Reinfeldt: Sverige har bäst tillväxt i EU

Go down

Reinfeldt: Sverige har bäst tillväxt i EU

Post  K. V. Pauker on Sun 20 Oct - 13:54Reinfeldt hävdade i lunchekot idag bl a att Sverige har bäst tillväxt i EU m m. Och det är ju inte så konstigt om man fortsätter sälja en massa statligt ägda aktier och företag, nu senast en massa Nordea-aktier, och festar upp pengarna, antingen genom privat konsumtion eller offentlig konsumtion. Ju mer privatpersoner och offentlig sektor konsumerar desto högre tillväxt för tillfället. De senaste 15 åren har man genom att tömma AP-fonder och sälja statliga företag kunnat gödsla efterfrågan med uppåt 1000 miljarder kronor.

Problemet är bara vad som händer när man sålt ut allt. Den informationskomponenten saknas i det informationsflöde som allmänheten bibringas.

Det behövs något eller några alternativa massmedier med väldigt stor räckvidd, t ex en hemsida med väldigt många besökare eller ett nyhetsbrev via e-post med väldigt många prenumeranter, om man vill att det inte skall gå att komma så pass lindrigt undan när man med olika fiffelmetoder håller uppe tillväxtsiffror. Eller lurar i folk att vi behöver en massa importerad arbetskraft trots att vi samtidigt har samma arbetslöshetssiffror som i början på 90-talet och trots att man tvingats införa en massa nya subventionerade anställningsformer. Ingen påminner idag den breda allmänheten om hur politiker och media för runt 10 år tutade ut budskapet att vi behövde en massa importerad arbetskraft p g a alla 40-talister som skulle gå i pension. Nu har alla 40-talister gått i pension och arbetslösheten är runt 8 %. Väljarna borde faktiskt påminnas om hur de tidigare bluffats i sådana här frågor. Man kommer så billigt undan med de här bluffarna. Så billigt att man bara kan fortsätta med liknande argument. Och nu har man hållit på så här i över 20 år.

Regeringspartierna plus sossarna framstår idag som de rationella alternativen som står för ekonomisk tillväxt och höjd levnadsstandard trots att de i själva verket står för motsatsen och i stället är kontinuerligt problemskapande partier inom ekonomin. Och dessutom är det inom nära relaterade områden som bostadspolitiken där de samtidigt skapar boprisbubblor och i princip tvingar folk att ta hysteriska bolån samtidigt som bostadsbristen är påtaglig. Sjukvården är ett annat exempel där man bl a kapat bort 2/3 av vårdplatserna på 20 år. Det hade varit en fördel om någon talat om för väljarna att de här partiernas främsta mål inte är höjd levnadsstandard för den befintliga befolkningen och att de är "proffsiga" inom det området utan att de faktiskt drivs andra drivkrafter vilket främst är att implementera sina ideologier och att få hit så många invandrare som möjligt.

K. V. Pauker

Poäng : 3038

Back to top Go down

Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum