför att ni ska bort. Ni ska förlora. Det är det som är meningen. Det kallas för determinism.

Max Ronalds
Max Ronalds

Poäng : 3597

Till överst på sidan Gå ner

Tråden om synpunkter på SD - Sida 2 Empty Sv: Tråden om synpunkter på SD

Inlägg  K. V. Pauker i mån 1 sep - 19:36

Nettobidrag till EU 2014, 25,2 miljarder:

http://www.eu-upplysningen.se/Sverige-i-EU/Sveriges-EU-avgift/

Andra länder i EU får pengar från EU. Svenskt EU-medlemskap är nu grundlag.


Bistånd 2014, 38,4 miljarder:

http://www.riksdagen.se/sv/Dokument-Lagar/Forslag/Propositioner-och-skrivelser/_H1031d9/?html=true

OECD-snittet ligger på ca 0,3 % av BNI. EU-snittet på ca 0,4 %. USA och Japan ger ca 0,2 %.

Totalt, nettobidrag till EU och u-hjälp = 25,2 + 38, 4 = 63,6 miljarder/år eller runt 14 000 kr/år per förvärvsarbetande person i snitt.

Sedan har vi invandringen.

I år kommer Sverige att ta emot 200 000 invandrare. Nytt rekord. Nästan ett nytt Malmö per år. Eftersom vi har ett stort överutbud av arbetskraft blir detta i praktiken 200 000 pers som skattebetalarna får försörja. Om varje individ kostar 150 000 kr att försörja blir detta 30 miljarder kr.

Med bara årets nytillskott så blir totalsumman av invandring + nettobidrag till EU + u-hjälp av storleksordningen 93,6 miljarder kr eller runt 20 000 kr/år per förvärvsarbetande person.

Om vi tittar längre framåt i tiden och längre tillbaka i tiden blir kostnaderna bra mycket högre.

Ackumulerat under 4 år, alltså 200 000 pers per år under 4 år, blir kostnaden 120 miljarder/år om 4 år. Nu beräknas dock fler komma än 200 000 nästa år, så kostnaden lär bli större. Men låt oss räkna på 120 miljarder/år efter 4 år. Då får vi en totalsiffra för invandring + nettobidrag till EU + u-hjälp på 120 + 25,2 + 38,4 = 183,6 miljarder/år eller runt 40 000 kr/år per förvärvsarbetande person.

De 1,1 miljoner fler som vi blivit sedan maj 1990 trots att ungefär lika många jobbar kostar med siffran 150 000 kr per skalle 165 miljarder per år i dagens läge. Totalkostnad med 800 000 pers till: 285 miljarder per år om 4 år. Vi kan också lägga till invandring före maj 1990. Det här vara bara ett räkneexempel. Klart är i alla fall att man hamnar på ännu högre kostnadsnivåer om man räknar bakåt i tiden.

Antalet nya jobb håller inte takten med befolkningsökningen. Så när Alliansen med moderaterna slår sig för bröstet om de 200 000 jobb som skapats under deras regeringsinnehav så är det alltså rena skojeriet eftersom befolkningen ökat med 600 000 pers. När befolkningen ökar så behövs fler butiksbiträden på ICA eftersom fler handlar och mer dagispersonal och hemtjänstpersonal av motsvarande skäl. Men andelen av befolkningen som jobbar sjunker om nykomlingarna inte tar med sig nya Volvo, SCA och Sandvik allteftersom de flyttar in.

Det finns en anledning till varför man sänkt pensionerna drastiskt jämfört med det tidigare ATP-systemet. Det finns också en anledning till att (s) + den nuvarande Allianspartierna år 1994 beslutade att sittande regering skulle få plocka upp till 320 miljarder från AP-fonderna till statsbudgeten i stället för att låta pengarna vara fonderade på något sätt även fortsättningsvis (sossarna plockade ut runt 258 miljarder för 15 år sedan).

När ATP-systemet infördes fanns inget nettobidrag till EU eller u-hjälp. Inte heller någon enorm invandring. Det som fanns var litet arbetskraftsinvandring av finnar p g a att de svenska kapitalrestriktionerna hindrade direktinvesteringar i utlandet. Det hade inte varit något problem att ha kvar ATP-systemets mer generösa pensioner om vi struntat i att plocka in folk vi inte behöver, inte behövt ge något nettobidrag till EU som Schweiz och Israel och om u-hjälpen legat på samma nivå som OECD-snittet. Men om man plockar av folk tiotusentals kronor som skulle ha blivit pensionssparande, ja då blir det svårt att ha kvar ATP-nivåer på pensionerna. Om man plockar av folk runt 50 000 kr/år i 40 år så blir detta 2 miljoner kr exkl ränta. Om en person lever i 20 år efter pensioneringen så motsvarar 2 miljoner kr 100 000 kr/år efter skatt eller drygt 8000 kr/mån efter skatt.

Det vi gjort i Sverige de senaste 25 åren är att ta in en massa människor som inte behövts och som fått försörjas via skattsedeln eller trängt undan befintlig befolkning som från arbetsmarknaden så att de fått försörjas via skattsedeln. Så i stället för att försörja pensionärer med skattepengar så har pengarna gått till att försörja yngre människor via skattsedeln.

Den här bilden av verkligheten borde klargöras för svenska folket. Idag har folk inte den här bilden klar för sig.

K. V. Pauker

Poäng : 3523

Till överst på sidan Gå ner

Tråden om synpunkter på SD - Sida 2 Empty Sv: Tråden om synpunkter på SD

Inlägg  K. V. Pauker i mån 1 sep - 22:48

Rätt hyfsad insats av Åkesson i Aftonbladets debatt när det gällde flyktingfrågan 1 sep 2014:

http://tv.aftonbladet.se/webbtv/nyheter/samhalle-och-politik/val2014/article49431.ab

Vad han eventuellt kunde ha flikat in:

1. Det finns OECD-länder som Stefan Löfvén inte alls är indignerad över som har andra regler och annan praxis och som inte behöver avvisa nästan någon eftersom folk vet att de inte får stanna. Sverige skapar i praktiken fler tragedier eftersom folk tar chansen att söka asyl här eftersom chansen att få stanna finns. Och de tusentals människor som då får avslag har då förlorat alla de pengar de satsat på flyktingsmugglingen, och kanske t o m satt sig i skuld i hemlandet. Det hade dock tagit litet tid att påpeka detta. Frågan är vad Åkesson skulle ha prioriterat att få in i skallen på tittarna. Så det hade varit bra om denna infallsvinkel funnits med i ett utskick. Ett annat problem är att Åkesson hade riskerat att framstå som att han påstår att det han drivs av är omsorg om flyktingarna (och inte att detta blir en indirekt konsekvens av hans politik) om han prioriterat att förklara att vissa asylsökare förlorar i asyllotteriet. Och det hade ju inte varit trovärdigt. En annan fallgrop hade kunnat vara att alla som kommer från Syrien idag får asyl. Så ingen av dessa riskerar att förgäves bränna en massa pengar på flyktingsmuggling.

2. Ekonomiprofessorn Assar Lindbeck sade faktiskt på ett centerseminarium att det rådde en motsättning mellan invandring och välfärd, http://www.friatider.se/tung-ekonom-sverige-maste-ha-en-restriktiv-invandringspolitik . Den kurdiske nationalekonomen Tino Sanandaji har också uppmärksammat detta.

3. Motiv till VARFÖR man gör som man gör, att motivet till att man för den flyktingpolitik man gör är att man vill ändra väljarkårens sammansättning så snabbt som möjligt så att sannolikt färre röstar på SD (och inga på Svenskarnas Parti).

Men det fanns väl inte så mycket tid att flika in grejer. Vet inte om Åkesson skulle ha hunnit flika in punkt 2 eller 3 på ett bra sätt.

Däremot tror jag att Åkesson faktiskt eventuellt kan få äta upp sitt påpekande om att arbetslösheten kommer att bli högre. Alliansen verkar ju nu ha höjt budet när det gäller bostadsbyggande till 300 000 bostäder. Och det kommer ju att ge en del jobb så länge man bygger bostäder. Det blir ungefär samma princip som man tillämpade i Spanien och Kalifornien. Så länge man bygger hålls arbetslösheten nere. Men till slut tar handelsbalansen stryk om det inte tillkommer annan sysselsättning. USA kan än så länge klara biffen genom att trycka pengar som man kan använda till att köpa varor med från utlandet till nykomlingarna. Så länge USA är världens reservvaluta kommer det att funka. Spanien kunde klara biffen genom att euro-länderna kan ha negativ bytesbalans år ut och år in internt i EU genom Target 2-systemet. Det blir bara en minusposter som ackumuleras i balansräkningen för medlemslandets centralbank, http://en.wikipedia.org/wiki/TARGET2 . Tysklands centralbank får på motsvarande sätt plusposter som ackumuleras år efter år eftersom Tyskland har positiv bytesbalans. Utträder Spanien i det här läget så blir dock fordringarna på Spanien sannolikt drastiskt mycket mindre värda. Så man bygger på det här sättet upp ett system där vare sig fordringsägarna eller låntagarna vill utträda ur eurozonen. I alla fall inte Spanien. (Tyskland får kanske inte tillbaka sina pengar utanför EU.)  Ett naturligt steg för att lösa upp knuten blir att slå ihop de olika ländernas statsbudgetar.

Så till tillbaka till Sveriges byggande av 300 000 bostäder åt alla nya invånare. Om det är fråga om 3-rumsbostäder i snitt så bör det vara fråga om en produktionskostnad på i alla fall 1,5 miljon styck. 300 000 x 1,5 miljon = 450 miljarder kr. Och mer lär det bli.

Skall man låna upp, låt säga, 1000 miljarder i Sverige lär det inte bli mycket pengar över till andra investeringar. Så man lär precis som nu fortsätta låna upp en massa pengar utomlands. Detta kommer att öka Sveriges skuldbörda till utlandet väldigt påtagligt. Så länge räntan är kanske 3 % så blir utflödet av kapital som måste kompenseras med t ex ökad export eller att sälja statliga företag till utlandet ”bara” 30 miljarder/år med en total låneskuld på 1000 miljarder. Men stiger räntorna så kan den summan öka rätt påtagligt. Och det kan ske rätt snabbt om tvivel uppstår beträffande Sveriges betalningsförmåga, så som skedde häromåret med Spanien och Italien innan ECB klev in och sade att man skulle låna ut så mycket som skulle behövas till Spanien och Italien. Så för Sverige skulle det ju i ett sådant här läge vara en fördel att gå med i eurozonen och därmed kunna få fri tillgång till lån (åtminstone så länge marknadens förtroende för ECB inte sviktar). Kanske skall man se det här som ett sätt att bygga upp en situation som tvingar Sverige in i eurozonen. Ytterligare en faktor som talar för att så kan bli fallet är att den försämrade bytesbalans som blir följden av ökade räntebetalningar till utlandet, och inte minst att man får försämrad handelsbalans p g a fler invånare som t ex konsumerar importerad konsumentelektronik och apelsiner samtidigt som man en massa exportföretag typ Volvo, Sandvik och SCA inte hänger med invandrarna in i Sverige, kommer att sätta press på kronan nedåt. Och när kronan försvagas blir lånen som finansierat bostadsbyggandet dyrare att betala. Detta skulle kunna användas som ett argument för att Sverige måste in i Eurozonen så att vi kan köra bytesbalansunderskott år ut och år in som Spanien.

När man ville in i EU i början på 90-talet så införde man fast växelkurs mot dåvarande EU-valutan Ecu ungefär samtidigt som man skickade in medlemsansökan till EU. Sedan försvarade man kronkursen med 500 % ränta. Sedan lät man förstå att anledningen till att Sverige haft litet ekonomiska problem de senaste åren var att vi inte var med i EU och att ett EU-medlemskap skulle ge bättre ekonomi. Skulle man sabotera den svenska ekonomin genom att låna upp enorma pengar utomlands till bostadsbyggande så skulle det påminna om det ekonomiska sabotage man pysslade med i början på 90-talet.

Jag tycker att det är förjävligt att de etablerade partier som brände 500 miljarder på fast kronkurs klarade sig helt utan långsiktigt minskat väljarförtroende p g a detta. Ny Demokrati lyfte inte ett lillfinger för att påpeka det här för väljarna.

Jag tycker att man åtminstone borde försöka förklara vad det är för finansiella skurkstreck och sabotageaktioner de etablerade partierna håller på med och hållit på med. Om ingen inte ens försöker informera allmänheten så kommer de etablerade partierna definitivt att lyckas med sin ekonomiska krigföring. Troligtvis gör de detta ändå, men det är en annan sak. Men skall man försöka bedriva någon slags oppositionell verksamhet är det väl vettigast att försöka upplysa folk om vad det är som händer bakom kulisserna och vad som tidigare hänt bakom kulisserna.

K. V. Pauker

Poäng : 3523

Till överst på sidan Gå ner

Tråden om synpunkter på SD - Sida 2 Empty Sv: Tråden om synpunkter på SD

Inlägg  K. V. Pauker i tis 2 sep - 21:35

Kom att tänka på en sak apropå byggboomen i Spanien som kunde hålla uppe sysselsättningen och tillväxten några år innan finanskrisen kom 2008-2009. Idag finns det en enorm massa bostäder som står och förfaller i Spanien. Det finns inte köpare och hyresgäster att få tag i. De invandrare som kom under boomen 2008-2009 har i hög grad lämnat Spanien, liksom en del spanjorer. Så då står man där med en massa bostäder det inte finns efterfrågan på.

Om man inte till slut hittar annan sysselsättning än byggande åt de som bygger och åt de som är inblandade i att leverera varor och tjänster åt byggsektorn så står man där till slut bara med en massa byggnader och människor som inte behövs i den övriga ekonomin. Och det var vad som till slut hände i Spanien.

Något liknande kan hända i Sverige om man bygger flera hundra tusen bostäder åt kanske en miljon människor som inte behövs i den övriga ekonomin. Då står man där med flera hundra tusen ytterligare arbetslösa som kanske söker sig till andra länder. Och då står man där med en massa bostäder som ingen behöver.

Om så är fallet är det bra om bostäderna kan demonteras, och demonteras så enkelt som möjligt. I Spanien byggde man hus i betong och sten. De går inte att demontera och skeppa iväg till andra länder.

Träbyggnader som är byggda i form av volymelement borde kunna demonteras någorlunda lätt om de är förberedda för detta från början:

http://www.svenskttra.se/byggande/utvecklingskurvan_stadigt_uppat

http://sv.wikipedia.org/wiki/Volymelement

Ju mer förberedda nya byggnader är för att kunna demonteras och flyttas, desto bättre. I alla fall om man vill undvika en spansk situation.

Frågan är dock om de etablerade partierna ser en spansk situation som ett egentligt hot. Jag är inte så säker på det. De har ju tidigare inte ryggat för att skapa ekonomiska katastrofer för att kunna främja andra politiska intressen. Ta den fasta kronkursen i början på 90-talet som man försvarade med räntor på 500 %. Det här skall ha kostat 500 miljarder i dåtida penningvärde även enligt mainstreamekonomer. Så jag är inte så säker på att man kommer att se det som en enorm kapitalförstöring om vi står där med bostäder för flera hundra miljarder som det inte går att hitta hyresgäster/köpare till. Risken finns att man i stället kommer att använda detta som ett argument för att återigen försöka få hit en massa invandrare även om det inte finns något behov av dem på arbetsmarknaden. Man skulle då kanske börja föreslå än mer konstruerade, drastiska och destruktiva bidragsjobb för att få det att framstå som mindre orimligt att leta hyresgäster till bostäderna utomlands. Jag vet inte vad det rövarband som styr media och politik skulle kunna hitta på för jävelskap. Några alternativ jag spontant kom på:

1. Göra det än mer ekonomiskt förmånligt att gräva upp malm ur den svenska jorden. Förutom att det skall vara gratis att gräva upp malmen kan man ju också tänka sig reducerade arbetsgivaravgifter. Eller kanske t o m subventioner typ nystartsjobb. Gör man som i Blaiken-gruvan kan alla gruvarbetare få bli importerad arbetskraft.

2. Importera ännu mer sopor från kontinenten och plocka in folk från utlandet som sopsorterare.

3. Importera kärnavfall från andra delar av världen och anställa folk från utlandet som truckförare och liknande vid kärnavfallstipparna. Vet att Hans Blix för några årtionden sedan vädrade dylika idéer. Vill minnas att hans argument var att Sverige var relativt glesbefolkat och hade bra berggrund.

Det finns säkert mer jävelskap man kan komma på. Det verkar ju finnas en närmast outsinlig kreativ förmåga hos de etablerade partierna när det gäller att hitta på grejer som saboterar ekonomin och förpestar tillvaron för folk.

I det här sammanhanget kommer jag osökt att tänka på det faktum att ideologier som t ex socialism och liberalism kan stå där som vinnare oavsett hur illa det går i ekonomiskt avseende och i trivselavseende i övrigt. Det finns ingen grundläggande drivkraft i ideologier som liberalism och socialism att värna väljarnas egenintresse i de länder där de socialistiska resp liberala politikerna styr. Ideologin som sådan, liberalism eller socialism, kan vinna oavsett hur fattigt landet blir. Det finns fullständigt utfattiga länder som tillämpat utpräglad socialism och det finns fullständigt utfattiga länder som tillämpat utpräglad liberalism. I sistnämnda kategori återfinns främst u-länder vars politiska ledning låtit utländska företag plundra naturresurser i stort sett gratis mot att den politiska ledningen fått pengar insatta på hemliga bankkonton i Schweiz och Liechtenstein (nuförtiden brukar väl sådana pengar i stället hamna på bankkonton på Cayman Islands eller Nederländska Antillerna). Etablerade partier i Sverige, som t ex centerpartiet, har recept som i hög grad påminner om det recept som tillämpats i ovannämnda typ av fattiga liberala länder där alltså utländska storbolag fått plundra landets naturresurser gratis. Skillnaden är att politikern själv inte får en massa pengar insatta på sitt offshore-bankkonto. (Möjligen kan man belönas med något toppjobb i näringslivet som Thomas Östros, Erik Åsbrink och Björn Rosengren). Man nöjer sig med den politiska makt man får. Politikern Maud Olofsson är ett typiskt exempel på detta. Minns t ex så väl när hon med sitt typiska ”hi, hi, hi”, skinande som en sol, sade att många av gruvboomens jobb skulle gå till för ändamålet importerad arbetskraft. ”Hi, hi, hi”, flinade hon rakt ut i TV-rutan. Man kan ju tycka att folk borde bli förbannade när de ser något sådant. Men icke. Det här är ett exempel på hur oerhört starka varumärken de etablerade partierna har. De kan göra nästan vad som helst utan att folk blir förbannade. Och blir folk förbannade så går de bara till ett annat etablerat parti med bra varumärke i ett förtvivlat hopp om att hitta ett vettigare alternativ där. Vill också påpeka att det sistnämnda är ett av många bra argument för de ”skuggpartier” (med namn snarlika de etablerade partiernas respektive partinamn) som jag tidigare förespråkat här på Exilen.

K. V. Pauker

Poäng : 3523

Till överst på sidan Gå ner

Tråden om synpunkter på SD - Sida 2 Empty Sv: Tråden om synpunkter på SD

Inlägg  Max Ronalds i ons 3 sep - 6:41

K. V. Pauker skrev:Kom att tänka på en sak apropå byggboomen i Spanien som kunde hålla uppe sysselsättningen och tillväxten några år innan finanskrisen kom 2008-2009. Idag finns det en enorm massa bostäder som står och förfaller i Spanien. Det finns inte köpare och hyresgäster att få tag i. De invandrare som kom under boomen 2008-2009 har i hög grad lämnat Spanien, liksom en del spanjorer. Så då står man där med en massa bostäder det inte finns efterfrågan på.

Om man inte till slut hittar annan sysselsättning än byggande åt de som bygger och åt de som är inblandade i att leverera varor och tjänster åt byggsektorn så står man där till slut bara med en massa byggnader och människor som inte behövs i den övriga ekonomin. Och det var vad som till slut hände i Spanien.

Något liknande kan hända i Sverige om man bygger flera hundra tusen bostäder åt kanske en miljon människor som inte behövs i den övriga ekonomin. Då står man där med flera hundra tusen ytterligare arbetslösa som kanske söker sig till andra länder. Och då står man där med en massa bostäder som ingen behöver.

Ja det är onekligen ett sjukt system (även om den verkliga rubriken inte ska vara kapitalism utan kreditism).

Tråden om synpunkter på SD - Sida 2 Free-market-capitalism-housing-cartoon

K. V. Pauker skrev:Om så är fallet är det bra om bostäderna kan demonteras, och demonteras så enkelt som möjligt. I Spanien byggde man hus i betong och sten. De går inte att demontera och skeppa iväg till andra länder.

Träbyggnader som är byggda i form av volymelement borde kunna demonteras någorlunda lätt om de är förberedda för detta från början:

http://www.svenskttra.se/byggande/utvecklingskurvan_stadigt_uppat

http://sv.wikipedia.org/wiki/Volymelement

Ju mer förberedda nya byggnader är för att kunna demonteras och flyttas, desto bättre. I alla fall om man vill undvika en spansk situation.

Låter som bolåneinstitutens motsvarighet till trabanten.
Max Ronalds
Max Ronalds

Poäng : 3597

Till överst på sidan Gå ner

Tråden om synpunkter på SD - Sida 2 Empty Sv: Tråden om synpunkter på SD

Inlägg  K. V. Pauker i ons 3 sep - 23:01

Max Ronalds skrev:
K. V. Pauker skrev:Kom att tänka på en sak apropå byggboomen i Spanien som kunde hålla uppe sysselsättningen och tillväxten några år innan finanskrisen kom 2008-2009. Idag finns det en enorm massa bostäder som står och förfaller i Spanien. Det finns inte köpare och hyresgäster att få tag i. De invandrare som kom under boomen 2008-2009 har i hög grad lämnat Spanien, liksom en del spanjorer. Så då står man där med en massa bostäder det inte finns efterfrågan på.

Om man inte till slut hittar annan sysselsättning än byggande åt de som bygger och åt de som är inblandade i att leverera varor och tjänster åt byggsektorn så står man där till slut bara med en massa byggnader och människor som inte behövs i den övriga ekonomin. Och det var vad som till slut hände i Spanien.

Något liknande kan hända i Sverige om man bygger flera hundra tusen bostäder åt kanske en miljon människor som inte behövs i den övriga ekonomin. Då står man där med flera hundra tusen ytterligare arbetslösa som kanske söker sig till andra länder. Och då står man där med en massa bostäder som ingen behöver.

Ja det är onekligen ett sjukt system (även om den verkliga rubriken inte ska vara kapitalism utan kreditism).

Tråden om synpunkter på SD - Sida 2 Free-market-capitalism-housing-cartoon

K. V. Pauker skrev:Om så är fallet är det bra om bostäderna kan demonteras, och demonteras så enkelt som möjligt. I Spanien byggde man hus i betong och sten. De går inte att demontera och skeppa iväg till andra länder.

Träbyggnader som är byggda i form av volymelement borde kunna demonteras någorlunda lätt om de är förberedda för detta från början:

http://www.svenskttra.se/byggande/utvecklingskurvan_stadigt_uppat

http://sv.wikipedia.org/wiki/Volymelement

Ju mer förberedda nya byggnader är för att kunna demonteras och flyttas, desto bättre. I alla fall om man vill undvika en spansk situation.

Låter som bolåneinstitutens motsvarighet till trabanten.


Några kommentarer:

1. I Sverige finns naturligtvis en viss sannolikhet för att man låter skattebetalarna betala inflyttarna för att bo i de bostäder man byggt. Eftersom man nu lyckats pressa ner skattetrycket litet genom att sänka pensionerna så skulle man ju kunna tänka sig att man höjde skattetrycket igen för att kunna betala hyror åt inflyttare (som behövs för att snabbare ändra väljarkårens sammansättning). Men med ett budgetunderskott på uppåt 100 miljarder i år så undrar jag hur mycket det hjälper att höja skattetrycket igen med runt 3 % av BNP. Det kan ju även i Sverige bli så att folk flyttar till andra länder p g a bättre utkomstmöjligheter. Och då står vi där med en massa tomma bostäder som i Spanien.

2. Det lär visst vara aningen svårare att få prefabricerade hus baserade på volymelement att bli utseendemässigt attraktiva. Kom dock ihåg att det är en typisk svensk modern arkitekturtradition att bygga fula bostäder. Så gott som alla prefabricerade svenska småhus ser förjävliga ut. De ser verkligen ut som något typ husens Trabanter. I alla fall Älvsbyhus-villor ser ut på det viset. Amerikanska småhus ser i regel bra mycket glassigare ut.
-------------------------------------------------------------Övrigt:

Folk verkar idag ha glömt att man sänkt pensionerna rätt drastiskt jämfört med ATP-systemet och att änkepensionerna tagits bort. Man borde kanske påminna folk om detta. Samt att många landsting idag inte alls ger vissa dyrare cellgifter till äldre patienter (de som är över 70 år ungefär, åldersgränsen varierar i olika landsting) och att man inte ger de dyraste bröstcancermedicinerna annat än vid återfall (och då kan det vara kört). Fler exempel där svenska patienter inte får de dyraste grejerna finns säkert. Har redan nämnt ransoneringen av respiratorplatser och den drastiska nedskärningen av antalet vårdplatser.

Mitt intryck är att folk under upploppen på valrörelserna brukar glömma de hål som det går att stoppa pengar i och de skatter som är högre i Sverige än i andra länder. Man går in i valfläskens låtsasvärld. Litet information ämnad för tillnyktring hade inte skadat.

Egentligen hade Sverige idag med de budgetunderskott som är i pipeline behövt både stoppad invandring, nästan slopad u-hjälp och slopat nettobidrag till EU. Plus höjda skatter. Skall bli intressant att se hur det här går. Hittills har man klarat biffen genom drastiskt sänkta pensioner och att sälja ut statliga företag. Kanske är det mer av den varan man har i pipeline? Eller har man tänkt sig någon större kris och att kunna säga "se, det här beror på att vi inte infört euron"?K. V. Pauker

Poäng : 3523

Till överst på sidan Gå ner

Tråden om synpunkter på SD - Sida 2 Empty Sv: Tråden om synpunkter på SD

Inlägg  K. V. Pauker i ons 3 sep - 23:34

En reflektion angående Expressens partiledardebatt 3 sep 2014, http://www.expressen.se/nyheter/val2014/partiledardebatten/ .

Åkesson sade här att det blir problem med integrationen om det kommer för många invandrare. Jag vet inte om han senare i debatten påpekade att Sverige tar emot mångdubbelt fler invandrare än jämförbara länder i Västeuropa och att Invandrarverkets generaldirektör Thord Palmlund för snart 30 år sedan på DN Debatt skrev att ”Vi klarar inte fler invandrare” (publiceringsdatumet var troligen 1986-10-04). Och då vill jag minnas att det var fråga om runt 30 000 pers per år. Nu blir det 200 000. Jag tror man måste förse tittarna/väljarna med sådana här informationskomponenter om man vill få dem att tänka efter om den politik de etablerade partierna förespråkar verkligen är rimlig.

Förser man inte folk med sådan kompletterande information är det väldigt svårt att få folk att inse att partier och politiker med bra varumärken för en politik som är sanslös. De måste få rätt perspektiv på det hela. Utan kompletterande informationskomponenter framstår det för många bara som att det här är ett exempel på att Åkesson är en extremist som gnäller över något som utgör en marginell kostnad eller t o m utgör en vinst.

K. V. Pauker

Poäng : 3523

Till överst på sidan Gå ner

Tråden om synpunkter på SD - Sida 2 Empty Sv: Tråden om synpunkter på SD

Inlägg  K. V. Pauker i tor 4 sep - 22:15Såg Åkesson i debatt mot Gudrun Schyman (F!) i Aktuellt 21.00 ikväll. En av Åkessons bättre insatser, tror jag. Rätt smart av Åkesson att påpeka att de flesta som kommer som asylsökare är män medan kvinnorna är kvar i lägren och att det därför hade varit mer jämställt att hjälpa i lägren. Schyman försökte kontra med att kvinnorna kan komma efter. Men rent sakligt har Åkesson rätt eftersom alla män som kommer inte har familj.

Det som inte gick fram tillräckligt tydligt var att kostnaden per person blir lägre i flyktinglägren än här i Sverige. Indirekt blir detta konsekvensen av påståendet att man kan hjälpa fler i lägren. Skulle dock tro att insikten att man hjälper folk drastiskt billigare per person i lägren inte sjunkit in i skallen på folk. Det övergår liksom folks förstånd att politiker man känner sig trygg med faktiskt för en sanslös politik. För att detta skall sjunka in behöver man nog:

1. Explicit påpeka att kostnaden per person blir drastiskt lägre.

2. Redovisa räkneexempel.

3. Påpeka andra galenskaper de förtroendeingivande partierna tidigare gjort sig skyldiga till (kronförsvar med räntor på 500 % till en kostnad av 500 miljarder kr, legalisering av barnporr 1971 m m).

4. Redovisa ett trovärdigt motiv för att bedriva en politik som SD påstår vara uppåt väggarna i kostnadseffektivitetsavseende (få in invandrare för att ändra väljarkårens sammansättning så att andelen väljare som är benägna att rösta på nationella partier blir mindre).

Att redovisa punkterna 1-4 i en debatt tar dock tid. Så det kan vara knepigt. Därför var det synd att SD inte förklarade det här och en del annat i ett längre utskick.

Litet fler reflektioner angående debatten:

Åkesson får komma ihåg att vara noga med precisionen i sina debattrepliker. En del som såg debatten fick eventuellt genom Åkessons påpekande intrycket att Reinfeldt var mot invandringen när han erkände att den kostade pengar. Tycker att det var synd om Reinfeldt fick några sådana gratispoäng. En del moderater vill så förtvivlat gärna att deras parti skall vara invandringskritiskt griper efter varje halmstrå som kan bekräfta denna önskan.

Under debatten slog det mig också att den stora ekonomiska smällen mot kvinnor p g a invandringen varit avskaffandet av ATP-systemet som var generöst mot de som bara jobbat 10-15 år heltid men varit deltidare eller hemmafruar resten av tiden. Till detta skall läggas de avskaffade änkepensionerna. Tänk er den kvinna som var typ 60 år det år änkepensionen avskaffades och innan dess varit hemma med barnen och jobbat deltid. Hon hade räknat med änkepensionen. Att i det läget skaffa sig pensionspoäng var nog litet knepigt.

De pengar man sparat in på slopat ATP-system och slopade änkepensioner är väl de stora finansieringskällorna för invandringen och nettobidraget till EU. Tajmingen för avskaffandet av ATP och änkepensioner är rätt klockren om man jämför med den tidpunkt när rabatten på EU-avgiften som Sverige fick initialt hade fasats ut.


K. V. Pauker

Poäng : 3523

Till överst på sidan Gå ner

Tråden om synpunkter på SD - Sida 2 Empty Sv: Tråden om synpunkter på SD

Inlägg  K. V. Pauker i fre 5 sep - 21:03

http://avpixlat.info/2014/09/04/sd-annons-med-fakta-stoppades/


Tydligen har en SD-annons där man jämför asylinvandringen till Sverige med andra nordiska länder   stoppats i en väldans massa svenska dagstidningar till skillnad från den förra annonsen apropå Reinfeldts uttalande om invandringens kostnader.

Varför?

Svar:

1. Det kan bli väldigt knepigt att hinna få ut samma information via hushållsutskick innan valet.

2. SD har redan skickat ut sitt hushållsutskick. Ett till separat hushållsutskick blir väldigt dyrt.

3. Den här informationskomponenten har större chanser att påverka väljarnas beteende än Reinfeldt-citatet. Och detta beror på:

a) Det var lättare att bortförklara Reinfeldt-citatet eller bara ignorera det.

b) Att Sverige avviker drastiskt från andra länder får SD:s ståndpunkt att framstå som mer normal och övriga  partiers ståndpunkt som mindre normal.

Det här är ett exempel på hur synd det var att SD inte gjorde ett längre hushållsutskick där man försåg folk med en massa fakta. Det är väldigt knepigt att hinna få med allt folk behöver ha på sin dagordning vid sitt ställningstagande inför valet i någon enstaka TV-debatt. Alla ser heller inte TV-debatterna.

En variant för att kompensera för bristen på information till väljarna skulle kunna vara att lägga upp en valfolder-länk på nätet och hänvisa till denna vid TV-framträdanden. Idag finns inte något sådant material samlat på SD:s sajt. Tiden för att åstadkomma ett sådant material och korrekturläsa detta är knapp. Tycker dock ändå att SD borde överväga det alternativet. (Gör SD på det viset bör man kanske köpa rejält med bandbredd och ha en reservserver dit man kan peka om trafiken om något händer?)

K. V. Pauker

Poäng : 3523

Till överst på sidan Gå ner

Tråden om synpunkter på SD - Sida 2 Empty Sv: Tråden om synpunkter på SD

Inlägg  Max Ronalds i lör 6 sep - 11:11

K. V. Pauker skrev:http://avpixlat.info/2014/09/04/sd-annons-med-fakta-stoppades/


Tydligen har en SD-annons där man jämför asylinvandringen till Sverige med andra nordiska länder   stoppats i en väldans massa svenska dagstidningar till skillnad från den förra annonsen apropå Reinfeldts uttalande om invandringens kostnader.

Varför?

Svar:

1. Det kan bli väldigt knepigt att hinna få ut samma information via hushållsutskick innan valet.

2. SD har redan skickat ut sitt hushållsutskick. Ett till separat hushållsutskick blir väldigt dyrt.

3. Den här informationskomponenten har större chanser att påverka väljarnas beteende än Reinfeldt-citatet. Och detta beror på:

a) Det var lättare att bortförklara Reinfeldt-citatet eller bara ignorera det.

b) Att Sverige avviker drastiskt från andra länder får SD:s ståndpunkt att framstå som mer normal och övriga  partiers ståndpunkt som mindre normal.

Det här är ett exempel på hur synd det var att SD inte gjorde ett längre hushållsutskick där man försåg folk med en massa fakta. Det är väldigt knepigt att hinna få med allt folk behöver ha på sin dagordning vid sitt ställningstagande inför valet i någon enstaka TV-debatt. Alla ser heller inte TV-debatterna.

En variant för att kompensera för bristen på information till väljarna skulle kunna vara att lägga upp en valfolder-länk på nätet och hänvisa till denna vid TV-framträdanden. Idag finns inte något sådant material samlat på SD:s sajt. Tiden för att åstadkomma ett sådant material och korrekturläsa detta är knapp. Tycker dock ändå att SD borde överväga det alternativet. (Gör SD på det viset bör man kanske köpa rejält med bandbredd och ha en reservserver dit man kan peka om trafiken om något händer?)

Du har fortfarande inte förklarat om du själv tänker rösta på Sverigedemokraterna. Hmm...
Max Ronalds
Max Ronalds

Poäng : 3597

Till överst på sidan Gå ner

Tråden om synpunkter på SD - Sida 2 Empty Sv: Tråden om synpunkter på SD

Inlägg  K. V. Pauker i lör 6 sep - 13:06

SD har släppt en valfilm med två personer som verkar vara adopterade från utlandet:

http://www2.sverigedemokraterna.se/work/lat-er-inte-tystas/

Budskapet är att SD inte är biologiska rasister eftersom man accepterar personer som är (verkar vara) adopterade från utlandet. Det var rätt effektfullt när de två adopterade personerna började prata om rasism och så ser man plötsligt Jimmie Åkesson i rutan. Det blev liksom en "Ojsan!"-effekt. Kan tänka mig att den blir större i TV4 än när man inte är inne på SD:s webbsajt eftersom man då inte förväntar sig att Åkessons nuna skall dyka upp.

Frågan är varför TV4 valde att visa den här reklamfilmen samtidigt som en massa tidningar vägrade visa SD:s annonser där man jämförde asylinvandringen till Sverige med den i de andra nordiska länderna. Svaret är troligen att adoptivreklamfilmen inte ger så värst många röster medan staplarna som visar asylinvandringen till Sverige och grannländerna troligen hade gett det (hittar f ö inte den här annonsen på SD:s webbsajt). Hoppas f ö att Åkesson nämner den här annonsen och dess innehåll i debatter och TV-inslag innan valet. Han bör nog också försöka driva trafik mot SD:s webbsajt om de lägger upp den där.

SD verkar inte ha någon valmanifest-knapp man ser direkt man landar på hemsidan. Man får scrolla litet för att hitta detta. Allt valmaterial bör nog nås direkt via en knapp.

Åter till reklamfilmen med de adopterade. Jag tror att det hade gett mer röster om de två färgade sagt att de röstar på SD TROTS partiets förflutna p g att de är oroliga för landets ekonomi (och ev. att syftet med invandringen inte är att hjälpa färgade människor utan att förändra väljarkårens sammansättning). Om de hade indikerat att de trots allt känt litet motstånd mot att stödja SD men ändå känt sig tvungna att göra det av ekonomiska skäl så hade detta kunnat bidra till att folk får upp ögonen för den enorma skala det är på den påverkan invandringen, u-hjälpen och nettobidraget till EU har på den svenska ekonomin. Om två färgade av ekonomiska skäl kan rösta på ett parti trots att det är litet rasistiskt, typ, så måste dessa ekonomiska skäl vara oerhört starka. Är SD ett icke-rasistiskt parti behöver de ekonomiska skälen inte vara lika starka. Folks magkänsla är idag att det rör sig om några tior eller någon hundralapp. Det övergår folks förstånd att det rör sig om typ 50 000 :- per år och att man finansierat det hela genom att gå fram med motorsågen i pensionssystemet.

Många som är pensionärer idag skulle om de gått i pension för 15 år sedan ha fått kanske 50 000-150 000 :- mer i pension per år med ATP-systemet och änkepensionerna. Det rör sig om förändringar i den skalan. Hade man gått in i befintliga pensioner folk får och skurit ner dessa så hade folk märkt det. Men när man skär i pensioner folk aldrig hunnit börja få utbetalas så märker folk inte detta i plånboken. De blir litet förvånade när de får pensionsutbetalningen på kontoutdraget, "ojdå, var det så litet". Men ingen sätter frågan varför summan är mindre än de trodde på dagordningen och varför den är mindre än vad äldre släktingar, vänner och bekanta fick. De som upptäcker något är kanske de som har släktingar och vänner som man pratar relativt öppet med om sin ekonomi och där du har en åldersskillnad på 5-10 år. De som är födda före 1938 (tror jag det var) har bara statlig pension enligt ATP-systemet och har i regel klart högre pension än de som är 10 år yngre. Nu börjar dock de här människorna troppa av allteftersom. Den som är född 1938 är 76 år idag. De änkor som fått änkepension och vars makar inte dött påtagligt i förtid är klart färre nu än för 10 år sedan. Snart blir frågan om hur man finansierade ökad invandring och nettobidrag till EU (samt u-hjälpen, som fanns sedan tidigare) något mer abstrakt som folk har svårare att ta på och som kräver större informationsinsatser för att folk skall ta till sig. Man kommer att ha missat det här tåget. Och man har i hög grad redan gjort det.

Ytterligare en reflektion angående reklamfilmen. Det är ett väldigt typiskt Jimmie Åkesson-stuk över den. Kom han på manuset själv? Eller var den som skrev manuset en person med goda insikter i hur Jimmie Åkesson vill framstå som person och hans politiska stil?

K. V. Pauker

Poäng : 3523

Till överst på sidan Gå ner

Tråden om synpunkter på SD - Sida 2 Empty Sv: Tråden om synpunkter på SD

Inlägg  K. V. Pauker i lör 6 sep - 14:04

Kom på en sak angående SD:s krav att slopa löneavgiften för företag med färre än 10 anställda. Detta innebär att företag som har 9 anställda får en kostnadsfördel på 9,23 % av lönen jämfört med företag som har t ex 10 eller 12 anställda. Effekten av detta torde bli att en del målerifirmor som har t ex 11 anställda gärna skalar ner till 9 anställda.

Jag tror att det här är en sårbarhet som t ex Fredrik Reinfeldt kan utnyttja för att få SD att framstå som oprofessionella. Okej, det finns antagligen fler ägare och anställda bland företag som har färre än 10 anställda än bland företag med kanske 10-30 anställda. Men jag tror ändå att SD bör ha ett bra svar i beredskap den dag civilekonomen Reinfeldt eventuellt står där i en debatt och himlar med ögonen över det här förslaget från SD.

K. V. Pauker

Poäng : 3523

Till överst på sidan Gå ner

Tråden om synpunkter på SD - Sida 2 Empty Sv: Tråden om synpunkter på SD

Inlägg  Max Ronalds i lör 6 sep - 16:34

K. V. Pauker skrev:SD har släppt en valfilm med två personer som verkar vara adopterade från utlandet:

http://www2.sverigedemokraterna.se/work/lat-er-inte-tystas/

Budskapet är att SD inte är biologiska rasister eftersom man accepterar personer som är (verkar vara) adopterade från utlandet.

Kortsiktigt är det här en fördel för polisstatsanhängarna. Långsiktigt är det en psykologisk akilleshäl eftersom att framtidens etniska svenskar inte kommer kunna hävda att de är Nordens ursprungsbefolkning.
Max Ronalds
Max Ronalds

Poäng : 3597

Till överst på sidan Gå ner

Tråden om synpunkter på SD - Sida 2 Empty Sv: Tråden om synpunkter på SD

Inlägg  K. V. Pauker i sön 7 sep - 22:10

Litet reflektioner angående de senaste dagarnas händelser.

Expressen har kört ett reportage om SD:s bakgrund och litet olika avhoppare, se länkar nedan.


Om SD:s bakgrund:

http://www.expressen.se/nyheter/dokument/har-ar-sds-morka-bakgrund-i-nazism/


Framstegspartiet i Bjuv:

http://www.expressen.se/kvallsposten/sd-politiken-tomma-stolar-och-avhopp/


SD:are som hoppar av till Kristianstadsbygdens Framtid:

http://www.expressen.se/kvallsposten/sju-lokala-sd-politiker-lamnar-partiet-i-protest/


Minns att jag runt år 2000 läste att Björn Söder tidigare brukade knalla omkring bland skinnskallar för att få dem att bli SD:are i stället för nazister eftersom det var ”vettigare” enligt honom själv. Har för mig att han själv berättade detta. Då framstod detta som att Björn tog hand om skinnhuvuden som hade för klent förstånd att tänka själv. Idag framstår han själv som en person som var en del av den här miljön. Idag skulle nog SD dra sig för att värva skinnskallar.

Av reportaget om Framstegspartiet i Bjuv kan man eventuellt få intrycket att Allan Jönsson tycker att SD är ett mer främlingsfientligt parti än hans eget parti. Om han är rätt citerad så kan detta vara en farlig väg att gå eftersom Jönsson själv och många avhoppare varit med i SD rätt länge. Men det kan ju vara så att han pekade på att SD:s bakgrund är mer extrem än de skånska lokalpartiernas bakgrund. Att SD skulle kunna vinna på att försöka diversifiera sitt politiska budskap är nog sant (om man gör det på rätt sätt), om det nu var detta Jönsson menade. Även om man håller sig med teorier typ Rosser Reeves klassiska USP och säger att man inte skall ha ”vampyrargument" och liknande så har ju Reeves själv i sin klassiker ”Reklam med realism” en liknelse mellan att använda flera argument som strävar åt samma håll och pelarrader som bär upp ett gemensamt valv. Inför ett val är det heller inte så mycket fråga om att tränga igenom ett mediabrus. Partival är då något typ en högengagemangsprodukt. Folk läser utskick precis som de läser bilbroschyrer och diskmaskinsbroschyrer inför ett köp.


-------------------------------


Kom apropå Expressen-reportaget osökt att tänka på SD:s reklamfilm mot rasism som man kört i TV4 i helgen. Om de två färgade anhängarna i filmen skall få pröjs för sin medverkan hoppas jag att avtalet var skrivet så att pengarna kommer efter valdagen (skämt). Det är modigt även av den som är färgad att stödja SD offentligt. Ändrar de sig kan SD få problem. Åkesson verkar tycka om att jobba med hög risk i sådana här avseenden. Tidigare högriskrekryteringar har varit Kenth Ekeroth och Paula Bieler (ej färgade utan halvjudar). Själv tror jag som sagt mer på varianten att låta färgade eller personer med påtagligt judiskt påbrå säga att de stödjer SD p g a att man är orolig för Sveriges ekonomi trots att man kanske tycker att SD:s bakgrund är litet otrevlig. Då hade man lättare kunnat få in i skallen på folk den enorma skalan på kostnaderna för invandringen, u-hjälpen och nettobidraget till EU. Den insikten finns inte hos den breda allmänheten idag. Folk tror på fullt allvar att de avgörande kostnaderna/intäkterna utgörs av grejer typ högre eller lägre marginalskatter för läkare och advokater eller några kronor mer eller mindre i bostadsbidrag till fattiga. Skulle du säga till folk att invandringen, u-hjälpen och nettobidraget till EU kostar varje löntagare i snitt runt 50 000 kr/år så skulle de skratta åt dig och vara säkra på att du ljuger. Men om man visar upp någon folk tror eventuellt skulle kunna drabbas av litet SD-rasism och vederbörande säger att han trots SD:s bakgrund röstar på partiet p g a de ekonomiska konsekvenserna av 7-partiets politik i vissa avseenden, ja då blir antagligen folk mer benägna att tro att det faktiskt kan röra sig om riktigt stora pengar: ”Om någon vill ta risken för att utsättas för rasism p g a de här kostnaderna så måste de vara väldigt stora.”

Om man räknar baklänges och tittar på vad nuvarande pensionärer plus framtida pensionärer skulle ha fått i pension med ATP-systemet (som man var tvungen att avskaffa) jämfört med nu så har man kanske också ett sätt att göra kostnadsbilden mer trovärdig.

I år blir budgetunderskottet runt 100 miljarder kr. Samtidigt väller det bara in folk som inte behövs och blir ett nettotillskott till arbetslösheten. Jag börjar misstänka att det här kan gå ordentligt åt pipan. Mitt intryck är att Reinfeldt, Björklund och Annie Lööf i sina senaste medieframträdanden inte velat anstränga sig i onödan. Björklunds och Annie Lööfs ”jag vet inte”-svar (viktigaste faktor för skolresultat resp mer arbetslöshet p g a högre arbetsgivaravgifter i banksektorn) tyder eventuellt på måttligt intresse för att locka väljare. Jag är inte så säker att de vill vara i regeringsställning om det börjar braka iväg mot ett budgetunderskott på 200 miljarder/år eller mer.

Mot detta talar kanske Reinfeldts försök att locka lantbrukare enligt TV4 igår genom att föreslå mindre stränga djurskyddsregler. Ett smart förslag eftersom det inte kostar något och eftersom moderaterna sannolikt har rätt få djurvänner bland sina anhängare. Det jag kan tänka mig i den vägen är kanske någon Östermalmstant av typen Ingrid af Trolle som har en pudel som hon knallar omkring med. Tror dock att lantbrukarna och deras familjer är fler.

-------------------------------

Litet reflektioner angående kvällens SVT-debatt mellan Reinfeldt och Löfvén:

Reinfeldt lovade här ett 10:onde grundskoleår och möjligt 11:e påbyggnadsår. Sossarna har lovat obligatoriskt gymnasium. Frågan är om åtgärderna tar sikte att folk lär sig mindre skolan nuförtiden,  att det tar längre tid att få in saker i skallen på folk, eller på att man vill frisera till arbetslöshetsstatistiken? Hoppas att SCB inte slutar med mätningarna av sysselsättningsgraden/arbetslösheten i åldrarna 16-18 år om gymnasiet blir obligatoriskt (men det är kanske det som är meningen?).


-------------------------------


Sedan har vi Kenth Ekeroths videosnutt om hur mycket det kostar att försörja ensamkommande flyktingbarn jämfört med att hålla barn vid liv med hjälp av Läkare utan gränser.

http://www.exponerat.net/kent-ekeroth-sd-om-massinvandring-eller-hjalp-i-naromradet/

https://www.youtube.com/watch?v=HpfCoBKLGBo&feature=player_embedded

Ekeroth nämner siffran 1900 kr/dygn för ensamkommande flyktingbarn och 270 kr för 5 veckor för att hålla ett undernärt barn vid liv i 5 veckor med hjälp av Läkare utan gränser. 270 kr under 5 veckor blir ungefär 7,7 kr/dag. För 1900 kr/dygn skulle alltså Läkare utan gränser kunna hålla liv i 246 undernärda barn.

Siffermaterialet är bra. Man borde ha kört det i en annons eller ännu hellre i ett hushållsutskick. Men i stället för att säga att man inte kan både ta emot ensamkommande flyktingbarn och hjälpa undernärda barn via Läkare utan gränser så kan man ju påpeka att 7-klövern gjort det här valet tidigare (och att anledningen till detta är att det ur rent krasst maktpolitisk synvinkel inte gör något om barn utanför Sverige dör eftersom man då inte får in en ny, bättre väljarkår på det viset). Börjar man i fel ände och pekar på det oetiska i att man nu inte hjälper undernärda barn så finns ju risken att Miljöpartiet & Co säger ”nu måste vi skicka lika mycket pengar till undernärda barn som vi bränner på ensamkommande flyktingbarn i Sverige”. Och är det då självklart att man skall ta emot ensamkommande flyktingbarn så riskerar då SD att framstå som den oetiska parten om man inte vill bränna lika många miljarder på detta. Hmm, snart börjar vi närma oss 10 000 ensamkommande flyktingbarn/år. Skall de försörjas under 3 år blir det 10 000 x 3 x 1900 x 365 = 20,8 miljarder/år. Plus drygt 20 miljarder till undernärda barn.

Sedan kan man ju påpeka att andra länder inte tar emot i princip några ensamkommande flyktingbarn.

Det är väldigt mycket information svenska folket inte fick i SD:s valutskick.

 

-------------------------------En till reflektion angående SD:s antirasistfilm.

Jag är inte så säker på att alla tycker att det är trovärdigt att SD skall vara ett antirasistiskt parti. Det kan framstå som att man hycklar. Och att de färgade antirasisterna är knäppskallar typ Arklöf light. Det hade varit mer trovärdigt och förstärkt ett annat budskap (att invandring, u-hjälp och nettobidrag till EU faktiskt kostar stora pengar) om de i stället erkänt SD:s rasistiska förflutna, typ, och sagt att de litet motvilligt stödjer SD av ekonomiska orsaker.

Vad har väljaren för tungt krasst skäl att rösta på SD om invandringen inte kostar så värst mycket även om nu SD är nästan lika icke-rasistiskt som 7-partiet?

K. V. Pauker

Poäng : 3523

Till överst på sidan Gå ner

Tråden om synpunkter på SD - Sida 2 Empty Sv: Tråden om synpunkter på SD

Inlägg  Max Ronalds i mån 8 sep - 5:10

K. V. Pauker skrev:
Av reportaget om Framstegspartiet i Bjuv kan man eventuellt få intrycket att Allan Jönsson tycker att SD är ett mer främlingsfientligt parti än hans eget parti. Om han är rätt citerad så kan detta vara en farlig väg att gå eftersom Jönsson själv och många avhoppare varit med i SD rätt länge. Men det kan ju vara så att han pekade på att SD:s bakgrund är mer extrem än de skånska lokalpartiernas bakgrund.

Anmärkningsvärt eftersom du själv runt 2000 förespråkade att skånska lokalpartier skulle hålla sig borta från SD. Eftersom du vägrade svara på frågan om du själv tänker rösta på SD blir väl slutsatsen att du själv har blivit SD:are. Vilket också är anmärkningsvärt eftersom du förutspådde hemska konsekvenser för "kvarvarande svennar" om SD fick inflytande. Kanske är din förhoppning nu att svennarna till så hög grad som möjligt blandas upp till ett färgat folkslag så man därigenom kan vinna omvärldens sympati genom att spela på rasistkortet om det skulle bryta ut otrevligheter. "Kulakerna brydde sig inte omvärlden om eftersom de var blonda och blåögda, men om vi blir mörkhyade och utsätts för vit rasism så kanske någon av Obamas efterträdare kommer vara mer villig att placera ett hangarfartyg i Skagerrak". Kanske kommer hangarfartyget att heta USS Barack Obama.
Max Ronalds
Max Ronalds

Poäng : 3597

Till överst på sidan Gå ner

Tråden om synpunkter på SD - Sida 2 Empty Sv: Tråden om synpunkter på SD

Inlägg  K. V. Pauker i mån 8 sep - 21:35

Det ger antagligen ett litet komiskt intryck att köra en reklamfilm som uttrycker indignation över rasism samtidigt som ännu fler SD:are avslöjats stå bakom för rasistiska uttalanden:SD:s förstanamn på kommunlistan i Stockholm, Christoffer Dulny, verkar ha torskat dit på att bl a ha sagt att araber har våldsammare gener:

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article19494871.ab

http://www.expressen.se/nyheter/expressen-avslojar/har-ar-sd-toppens-inlagg-pa-hatsajten/
Och här har vi en SD:are från Västernorrland som torskat dit för att ha raljerat över Reinfeldts delvis subsahariska ursprung, ”Reinfeldt kann göra vad som helst har ju afrika blodet i sig”:

http://www.expressen.se/nyheter/val2014/annu-en-sd-kandidat-tvingas-att-avga/
Och här har vi en SD:are i Västervik som vill skicka ut alla zigenare ur landet och rensa i Rosengård:

http://www.expressen.se/nyheter/val2014/sd-man-hoppar-av-efter-granskningen/Sådant här är ytterligare en anledning till varför det nog hade varit smartare om färgade invandrare fått säga att de röstar på SD p g a att de är oroliga för de ekonomiska konsekvenserna och inte för att SD står för antirasism, typ. Med nuvarande reklamfilmskampanj ger SD budskapet att en gren man är rätt dålig i är jätteviktig samtidigt som man låtsas att man är bra i den. Slutsatsen kan då bland väljarna bli att SD är dåligt på en gren man själv tycker är viktig. Eller att man hycklar något alldeles förbannat. I vilket fall som helst ger den här kampanjen inga ekonomiska skäl för folk att rösta på SD. Det har inte gått in i folks skallar att det rör sig om typ 50 000 :-/år per arbetande invånare i stället för de kanske 100-200 :-/år som folk tror att det rör sig om, om de nu ens reflekterar över saken.

SD borde ha förklarat det här ordentligt i ett hushållsutskick. Man borde också ha haft med en massa andra grejer också. Nu invänder kanske någon ”reklamexpert” eller ”kommunikationsexpert”  på SD:s kansli (eller kanske Åkesson själv eftersom det sett likadant ut tidigare) att man måste fokusera budskapet, inte ha några ”vampyrargument” eller liknande. Jaha, men är då multinationella biltillverkare och vitvarutillverkare oproffsiga när de har jättetjocka produktbroschyrer som de delar ut till folk i affärerna? Varför inte visa en eller två bilder och så kanske fem textstycken? Och hur är det med prylvaruhus som Jula och matvarukedjor som i sina hushållsutskick brukar lista väldigt många produkter i omfattande hushållsutskick? Är de jätteoproffsiga? Okej, kör de 30-sekunders reklamspots på TV så brukar de fokusera och kanske mer satsa på känsla än på siffror och produktutbud. Men inte i hushållsutskicken.

I Vetenskapens Värld som började sändas kl 20.00 ikväll 2014-09-08 så verkar man tuta i folk att marknadsföring av politik är någon slags fantastisk vetenskap där man måste ha de senaste analysverktygen för att bli framgångsrik. Det här är mumma för de som säljer sådana här tjänster. Den som har tillgång till avancerad utrustning och avancerade metoder har väl lättare att sälja in sina tjänster till kunder som vill ha någon riktig trolleri-PR-konsult eller trolleri-reklammakare. Minns att jag i boken ”The Want Makers” läste om en apparat som kunde följa pupillernas rörelser när försökspersoner läste i en tidning. Ett jättebra argument för den reklambyrå som kan skryta inför sin kund om att de har tillgång till sådan teknologi. Om man skall in på icke kartlagt område, där man inte vet sedan tidigare vad som funkar är antagligen mer avancerade analysverktyg något som kan användas för att minska risker och bli mer träffsäker. Men du kan vara en usel marknadsförare eller reklammakare även med påkostade verktyg om du inte tar hänsyn till grunderna för effektiv marknadsföring och reklam.

Man kan ju också tro att man på ställen typ RMI Berghs och IHR har ett alldeles fantastiskt undervisningsmaterial med något typ kompendier med kopior på de bästa vetenskapliga artiklarna från amerikanska psykologi- och reklam-publikationer av typ ”Journal of ...”. Men det har de inte. En gång när jag kollade litteraturen på någon marknadsföringskurs ett av de här ställena hade så var det någon slags kortversion av Kotlers klassiker ”Marketing Management”. De höll visst på med den i ett halvår. Det som de verkar få lära sig under utbildningarna är hur man väcker uppmärksamhet. För det är vad reklameffektmätningar tar hänsyn till (det är svårt att mäta andra grejer). Sedan får de göra praktik på imponerande ställen så att de får bra CV:en från start. Märkvärdigare än så är det knappast. Säger någon som har en RMI Berghs/IHR-utbildning att det är smart med korta hushållsutskick i politiska sammanhang vill jag se väldigt bra argument för detta.


-----------------------------------------------Det här kan nog ge (kd) litet problem. Synd att de inte ligger precis på spärren utan några tiondelar över:

KD-topp stal från en 77-årig kvinna

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article19497150.ab

Den här nyheten fanns inte med i Expressen. Men i Rapport 19.30 ikväll nämnde man detta.-----------------------------------------------Och här skall ni fått ett exempel riktigt otrolig rasism. Stefan Löfvén har sagt ”zigenare”, är det inte hemskt:

http://www.expressen.se/nyheter/val2014/har-sager-lofven-zigenare-i-radio/

För att travestera Dulny: Det här måste bero på att Löfvén har mer rasistiska gener än andra (hans biologiske morfar var ju nazist). Är man så super-duper-rasistisk måste det ju vara något fel. Men det här var väl i alla fall mildare än den där fpu:aren som kom med ett rasistiskt utfall mot Dr Alban en gång i tiden. Eller när SSU-ordföranden Anna Sjödin sade ”svartskalle” till en dörrvakt av iranskt ursprung.
-----------------------------------------------Kom att fundera litet över diskussionerna om infrastruktursatsningar i kvällens Rapport. Man skall tydligen förutom att bygga en massa bostäder också bygga vägar och järnvägar också. Sedan behöver en massa kärnkraft ersättas med nybyggd kärnkraft eller något annat som också kostar några hundra miljarder.

Sverige är redan idag ett av Europas mest skuldtyngda länder i förhållande till BNP om man inkluderar företagssektorn. Storbritannien ligger i topp. Här är staplar som är några år gamla men som visar hur Sveriges relativt stora företagssektor och relativt höga skuldsättning hos hushållen påverkar det hela:

http://www.zerohedge.com/sites/default/files/images/user5/imageroot/2011/12/World%20debt%20to%20GDP.jpg

Notera också att medan japanerna äger sina storföretag så äger svenskarna bara runt hälften av ”sina” storföretag. Svenska hushåll har också väldigt små snittförmögenheter jämfört med europeiska hushåll i snitt som kan balansera skuldbördan.

Det borde öka riskerna påtagligt om Sverige skall bygga bostäder för 1000 miljarder till nykomlingar som inte behövs på arbetsmarknaden. Notera också att de här pengarna kommer att behöva lånas upp utomlands. Skall man låna upp de här pengarna inom landet kommer de flesta andra investeringar att trängas undan. I Sverige hade man i och för sig de här tendenserna på 60-talet och början av 70-talet, då byggde man miljonprogramshus till nykomlingar i stället för att modernisera industrin och göra nödvändiga utlandsinvesteringar. Men nu när man kommer att ta in dubbelt, tredubbelt eller fyrdubbelt så mycket folk och det inte ens finns behov av dem som städare och ekonomin redan stryps av en högre u-hjälp och ett nettobidrag till EU som inte fanns på den tiden, ja då borde riskerna öka för att det skall gå illa. 100 miljarder blir budgetunderskottet i år. Och det lär knappast bli mindre nästa år.
-----------------------------------------------Max Ronalds skrev:
K. V. Pauker skrev:
Av reportaget om Framstegspartiet i Bjuv kan man eventuellt få intrycket att Allan Jönsson tycker att SD är ett mer främlingsfientligt parti än hans eget parti. Om han är rätt citerad så kan detta vara en farlig väg att gå eftersom Jönsson själv och många avhoppare varit med i SD rätt länge. Men det kan ju vara så att han pekade på att SD:s bakgrund är mer extrem än de skånska lokalpartiernas bakgrund.

Anmärkningsvärt eftersom du själv runt 2000 förespråkade att skånska lokalpartier skulle hålla sig borta från SD. Eftersom du vägrade svara på frågan om du själv tänker rösta på SD blir väl slutsatsen att du själv har blivit SD:are. Vilket också är anmärkningsvärt eftersom du förutspådde hemska konsekvenser för "kvarvarande svennar" om SD fick inflytande. Kanske är din förhoppning nu att svennarna till så hög grad som möjligt blandas upp till ett färgat folkslag så man därigenom kan vinna omvärldens sympati genom att spela på rasistkortet om det skulle bryta ut otrevligheter. "Kulakerna brydde sig inte omvärlden om eftersom de var blonda och blåögda, men om vi blir mörkhyade och utsätts för vit rasism så kanske någon av Obamas efterträdare kommer vara mer villig att placera ett hangarfartyg i Skagerrak". Kanske kommer hangarfartyget att heta USS Barack Obama.
Det är sant att jag tidigare påpekat att de skånska lokalpartierna sannolikt skulle bli mer framgångsrika på egen hand p g a SD:s bakgrund (som inkluderade krav på ofrivillig repatriering fram till 1999). Så det var ju synd att man gick ihop med SD i stället. Men att spola tillbaka bandet blir ju knepigt.

Framtidens invånare i Sverige kommer nog inte att se ut som förr. Invandrarna är visst redan i majoritet i Malmö. Ett tag lär det väl finnas kvar en minoritet som ser ut som svenskar gjorde förr i tiden.

En intressant fråga är om de rumsrena partierna och media i framtiden på samma sätt som tidigare kommer att hävda att den nya färgade majoritetsbefolkningen är lika svensk som personer med något typ en Björn Söder-stamtavla (fast han är ju skåning, men ni förstår antagligen principen). Jag undrar om man nog inte kommer att frångå detta och snarare hävda att befolkningens härstamning innebär att de är en del av ett västligt politiskt/kulturellt block snarare än en svensk kultursfär. Om det är så att man tänkt sig en djupare politisk integration i Europa, och senare kanske också slår ihop Europa och Nordamerika som en förlängning på frihandelsavtalet EU/USA, så är detta kanske en väg man kommer att slå in på. Idag verkar man t o m köra med att en kurd eller assyrier är svensk även om de inte själva kallar sig svenskar [och tycker att deras egen kulturella identitet har högre status än den svenska p g a kopplingar till äldre högkulturer (gäller främst assyrier)]. Men i framtiden byter man kanske spår. Får se om jag lever tillräckligt länge för att se det hända. Att Sverigedemokraterna idag tagit över idén att även den som inte är härstamningsmässigt svensk också är helt svensk är kanske ett tidens tecken. Man skulle ju kunna tolka detta enbart som ett försök av SD att visa hur antirasistiska man är trots att man visat prov på andra uppfattningar tidigare under SD:s historia och trots diverse partiföreträdares uttalanden. Men jag tror faktiskt att framtiden blir trevligare för kvarvarande mer ursprungliga svenskar om personer som inte är härstamningsmässigt svenska ser sig som svenskar och ser det svenska kulturella arvet som något positivt. Då tycker jag att riskerna för en fientlig attityd från den nya majoritetsbefolkningens sida mot den mer ursprungliga befolkningen borde bli mindre, i alla fall om den ursprungliga befolkningen visar färgade människor med en svensk kulturell identitet tillräcklig respekt.Övriga kommentarer:

Vet Expo vem jag är kan de ju kolla om jag är avbockad i röstlängderna.

Självklart avviker mina åsikter mer från t ex Miljöpartiets än från SD:s. Min kritik mot SD i rent politiskt avseende har väl främst rört attityden till islam i Sverige. Jag tycker väl snarast att det är en fördel om muslimska invandrare har kvar islam som en politisk/kulturell identitet. Jag anser att det är farligare om de omvandlas till någon slags AFA:iter, vilket ju verkar vara tanken med invandringen.

Tänket verkar vara att importera en massa människor och omvandla dessa till pålitlig röstboskap för 7-partiet och gärna också hetsa dem mot ursprungsbefolkningen med påståenden om hur rasistisk ursprungsbefolkningen är mot nykomlingarna. Det medieflöde som år ut och år in pumpar ut budskapet om svenskars rasism mot invandrare utgör ett hot mot de mer ursprungliga svenskarna. Speciellt med tanke på att 7-partiet vägrar låta ursprungsbefolkningen omfattas av lagen om hets mot folkgrupp (det här röjer verkligen bockfoten). När invandrarungdomar i en C-uppsats (författad av en utlandsadopterad tjej) säger ”vi krigar mot svenskarna” så är detta sannolikt i hög grad resultatet av jamandet år ut och år in i media om hur rasistiska och orättfärdiga svenskar är mot invandrare.

Om de som i högst grad uppfattas ta tillvara ursprungssvenskarnas intressen då klagar på islam och intar en konfrontationsattityd visavi islam så gör man bara saken värre. Då minskar man behovet av att göra om invandrarna till mångkulturella AFA:iter för att kunna hetsa dem mot de mer ursprungliga svenskarna. Då räcker det med att SD:arna själva ger upphov till samma effekt. Detta utgör väl min huvudkritik mot SD, och då framför allt den linje Kenth Ekeroth företräder.

Jag tvivlar också på att SD vill ha mig som en anhängare. Och jag brukar faktiskt inte gå och rösta.

Vet inte om det nybildade Framstegspartiet står för en annan linje i islam-frågan. De flesta skånska lokalpartier brukade tidigare inta en kritisk hållning till islam. Tror inte heller Framstegspartiet vill ha stöd från mig.

Problemet med mig är väl min syn på vad som hände i Ryssland före, under och efter ryska revolutionen, kulakutrotningen, mediaägandet i västvärlden, lobbyism i USA och liknande. Detta är bra informationskomponenter för den som vill förstå hur politiken fungerat och fungerar. Men jag tror inte att det ger några röster att förknippas med den här typen av insikter. Det här är minerat territorium. Så jag tror att partier som SD och Framstegspartiet faktiskt tjänar på om jag inte är avbockad i röstlängderna, i det fall jag nu skulle bli outad. Det är ju en jättehemsk åsikt att vilja göra en koppling mellan pogromerna och kulakutrotningen och Stalins familjebild.

Apropå det här med att bli outad.

Jag kan inte förstå varför man inte försökt erbjuda folk möjlighet att registrera anonyma e-postadresser. Hotmail-adresser gick ju tidigare att registrera helt anonymt. Så den som har haft några anonyma, gamla hotmailadresser har väl klarat migreringen till det nya systemet där man måste uppge en annan e-postadress för att kunna få registrera en hotmailadress utan att behöva röja en e-postadress kopplad till ens eget namn. Men många har kanske inte haft sådana e-postadresser. Eller har kanske slarvat.

Om man vill skydda folk tycker jag att det verkar smartare att erbjuda folk anonyma e-postadresser i stället för att stämma Expressens chefredaktör.

Att uppmana folk att inte surfa trådlöst utan lära folk dra LAN i bostaden är väl också en bra, profylaktisk åtgärd. Det folk tycker är krångligt är antagligen att fixa kopplingsdosor. Det finns en del bra färgbilder på nätet. Men om folk lätt kan hitta sådant och gärna också någon instruktionsfilm på YouTube så är det väl en fördel.

Sedan kan man ju också be folk ställa sig frågan om det är vettigt att skriva saker som gör folk förbannade i onödan. Om man tänkt skriva något kontroversiellt, finns det då någon vits med det?-----------------------------------------------


Edit:

Mittenpartierna verkar ha gått upp i de senaste opinionsmätningarna som redovisades i TV4. För den som är litet osäker så här på slutspurten kan det väl kännas tryggt att välja något av mittenpartierna.

Det här tycker jag att SD borde ta fasta på. Man borde ha den idealiska mittpositionen om man tittar på partiets track record i riksdagen. Peka på att man röstat litet mer med sossarna än mittenpartierna. Ge mittpositionen trovärdighet genom att peka på att man måste ligga i mitten för att täcka in så stora väljargrupper som möjligt och p g a att medlemmarna kommer från väldigt många olika partier. Påpeka att SD minskar svängningarna vid regeringsbytena eftersom alla tyngre beslut tas av riksdagen och inte regeringen. Upplys om att SD därför snarast utgör en stabiliserande faktor i politiken.

K. V. Pauker

Poäng : 3523

Till överst på sidan Gå ner

Tråden om synpunkter på SD - Sida 2 Empty Sv: Tråden om synpunkter på SD

Inlägg  Max Ronalds i tis 9 sep - 3:24

K. V. Pauker skrev:
Jag tvivlar också på att SD vill ha mig som en anhängare. Och jag brukar faktiskt inte gå och rösta.

Vet inte om det nybildade Framstegspartiet står för en annan linje i islam-frågan. De flesta skånska lokalpartier brukade tidigare inta en kritisk hållning till islam. Tror inte heller Framstegspartiet vill ha stöd från mig.

Kan det här vara ett alternativ? http://direktdemokraterna.se
Max Ronalds
Max Ronalds

Poäng : 3597

Till överst på sidan Gå ner

Tråden om synpunkter på SD - Sida 2 Empty Sv: Tråden om synpunkter på SD

Inlägg  K. V. Pauker i tis 9 sep - 21:17

Verkar som att (kd) klättrade litet i opinionsmätningarna efter (kdu)-ordföranden Sara Skyttedals artikel på DN debatt.

Påminner litet om när folkpartiet körde med sitt språkkrav inför två val och lyckades med det. Folk griper efter varje halmstrå som kan bekräfta att ett parti som ger en bra magkänsla vill minska invandringen. Folk är ytterst benägna att tolka varje eventuell antydan till invandringsmotstånd som riktigt invandringsmotstånd eftersom man aldrig själv öppet skulle tordas uttrycka kritik mot invandringen eller möjligen, på sin höjd, skulle uttrycka sig som (kd)-ordföranden.

DN visste nog vad man gjorde när man publicerade (kd)-ordförandens debattartikel.


-----------------------------------


Sedan verkar det som att Christoffer Dulny verkar ha refererat en motivering till en dom snarare än själv formulerat rasistiska teorier (om jag inte missuppfattat något). Men det övriga om invandrare på call centers var nog ändå för grovt, det hade nog räckt även om man gjort en mer välvillig tolkning av våldsamma gener-grejen.


-----------------------------------


Ett problem med de här Researchgrupps-avslöjandena som man kanske inte tänkt på är vad som händer om de får reda på att någon skrivit något som man kan bli petad för och det gäller ett välbetalt politikerjobb. För den som har möjlighet att gå tillbaka till ett hyfsat betalt jobb och inte har dyra vanor eller stora skulder eller liknande så är kanske risken för utpressning mindre. Men i en del fall finns kanske risk för utpressning.

SD kan väl kanske i viss mån förebygga utpressning genom att betala ut hyfsade avgångsvederlag.

Man kan kanske också sammanställa en katalog över vad man friat resp fällt för så att eventuella utpressningsobjekt vet om de sannolikt torskar dit för vad de sagt eller inte. Jonas Åkerlunds uttalanden för 10 år sedan var tydligen inte för grova, bl a för att uttalandena fälldes för så pass länge sedan. En kvinnlig västerbottenspolitikers uttalanden om islam som djävulens religion och om våldtagna politikerdöttrar var dock för grovt. Den rena rasist-faktorn var väl egentligen ganska låg i hennes uttalanden. Men det hon sade lät ändå ganska rått. Företrädare för ett riksdagsparti skall väl inte låta så. Sedan blir det väl också en slags upplevt rasistintryck eftersom politikområdet invandring kombinerades med ett synnerligen mustigt språk.


-----------------------------------


Måste än en gång påpeka att det var väldigt synd att SD inte kom med något längre utskick som förklarade en del ekonomiska aspekter. Väldigt synd. Nu är det väl nästan som att man hivat in 40 miljoner i spisen.

K. V. Pauker

Poäng : 3523

Till överst på sidan Gå ner

Tråden om synpunkter på SD - Sida 2 Empty Sv: Tråden om synpunkter på SD

Inlägg  K. V. Pauker i ons 10 sep - 18:55

K. V. Pauker skrev:-----------------------------------


Ett problem med de här Researchgrupps-avslöjandena som man kanske inte tänkt på är vad som händer om de får reda på att någon skrivit något som man kan bli petad för och det gäller ett välbetalt politikerjobb. För den som har möjlighet att gå tillbaka till ett hyfsat betalt jobb och inte har dyra vanor eller stora skulder eller liknande så är kanske risken för utpressning mindre. Men i en del fall finns kanske risk för utpressning.

SD kan väl kanske i viss mån förebygga utpressning genom att betala ut hyfsade avgångsvederlag.

Man kan kanske också sammanställa en katalog över vad man friat resp fällt för så att eventuella utpressningsobjekt vet om de sannolikt torskar dit för vad de sagt eller inte. Jonas Åkerlunds uttalanden för 10 år sedan var tydligen inte för grova, bl a för att uttalandena fälldes för så pass länge sedan. En kvinnlig västerbottenspolitikers uttalanden om islam som djävulens religion och om våldtagna politikerdöttrar var dock för grovt. Den rena rasist-faktorn var väl egentligen ganska låg i hennes uttalanden. Men det hon sade lät ändå ganska rått. Företrädare för ett riksdagsparti skall väl inte låta så. Sedan blir det väl också en slags upplevt rasistintryck eftersom politikområdet invandring kombinerades med ett synnerligen mustigt språk.


-----------------------------------
Nu verkar man ha kommit över Flashback-användares identiteter också:

http://www.aftonbladet.se/senastenytt/ttnyheter/inrikes/article19511974.ab

Den informationen lär man nog kunna använda för att outa fler personer. Det är ju väldigt många som skriver på Flashback. Så någon borde väl kunna torska dit.

Undrar varför inte Flashback satsade på att kunna låta folk registrera e-postadresser anonymt som på Hotmail förr i tiden?

Själv har jag ingen reggad K. V. Pauker-identitet på Flashback p g a att jag inte vill förstöra något med anledning av att jag har rumsrena nick där vars inlägg jag inte vill skall bli lidande om de kopplas till Pauker-inlägg eller till mig själv om jag blir outad (även om man inte sagt något rasistiskt så är det ju ett problem att bli kopplad till invandringskritik och i än högre grad till inlägg om vad som låg bakom ryska revolutionen och kulakutrotningen). Även om man har en bra e-postadress som man lyckats regga anonymt utan koppling till andra e-postadresser så skall visst moderatorerna kunna se info om vilken dator som skickar inläggen. Med två olika datorer man skickar meddelanden från och olika routrar och bredbands/telefonabonnemang borde man väl kunna hålla isär identiteterna. Men det är rätt mycket besvär bara för att kunna skriva invandringskritiska inlägg på Flashback.

Noterar också att det sedan länge varit känt att modsen på Flashback kan se både privata meddelanden och från vilken dator inläggen skickats. Tycker det borde ha varit tillräcklig information för att folk skulle vilja visa viss försiktighet. Men alla har kanske inte haft koll på det här. Eller struntat i det. Kommer apropå det sistnämnda osökt att tänka på den programmerare Expressen/Researchgruppen outade:

http://www.expressen.se/nyheter/expressen-avslojar/sd-politikern-skrev-hatkommentarer/

Han borde ha haft tillräckliga kunskaper för att kunna dölja sin identitet. Så han måste antingen ha slarvat eller så struntat i risken att bli outad.---------------------------------------------
För de som röstar på SD var det nog bättre att Dulny blev outad än att man kom att utöva utpressning mot honom. Undrar just om någon har hållhakar på SD:are som kan få dem att agera korkat. Undrar om de torftiga hushållsutskicken är resultatet av oförstånd, utpressning p g a Dulny-liknande hållhakar eller infiltration? I vilket fall som helst så konstaterar jag att man i princip slängt 40 miljoner i spisen. Jag börjar nästan lipa när jag tänker på det.

Vi får väl se om Åkesson i slutdebatten har tillräckligt mycket i skallen för att redogöra för den annons om invandring till grannländerna jämfört med till Sverige som flertalet tidningar vägrade ta in (han får då inte glömma nämna att några faktiskt tog in den här han annonsen eftersom detta ger annonsen legitimitet). Glömmer han upplysa tittarna om detta så får jag nog lust att slå till honom. Eller ta struptag på honom och ruska runt hans skalle och höra vad som trillar runt där inne i skallen.

Kanske är det förmätet av mig att klaga på Åkesson. Jag slipper ju vara invandringskritiker ute i TV-rutan. Å andra sidan får Åkesson rätt bra ekonomisk kompensation för det obehag han tar. Så jag tycker att man kan få ha synpunkter på att SD:s pengar används väldigt ineffektivt. Den valframgång SD sannolikt kommer att få kommer inte att vara resultatet av ett vettigt hushållsutskick utan av att Sverige för västvärldens mest extrema invandringspolitik. Riksdagen borde dock ha 25 % invandringskritiker efter riksdagsvalet i stället för 10 %. 10 % kommer inte ens att räcka för en majoritet för att återgå till de gamla reglerna för arbetskraftsinvandring.---------------------------------------------Här har ni något som sannolikt är sagolik reklam för SD jämfört med SD:s egna utskick och reklamfilmer:

http://marsta.nu/News.aspx?articleId=13563

En relativt nyanländ afrikan som röstar på SD av ekonomiska och sociala skäl, typ.

Om ändå SD hade kört ett utskick med några färgade invandrare som sagt något typ "vi tycker naturligtvis inte om SD:s bakgrund men de ekonomiska konsekvenserna av invandringen, u-hjälpen och nettobidraget till EU är så drastiska att vi gör det ändå". Då hade man haft något som kunnat få folk att fundera över storleksordningen på det kalaset kostar. Folk tror att kostnaden på sin höjd är någon hundralapp per år. De kan överhuvudtaget inte tänka sig att det rör sig om något typ 50 000 :-/år per löntagare. Man behöver använda sig av alla tillgängliga pedagogiska redskap som finns tillgängliga för att bara kunna övertyga en liten del av allmänheten om detta, bl a då att låta färgade säga att de röstar på SD trots att partiet inte ger dem bra vibbar.


---------------------------------------------


Tycker att det vore bra om det skapades någon slags lokala nyhetssajter över hela landet som en stor del av befolkningen kollade av varje dag och som inte utgjorde det filter för alternativ information som dagens lokaltidningar utgör. Idag kontrollerar två familjer plus en liten klick med liknande åsikter i några få stiftelser i stort sett hela det löpande informationsutbud den breda allmänheten får. Den information som når den breda allmänheten blir i praktiken ungefär lika filtrerad som i Kina. Skillnaden är dock att folk tror att den information svenska medier torgför grundar sig på något slags objektivt urval och inte på en specifik politisk agenda, precis som för kinesiska medier.


---------------------------------------------Såg nyss på Rapport kl 19.30 i SVT. SD säger tydligen nej till 90-dagarsgarantin som innebar att arbetslösa unga därefter skall slussas ut till hemtjänsten och vården. Bland ungdomar som redan är arbetslösa är nog SD:s ställningstagande populärt. Folk vill inte idag riskera att tvingas göra grejer typ sköta intimhygienen åt Olga, 85, eller Oskar, 85. Då är de hellre arbetslösa och sitter på något datortek och surfar eller pysslar med någon annan dagisverksamhet för arbetslösa.

Men andra, som inte själva riskerar tvingas jobba med intimhygien mot usel ersättning kan kanske tycka att sossarnas förslag är vettigt. Själva principen att tillföra vården mer personal i stället för att låta folk gå arbetslösa förefaller väl principiellt vettig. Så nettot blir kanske att sossarna plockar röster på det här.

Det som egentligen behövs när det gäller hemtjänsten är antingen höjda löner eller ett speciellt jobbskatteavdrag plus ett lugnare tempo (i alla fall i vissa kommuner är tempot idag väldigt uppskruvat). Det är också svårt att locka folk till undersköterskeutbildningar. Kanske skulle man kunna erbjuda utbildning till undersköterska med bibehållen A-kassa? Eftersom de flesta går denna utbildning i ungdomsgymnasiet så blir väl då inte så många som lånat till en sådan utbildning förbannade. En uppjusterad lön eller något slags extra jobbskatteavdrag behövs kanske också. Men då behöver man väl justera upp lönen efter skatt för sjuksköterskor också, och det behövs kanske ändå för att minska avhoppen till Norge. Det behövs dock några miljarder för att finansiera det här. Och de pengarna har definitivt inte Alliansen eller de rödgröna. Inte en chans. Även om man kapar invandringen, u-hjälpen och nettobidraget som jag vill (d v s så liten invandring som möjligt, 0,2 % u-hjälp som USA och förhoppningsvis mindre nettobidrag till EU) så kommer det att bli tufft att få tag i erforderliga medel för att höja lönerna i vårdsektorn. För SD som vill ha kvar 0,7 % u-hjälp blir det ännu knepigare. Höjda vårdlöner eller minskade skatter för vårdpersonal är dock ändå något jag tror man måste prioritera med tanke på personalflykten till Norge.


---------------------------------------------Apropå nettobidraget till EU. Måste bara säga några ord om hur man kan få detta att minska en liten aning.

Det dummaste vi gjort i Sverige de senaste 20 åren (nej förresten det här ligger ganska långt ner på listan men är ändå dumt) är att ha ett mer kostsamt regelverk för svenska bönder jämfört med andra EU-bönder. Den borgerliga regeringen har väl utjämnat skattenackdelarna åtminstone till viss del. Men att ha minst lika bra konkurrensförutsättningar som andra EU-länders bönder så att importen av livsmedel inte ökar i onödan är ju ekonomiskt väldigt dumt att avstå ifrån eftersom en väldigt stor del av återflödet från EU utgörs av jordbruksstöd. Så lättnader för jordbruket kan eventuellt bli mer än självfinansierande. (Notera dock förresten att Sveriges befolkning nu vuxit så pass p g a invandringen att det inte finns tillräckligt med jordbruksmark för att föda alla i Sverige med inhemskt producerade livsmedel.)

K. V. Pauker

Poäng : 3523

Till överst på sidan Gå ner

Tråden om synpunkter på SD - Sida 2 Empty Sv: Tråden om synpunkter på SD

Inlägg  K. V. Pauker i ons 10 sep - 22:36

Såg på partiledarutfrågningen med Jimmie Åkesson i TV4 2014-09-10.

Det här var nog en av hans bättre insatser, tror jag. Kanske den bästa. En del grejer hade dock gått att förbättra.

Min allvarligaste kritik är att det tog ett tag innan Åkesson hänvisade till Danmark och Finland som exempel på att det borde gå att minska asyltrycket (tur att reportern inte bytte ämne innan dess) och att han inte kvantifierade ungefär hur mycket mindre asyltrycket var i dessa länder.

En liknande reflektion kan göras beträffande synpunkten att hjälpa så många som möjligt i närområdet. Han sade aldrig explicit att det är mer kostnadseffektivt att hjälpa folk i närområdet utan sade i stället att man kan hjälpa fler om man hjälper i närområdet. Sedan kom dock den mer övertygande argumentationen: 27 miljarder för 80 000 asylsökare i Sverige mot 37 miljarder för att hjälpa alla UNHCR:s 40 miljoner pers. Tur att reportern inte han byta ämne innan Åkesson påpekade detta.

Själv hade jag också gärna sett en förklaring till varför övriga partier föredrar att hjälpa färre här i Sverige. Infallsvinkeln att SD vill hjälpa så många som möjligt borde ha ersatts med att det är en indirekt konsekvens att man i praktiken hjälper fler med SD:s flyktingpolitik och att syftet med övriga partiers politik inte är att hjälpa så många flyktingar som möjligt i världen utan att ändra den svenska väljarkårens sammansättning. Det blir svårt för väljarna att annars hitta ett rationellt skäl till varför övriga partier gör saker som skall vara uppåt väggarna och egentligen inte hjälper folk. Och att tro på att det som de andra partierna förespråkar faktiskt kan vara så pass destruktivt för flyktingarna som det faktiskt är.

(Sedan vet jag inte om Åkesson skulle ha medgett att partiets äldre historia också kan ha bidragit till att partiet dragit till sig personer som sagt ett och annat.)


-------------------------------------------


Vill också kommentera Expressen-utfrågningen på nätet med Gustav Kasselstrand litet.

Kasselstrand sade i utfrågningen att gemensamma värderingar är en del av nationalismen. Tycker att detta påminner om Ingvar Carlssons (s) resonemang på 80-talet om att Sverige skall förenas av gemensamma värderingar (”värdegemenskap”) när landets invånare inte längre förenas av en gemensam härstamning. Tycker själv att idéer om ”värdegemenskap” och ”gemensamma värderingar” är en farlig väg att gå. Det innebär ju i så fall att de som har andra värderingar inte längre är svensk. Blir den som konverterar till islam inte längre svensk? Eller till buddhism? Eller till Asa-läran? Och eftersom nutida officiellt påbjudna rådande svenska värderingar ofta är diametralt motsatta jämfört med mina egna så skulle jag kanske med ett dylikt system inte vara svensk. Inte heller den som är mer äktsvensk än mig när det gäller härstamningen och håller på med svensk kultur mer än mig, som t ex folkdräkter och folkdans, skulle då vara riktigt svensk.

När det gäller frågan om vem som är svensk så skulle Kasselstrand nog direkt ha sagt att man t ex kan vara av utomeuropeisk härkomst men ändå vara svensk. Det gick väl inte att ta miste på att det var detta reporterns fråga syftade på. Kasselstrand framstod här eventuellt som om han egentligen tyckte att den som är färgad inte är svensk. Jag tycker i och för sig att jag sannolikt är mindre svensk (men mer finsk) än Kasselstrand p g a  svedjefinnehärstamningen genom min farmors far. De flesta tycker dock idag att sådana resonemang är jättekonstiga. Idag ser man det här med svenskhet som någon slags hederstitel eller som ett kvitto på om man är en vettig person eller inte. Grad av kulturell assimilation är också en viktig faktor. Folk tycker spontant att det är jättetaskigt att säga att ett adoptivbarn inte är svenskt (trots att de kanske innerst inne inte tycker att vederbörande är svensk). Men en invandrare från Sudan som varit här i 5 år och har svenskt medborgarskap men bryter kraftigt tycker man kanske inte är svensk. En syrian som bott här i hela sitt liv och talar perfekt svenska säger man kanske också är helt svensk och utgår ifrån att syrianen är väldigt stolt över att man tycker att vederbörande är svensk. Och detta även om syrianen själv, i likhet med många andra syrianer, fnyser åt den yngre svenska kulturen och tycker att det är mer status att kalla sig syrian.

Själv tror jag att det är enklast att låta den som vill se sig som svensk få göra det och respektera detta val. Vill någon färgad person se sig som svensk och detta kopplas till en relativ positiv inställning till ursprunglig svensk kultur och riktiga ursprungsinnevånare med en Björn Söder-stamtavla, typ, och vita svenskar med litet mer brokig stamtavla som t ex mig själv så tycker jag väl snarast att man bör se positivt på detta.

Vet inte heller hur mycket det här med nationell gemenskap betyder idag. I ett land som Israel finns det kanske något sådant idag som sträcker sig över så gott som hela det politiska fältet, från Labour till Shas och liknande partier. De spelar på samma planhalva. I Sverige finns inte något liknande. Jag vill inte bo i samma land som personer typ Fridolin och Åsa Romson. Eller de senaste ärkebiskoparna. Eller pingstvänner och Livets Ordare. Jag tycker att de kan dra åt fanders. Den här sprickan är nog av lika fundamental karaktär som skillnaden mellan de judar som fortsatte vara judar och de judar som blev kristna (och antingen gick under som grupp på 500/600-talet eller så eventuellt fortlever idag som kristna palestinier).

K. V. Pauker

Poäng : 3523

Till överst på sidan Gå ner

Tråden om synpunkter på SD - Sida 2 Empty Sv: Tråden om synpunkter på SD

Inlägg  Max Ronalds i tor 11 sep - 6:23

K. V. Pauker skrev:
Vet inte heller hur mycket det här med nationell gemenskap betyder idag. I ett land som Israel finns det kanske något sådant idag som sträcker sig över så gott som hela det politiska fältet, från Labour till Shas och liknande partier. De spelar på samma planhalva. I Sverige finns inte något liknande. Jag vill inte bo i samma land som personer typ Fridolin och Åsa Romson.

Baserar du det ställningstagandet på vilken realpolitik eller vilka visioner dessa politiker har? Visionsmässigt borde ju Miljöpartiet smälla högre än Sverigedemokraterna. I Miljöpartiets vision blir Sverige ett Jacques Fresco-samhälle med SimCity-arceologics och maglev-förbindelser. I Sverigedemokraternas vision blir Sverige ett konservativt samhälle med röda stugor, en majoritetsbefolkning med mulatter som danser små grodorna runt midsommarstången och en polisstat som hade gjort Erich Mielke grön av avund. Tyvärr kräver nog Miljöpartiets vision också någon sorts totalitär polisstat om den ska kunna realiseras med hjälp av omfördelningspolitik. Men man idealiserar i alla fall inte polisstaten som i fallet Sverigedemokraterna. Att svenska nationalister idealiserar våld går nog att härleda till Skånska kriget 1675-79 där det blågula laget vann allt på land medan det rödvita laget vann allt på sjön. Sjöslag på den här tiden var taktik. På slagfält var mer fysisk styrka det som fällde avgörande (även om taktik inte var helt obetydligt där heller). Var man en Sverigedemokrat som demonstrerade på 90-talet så var det nog lättare att identifiera sig med Karl XI än med någon slug taktiker som Niels Juel. I Danmark var den här typen av våldsdyrkande nationalism inte lika utbredd. Danmark förbjöd aldrig "nazistiska" symboler som Sverige gjorde, trots att Danmark var ockuperat av Tyskland (eller kanske pga detta). Idag kanske en testosteronladdad tonårskille, som 20 år tidigare hade marscherat den 30 november, nöjer sig med att titta på "Tunnelbanan" på Kanal 5. "Hehe, fett coolt, dom grep en knarkare på Sergels torg, och han gjorde motstånd, haha fett ägd, så går det om man utmanar ordningsmakten!!!" och sedan röstar på det parti som kan erbjuda flest poliser. På Köbenhavns Hovedbanegård är ordningsvakter obefintliga. På Stockholms central kryllar de. I Köpenhamn finns inte heller några spärrar när man ska ner till tågen. Danmark utvecklade aldrig kärnkraft, så i den bemärkelsen är kanske Danmark mer miljöpartistiskt än Sverige. En annan anekdot från det Skånska kriget är att den danska flottans mest meriterade amiral utnämndes till greve i Jimmie Åkessons hemstad.
Max Ronalds
Max Ronalds

Poäng : 3597

Till överst på sidan Gå ner

Tråden om synpunkter på SD - Sida 2 Empty Sv: Tråden om synpunkter på SD

Inlägg  K. V. Pauker i tor 11 sep - 14:21Hmm, den säsongsrensade arbetslösheten tickade upp något igen i augusti:

https://www.avanza.se/placera/redaktionellt/2014/09/11/fler-arbetslosa.html

Uppenbarligen går det nätt och jämnt, trots alla subventionsjobb och nollränta, att hålla jämna steg med folkökningen. Verkar som att fler i arbetsför ålder kommit hit sedan 2006 än antalet i arbetsför ålder som fått jobb sedan 2006.

Senaste året verkar det vara ungefär jämnt skägg mellan invandringens storlek i arbetsför ålder och jobbökningen. Det verkar dock som om antalet nytillkomna personer i arbetsför ålder är aningen fler. Men det går väl att kolla på scb.se.

K. V. Pauker

Poäng : 3523

Till överst på sidan Gå ner

Tråden om synpunkter på SD - Sida 2 Empty Sv: Tråden om synpunkter på SD

Inlägg  K. V. Pauker i fre 12 sep - 16:01

Några punkter Åkesson måste få fram i slutdebatten (ju fler han hinner desto bättre):

1. Även regeringarnas egen utredare Jan Ekberg hävdar att man fram till för något år sedan får räkna med att minus på 50 miljarder/år för den invandring vi haft hittills. Andra, mer oberoende förskare har räknat med en kostnad på 100-250 miljarder/år. Med ökat överutbud på arbetskraft och högre flyktingströmmar lär den kostnaden bli drastiskt högre. Invandrarverkets begäran om 48 miljarder tyder på detta. (Jämför dessa siffror med andra kostnader typ kostnaderna för skolväsendet, polisen, försvaret etc så att folk skall förstå storleksordningen.)

2. Även nordiska grannländer tar emot mångdubbelt färre flyktinginvandrare. Nämn att de flesta tidningarna vägrade ta in en annons där SD upplyste om storleksförhållandena (men att några gjorde det).

3. Även om en invandrare efter ett antal år kommer i arbete så innebär detta inte att vederbörande blir lönsam under sin livstid för övriga arbetstagare. Tar det 3 år innan man kommer i arbete blir man garanterat en förlust för övriga arbetstagare. En invandrare blir också en förlust om han tränger undan en invandrare som kommit hit tidigare eller en svensk. Man kan inte räkna som så att "jamen, de kostar ju ingenting som barn och ungdomar, de kommer ju som vuxna i många fall" såvida man inte hävdar att den befintliga befolkningen skall föda färre barn och att vi skall ta in invandrare i stället. Man måste utgå ifrån befintligt antal barn och befintlig befolkning och se om det behövs mer arbetskraft. Och det gör det inte. Industrin krymper. Det kommer inte hit fler Ericsson och Sandvik bara för att det kommer hit en massa invandrare. Vi importerar arbetskraft men inte stora exportföretag. Servicesektorn, som regeringen gynnat med en massa lönesubventioner, förmår inte suga upp all överflödig arbetskraft. Man har också kunnat reducera arbetslösheten en liten aning genom aningen mer generösa regler för förtidspension. Sysselsättningsgraden i arbetsför ålder fortsätter trots detta att sjunka. Och arbetslösheten ligger kvar kring 8 %. Trenden att färre skall försörja fler håller i sig oavsett vad regeringen säger om 300 000 nya jobb och liknande. Antalet personer i arbetsför ålder som kommit i arbetsför ålder är betydligt fler. Man har inte försörjt pensionärer genom att plocka in fler arbetslösa. Man har i stället sänkt pensionerna drastiskt jämfört med ATP-systemet för att kunna försörja importerad arbetslöshet.


4. Man har nu sedan ungefär 1990 hävdat att vi behöver importera arbetskraft för att försörja pensionärer. Vi har blivit ungefär 1,15 miljoner fler sedan maj 1990. Bara ungefär 100 000 fler jobbar dock. Sysselsättningsgraden är drastiskt lägre. Sysselsättningsgraden har också snarast sjunkit under den borgerliga mandatperioden trots massiva lönesubventioner. Industrin har krympt. Vi behöver inte mer arbetskraft.

5. Anledningen till att regeringarna i Sverige de senaste 25 åren inte velat hjälpa folk i närområdet trots den större kostnadseffektiviteten och trots att folk då slipper riskera hela sitt sparkapital är inte omsorg om flyktingarna utan på att man vill ha hit fler invandrare för att förändra väljarkårens sammansättning. Det finns t o m nytillkomna invandrare som afrikanen i Märsta som varit här i 3 år som röstar på SD för att de inser att utvecklingen är ohållbar. Men som helhet innebär ändå fler invandrare färre röster för SD, och definitivt för mer extrema partier som Svenskarnas Parti. Till slut når man är punkt där SD backar av demografiska skäl. SD gick fram i så gott som alla kommuner mellan riksdagsvalet 2010 och EU-valet 2014. Men i Malmö backade man t o m någon tiondel. Det blir trögare för SD när Malmö mer och mer blir som Rosengård. Och när hela Sverige blir som Rosengård, Rinkeby eller Bergsjön så har man vunnit politiskt. Men det finns ett ekonomiskt pris för detta. Det bör folk ha klart för sig.

6. Ideologier som socialism och liberalism och nyliberalism kan som segrare även om ett land blir utfattigt. Det finns utfattiga länder som styrs enligt alla dessa tre principer. Det finns i Latinamerika t ex både utfattiga länder med stora klasskillnader och ett utfattigt socialistiskt land i (Kuba). Det finns väldigt svaga drivkrafter i traditionella fördelningspolitiska ideologier för att göra ett land rikare och värna ett lands ekonomiska intressen. Ideologin vinner oavsett hur dåligt totalresultatet blir. Det viktiga är fördelningen av fattigdomen eller rikedomen.

7. SD:s track record i riksdagen visar att man lagt sig mellan mittenpartierna och socialdemokraterna i omröstningarna i ekonomiska frågor. Ingen lär kunna hävda att SD lagt sig till höger om mittenpartierna eftersom SD röstade nej till förslaget att sänka skatten för de som tjänar mer än 45 000 i månaden (beskriv saken så, "brytpunkten" vet de flesta inte vad det är för något).

8. Det är inte så viktigt om Reinfeldt eller Löfvén får bilda regering eftersom nästan alla beslut tas av riksdagen och inte av regeringen. Och där kommer SD att fortsätta som hittills, d v s att lägga sig mellan mittenpartierna och (s). Däremot är det viktigt för ledande politiker i andra partier om de får bilda regering eller inte eftersom en minister tjänar dubbelt så mycket som en riksdagsledamot.

9. De partier som är riskabla är inte SD utan övriga partier. De för en extrem politik i invandringsfrågor jämfört med andra europeiska länder som t ex innebär att man får sänka pensioner och inte ge äldre dyrare cellgifter när de får cancer. SD är det enda alternativet om man vill protestera mot detta.

10. SD är som vågmästare en stabiliserande faktor i svensk politik eftersom svängningarna till höger och vänster i den ekonomiska politiken då minskar. Ju mer röster SD får desto säkrare blir SD:s vågmästarposition.


Edit: Det är bra om man kan få på folks agenda att det finns ett samband mellan bostadsbrist och invandring. Många glömmer detta. Det är också bra att folk har klart för sig de finansiella risker det innebär om Sverige skall låna upp typ 1000 miljarder utomlands för att bygga 300 000 bostäder. Och att det blir väldigt dyrt om man skall subventionera detta bostadsbyggande.


Senast ändrad av K. V. Pauker den fre 12 sep - 17:09, ändrad totalt 4 gånger

K. V. Pauker

Poäng : 3523

Till överst på sidan Gå ner

Tråden om synpunkter på SD - Sida 2 Empty Sv: Tråden om synpunkter på SD

Inlägg  K. V. Pauker i fre 12 sep - 17:02

Exempel på möjliga fallgropar för SD i slutdebatten i SVT:

1. Åkesson fortsätter säga att syftet med SD:s flyktingpolitik är att hjälpa så många som möjligt i närområdet och inte att detta är en indirekt konsekvens av SD:s politik. Det förstnämnda är helt enkelt inte trovärdigt. Folk ser SD som ett mer eller mindre rasistiskt parti och att anledningen till att SD:are torskar dit för rasistiska uttalanden är att SD:are mellan skål och vägg faktiskt tycker på det viset. Och om påståendet att syftet är att hjälpa så många som möjligt, och inte en indirekt konsekvens av att man vill minska intresset av att söka sig hit, inte framstår som trovärdigt så kan också påståendet att man faktiskt hjälper fler i närområdet till drastiskt lägre kostnad också framstå som icke trovärdigt. Man måste få trovärdighet på påståendet att man hjälper fler till lägre kostnad i närområdet. Det ÄR sant och anledningen till att de andra partierna inte velat göra detta är att man velat ha hit folk för att ändra väljarkårens sammansättning.

2. Man kan påstå att anledningen till att SD:are torskat dit för rasistiska uttalanden är att SD spelar på sådana stämningar och att SD av taktiska skäl ändrat sitt partiprogram men att folk internt ändå tycker likadant fortfarande. Åkesson skulle kunna förebygga detta genom att påpeka att partiprogrammet ändrades 1999 och att de som vill ha tillbaka det gamla partiprogrammet bröt sig ur år 2002 och bildade Nationaldemokraterna som fick några kommunala mandat.

K. V. Pauker

Poäng : 3523

Till överst på sidan Gå ner

Tråden om synpunkter på SD - Sida 2 Empty Sv: Tråden om synpunkter på SD

Inlägg  K. V. Pauker i fre 12 sep - 17:56


Oj, Jimmie Åkesson verkar ha spelat bort en halv miljon:

http://www.svtplay.se/video/2306506/rapport

Såg reprisen på Rapport för någon minut sedan med en kvarts fördröjning.

Inte bra nyheter 2 dagar före valet.

Hmm, nu är det 5 minuter kvar om man vill plocka in en oförberedd Jomshof i stället. Man skulle nog ha lytt mitt råd om Jomshof tidigare.

Skulle tro att Åkesson kunnat lägga undan runt en kvarts miljon/år som riksdagsledamot inkl extralönen. Så han har väl bränt hälften av vad han kunnat spara.

Åkesson borde nog nöja sig med att vara vanlig riksdagsledamot och inte spela.

K. V. Pauker

Poäng : 3523

Till överst på sidan Gå ner

Tråden om synpunkter på SD - Sida 2 Empty Sv: Tråden om synpunkter på SD

Inlägg  K. V. Pauker i fre 12 sep - 20:23

K. V. Pauker skrev:
Oj, Jimmie Åkesson verkar ha spelat bort en halv miljon:

http://www.svtplay.se/video/2306506/rapport

Såg reprisen på Rapport för någon minut sedan med en kvarts fördröjning.

Inte bra nyheter 2 dagar före valet.

Hmm, nu är det 5 minuter kvar om man vill plocka in en oförberedd Jomshof i stället. Man skulle nog ha lytt mitt råd om Jomshof tidigare.

Skulle tro att Åkesson kunnat lägga undan runt en kvarts miljon/år som riksdagsledamot inkl extralönen. Så han har väl bränt hälften av vad han kunnat spara.

Åkesson borde nog nöja sig med att vara vanlig riksdagsledamot och inte spela.Frågan är hur Åkesson skall göra nu.

Han framstår som mindre förtroendeingivande om han har någon slags spelberoende.

http://www.aftonbladet.se/nyheter/valaret2014/article19524790.ab

Frågan är hur mycket av sina pengar han bränt. J-O Waldner brände alla sina pengar. Har Åkesson pengar kvar bör han påpeka det. Har han några hundra tusen på bankkontot så bör han påpeka detta.

Han verkade tidigare koppla spelandet till stress och partiledarrollen. Med tanke hur mycket han svettades ikväll i debatten och hur nervös han verkade i början av sitt partiledarskap så kan det ligga en hel del i det, tror jag. Kom ihåg att en del figurer som t ex Lars Törnman kan gå direkt från verkstadsgolvet utan just någon utbildning och debattera utan nervositet i direktsänd TV utan några problem. Och väldigt unga personer som Fridolin i början av sin karriär.

Om han funderar på att avgå som partiledare bör han nog annonsera detta innan valet, snarast. Han behöver dock inte kliva av direkt utan kan väl göra det på något riksårsmöte senare. Motiveringen kan ju vara det som det verkar bero på, nämligen att han har svårt att hantera stressen som partiledare, att stressen inte minskat med åren, och att detta bl a yttrat sig i ett alltför omfattande spelande och svett under debatter och att det därför känns skönt att ha ett datum för en slutpunkt.

Sedan kan han ju säga att han skall sluta spela men fortsätta som riksdagsledamot. Frugan kan ju få kontrollera detta genom att titta på hans kontoutdrag.

K. V. Pauker

Poäng : 3523

Till överst på sidan Gå ner

Tråden om synpunkter på SD - Sida 2 Empty Sv: Tråden om synpunkter på SD

Inlägg  Max Ronalds i fre 12 sep - 20:37

K. V. Pauker skrev:
Man kan inte räkna som så att "jamen, de kostar ju ingenting som barn och ungdomar, de kommer ju som vuxna i många fall" såvida man inte hävdar att den befintliga befolkningen skall föda färre barn och att vi skall ta in invandrare i stället.

Barn kostar iom att makthavarna biter sig fast vid 1800-talsidé om allmän skolplikt.

K. V. Pauker skrev:Man måste utgå ifrån befintligt antal barn och befintlig befolkning och se om det behövs mer arbetskraft. Och det gör det inte. Industrin krymper. Det kommer inte hit fler Ericsson och Sandvik bara för att det kommer hit en massa invandrare. Vi importerar arbetskraft men inte stora exportföretag. Servicesektorn, som regeringen gynnat med en massa lönesubventioner, förmår inte suga upp all överflödig arbetskraft. Man har också kunnat reducera arbetslösheten en liten aning genom aningen mer generösa regler för förtidspension. Sysselsättningsgraden i arbetsför ålder fortsätter trots detta att sjunka. Och arbetslösheten ligger kvar kring 8 %.

Det är en fråga som oundvikligen kommer att aktualiseras även utan invandring.

http://en.wikipedia.org/wiki/Automation
http://en.wikipedia.org/wiki/Technological_unemployment

K. V. Pauker skrev:5. Anledningen till att regeringarna i Sverige de senaste 25 åren inte velat hjälpa folk i närområdet trots den större kostnadseffektiviteten och trots att folk då slipper riskera hela sitt sparkapital är inte omsorg om flyktingarna utan på att man vill ha hit fler invandrare för att förändra väljarkårens sammansättning. Det finns t o m nytillkomna invandrare som afrikanen i Märsta som varit här i 3 år som röstar på SD för att de inser att utvecklingen är ohållbar. Men som helhet innebär ändå fler invandrare färre röster för SD, och definitivt för mer extrema partier som Svenskarnas Parti. Till slut når man är punkt där SD backar av demografiska skäl. SD gick fram i så gott som alla kommuner mellan riksdagsvalet 2010 och EU-valet 2014. Men i Malmö backade man t o m någon tiondel. Det blir trögare för SD när Malmö mer och mer blir som Rosengård. Och när hela Sverige blir som Rosengård, Rinkeby eller Bergsjön så har man vunnit politiskt. Men det finns ett ekonomiskt pris för detta. Det bör folk ha klart för sig.

Precis som det finns ett mänskligt pris på att leva i en totalitär polisstat. Det bör folk också ha klart för sig. Med Sverigedemokraterna blir invandringen en självuppfyllande profetia. Å andra sidan kanske det går att argumentera att invandringen är en förutsättning för dumskallenationalismens pånyttfödelse. Under andra halvan av 1900-talet var i praktiken dumskallenationalismen bortglömd i industriländerna. Trenden var att straffskalan för olika brott sjönk. Dock såddes fröet till den nuvarande fängelseideologin med idén att bekämpa narkotikamissbruk med polisiära resurser. Narkotikamissbruket minskade inte, men USA fick proportionellt fler fängelseinterner än Stalins Sovjet. Att narkotika-donquiteriet var en "marxistisk" idé (en teori som framförs av cannabisrökande sverigedemokraterna på Flashback) tycker jag känns dubiöst. Sannolikt var det mer krassa ekonomiska motiv hos östblocket. Barnporr ska visst också ha legaliserats, oklart om det rörde sig om produktion eller bara innehav. Men då fanns förstås inte samma motiv hos makthavarna, dvs att godtyckligt kunna beslagta digitala plånböcker. Den bästa utvecklingen för mänskligheten hade nog varit om marxismen hade bestått som statsbärande ideologi i någon sorts Gorbatjov-variant och nationalism hade utvecklas som ett underground-samhälle med egna kryptovalutor som på sikt hade gjort staten överflödig. Nu blir det istället "inkluderande nationalism" som kommer vara den statsbärande ideologin inom 20 år. Problemet är att vi då inte får någon soft Gorbatjov-variant av "inkluderande nationalism" utan någonting som mer påminner om bolsjevikerna.
Max Ronalds
Max Ronalds

Poäng : 3597

Till överst på sidan Gå ner

Tråden om synpunkter på SD - Sida 2 Empty Sv: Tråden om synpunkter på SD

Inlägg  K. V. Pauker i fre 12 sep - 20:46Mer om spelandet (får titta på Max Ronalds inlägg efteråt).

Tydligen skall sambon ha varit med på spelandet. Så hon kan nog inte vara den som kollar Åkessons bankkonto. En intressant fråga är hur delaktig hon varit i spelandet. Aftonbladet gör också gällande att Åkesson i år spelat bort mer pengar än sin lön efter skatt. Tycker SD:s partistyrelse bör kräva att få kolla att Åkessons uppgifter om att han inte har några spelskulder stämmer. Beloppen gör nog också att jag tror det är bäst för SD om man lyckas övertala Åkesson att sätta punkt för sitt partiledarskap och nöjer sig med att vara riksdagsledamot. Men Åkerlund kan nog inte träda in som ordförande p g a sina tidigare drastiska uttalanden. Så Åkesson måste nog sitta kvar ett tag till.

Sedan undrar jag vad det beror på att Åkesson varit så avslappnad och lugn tidigare under en del debatter men nu stått och svettats och verkat mer pressad än i början av partiledarkarriären, fast på ett annat sätt. Valium eller något liknande? Det skulle ju också kunna vara en förklaring till att han varit litet långsam i ledningarna i en del debatter. (Om de här spekulationerna inte stämmer blir väl Åkesson förbannad om han läser detta, och han blir kanske förbannad om det stämmer också, men det kan inte hjälpas.)

K. V. Pauker

Poäng : 3523

Till överst på sidan Gå ner

Tråden om synpunkter på SD - Sida 2 Empty Sv: Tråden om synpunkter på SD

Inlägg  K. V. Pauker i fre 12 sep - 23:24


Om Åkesson har pengar kvar på bankkontot och det inte är fråga om mer uttalat spelmissbruk utan snarare överdriven spelkonsumtion kan han väl säga något typ att det för många människor kan se illa ut att lägga pengar på något så pass meningslöst som spel i stället för att resa upp pengarna, gå på krogen mycket och i övrigt hålla en hög konsumtionsnivå och att det därför är lämpligt att han väljer en lägre position i partiet.

Sedan frågan om hur allmänheten ser på det här. Förtroendet för Åkesson hos allmänheten borde minska p g a hans storspelande. Han framstår inte som en omdömesgill person. Det är inte vettigt att bränna en halv miljon på spel under ett år. Kanske kan en del känna sympati för honom om man uppfattar det som att han lider av spelmissbruk. Jag tror dock att det minskade förtroendet för hans omdöme väger tyngre.

Litet reflektioner om hur Sveriges Radio kom över de här uppgifterna.

Om man hackat kontokortsuppgifter eller fått uppgifterna från en bank så tyder det på att Research-gruppsliknande figurer har väldigt stora resurser eller på att enskilda individer inte är rädda att läcka uppgifter om man anser detta vara tillåtet av politiska skäl. I princip innebär då detta att etablerad media vet i princip allt om folk medan andra inte har tillgång till den typen av påtryckningsmedel. Etablerad media och samarbetspartners som Researchgruppen och Expo blir då som en slags stat i staten som vanliga regler inte gäller för. Intressant är också påståendena på Flashback om att informationen om Åkesson kom från ett nätcasino som Bonnier-koncernen äger och att den chef på Sveriges Radio som ansvarade för sändningsbeslutet har ett förflutet på Bonnierkoncernen.

Noterar också den påtagliga negativa publiciteten just inför valet med rasistavslöjanden och spelavslöjande. Undrar om någon väljare drar slutsatsen att syftet har varit att påverka valresultatet för SD? Tråden om synpunkter på SD - Sida 2 2166231496

K. V. Pauker

Poäng : 3523

Till överst på sidan Gå ner

Tråden om synpunkter på SD - Sida 2 Empty Sv: Tråden om synpunkter på SD

Inlägg  K. V. Pauker i lör 13 sep - 0:53

Satt och funderade litet på hur SD skulle kunna göra om Åkesson är smart nog att självmant kliva ner ett halvt steg (annars finns nog risken att han först blir avsatt som partiledare och 2018 blir petad från riksdagslistan).

Eftersom Åkerlund halvtorskat dit för drastiska uttalanden i SD-radion så är det ju litet problematiskt att låta honom träda in som ny partiledare. Men han skulle kanske kunna bli ny firmatecknare på olika handlingar. Richard Jomshof skulle kanske kunna ta eventuella debatter de närmaste månaderna som någon slags "kampanjledare" (Glistrup hade den titeln och var inte själv partiordförande). Jimmie Åkesson skulle kanske kunna ha kvar någon del av partiledarfunktionen fram tills nästa riksårsmöte (eller vad det nu heter).

Det är inte oproblematiskt att låta Åkesson ta ett halvt steg nedåt. Då bekräftar man ju att han gjort fel på sätt och vis. Men om han inte tar ett halvt kliv nedåt så innebär det nog större problem. Tänk er de som varje månad har svårt att få lönen att gå ihop. Och så spelar Åkesson bort en halv miljon på mindre än ett år men verkar ändå ha sitt på det torra och säger "det är väl min privatsak". Det kan nog framstå som provocerande.

Undrar också hur SD:arna internt ser på det här. Lokalavdelningarna töms på pengar som går till Åkessons extralön som han sedan spelar bort i årstakten en halv miljon per år. Skulle tro att Åkesson kan sitta löst om han inte avgår frivilligt som partiledare. Och avgår han inte frivilligt kan nog riksdagsplatsen ryka som för Thoralf Alfsson. Alfsson hade dock (sannolikt) ett välbetalt teknikkonsultjobb att gå tillbaka till. Så Åkesson bör nog ordna halv reträtt åt sig. Han kan ju säga att medlemmarna tycker att han spelar för mycket även om han inte har dragit på sig några spelskulder. Att folk bedömer det här som ett gränsfall är kanske en rimlig bedömning. Det kan vara OK om han återgår till ett mer normalt utgiftsmönster som vanlig riksdagsledamot. Men som partiledare är nog det här i överkant. Det är min gissning.

Hade han köpt dyra årgångsviner för 50 000 kr flaskan så hade han väl betraktats som vettigare. Eller åkt privatjet fram och tillbaka till en semesterö. Han kan ju påpeka det. Men att spela bort sina pengar framstår som mer omdömeslöst. Ungefär som att lägga pengarna i en hög och tända på. Hade han gjort det sistnämnda hade han nog ansetts som knäpp. Nu framstår han som en person med karaktärsproblem som är litet problematiska för en partiledare.


Senast ändrad av K. V. Pauker den sön 14 sep - 21:27, ändrad totalt 1 gång

K. V. Pauker

Poäng : 3523

Till överst på sidan Gå ner

Tråden om synpunkter på SD - Sida 2 Empty Sv: Tråden om synpunkter på SD

Inlägg  K. V. Pauker i lör 13 sep - 4:28


Satte mig klarvaken upp i sängen och kom på det - anledningen till den exakta tidpunkten för avslöjandet av Åkessons storspelande.

Några timmar senare skulle han vara i TV-studion för den viktigaste debatten innan valet. Samtidigt har nog de flesta noterat att Åkesson tidigare hade litet problem med nerverna inför debatter och utfrågningar i TV. På senare tid hade detta blivit bättre. Men om man släpper något som får honom osäker några timmar innan debatten...

Och så dessutom så pass tätt inpå debatten att det blir svårt/omöjligt att hinna få dit de två säkraste korten som ersättare (Jomshof och Söder) om de är på hemorten.

Själva debatten verkar dock Åkesson ha klarat rätt bra. Men visst var han rejält svettig. Det var inte de andra partiledarna. Gissning: Stress. (Undrar om det faktiskt inte skulle vara skönt för Åkesson att nu börja avveckla partiledarskapet till nästa riksårsmöte, eller vad det nu heter, för att slippa stressen och därmed kanske minska behovet av att lätta på trycket med spelande. Kommer här osökt att tänka på japanska tjänstemän som stressar av efter jobbet med att spela på pachinko-automater - helt meningslöst, man kan bara vinna nya stålkulor för att fortsätta spela och inga pengar.)

Och så anledningen till att radio och inte tidning eller TV fick komma med avslöjandet. Om en tidning eller TV kommit med avslöjandet hade man nog förväntat sig fotomaterial rörande kontoutdrag eller något typ skärmdump på spelsaldo hos spelbolaget. Och då hade väl källan kunnat röjas. Banken eller spelbolaget hade kunnat avslöjas. Och då hade banken eller spelbolaget kunnat skadas p g a minskat kundförtroende. Den som eventuellt läckt uppgifterna hade kunnat bli jagad av sin arbetsgivares internutredare.

Hoppas jag kan somna om.

K. V. Pauker

Poäng : 3523

Till överst på sidan Gå ner

Tråden om synpunkter på SD - Sida 2 Empty Sv: Tråden om synpunkter på SD

Inlägg  K. V. Pauker i lör 13 sep - 15:19


På Flashback spekuleras det nu mycket om att Åkesson inte förlorat 500 000 :- på olika nätcasinon utan bara satsat 500 000 :-.

Jag tror dock att de flesta mediakonsumenter uppfattar saken som att han förlorat 500 000 :- och att han har dåligt omdöme.

Om Åkesson förlorat påtagligt mindre pengar så borde han ha påpekat detta.

K. V. Pauker

Poäng : 3523

Till överst på sidan Gå ner

Tråden om synpunkter på SD - Sida 2 Empty Sv: Tråden om synpunkter på SD

Inlägg  Max Ronalds i sön 14 sep - 8:49

http://www.dn.se/kultur-noje/baste-jimmie-hur-langt-stracker-sig-din-karlek/

Ranelid skickar en personlig hälsning till Jimmie Åkesson på temat "kärleken". Att Ranelid är en knullgubbe med mixade preferenser är väl ingen nyhet. Guldscenariot vore förstås om det avslöjades att Jimmie Åkesson också är det.

Undrar förresten om det här är plan B i den demografiska avnazifieringen av västeuropa nu när Sverigedemokraterna blir vågmästare. Danska nationalisters begåvningshandikappade stöd för Kiev-regimen spelar kanske in. Kanske har det också varit allmänt känt i underrättelsekretsar att Pia Kjærsgård är en knullkärring i samma anda som Ranelid och att detta har utnyttjats som en hållhake för att underminera DF:s politik.

http://www.dr.dk/Nyheder/Politik/2014/09/14/0914063823.htm

Rekord-mange flygtninge kommer til Danmark

Alene i august kom 2.000 flygtninge til Danmark, især fra Syrien. Kort sagsbehandling for familiesammenføring kan være en forklaring.Af Frederik Bjerre Andersen

Der strømmer for tiden flere asylansøgere til Danmark end i de seneste 20 år.

Ifølge Jyllands-Postens oplysninger vil de officielle tal om en uge vise, at der alene i august kom tæt på 2000 flygtninge til Danmark, og heraf udgør syrerne den største gruppe.

Jyllands-Posten har opsøgt syriske flygtninge og menneskesmuglere i det kvarter i Istanbul i Tyrkiet, hvorfra en stor del af menneskesmuglingen til Europa organiseres. De beskriver Danmark som et af de mest attraktive lande, fordi sagsbehandlingstiden for familiesammenføringer er kort.
Tager typisk to måneder

I Danmark er den gennemsnitlige sagsbehandlingstid for familiesammenføring på godt to måneder, mens den eksempelvis er syv måneder i Sverige og ni til 15 måneder i Norge, skriver avisen.

Læs også Regeringen kritiseres for at undervurdere antallet af asylansøgere

Og sagsbehandlingstiden kan være en faktor, når flygtningene beslutter sig for, hvilket land de gerne vil til med menneskesmuglerens hjælp. Det citerer avisen blandt andet Ana White, talsmand for FNs flygtningehøjkommisariats Europakontor i Geneve, for:

- Flygtninge vælger et land, hvor de har større chance for at blive forenet med deres familie i stedet for at skulle vente i en desperat situation i lang tid, siger hun til Jyllands-Posten.

Overfor DR Nyheder understreger Ana White, at de syriske flygtninge sandsynligvis slet ikke kender til hurtigheden af familiesammenføring i Danmark eller andre lande- og at det under alle omstændigheder kun er en af mange faktorer, der kan spille ind.

Desuden gør hun opmærksom på, at Danmark ikke er i top fem over de europæiske lande, der modtager flest flygtninge fra Syrien; her står alene Sverige og Tyskland for 57 procent af flygtningestrømmen.
S: Det er bekymrende

Socialdemokraternes retsordfører, Trine Bramsen, kalder det i Jyllands-Posten bekymrende, at flygtninge spekulerer i sagsbehandlingstider. Hun vil ikke afvise at iværksætte nye initiativer, hvis stigningen i nye flygtninge fortsætter.

Dansk Folkeparti vil rette henvendelse til justitsminister Karen Hækkerup (S) og bede hende indføre et midlertidigt stop for syriske familiesammenføringer, til der er fundet en permanent løsning, der kan bremse tilstrømningen.

- Vi vil stoppe den grove udnyttelse, som vi ser af det danske udlændingesystem. Derfor bør regeringen eventuelt via en hasteprocedure i Folketinget indføre et stop eller på anden vis sikre, at tilstrømningen bremses, siger udlændinge- og integrationsordfører Martin Henriksen (DF) i en skriftlig kommentar.

Artiklen er ændret klokken 9.20, efter at DR Nyheder ikke kunne få bekræftet oplysninger fra kilder, der hidtil har været citeret i artiklen. Det har konkret ikke kunnet bekræftes fra kilder i Danmark, at syriske flygtninge vælger landet pga. sagsbehandlingstiden.
Max Ronalds
Max Ronalds

Poäng : 3597

Till överst på sidan Gå ner

Tråden om synpunkter på SD - Sida 2 Empty Sv: Tråden om synpunkter på SD

Inlägg  K. V. Pauker i sön 14 sep - 13:59

Några reflektioner angående de senaste dagarnas händelser. Plus litet andra reflektioner.
----------------------------------------------------På Flashback verkar man misstänka att det är Åkessons sambo som spelat bort stora pengar när Åkesson varit borta. Eventuellt verkar Jan Sjunnesson också misstänka att det kan vara så det förhåller sig. Om det nu är sambon som storspelat är det väl knepigt för henne att erkänna offentligt att hon gjort detta utan att Åkesson själv varit fullt införstådd med det hela. Det är ju klart, han kunde ju ha gett henne ett papper där det står ”härmed avstår jag ifrån alla ersättningsanspråk bla, bla och har gett henne tillåtelse att spela med mitt kreditkort men summorna har blivit litet större än jag trott”. Hittills har vi dock inte hört något från den Åkessonska familjen i saken. Så det verkar väl luta åt att det är Åkesson själv som spelat.


----------------------------------------------------


Några kommentarer om slutdebatten.

Den som kanske gav SD mest poäng var kanske Fridolin med kommentaren att SD vill att Sverige skall bli som de värsta länderna när det gäller flyktingmottagandet. Detta placerar SD inom det normala politiska spektret, inom den sfär som framstår som någorlunda legitim. Även Reinfeldt sade något liknande, d v s att vissa länder gör det så otrevligt att söka asyl där att folk vänder sig till andra länder i stället.

Det sistnämnda borde stämma till eftertanke. Speciellt med tanke på att Reinfeldt tidigare erkänt att det kommer att kosta pengar att öka flyktingmottagandet den närmaste tiden. Reinfeldt är definitivt inget dumhuvud. Vill han medvetet förlora röster? Jag har i och för sig tidigare spekulerat i att Reinfeldt inte är speciellt sugen på en ny regeringsperiod utan lika gärna går vidare till ett annat välbetalt toppjobb (tror inte han har några problem att hitta ett sådant). Det är kanske inte lika kul att vara statsminister under en mandatperiod när det finns en påtaglig risk att det kommer att gå brant utför med statsfinanserna och arbetslösheten p g a invandringen. Löfvén är dummare och verkar mer sugen på att bli statsminister. Eftersom Löfvén inte varit statsminister tidigare framstår det kanske också som intressant att prova på detta.

Det är också tänkbart att Reinfeldt anser sig sig kunna kosta på sig att förlora kanske en halv procent för att ha ryggen fri i vissa avseenden. Om han själv säger att invandringen kostar pengar och att andra länder för en politik som gör att så få som möjligt skall vilja söka asyl där så framstår han som hederlig och de nätskribenter som utmålar honom som ”landsförrädaren nr 1 med 'negerblod' etc” hittar då kanske något annat primärt hatobjekt. Om de som vill skjuta invandringsförespråkande politiker, typ, ser att folk röstar på dem trots nästan öppna kort så blir de mindre benägna att skylla på dem som kört med nästan öppna kort. De väljer ett annat hatobjekt för sina eventuella planer eller resignerar.

Det stora problemet med Åkessons insats i debatten var väl att det inte framstår som trovärdigt att det SD är ute efter är att vara så snäll som möjligt mot flyktingarna. Detta kan också göra påståendet att man hjälper bättre i närområdet mindre trovärdigt. Liknelsen att ge nio äpplen till ett barn och ett till övriga var väl bra. Likaså jämförelsen mellan Migrationsverkets 27 miljarder och UNHCR:s 37 miljarder för 40 miljoner pers. Men det överstiger ändå de flestas fattningsförmåga att de etablerade, trygga partierna inte primärt är ute efter att vara så maximalt humana som möjligt mot mänskligheten. Än mer osannolikt framstår det att SD skulle vara mer humanistiskt än de andra partierna. Man hade sannolikt kunnat övertyga fler om att det är mer effektivt att hjälpa i närområdet om Åkesson i stället sagt att det bättre utfallet totalt för snittflyktingen är en indirekt konsekvens av SD:s strävan att SD vill minska asylströmmen till Sverige. Man hade också behövt ge de övriga partierna ett väldigt trovärdigt alternativt motiv för att göra som de gör än humanismen för att folk överhuvudtaget skall kunna ta in att det är ganska ineffektivt att hjälpa flyktingar genom att ta hit dem. Om man hade påpekat att anledningen till att man vill ta hit en massa invandrare är att man vill förändra väljarkårens sammansättning så att färre röstar på partier typ SD och ingen på partier typ Svenskarnas Parti så hade folk haft ett trovärdigt alternativt motiv för de etablerade partierna att reflektera över. Nu har de inte det. Och då blir det stopp direkt.

Ord typ kostnadseffektivitet, eller motsvarande beskrivning, saknades också när det gällde Åkessons beskrivningen av hjälpen i närområdet. De flesta inser inte spontant på egen hand att en hundring har större köpkraft i mindre utvecklade länder och att effekten per satsad krona blir mycket högre om alla pengar satsas på basala behov i stället för på möbelbidrag i Sverige och flyktingkonsulenter i Sverige.

Det budskap som jag tror gick fram till tittarna var att SD vill hålla kvar flyktingarna i närområdet så att de inte kommer hit och att folk då kanske inte dör men att detta är mindre humanistiskt och hjälper inte fler än de övriga partiernas politik. De som tycker att detta inte gör något röstar då på SD medan de som tror att man kan hamna i helvetet om man är så snål mot icke-vita människor då kanske drar sig för att rösta på SD. En gamling som inser att han/hon kan dö när som helst och då hamna i helvetet röstar därför hellre på något annat parti trots en usel pension och ett färskt besked från sjukvården om att ”nej, du får inte de senaste cellgifterna eftersom du är för gammal - trots att inga moderna cellgifter innebär att du inte kan bli botad och därför dör några år tidigare”.

Åkesson gjorde heller inte klart att SD:s track record är att man i omröstningarna i riksdagen hamnat mellan (s) och mittenpartierna och i alla fall inte till höger om mittenpartierna i ekonomiska frågor. I alla fall om man velat ta (s)-röster hade det varit vettigt att påpeka detta. Men var målet att ta (m)-röster blir väl detta mindre viktigt.

Åter till det här med SD:s humanism. Om nu SD på allvar vill satsa på att framstå som mer humanistiskt än de andra partierna när det gäller flyktingpolitik så tycker jag att SD borde fundera på att byta namn och sluta redovisa partiets historia som något positivt på webbsajten. Det framstår som lätt absurt att man på hemsidan beskriver partiets historia från bildandet 1988 till 1999 (när man avskaffade kravet på ofrivillig repatriering) som något positivt när man samtidigt utesluter folk som verkar förespråka en liknande politik.

Tycker också att det borde finnas ett annat invandringskritiskt parti för att täcka upp mer av höger-/vänsterskalan. Detta blir dock knepigt då SD parkerat sig väldigt precis i mitten. (Samtidigt har SD inte riktigt velat slå mynt av denna mittposition.) Det finns därför väldigt litet utrymme för ett annat invandringskritiskt parti eftersom det är svårt att profilera sig längs någon annan skala än den ekonomiska höger-/vänsterskalan. Miljödimensionen innehåller på tok för få väljare t ex. Lokal/regionalpartiet Framstegspartiet kan kanske fortsätta rekrytera lokalavdelningar från SD. Om SD:s riksårsmöte (har glömt vad det heter) gör det möjligt för lokalavdelningarna att behålla mer pengar som går att mjölka ut kan kanske Framstegspartiet få mer luft under vingarna. Om Framstegspartiet ställer upp i nästa riksdagsval på ungefär samma position på höger-/vänsterskalan så innebär det väl i så fall att man får dela på SD:s nuvarande röstetal, vad det nu blir. Tror dock det kan bli knepigt att få in båda partierna i riksdagen. Får de 5-6 % av rösterna vardera så går det kanske. Men det kan ju lika gärna bli 3 % för det ena partiet och 7-8 % för det andra.----------------------------------------------------Läste den här artikeln på Exponerat apropå Jan Tullbergs uträkningar om kostnaderna för invandringen:

http://www.exponerat.net/radera-kostnaden-for-massinvandringen-varje-skattebetalare-far-tillbaka-62-500-krar%e2%80%8f/

Tullbergs 250 miljarder blir alltså 62 500 :- per löntagare (nåja, med drygt 4,5 miljon löntagare landar vi på drygt 50 000 :- per löntagare och år).

En sak man dock bör komma ihåg är att merparten av dessa pengar kan sägas ha tagits från sänkta pensioner och underfinansierade pensionsfonder. De enda som riktigt tydligt märker detta idag är de som är relativt nyblivna pensionärer och kan jämföra med någon med likartad yrkesbakgrund som gick i pension för 15 år sedan. Speciellt för de som jobbat mycket deltid är detta märkbart. De som kan jämföra med de som fick änkepension är en annan grupp som kanske kan märka något. Antagligen gör dock få någon koppling till invandringen och nettobidraget till EU. Kanske skulle man kunna få några att göra den här kopplingen genom att jämföra tidpunkterna för EU-medlemskapet och det orabatterade nettobidraget till EU som kom efter några år, detta var ju nämligen misstänkt vältajmat.

Skulle f ö vara intressant att se hur välfinansierade en del offentliga pensionsåtaganden egentligen är. När det gäller kommunerna skall visst litet sådana problem finnas i pipeline. Vet inte om det stämmer. En seriös genomgång skulle vara intressant. I USA verkar det finnas faktiska problem i den vägen. Den information jag sett på Zerohedge verkar tyda på att detta inte är något påhitt.----------------------------------------------------Den sittande Alliansregeringen skall visst ha sänkt skatterna med drygt 3 % av BNP på 8 år. Detta har man finansierat genom att sälja ut statliga företag men också genom färre förtidspensioner, med utförsäkringar och sänkt A-kassa. Skall bli intressant att se hur mycket av detta den sannolika rödgröna regeringen återställer. Och hur mycket som går åt till att finansiera invandringen. Och hur stort budgetunderskottet blir trots att merparten av de här nedskärningarna inte återställs till hur det var för 10 år sedan. Principen är fiffig: Först borgerlig regering som sänker skatterna och skär ner vissa utgifter. Borgerlig regering har dock svårt att höja skatterna. Alltså in med rödgrön regering som får höja skatterna för att finansiera invandring. Fiffigt, eller hur? Reinfeldt är antagligen glad över att slippa bli statsminister.----------------------------------------------------
Det här valet innebär att partier som vill ta emot 200 000 invandrare per år kommer att vinna valet. Så färden utför kommer snarare att accelerera än sakta in.

Själv börjar jag luta åt att folk borde få rätt att plocka ut allt pensionssparande som finns i statliga fonder och avtalspensionsfonder och flytta utomlands med de pengarna för att säkra dem. SINK-skatten på svensk pension för utlandsboende har rätt nyligen sänkts från 30 % till 20 %. För vissa länder gör skatteavtal SINK-skatten ännu lägre. Undrar om man inte borde titta på alternativet att sänka SINK-skatten ytterligare och betala detta med sänkt bistånd. Om folk flyttar till fattigare länder blir ju detta också ett slags bistånd.

Ett problem i det här sammanhanget är att svenskarna plockas av sina pengar i så pass hög grad jämfört med andra länder. Pensionssparandet sker också antingen i form av statliga fonder eller avtalspensionsfonder. Det hade varit en fördel om folk precis som i en del andra länder fått spara mer själva och om det kollektiva sparandet hade kunnat plockas ut av de enskilda individerna, i alla fall för de som skulle ha råd att flytta. Den som haft låga inkomster eller varit förtidspensionerad under större delen av arbetsför ålder skulle inte gynnas av ett sådant här system. Detta är väl den grupp som är mest beroende av att landet sköts väl och att man inte lägger så pass mycket pengar på importerad arbetslöshet, u-hjälp och nettobidrag till EU man har svårt att försörja inhemska grupper utan avtalspension och eget sparande. Detta borde väl vara den grupp som har det i särklass största egenintresset av att rösta på det parti med mest det mest realistiska receptet för att hålla staten Sverige i så bra ekonomiskt skick som möjligt, alltså SD. En del har väl kanske insett detta. Någon tydlig överrepresentation för SD i denna grupp verkar dock inte finnas.

Minns en artikelkommentar på Dagens Industri före några månader sedan där en läsare skrev något typ att ”det finns inget reservland, men folk kommer inte att bli varse om behovet av detta förrän det är för sent”. Det här påminner litet om vad den relativt nyinvandrade afrikanen Chinedu Ikechukwu sade till märsta.nu 9 sep 2014: ”Om vi inte är försiktiga kan Sverige bli ett land som flyktingar flyr från. Det kan gå fort. Se hur det blivit i Malmö.” Artikeln:

http://marsta.nu/News.aspx?articleId=13563

Jag tror ju i och för sig att det kan komma att tuffa på rätt bra åren framöver med ett massivt bostadsbyggande åt alla nykomlingar. Men det blir alltså enorma pengar man får lov att låna upp utomlands för detta. Stiger räntorna riskerar då utlandslånen att Sveriges ekonomi går i baklås. Lånar man upp 1000 miljarder utomlands och räntorna stiger med 5 % så blir det 50 miljarder per år  i pengar som skall till utlandet. Har vi kvar kronan innebär då detta en press nedåt på kronan vilket innebär att man får höja räntan vilket ger större räntekostnader vilket ger ytterligare press nedåt på kronan vilket gör att man måste höja räntan o s v, o s v tills kraschen kommer. Men innan dess hinner vi kanske gå med i EMU och införa euron. Kanske kommer man att anföra problem av den typ jag redovisat ovan som argument för att införa euron, ungefär som när man anförde den egenhändigt skapade krisen med 500 % ränta p g a fast växelkurs som argument för att gå med i EU. Och då fördelas väl problemet ut på övriga EU-länder, ungefär som Spaniens och Greklands problem idag. Frågan är dock hur länge EU kan hålla på som man gör. Frågan är också om Sverige får gå med i EMU och budgetunderskotten börjar skena.

Tidigare har jag trott att man varit ute efter att skapa ett fungerande land, litet fattigare bara, fast med en annan befolkning än den som år 1988 i Sjöbo med 67,5 % majoritet röstade nej till flyktingmottagande. Jag är dock inte längre så säker att man vill ha ett fungerande land. I alla fall verkar man vara beredd att ta betydande risker som innebär att ekonomin kan gå överstyr. Att man skyndar på extra nu med en invandringstakt på 200 000 pers per år kan ju bero på att internet, större läsplattor etc utvecklas så pass att alternativa medier alltför tidigt kan börja spela en politisk roll. Tycker dock att detta verkar rätt drastiskt. Tycker att man ändå borde kunna vara rätt säker på att vinna i slutändan. Men kanske är det så att man som en säkerhetsåtgärd snabbar upp takten litet och är medveten om att man då kan köra i diket men tycker att detta inte gör något. Och då finns det alltså en risk för att det kan gå illa.

Om vi tittar på de som verkligen räknas när det gäller de som stödjer Alliansen, alltså t ex figurer som Gustaf Douglas, Bonnier-klanen, Dinkelspielarna, Marcus Wallenberg o s v så kan vi konstatera att dessa lätt kan bosätta sig utomlands (eller i viss fall kvittera ut ett israeliskt pass). Så de drabbas inte direkt om Sverige kör i diket. Bland de rödgröna finns inte några centralpersoner på samma sätt. Där har vi en dum eller naiv grå massa plus möjligen ett antal politruker som tror att de har framtiden tryggad genom försörjning via fackföreningsrörelsens fonderade miljarder.

Elitfamiljer där pappa är civilingenjör med 5,0 från gymnasiet och examen från KTH och chefsjobb i näringslivet inkl privat pensionsplan och mamma är läkare med 5,0 från gymnasiet och barnen ärvt föräldrarnas intelligens är också välkomna runt om i hela världen. De är inte beroende av ett fungerande Sverige. Men t ex den som förtidspensionerats som ung är det. I den övriga befolkningen varierar beroendet av Sverige. Klart är i alla fall att de flesta blir väldigt fattiga pensionärer om Sverige kör i diket ordentligt. Så att säkra pensionerna genom att plocka ut dem ur systemet och ge pengapåsarna till de enskilda individerna skulle nog vara en fördel för många normalinkomsttagare. Då skulle man i alla fall ha en del pengar säkrade. Kom ihåg att det inte var fråga om ett riktigt akut nödläge när man plockade 258 miljarder från AP-fonderna.

Men de som inte har någon avtalspension och inte rätt till någon inkomstrelaterad pension, ja de sitter i vilket fall som helst riktigt ordentligt med skägget i brevlådan om Sverige kör i diket. Och de har inte insett att de förtroendeingivande politikerna inte känner mer för dem än för den i Bangladesh som inte kan försörja sig själv. Är man antirasist och icke-nationalist så känner man inte mer för en vit landsman än en brun människa från andra sidan jordklotet. Kanske känner man t o m mindre för den vite landsmannen p g a vad vederbörande upplevs representera potentiellt politiskt. Frågan är också om landets nya invånare känner mer för landsmän som inte kan försörja sig själv än för infödda svenskar som inte kan försörja sig själv.

För de som inte kan försörja sig själva är det nog en fördel om en viss SINK-skatt finns kvar. Men om Sverige kör riktigt ordentligt i diket spelar det nog mindre roll vad procentsatsen är på SINK-skatten. Då går det åt helvete i vilket fall som helst för förtidspensionären medan elitfamiljen och Douglas-Bonnier-Dinkelspiel-Wallenberg o s v lugnt kan flytta utomlands.

K. V. Pauker

Poäng : 3523

Till överst på sidan Gå ner

Tråden om synpunkter på SD - Sida 2 Empty Sv: Tråden om synpunkter på SD

Inlägg  K. V. Pauker i sön 14 sep - 21:05

Några reflektioner med anledning av vad som verkar bli valresultatet:
Per Schlingmann (m) satt för någon timme sedan i SVT:s valstudio och sade att det var paradoxalt att (m) backade när ekonomin var så stark men att andra frågor kan upplevas viktiga när ekonomin är stark. Moderaterna hade uppfattats som bästa parti när det gällde ”ekonomi” bland väljarna i en undersökning men (m) hade trots detta backat.

Det kan nog vara så att väljarna uppfattar ekonomin som stark trots ett budgetunderskott på uppåt 100 miljarder och trots en arbetslöshet på runt 8 %. I början på 90-talet skulle man i varje nyhetssändning ha talat om ”krisen i den svenska ekonomin” med sådana här siffror. Men inte idag. Mitt intryck är att en ny måttstock infördes i och med EU-medlemskapet.

Om väljarna uppfattar ekonomin som stark och som att detta är Alliansens förtjänst tror jag att Löfvén kan få det svettigt rätt omgående. Om inte de enorma byggprojekt man sparkar igång kommer att kompensera för den ökning av arbetslösheten som 200 000 pers extra per år ger så bör man få svårt att hålla jämna steg med arbetslösheten. Det brukar ju finnas lathundar på t ex hur många jobb 100 000 nya bostäder ger. Tvivlar dock på att det går att hålla jämna steg med invandringen p g a ett kopiöst byggande. I alla fall inte om man skall bygga någorlunda billigt och rationellt. Och sedan kommer som sagt surt efter när räntorna på byggena skall börja betalas. Och när man eventuellt byggt för mycket (som i Spanien) och man står där med en massa arbetskraft som inte behövs. Eller måste sluta eftersom inte lika många invandrare kommer (fast den biten lär väl inte vara några problem att ordna på medellång sikt i alla fall).

Det jag tror sossarna kommer att bli sugna på att göra är att frisera arbetslöshetsstatistiken.

Att låta folk gå i någon slags förtidspension med lägre pension än vad de skulle ha fått med äldre system skulle kunna vara en variant. Problemet med förtidspension är att det är dyrt, speciellt om man inte kapar ner pensionerna. Men man skulle ju kunna satsa på att förtidspensionera folk med lägsta A-kassan, förstås. Om folk aldrig hinner få en normal lön/A-kassa genom nystartsjobb e dyl blir det billigare att förtidspensionera.

Förlängd skolgång har man redan varit inne på. Obligatoriskt gymnasium vill man visst ha. Kan man sedan stänga inne folk där tills de blivit godkända friserar man väl statistiken litet. Får eleverna minimala bidrag och bor kvar hos mamma och pappa tills de fyllt 23 kan det här bli användbart för sossarna.

Det jag tycker att SD bör vara observant på är alla grejer sossarna kommer att försöka med för att frisera arbetslöshetssiffror och budgetunderskottssiffror med.

När det gäller subventioner av bostadsbyggen och lån till dessa bör man försöka få något i stället för att gå med på detta (vilket man inte kommer att gå med på). Säg att man får ta pengar från biståndet om man vill ha subventioner till bostadsbyggen. Blockera statliga lån och säg att medborgarnas pengar inte skall riskeras på byggprojekt av Spanien-dimensioner. Var däremot öppen för att låta folk bygga utan bygglov och bygganmälan utanför planlagt område. Sossar brukar inte gilla sådant. Men det är garanterat populärt bland de som bor på landsbygd. Låt folk smälla upp villor och sälja till folk som vill pendla en mil in till stan. Boendet blir billigt och det går snabbt att bygga. Det kan minska bristen på bostäder utanför storstadsområdena. Dessutom kommer de som bor utanför stan i regel att bli glada.  

Det finns en reell fara med att låta sossarna få använda statliga pengar eller AP-fondspengar till att bygga bostäder. Dels kan detta tränga under viktiga tillväxtinvesteringar som på 60-talet. Dessutom blir det skattebetalarna och nuvarande och framtida pensionärer som får ta en affärsmässig risk de inte borde behöva ta. Om det är vettigt att toklåna pengar för att bygga bostäder åt 200 000 pers per år som inte behövs i samhället borde marknaden kunna skaka fram pengar.

Möjligen skulle en del SD-väljare i storstäder kunna bli sura. Inne i Stockholm verkar det dock finnas rätt få SD:are. Frågan är hur många av dessa som inte är inne i en relativt hyfsad bostadskarriär. Det finns ett möjligt rösttapp här om man framstår som den som blockerar bostadsbyggande. Detta bör man dock väga mot de reella risker det innebär för övriga i samhället om man går på sossarnas sannolika linje i frågan. Kan man delvis anvisa ett alternativ i form av ännu mer generösa byggregler utanför plan så går det kanske jämnt upp när det gäller väljarsiffror samtidigt som man hindrar sossarna från att kunna frisera till siffror för bostadsbrist och arbetslöshet med ökade risker för samhället, skattebetalarna och pensionstagarna. I vilket fall som helst gäller det att agera smart här.

Sedan ett annat bostadsrelaterat problem för sossarna. De har ju tillsammans med de borgerliga partierna aviserat tajtare regler för amortering. Att folk konsumerat i stället för att amortera har de senaste åren varit en fantastisk tillväxtmotor av bubbeltyp. Hushållens skuldsättningsgrad är nu runt 180 % av disponibel inkomst jämfört med 120 % vid 90-talets början när detta ansågs väldigt högt och då skylldes för att vara orsaken till den kris vi hade då (vilket var ljug eftersom man ville skylla på något annat än den fasta kronkursen). Stramar man åt amorteringsreglerna innebär detta minskad konsumtionsfest, mindre tillväxt och högre arbetslöshet. Det blir svårt att kompensera för detta. Så jag skulle tro att man är sugen på att i stället låta skuldsättningsgraden klättra uppåt 200 % till nästa val. Men vi får väl se hur man gör.

Men i vilket fall bör man inte underlätta för sossarna och (mp) sopa problem under mattan. Vill minnas att SD okejade någon av storprivatiseringarna Alliansen gjorde för att frisera budgetunderskottet. Sådana tavlor får man bara inte göra. Man skall inte ge några gratispoäng.--------------------------------------------Det finns däremot en sak SD bör gå sossarna till mötes med utan att de ens begärt det. Och det är ett återinförande av det fackliga vetot mot utomeuropeisk arbetskraftsinvandring. Gör ett medieutspel om detta i direktsändning om nuvarande prognos att SD + (s) + (v) får mer än hälften av mandaten. Då är sossarna tvungna att säga nej eftersom man lovat (mp) att behålla i stort sett nuvarande regler med litet friseringar. Och det är ett bra tydliggörande för arbetslösa LO-medlemmar.

K. V. Pauker

Poäng : 3523

Till överst på sidan Gå ner

Tråden om synpunkter på SD - Sida 2 Empty Sv: Tråden om synpunkter på SD

Inlägg  K. V. Pauker i sön 14 sep - 21:22

K. V. Pauker skrev:


Några kommentarer om slutdebatten.

Den som kanske gav SD mest poäng var kanske Fridolin med kommentaren att SD vill att Sverige skall bli som de värsta länderna när det gäller flyktingmottagandet. Detta placerar SD inom det normala politiska spektret, inom den sfär som framstår som någorlunda legitim. Även Reinfeldt sade något liknande, d v s att vissa länder gör det så otrevligt att söka asyl där att folk vänder sig till andra länder i stället.

Det sistnämnda borde stämma till eftertanke. Speciellt med tanke på att Reinfeldt tidigare erkänt att det kommer att kosta pengar att öka flyktingmottagandet den närmaste tiden. Reinfeldt är definitivt inget dumhuvud. Vill han medvetet förlora röster? Jag har i och för sig tidigare spekulerat i att Reinfeldt inte är speciellt sugen på en ny regeringsperiod utan lika gärna går vidare till ett annat välbetalt toppjobb (tror inte han har några problem att hitta ett sådant). Det är kanske inte lika kul att vara statsminister under en mandatperiod när det finns en påtaglig risk att det kommer att gå brant utför med statsfinanserna och arbetslösheten p g a invandringen. Löfvén är dummare och verkar mer sugen på att bli statsminister. Eftersom Löfvén inte varit statsminister tidigare framstår det kanske också som intressant att prova på detta.Nästan "vad var det jag sade"! Reinfeldt avgår! (Tror f ö inte heller Reinfeldt vill återkomma som statsminister om det blir nyval och ekonomin börjat rutscha utför. Bäst att avgå så snabbt som möjligt.)

K. V. Pauker

Poäng : 3523

Till överst på sidan Gå ner

Tråden om synpunkter på SD - Sida 2 Empty Sv: Tråden om synpunkter på SD

Inlägg  Max Ronalds i mån 15 sep - 5:28

Tydligen råkade jag trycka på edit-knappen istället för quote.


Senast ändrad av Max Ronalds den tor 18 sep - 13:17, ändrad totalt 4 gånger
Max Ronalds
Max Ronalds

Poäng : 3597

Till överst på sidan Gå ner

Tråden om synpunkter på SD - Sida 2 Empty Sv: Tråden om synpunkter på SD

Inlägg  K. V. Pauker i tis 16 sep - 20:17Såg Rapport 19.30 i SVT för en stund sedan.

Där rapporterade man om att SD hade svårt att besätta platser i kommunfullmäktige och att SD gick fram bland pensionärerna i senaste riksdagsvalet även om man fortfarande är underrepresenterad i denna grupp.

Några reflektioner med anledning av detta:

Antagligen skulle ett parti typ Ny Demokrati ha haft det lättare att besätta dessa fullmäktigeplatser. Om SD bytte namn och lät mer typiska SD:are, eller vad man nu skall kalla det, få en påse pengar och driva ett parti vidare under namnet SD skulle det kanske bli litet lättare att driva SD vidare. Då skulle det nya partiets ledning kunna säga att man nu återgår till de sydsvenska populiströtterna.

En nackdel med en mer rumsren ersättare skulle dock sannolikt vara att man fick in fler personer med de typiska karaktärsbrister som präglar de mer icke-idealistiska partierna från sossarna till vänster till moderaterna till höger. Dessa partiers gräsrötter består till större delen av relativt skrupelfria opportunister som enbart ser det politiska engagemanget som ett sätt att berika sig själv eller som en social grej där det gäller att inte hamna ute i kylan (det blir väl något typ som att sträva efter att få vara med i innegänget på skolan eller åtminstone vara accepterad av dessa). Om det har ett yttre pris att vara med i ett parti får man färre medlemmar som präglas av dessa karaktärsbrister. Den här typen av karaktärsbrister och skrupelfri opportunism är t ex väldigt påtaglig i ett parti som centerpartiet. Kom ihåg när Sven-Olle Olsson talade på något riksting (eller vad det nu heter) och inte fick några applåder medan alla reste sig och applåderade när någon höll ett mot-tal mot Sven-Olle Olsson. Och nu är det ännu värre i Centerpartiet. Om den sociala stigmatiseringen av SD släpper tillräckligt mycket så finns risken att man får in för många personer med karaktärsbrister av den typ centerpartimedlemmar i regel har.

Idealet vore väl att man både kunde slippa den sociala stigmatiseringen och inte få in för många opportunister med karaktärsbrister.

Jag vet inte om folk skulle se ett nytt parti med Jimmie Åkesson som partiledare bara som ett SD under nytt namn och en ny partivariant av BSS. Om man t ex skulle kunna övertala Sara Skyttedal (kd) att bli ny partiledare för SD skulle man kanske kunna minska den faktorn. Men då skulle man nog få se ett än mer liberaliserat SD, fast kanske mer kristet. Julia Kronlid skulle väl trivas med en sådan utveckling, antar jag. Med mer kristenhet skulle man kanske också kunna ha kvar viss idealism trots ytterligare liberalisering och minskad stigmatisering. En mer kristen profil skulle dock kanske precis som för (kd) skrämma bort en del väljare. Ett annat problem med den kristna varianten är att opinionen inom SD för att ha kvar biståndet på 0,7 % av BNP då sannolikt skulle stärkas. Själv tycker jag att merparten av biståndet idag verkar vara pengar i spisen. De här pengarna hade behövts till pensionerna som man nu tvingats sänka. Det hade varit bra att kunna peka på lätt tillgängliga pengar man skulle kunnat skicka över till pensionärerna och där EU-regler och liknande inte sätter en massa hinder i vägen. 0,2 % av BNP i bistånd som USA tycker jag verkar vara en vettig nivå. Speciellt med tanke på hur mycket pengar man pytsat iväg tidigare under mer än 50 år till i stort sett ingen nytta (förutom katastrofbiståndet).

Hade jag själv fått en påse pengar för att starta ett nytt invandringskritiskt parti hade jag nog portförbjudit figurer typ Julia Kronlid från start genom att kräva strikt ersättningsteologi för alla medlemmar som vill ha rösträtt i partiet eller vill att kandidera till förtroendevalda poster. Dels får man med nykristen (t ex Peter Fjellstedts saltomortalvarianter av lutheranism, pingstköret, Livets Ord e t c) partiprägel ett felaktigt tänk kring biståndet och dels får man på det här viset en onödig teologisk grund för konflikt med muslimer. Jag tycker att det räcker med att muslimer sannolikt tycker att det är negativt att de som har rötter i den kristna kulturen tycker att det är litet jobbigt när islam breder ut sig mer och mer i Sverige, och mer och mer präglar samhällsbilden. Att till detta lägga konflikten i Mellanöstern och säga till muslimerna ”vi tycker att det var rätt att man sparkade ut er ur Palestina och därefter konfiskerade er mark” kan nog väcka mer ont blod och kanske snarast inför muslimer i Sverige legitimera en ”erövring” av Sverige som kompensation för förlorad arabisk mark och upplevda västerländska oförätter mot muslimer. Att ursäkta sig med att man även tycker att det var rätt att kristna sparkades ut ur Palestina och fick sin egendom konfiskerad tror jag inte hjälper. Den enda vettiga linjen för ett invandringskritiskt parti är nog att ligga lågt i Israel/Palestina-frågan. Att som jag själv under pseudonym hålla på de kristna palestinierna är varken fruktbart för ett invandringskritiskt parti som vill vinna röster eller vad palestinier önskar från svenska partier – de vill ha stöd från mer ”legitima” partier. Jag tror man får nöja sig med att konstatera att de kristna palestinierna kommer att vara historiska losers precis som mer ursprungliga svenskar. En skillnad mellan kristna palestinier och mer ursprungliga svenskar är dock att det sannolikt kommer att finnas kvar små kolonier av kristna palestinier, liksom små kolonier av syrianer/assyrier runt om i världen medan gruppen mer ursprungliga svenskar kommer att vara lika försvunnen som folkgrupper som etrusker och hettiter är idag. Svenskar ser sig inte som en folkstam som syrianer/assyrier och kristna palestinier utan som medborgare i en viss stat med ett visst landområde. Nationalister ligger till detta ibland vissa utseendekarakteristika-krav, främst beträffande pigmenteringen.


-----------------------------------------------


En liten reflektion beträffande det politiska läget i närtid:

Jag tror SD bör passa sig för att framstå som det parti som ställer till med problem i riksdagen. Påpeka att det är de andra partierna som inte vill samarbeta med SD och att SD bara kan rösta för eller mot andra partiers förslag. Och att om SD fäller något så är de borgerliga partierna lika skyldiga till påstått ”kaos”.


-----------------------------------------------Nämnde med några ord ovan centern som ett exempel på ett parti vars medlemskår i väldigt hög grad består av karaktärslösa opportunister. Men man har också en grupp hängivna idealister i partiet. Denna idealism består i att man utan att förvänta sig några speciella extra materiella belöningar förespråkar en så extremt destruktiv politik som möjligt mot svenska folket. Idealismen består alltså i att erbjuda sig riva ner något gratis, ungefär som om en byggfirma skulle riva ett hus gratis. Ett tag gav denna idealism partiet litet problem eftersom man framförde litet för extrema förslag, som t ex fri invandring. Men när man slipat av de värsta kanterna så var man på banan igen. I den här valrörelsen var man skicklig med att redovisa konkreta detaljförslag som verkade vettiga för olika väljargrupper, som t ex krav på bredbandsutbyggnad och laddstolpar för elbilar. Kommunalt drev man också den här taktiken. Av det här kan nog SD lära sig litet tror jag. Jag tror inte att man skall läsa Mein Kampf om man vill bli en bra, modern politisk spin doctor. Där hävdar Hitler att man måste sammanfatta partiets politik i ett fåtal punkter och kontinuerligt hamra i dessa i skallen på folk. Det är i och för sig sant att folk i regel inte tänker själva och har ett väldigt kort politiskt minne. Centerpartiets mer extrema dumheter år 2013 var glömda efter ett halvår eller ett år. Men generellt blir man ändå inget politiskt snille av att läsa Mein Kampf. Det fanns en hel del i boken som påminner om vad som står i akademiska böcker om hur den breda massan och enskilda individer fungerar. Hitler hade också bevisligen lånat en hel del sådana böcker på biblioteket och läst en del militära manualer. Och för just ett nazistiskt politiskt recept hade han nog blandat ihop rätt effektiva propagandistiska ingredienser för det samhälle han levde i på 20-talet. Tror dock inte att dessa hade funkat perfekt för ett parti som t ex centerpartiet idag. Eller för ett parti som Sverigedemokraterna. Sverigedemokraterna är också ett parti som till 98 % är av ungefär samma karaktär som dagens centerparti. SD är väl kanske till 2 %, typ, samma parti som det tyska nazistpartiet var på 20-talet. Därför är det inte vettigt för SD att tro att ungefär samma propagandistiska principer skall fungera för SD. Om SD kommer att fortsätta med sin litet stereotypa kommunikationsmall i stället för att snegla på centerns mer konkret, detaljinriktade målgruppsinriktade tänk kommer jag att tolka detta som att Jimmie Åkesson och partiets kommunikationsstrateger suttit och läst Mein Kampf och tänkt något typ ”oj, oj, vad smart Adolf var, om vi också gör sådär, max 3-4 punkter och så fokus på det talade ordet, då kommer vi att få maximalt med röster”.

Fast det är kanske svårt att försöka mästra SD i dagens läge när valframgångarna blev så pass stora. Men man kan ju alltid försöka.

K. V. Pauker

Poäng : 3523

Till överst på sidan Gå ner

Tråden om synpunkter på SD - Sida 2 Empty Sv: Tråden om synpunkter på SD

Inlägg  K. V. Pauker i ons 17 sep - 23:10

Kom på en sak apropå det där med (kd)-liknande teologi i SD. Den varianten har kanske vissa poänger, trots allt.

Det är litet för lätt idag att avfärda alla uppgörelser med SD och ändå framstå som vettig.

Men ponera att (kd) ligger risigt till i några opinionsmätningar. Sara Skyttedal och några till (kd):are bildar eget parti och drar samtidigt till sig en massa riksdagsledamöter från SD, som dock inte får bli frontfigurer. SD gör upp om att dela upp partiet. De som går till Sara Skyttedals parti får en del av partikassan, de som stannar kvar (eller bildar ett annat parti) får den andra delen av partikassan.

Skyttedals parti skulle kanske kunna bli tillräckligt rumsrent för uppgörelser med andra partier. Ett Skyttedalsparti som drar till sig några borgerliga riksdagsledamöter skulle kanske kunna innebära majoritet i riksdagen för (s) + Skyttedalspartiet + rest-SD. Sossarna skulle med sådant alternativ slippa tillväxthämmande eftergifter till Miljöpartiet och skulle kunna föra en politik som gör det lättare att vinna nästa val och minska riskerna för facket att förlora kontrollen över arbetsmarknaden p g a överutbud av arbetskraft (med ett framgångsrikt, billigare alternativfack skulle kanske sossarna bli tillräckligt möra för att gå med på att förhandla med Skyttedalspartiet).

Jag vet inte om de som inte går till Skyttedals parti, det som då blir rest-SD, i så skulle behålla SD-namnet eller kalla sig något annat (Nationella Fronten kanske?). Behåller man namnet så får Skyttedals parti en bra positionsreferens som gör klart att man i alla fall är ett mer rumsrent parti än SD.

De som idag anses tillhöra bunkergänget skulle kunna få vara kvar i rest-SD. Antar dock att några fler ur riksdagsgruppen bör stanna kvar för att Skyttedals parti inte skall anklagas för att bara vara ett omdöpt SD.

Rest-SD skulle kunna samarbeta med franska Front National och Skyttedals parti med UKIP. Skyttedals-partiet skulle alltså ha positionen som det litet mer rumsrena partiet. Rest-SD bör dock passa sig för att för försöka sig på en återgång till äldre varianter av SD. Svenska väljare gillar inte extrema partier. Svenskarnas Parti verkar ha gått dåligt i årets val. Nationaldemokraterna gick så dåligt att partiet fick läggas ner. Nolltoleransen bör man nog ha kvar. Men man kan väl plocka in Kasselstrand på kansliet igen. Han verkar ju inte ha sagt något riktigt dumt. Vet inte hur man skulle göra med Patrik Ehn som var kompis med NPD och på 80-talet var med i NRP. Säkraste kortet är väl att  inte släppa in honom i stugvärmen. Gör man det bör man nog i så fall inte låta honom inneha förtroendeuppdrag eller stå på valsedlar. Möjligen skulle man kunna låta honom jobba på kansliet. I övrigt bör man nog vara väldigt försiktig med att avvika från SD:s nuvarande linje.

Rest-SD skulle kunna gå bra på orter där man är van vid en hårdare ton eller hårdare vibbar. Malmfälten skulle jag tro är ett sådant ställe. Men risken finns alltså att folk nästan automatiskt föredrar det alternativ man upplever som litet mjukare. Så jag tror att rest-SD skulle behöva någon bättre differentieringsfaktor än att vara mer "extremt" än Skyttedalspartiet. Frågan är vad detta skulle kunna vara. Höger-/vänsterskalan är väl den idealiska skalan. Tycker dock att det verkar svårt att hitta någon sådan naturlig indelning. Bunkergänget och Fantastiska fyran verkar inte skilja sig på den punkten. Men eftersom Sara Skyttedal kommer ur det borgerliga lägret så skulle ju Skyttedalspartiet kunna vara mer öppet för de skattesänkningar för höginkomsttagare som Alliansen föreslagit. Man skulle kunna ha någon uppdelning som t ex innebar att Skyttedalspartiet förespråkade 3 % lägre marginalskatt för höginkomsttagare än rest-SD.

Rest-SD skulle kanske också kunna vara mer angeläget om liberala vapenlagar och att EU inte lägger sig i svensk jakt. Mer öppenhet för grejer typ modifieringar av raggarbilar som nu inte är tillåtna skulle väl också kunna vara en rest-SD-grej. Min magkänsla säger mig att de personlighetstyper som håller på med jakt och raggarbilar är mindre finkänsliga när det gäller extremistframtoningen. Lågutbildade män på landsbygd och mindre orter tror jag skulle kunna vara rest-SD:s målgrupper. De har tidigare oftast röstat på sossarna. Så att lägga rest-SD ett kvarts snäpp till vänster om Skyttedalspartiet, alltså ungefär där SD återfinns nu vore kanske en vettig idé. Att lägga rest-SD:s upplevda position på höger-/vänsterskalan till höger om Skyttedalspartiet gissar jag kan innebära att Skyttdalspartiet förlorar sin positionsreferens genom att rest-SD då inte klarar 4 %-spärren.  

Det kan dock bli knepigt att få ett Skyttedals-parti tillräckligt salongsfähigt för förhandlingar. Den frågan är nog i hög grad avhängig hur kommersiella mainstream-media ser på saken. Det behövs kanske alternativa medier. Billigare alternativ till nuvarande lokaltidningar via läsplattor vore kanske en variant.

K. V. Pauker

Poäng : 3523

Till överst på sidan Gå ner

Tråden om synpunkter på SD - Sida 2 Empty Sv: Tråden om synpunkter på SD

Inlägg  Max Ronalds i tor 18 sep - 13:14

Max Ronalds skrev:
I alla fall om Sverigedemokraterna utvecklas till någonting liknande Sovjetunionens kommunistparti under Gorbatjov. Risken finns ju förstås att SD tar antirasismen ett steg för långt och utvecklas till ett Ingsoc där medborgarna tvingas resa sig upp en kvart om dagen och repetera "RASISM ÄR VIDRIGT. RASISM HAR ORSAKAT NÅGRAS AV DE VÄRSTA BROTTEN GENOM HISTORIEN".

Det här är väl kanske en tidig indikation på att det blir Ingsoc-varianten av det statsbärande partiet istället för Gorbatjov-varianten.

http://www.dn.se/sthlm/sds-toppnamn-bussa-stockholmselever-for-att-motverka-segregationen/

I det hårt segregerade Stockholm är hennes främsta käpphäst skolan:

– Vi kanske måste bussa barnen. Varenda skola borde se ut som samhället gör, vi måste ge andra generationens invandrare chansen att komma in i den svenska kulturen.


Senast ändrad av Max Ronalds den tor 18 sep - 13:20, ändrad totalt 4 gånger
Max Ronalds
Max Ronalds

Poäng : 3597

Till överst på sidan Gå ner

Tråden om synpunkter på SD - Sida 2 Empty Sv: Tråden om synpunkter på SD

Inlägg  Sponsored content


Sponsored content


Till överst på sidan Gå ner

Sida 2 av 5 Föregående  1, 2, 3, 4, 5  Nästa

Till överst på sidan


 
Behörigheter i detta forum:
Du kan inte svara på inlägg i det här forumet